- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #38595 üzenetére
Otthoni, házi barkácsoláshoz tűnik könnyen használható és normális megoldásnak. Egy ilyenre szerintem beruházok: Wolfcraft Undercover Jig szett
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Köszi a választ!
Mivel vizes bázisú vékony lazúrral van lekenve a többi fa elem, így a festékboltban kis tanácskozás után úgy döntöttem, hogy ugyanezt a vékony lazúrt fogja kapni az OSB lap is. Az átcsiszolást mindenképpen megejtem, köszi a tippet!
-
thomgrande
tag
válasz sanzi89 #38602 üzenetére
Arra azért figyelj hogy a készletbe süllyesztett fejű csavarok vannak. Nem kimondottan szerencsés mert könnyen repeszti az anyagot. Az eredetihez sem ezt használják. A megfelelő csavar megtalálása nálunk elég nehéz. Szóba jöhet még alátét használata a süllyesztett fejűhöz.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
sanzi89
addikt
válasz thomgrande #38606 üzenetére
Köszönöm a tippet!
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Ilyen fiókjaim vannak: [link]
Ki kellene szednem a fiókokat, mert szeretném kicsit átalakítani a szekrényt, de egyszerűen nem jövök rá hogy kell kivenni őket. Tudna valaki segíteni? Mintha úgy emlékeznék, hogy valamelyik oldalon alul van valami pöcök, amit meg kell nyomni, és akkor le lehet emelni a sínről, de egyszerűen nem találom...
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Reno7
senior tag
Az "építő minőségű" deszka miben különbözik a sima fűrészárutól? Pl. kerítéslécnek alkalmas?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
_Petya_
őstag
válasz Prémvadász #38610 üzenetére
Néztem ott is, de csak állító csavarokat találtam:
Vagy talán a jobb oldai lenne az, csavarhúzót dugjam be és valamelyik irányba toljam?
-
_Petya_
őstag
válasz Prémvadász #38612 üzenetére
Igen, 2012-ben csinálták. Az a jobb oldai csavar az előlap rögzítő, tekerni kell és akkor leugrik a fiók eleje. a másik csavar pedig, ahogy nézem, beállításra van.
-
_Petya_
őstag
válasz Prémvadász #38614 üzenetére
Nem, ez asztalos által egyedileg méretre készített konyhaszekrény fiókja. Valószínűleg Forest-es a sín mert az összes szerelvény onnan van, és ránésére FDS DF fiók ahogy itt nézem a katalógust. Viszont tényleg régi, 2012-es, lehet azóta változott valami.
Próbáltam egy képet csinálni a sínről is a fiók mögé bedugva a telefont, jobb képet nem tudok csinálni mert ugye nem tudom kiszedni a fiókot
szerk:
Közben megtaláltam, halványan rémlik hogy valami DVD fiókot emlegetett az asztalos amikor hozta, szóval, Forest DWD lesz ez: [link]
Próbáltam úgy is ahogy itt írja, de egyszerűen nem mozdul, érzem hogy görbül a sín, de nem jön le, nem akarom eltörni vagy elgörbíteni.. 3 ilyen fiók van egymás alatt, egyik sem jön, szóval biztos én csinálom rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Az a varázsszó a sz@rra. El kell menni és megnézni mennyire gáz és leválogatni. Többnyire nem adják sokkal olcsóbban mint amennyivel gázabb az anyag minősége. Hajlott,tekeredett,repedt méretpontatlan. Minden előfordulhat. Akár egy anyagon belül is előfordulhat vastagsági különbség. Ha valaki egy építkezést akar körbekeríteni OSB.-vel annak a tartójára megfelelő, de túl sok energiát kell belefektetni szerintem hogy otthon elfogadható minőséget gyárts belőle.
-
_Petya_
őstag
válasz Prémvadász #38617 üzenetére
Igen, ez az, akkor ezek szerint csak emelni kell, akkor próbálom erőszakosabban.
