Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Tothgera30 #17408 üzenetére

    Jó lenne látni a teljes lakás koncepcióját (semmi extra, csak pl. van-e konyha, ott elfér-e egy étkezőasztal, ti hol alszotok, külön háló vagy nappali/háló egyben van, stb.).

    Azt tudom leírni, nálunk hogy volt: a gyereknek külön szobát csináltunk, mi a nappaliban alszunk kihúzható kanapén. Eredetileg úgy volt, hogy a gyerekszobában is lesz az elején kanapé, ott is alszunk egy ideig, de ezt nagyon gyorsan feladtuk, mert kényelmetlen, túl sok helyet foglal, és szükségtelen, így azt a kanapét eladtuk és a nappalit vettük használatba.

    Éjszakai szoptatáshoz lett egy széles fotel, nem gondoltuk túl, volt a családban egy rattan kagylófotel, azt kaptuk meg "kölcsön", ez tökéletesen megfelelt egy szoptatós párnával.

    A gyerekágy először egy rácsos ágy volt, először emelve, majd süllyesztve, később ezt lecseréltük egy dany gyerekágyra (már nem gyártják sajnos, többeknek van itt) ami 180*90-es, ez elvileg kitart késő tini korig, majd ahogy nőtt a gyerek, telt meg a szoba, először pelenkázóval, aminek az alja ruhatároló, aztán erről lekerült a pelenkázó és lett ruhás szekrény, bekerül először 1 majd 2 kallax a játékok tárolására, később ezeket átforgattuk és bekerült egy íróasztal a tanuláshoz, stb.

    Az a helyzet, hogy a gyerek igényei folyamatosan változnak majd, akkor jó, ha úgy készülsz, hogy 2-3 évente cserélni kell a szoba egy részét az első 10 évben, addig semmit nem terveznék fixre, max. multifunkciósra, pl. komód/pelenkázó, vagy fekvő kallax/álló kallax, ami először gyerekbiztos és gyerek által is pakolható, később rendes szekrény, ami betétezhető, ajtózható szükség esetén.

    Kombinált babaágy/gyerekágy később éjjeliszekrény és íróasztal kombináció ahány ismerősnél volt, annyi dobta ki / adta el az első fázis után, mert jól hangzik, de nem működik. Lehet másnál bevált, az én környezetemben ez volt a tendencia.

    Étkezőasztalt én kivinném, ha van helye máshol.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák