- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atya
tag
Sziasztok!
Megvettem a noteszt! ( X50z ). Maximalisan meg vagy vele elegedve egyelore, igaz teleprol meg nem hasznaltam. Kerdesem a kovetkezo lenne:
Letezik ehez a gephez ( Alaplap, proci ) olyasmi, mint a cool n quiet? Vagy hogy oldja meg ez a gep az energiagazdalkodast?Amugy X50Z-Ap093at vettem, ebben Ql62 es proci van, ami az Ap078 ben levo Ql 60-nal 100Mhz el gyorsabb, es 10W-al kevesebbet fgyaszt
Udv:
atyaÜdv.: atYa | Megette a kutyam az ido vas foga :DDD
-
Atya
tag
Hat...
Nalam a p4g-nel csak 5 profil kozul lehet valasztani. Amikor a konfiguraciora megyek, akkor bejonnek a profilok, de csak azt engedi allitgatni ( mas nincs is feltuntetve ), amit a win is tud: Kepernyokimelo, vinyo, keszenlet, lcd kikapcs.Viszont pl mikor Quiet Office modba kapcsolom, akkor nem kezd felporogni a ventillator idonkent bongeszes kozben ( viszont jatekban sem tapasztaltam lassabb mukodest a geptol, igy nem egeszen ertem mit csinal. )
Nincs vmi eszkoz, ami kiirkalja a proci frekvenciat? ( asztalin van egy cool n quiet szoftver, ami kis grafikonon mutatja, hogy 1800-800 mhz kozt valtoga a proci ) Bar epp az is eleg, ha valaki hozzaerto leirja mire jo a p4g
Üdv.: atYa | Megette a kutyam az ido vas foga :DDD
-
Atya
tag
Van egy sejtesem, hogy egy drivert nem tettem fel. ( vagy epp ezen a gepen nem lehet elerni ilyen funkciot ) A kepen vannak azok a dolgok, amiket felpakoltam, tobbnyire az Asus honlparol. Az AMD driver az elvileg nincs fenn, csak veletlen a mappaban maradt. Az a cool n quiet az A64ekhez jo csak.
-
Atya
tag
Nem tudom, ez telepult fel a programfilesba, ott volt meg egy telepito, azt is lefuttattam, es semmi. Csak kiirta, hogy telepult. NHC azt irja, ugyan ugy 2GHZ en megy a gep. Az everest pedig az energiagazdalkodasi funkcioknal csak ezekhez ad pipat:
Software Thermal Control
Temperature sensing Diode
Thermal Monitoring
Thermal TripZavaro pl hogy alaplap neve "ismeretlen"()everestben). A CnQ pedig ugye alaplapi funkcio is. Ezert gondoltam, hogy hianyzik vmi driver.
-
Atya
tag
Hat ez roppant erdekes, voltam benn egyetemen delutan, es bekapcsolt wifi mellett ( minimumra huzott fenyeroval, bongeszovel, es acrobat readerrel ) 3 ora es 20 percet mondott a windows hatralevo idonek. Ha a wifit kilottem felment 3 ora 45 re. Kozben azt irta 2Ghz en megy a proci. Namost megprobaltam elinditani egy jatekot, ami minden problema nelkul ment(itthon), es ott rettenetesen 0,5-0,4 Fps-el ment. Csak akkor lett meg erdekesebb, mikor hazaerve tapcsastra dugva is szarakodott. Igy visszatettem a "gyari" catalystet( sajnos a ma befrissitettel nem tudtam kirprobalni a jatekot, eszembe sem volt, hogy frissiti, mert azt irta nem kompatibilis a kartya, igy kilep a telepito). Nem tudom attol javult-e meg, de most ujra jol megy a jatek
Szoval nagyon erdekes :-)
-
F1r3b1rd
tag
Lenne egy kérdésem: a minap én is úgyjártam mint az egyik kolléga, este kinyomtam a gépet, reggel nem akart bekapcsolni(szinte állandóan töltőről üzemel, aksi a gépben). Akkuról sem volt semmi reakció. Kivettem majd 5 perc elteltével csak hálózatra dugva első pöccre beindult. Ez vmi Asus specialitás és jobb ha hozzászokom v vmi gubanc van a gépemmel?
Típus: Asus x51l-ap091, fél éves
-
Atya
tag
Itt egy everest log, hatha valaki jobban ert hozza. Tovabb erositi a gyanumat, hogy a chipset driver elvileg a VGA driverrel van egy kalap ala veve. Amikor a hivatalos drivert probaltam telepiteni, azt mondta, hogy nem talal megfelelo hardvert, igy kilep. Utana bemasztam a mappa szerkezetbe, es egy VGA nevu mappaban levo telepitot futtatva mukodott a 3d rendesen. Letezk, hogy igy kimaradt a chipset driver?