Más: építettem már magamnak pár bútort bútorlapból, lapszabászaton levágatva, csapolva, ragasztva, így ismerem a technikáját, viszont most az lenne a feladat, hogy egy asztalos által készített bútort átalakítsak. Ez is csapolva és ragasztva van, a szélességét szeretném csökkenteni a fent említett 3 fiókos elemnek.
Az ilyen csapolt-ragasztott bútort szét lehet úgy szedni, hogy legalább a kötés egyik oldala ne sérüljön? Mivel nincs asztali körfűrészem, amivel kisebbre tudnám vágni a tetejét, alját, meg a fiókok alját és hátát, gondoltam egyszerűen kicserélem ezeket lapszabászaton vágatott új lapokra, így nem baj ha tönkremennek szétszedéskor, csak a szekrény oldalakat tartanám meg. Tehát szét tudom valahogy bontani, hogy az oldalak ne sérüljenek?
-
-
AndrewBlase
senior tag
válasz sanzi89 #38622 üzenetére
"Belegondoltál már abba, hogy hogyan lehetne úgy egy korpuszt csavarral összeállítani, hogy ne legyen látható?
A Wolfcraft kitalálta! "
Na ezen jót derültem!
Csak annyi a problem, hogy ezer éve működő eljárást állítanak be úgy, mintha ők találták volna ki."Kivétel: Lehet bútorlaphoz is használni, ha nem látható helyre kerül a kötés."
Bútorlapba pont nem használnám, és nem az esztétika miatt. A bútorlap belseje "laza" szerkezetű, nem lehetne stabil kötést létrehozni.
Mitől "spéci" az a fúrószár? Max annyiban, hogy hosszú. Bemész egy jobb barkácsboltba, és tudsz venni normális minőségűt, igaz, nem párszáz forintos kategória.Szerk.: Màr látom, el van vékonyítva a hegye
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
sanzi89
addikt
-
raidx
őstag
válasz sanzi89 #38627 üzenetére
Itt nézelődj fúró utánn: [link]
Amúgy a Kreg cég kezdte forgalmazni a rejtett csavarozáshoz a kellékeket. De az eredeti Kreg még drágább.
A fúró tényleg nagyon gyenge koonstrukció. A kissebb átmérő könnyen letörik. Ezért sokan a fiók legmályére száműzték. Ráadásul a megfelelő csavar is drága és nehezen beszerezhető. Javításnál van létjogosultsága, új gyártásnál célszerűbb a csapolás, esetleg a lamelló. Hobbi szinten inkább a csapolás. Nem kell hozzá speciális gép.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
sanzi89
addikt
Köszi a linket, ha venni kell szerintem innen mazsolázok valamit.
Eszembe juthatott volna eBay-en körbenézni, komplett szett is van olcsóbban ami alumínium, nem pedig ilyen gagyi műanyag... Plusz van egy olyan érzésem, hogy ez a Wolfcraft is ugyanez a kínai szar, csak átcímkézve."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
raidx
őstag
válasz sanzi89 #38629 üzenetére
Nem tudod, hogy amit nem Kínában gyártanak az hamisítvány!
Nem azzal van baj, hogy Kínai mert szinte minden ott készül és vannak jó minőségű cuccok. De vannak olcsó gagyi cuccok is. Sajna sok esetben az olcsó gagyit adják nálunk a minőségi árán. Legtöbbször a bolt sem tudja, mivel b...a át a nagyker. Ha ebayről vásárolsz kerüld a lgolcsóbbat mert az gagyi minőség.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
sanzi89
addikt
válasz pbujna #38631 üzenetére
Van benne egy fém persely, csak az egész cucc háza műanyag. Odaszorítottam a lap széléhez sima rugós fogóval, és már nyeklik is. Én így másodjára már tuti erre neveznék be: Link Ennek elvileg az egész háza alumínium.
[ Szerkesztve ]
-
Cabaye
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni dekopír fűrész vásárlásával kapcsolatban.
Otthoni barkács célra kellene, de még sem szeretném a legolcsóbbat megvenni.
Ezt néztem ki, kb 20 ezer lenne az az összeg amit szánnék rá.
[link]Ahogy nézem ezen nincsen előtolás. Azt mondták, akiket kérdeztem hogy érdemes olyat venni amin van.
Köszi előre is a véleményeteket
Üdv: Cabaye
[ Szerkesztve ]
-
pbujna
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Még mindig a tervezési fázisban vagyok a pavilonomat illetően.
Az oszlopok mérete 150x150x2100, talp-, gerincszelemen szintén 150x150, szarufák 75x150. tető dőlésszöge 30 fok, mérete 2x6000x3000, bramac betoncserép megy rá.A kérdéseim a következők:
- Szükségem van-e a gerincszelemenre fogópárral?
- Ha nem, hova tegyem a fogópárt? Milyen vastagságú fogópárra lesz szükségem?
- Ha a talpszelemenre teszem a fogópárt, nem lesz-e bezártsági érzése az embernek, ha az oszlopok 210 magasak? (235 lenne így a belmagasság)
- Érdemes-e széket tennem egy középszelemenhez?A tetőre még a betoncserép alá lambéria vagy parasztfödémdeszka, illetve zsindelyalátét vagy fólia megy.
Köszönöm előre is.
-
sanzi89
addikt
válasz yooccoo #38636 üzenetére
Csináltam egy képet a fúrószárról:
Külön érdekes számomra, hogy hosszában is kettétört a hegy azon kívül, hogy letört egyben a vékonyított rész. Nem láttam még olyat, hogy fúrószár hosszában törik el.
A boltnak írtam, fotót csatoltam, várom mi lesz a fejlemény.
-
pali923
aktív tag
válasz _Petya_ #38619 üzenetére
Nem mindegyik faragasztó szereti a dinamikus terhelést. Ezért én finoman szoktam megmozgatni az ilyen tiplizett bútorokat először, kis szerencsével a ragasztó enged, legalább néhol. Akkor meg már szét lehet vágni a tipliket is. Egy próbát megér, csak óvatosan.
Más: bátrabb és ügyesebb szakembereknek egy minta a tetőszerkezethez a garázsba a 15.(!) századból (Edinburgh).
[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
bim
veterán
válasz pbujna #38635 üzenetére
A taréjszelemen elhelyezése nem szakszerű. Felül összelapolod és be kell kármizni. Kakasülő mindenképpen kell alá beróva. 5x15cm Ha 6 méter hosszú a középső oszlopnál még össze kell kötnöd mert nagy a kihajlásveszély. Esetleg alá is támaszthatod az összekötőkről egy oszloppal a taréjt.
Ha bármivel leburkolod felülről a szarufákat páraáteresztő fóliát kell tenned ellenléccel.Most épp EZT csináljuk egy alapítványnak akik fogyatékos gyerekeket táboroztatnak a szomszéd faluban. Nyilván mi ingyen dolgozunk... (bárki szokott közületek valami kis jótékony munkát végezni?)
Itt is 210 az oszlopok magassága és teljesen jó. -
Joker51
újonc
Költözés miatt eladó féláron , a kitünő állapotú Makita 3901 lapostiplimaró ,Perles felsőmaró , Blum felszerelés bútor készítéshez ,valamint egy egyedi készítésű mobil munkaasztalt .
-
h1ght3chzor
őstag
Kb mennyi lenne legyártatni egy ilyet egy asztalossal méretre?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
kapu2006
tag
válasz h1ght3chzor #38644 üzenetére
213,800,-
-
Winner_hun
titán
-
Cabaye
csendes tag
válasz Apaf3j #38641 üzenetére
Ahh valóban. Köszönöm szépen. Az valahogy kimaradt
Lenne még egy kérdésem.
Kinéztem ezt a makita ütvefúrót már elég régen.[link]Aztán találtam ezt [link]
3 ezer ft-vel drágább, viszont adnak mellé gyorstokmányt +fúrószár készletet.
Kérdésem az lenne, hogy azon kívül hogy 20W-al több a teljesítménye miben tud többet?
Érdemesebb az utóbbit megvenni?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café