[OFF]
Mező Érték
CPUID tulajdonságok
CPUID gyártó AuthenticAMD
CPUID CPU név AMD Athlon(tm) X2 Dual-Core QL-62
CPUID revíziószám 00200F31h
Kiterjesztett CPUID revíziószám 00200F31h
Platform azonosító 00h (Ismeretlen)
IA CPU sorozatszám Ismeretlen
HTT / CMP egységek száma 2 / 0Utasításkészlet
64 bites x86-kiegészítés (AMD64, EM64T) Támogatva
Alternate Instruction Set Nincs támogatva
AMD 3DNow! Támogatva
AMD 3DNow! Professional Támogatva
AMD Enhanced 3DNow! Támogatva
AMD Extended MMX Támogatva
Cyrix Extended MMX Támogatva
IA-64 Nincs támogatva
IA MMX Támogatva
IA SSE Támogatva
IA SSE 2 Támogatva
IA SSE 3 Támogatva
CLFLUSH utasítás Támogatva
CMPXCHG8B utasítás Támogatva
CMPXCHG16B utasítás Támogatva
Conditional Move utasítás Támogatva
MONITOR / MWAIT utasítás Nincs támogatva
RDTSCP utasítás Támogatva
SYSCALL / SYSRET utasítás Támogatva
SYSENTER / SYSEXIT utasítás Támogatva
VIA FEMMS utasítás Nincs támogatvaBiztonsági jellemzők
Advanced Cryptography Engine (ACE) Nincs támogatva
Adatvégrehajtás megakadályozása (DEP, NX, EDB) Támogatva
Hardware Random Number Generator (RNG) Nincs támogatva
Montgomery Multiplier & Hash Engine Nincs támogatva
Processor Serial Number (PSN) Nincs támogatvaEnergiagazdálkodási jellemzők
Automatic Clock Control Nincs támogatva
Enhanced Halt State (C1E) Nincs támogatva
Enhanced SpeedStep Technology (EIST, ESS) Nincs támogatva
Frequency ID Control Nincs támogatva
LongRun Nincs támogatva
LongRun Table Interface Nincs támogatva
PowerSaver 1.0 Nincs támogatva
PowerSaver 2.0 Nincs támogatva
PowerSaver 3.0 Nincs támogatva
Processor Duty Cycle Control Nincs támogatva
Software Thermal Control Támogatva
Temperature Sensing Diode Támogatva
Thermal Monitor 1 Nincs támogatva
Thermal Monitor 2 Nincs támogatva
Thermal Monitoring Támogatva
Thermal Trip Támogatva
Voltage ID Control Nincs támogatva
[/OFF]Üdv.: atYa | Megette a kutyam az ido vas foga :DDD
-
kovsol
titán
nekem most egy sima asztali 9.4 -es driver van fent és mobility moddert kellett ráereszteni, hogy működjön rendesen (régiek még ilyen 8.xx időben simán felmásztak a gépre trükk nélkül) [link]
nekem egy Mobility HD3470 van a gépben és energia takarékosság is megy ezzel a megoldással[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Atya
tag
Lehet itt tenyleg valami turpissag van. Egyik baratom MSI-je 800MHz-re visszaveve magat birt 2 orat maximum. Most jottem haza, ez cc 2 oras ut, kozben vegig ment zene, es passzianszoztam, igy mielott leszalltam a vonatrol 1 ora es 19 perc volt meg hatra az akkubol. ( amig populalt teruleten voltam, HSDPA-t is hasznaltam ugy 15-20 percig )
BIOS-hoz egyelore nem nyulnek, bar lehet ez lesz a vegso megoldas. Most mar a Boot is eleg furan megy. Tolt a win, eltunik a csik, aztan 10 mp ig fekete kep. Lcd kikapcs, bekapcs, es utana jon be az "udvozoljuk". Aztan megint hosszu varakozas, mert valami progi nem tud betolteni(kozben semmit nem lehet csinalni, csak az eger mozog). Ebbol win ujrahuzas lesz
-
Atya
tag
Amd Power Monitor.
Szoval mukodik ez, legalabbis ennek jobban hiszek. Ez azt irja, hogy 1000MHz-re kapcsolja vissza magat terheles nelkul.(p4g megfelelo modjaban ) Everest es a NHC is mind 2GHZ-et irtak. Ez viszont a feszultseg ertekeket is kiirja. Igy szamomra ez hihetobb. ( remelem nem csak a C'n'Q altal kuldott ertekeket "kapcslja le", es irja ki, mert az esetben, ha az nem mukodik, akkor ott vagyok, ahol a part szakad ).Mindent osszevetve ( 3+ oras uzemido minimalis terhelessel, processzor kepessegei papiron, es amit az AMD-PM ir ki ), azt merem mondani, hogy mukodik az energiagazdalkodas
-
albgab
aktív tag
Hali!
Windows Rc7-et használ valaki?
Az én gépemen menne? (ASUS A6Km Q056)
Melyiket érdemes felrakni, ha érdemes?köszi
-
nagyúr
Én használtam de Atheros-ék Win 7-es drivere még messze van a tökéletestől és állandóan szakadt a net, más problémám nem volt, ja de... Az x1200-as integrált vgam-hoz csak a win update-ről volt hajlandó feltenni a drivert(valamilyen decemberi) a legfrissebb nem ment fel. Más gondom nem volt.
Hogy-hogy melyiket?32bit kell ha 4GB alatt van a memóriád, 64bit ha 4GB vagy több memóriád van.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Tomekk.
aktív tag
Hello!
Ezt a laptopot néztem ki: Asus F50GX-6X057
Mi a véleményetek róla? Megbízhatóságban hogy áll az Asus? -
Agostino
addikt
Üdv.
Érdeklődnék a topiclakóktól, hogy az ASUS F8VR mennyire van jól összerakva és úgy általában mennyire megbízható? Összerakás alatt elsősorban az anyaghasználat, mennyire kopik meg effélék értendő.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Zanik
addikt
válasz Agostino #7579 üzenetére
Külföldi oldalakon többnyire dicsérik, csak a súlyát és a viszonylag rövid akkus üzemidőt (az erős gpu miatt lehet) róják fel negatívumként. Az anyagminőséget jónak ítélik, bár nagy valószínűséggel por és ujjlenyomatgyűjtő (ezt nem írják sehol, de a képek alapján valószínűsíthető), kopásáról nincsenek infó (talán mert viszonylag új széria). Igazából valós felhasználói tapasztalat lenne jó, de nem hinném hogy sok lenne itt az F8Vr tulaj, de majd egyikük megcáfol.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
CAmpa
csendes tag
Üdv.
Asus w5f-2p006 os gépre rápakoltam ma a vista 64-et. Minden működik, de az atk100 utility-t nem tudom felpakolni. Legalább 20 félét próbáltam, de mindegyiknél a telepités elején hibát jelez. A legfőbb gond, hogy igy se a wifi-t se a hangot nem tudom állitani rajta.
Aki tud kérem segitsen. -
Agostino
addikt
Üdv.
Értem, azért köszönöm ezeket az információkat, hasznosak. Igazából a kis üzemidőn felhúztam a szemöldököm, de tényleg ahogy mondod jó GPU van benne, ami viszont nem hátrány ha az ember berakna magának egy HD filmet. Igazából pont ezért kérdezősködöm, mert jó a belbecs, csak kicsit maga az Asus név aggaszt, illetve általában a megjelenéséről nem tudtam megítélni mivel van dolgom. Angol tesztet találtam, ha esetleg más érdeklődök is vannak. A teszt alapján jó vételnek ígérkezik.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Zanik
addikt
válasz Agostino #7584 üzenetére
Alapvetően nincs baj az Asus-okkal. Volt pár gázosabb széria, de azok is inkább a belépő szintű típusok voltak, de még így is jobbak az Asus-ok (szvsz), mint a hasonló árkategóriájú FuSi és Acer gépek. Nálunk két Asus van a családban, az egyik 6(!), a másik 2 és fél éves, és mai napig tökéletesen működnek, soha semmi hibájuk nem volt. (Sógornőmnek HP-ja van, sok gond is van vele, páromnak Dell - na, az még egy megbízható márka - tesóm meg a tanácsaim ellenére MSI-t vett Asus helyett, de egyelőre még az is jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
Üdv.
"Volt pár gázosabb széria, de azok is inkább a belépő szintű típusok voltak"
Ahhha... azt hittem en block az Asus név kopottas noti fronton. Jó olvasni, hogy nem, mert minél jobban nézem annál szimpibb. Azt, hogy FuSi, Acer, HP olyan-amilyen arról hallottam, meg látom is ismerőseim kezében mi a helyzet. Most már csak kellene keresni valami helyet, ahol irl is meg lehet tapizni. : ))))
-
Lalee74
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3,1/2éves A6B00R notim és az akut nem tölti.Hosszú ideig hálózatról ment,azt észre vettem,hogy nem tölt.Közben lett rendszer újra rakva. Az érdekelne,hogy kuka vagy esetleg lehet szoftveres probléma???Abszolút laikus vagyok csak érthetően
-
Zanik
addikt
válasz Lalee74 #7587 üzenetére
Hű, láttam már ilyet, pont A6-osnál. Ott gariban cserélték az aksit. De nem feltétlen kuka, esetleg megpróbálhatsz megkeresni egy akkufelújítót, hátha tudnak vele mit kezdeni.
-
angol
tag
Sziasztok, nem tudja valaki hogy ezt a laptopot Asus F50GX-6X057 melyik nagykerben lehet megvenni, köszi előre is
-
asus x59sl
csendes tag
Sziasztok!
Vegyétek figyelembe hogy én csaj vok, szal nem értek ilyen témához, ezért ne harapjátok le a fejem amit kérdezni fogok, előre i kösz
Valaki részletesen elmagyarázná hogy miért szar a sis chipset?!
Előre is köszönöm
-
asus x59sl
csendes tag
Zanik!
Példákat tudnál hozni hogy melyikek a gázosabb asus szériák?
köszke előre is -
Zanik
addikt
válasz T.Peter #7592 üzenetére
Dell-en kívül? Lenovo Thinkpadek, HP egyes szériái (sajna vannak gyengébbek is), Toshibátol a Tecrák, FuSi Lifebook-ok.
MSI-vel sokáig voltak garanciális gondok, lehet hogy azóta már jobb a helyzet, illetve általában melegebbek a gépeik a hasonló konfigurációjú konkurens termékekhez képest, valamint régebben az anyagminőséggel is akadtak problémák, de mára már ott is feljavultak. Azért ha Asus és MSI közül kéne választanom, még mindig Asus-t vennék. Amúgy meg Dell-t, azzal baromi ritkán lehet melléfogni!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz asus x59sl #7590 üzenetére
Azért szar, mert nem annyira jó mint az Intel, AMD (Ati), Nvidia chipsetjei, és sokszor hiába az erős processzor, vagy a videókártya, a SiS chipset visszafogja őket, ezért érdemes inkább a fent említett mások három gyártó chipset-jeivel szerelt notebook-ot venni. Legjobb az ha Intel chipset-ben Intel proci, és AMD chipsetben AMD proci van! Vajon miért?
-
Zanik
addikt
válasz asus x59sl #7591 üzenetére
Asusnál főleg az X51-es szériára, és egyes F5-ösökre volt több panasz, de a nagy számok törvénye miatt ez tán nem is olyan meglepő!
-
asus x59sl
csendes tag
Köszi a választ! csak azért kérdeztem mert most vettem egy asus x59Sl notebookot, nekem nem mondták h nem ajánlják, de olvastam fórumon h szar a sis chipset, szüóval most elszomorodtam, télleg nem jó ez a notbook amit vettem?
-
Zanik
addikt
válasz asus x59sl #7597 üzenetére
Dehogyis! A SiS chipset "gyengesége" csak akkor hátrány, ha nagy erőforrás-igényű alkalmazásokat akarsz futtatni. Elsősorban azok panaszkodtak rá, akik erős videókártyával szerelt SiS chipsetes gépet vettek, és csodálkoztak, hogy még sem futnak jól a játékok. De hát aki játékra vesz notebook-ot, az alapból rosszul dönt! Szerintem amire te fogod használni a notebook-od, ahhoz pont jó (esetleg érdemesebb lett volna egy kisebbet venni, amit könnyebb cipelni). Az pedig hogy tényleg jól döntöttél, majd csak fél, 1 vagy 2 év múlva fog kiderülni. Ha nem lesz semmi baja, és tudod arra használni amire akarod, akkor tökéletes választás volt.
-
asus x59sl
csendes tag
huh..akkor megnyugodtam amúgy jól gondolod nem akarok rajta játszani, netezés meg egyetem, igen amúgy néztem ksi gépeket, olvasgattam fórumokat, aztán vhogy inkább rendes méretű noti mellett döntöttem. remélem azért jó választás volt, több pénzem meg nem volt...
a másik hogy tudnál vagy vki más abba segíteni, hogy feltettük drivereket a notira, persze a cd amit adtak hozzá az vistához van szal az asus oldaláról szedtük le, a lényeg az hogy az eszközkezelőben kérdőjelként ott van a hálózati vezérlő, net sincs, és ebben nem tudnál/nátok segíteni hogy megoldódjon a probléma?
előre is köszönöm -
Tomekk.
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy néztem ezt az F50GX nevű laptopot és a rajta lévő HDMI kimeneten keresztül hang is megy? Ha nem akkor hogy lehet megoldani a hangot, hogy ha TV-re rá akarom kötni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest