Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
válasz Dorian #17350 üzenetére
Most nem rémlik az előzmény, de ha valaki több gyereket tervez és az elsőnél létesít játszót, akkor azért simán szempont, hogy hosszú évtizedekig működjön. Illetve számomra azért sem hátrány, ha sokáig megmarad, mert ha jönnek rokonok látogatóba, akkor ugyanúgy tudnak majd a gyerekeik játszani rajta.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
vince
őstag
Nem csak egy gyereket szolgál ki egy ilyen szerkezet. Én akkor építettem egyet*, mikor 4 éves volt a legkisebb gyerekünk. 17 lesz lassan, van két húga (14 és 8) és a "játszótér" még mindig áll, használatban van. Nyáron én is gyakran kifekszem a fészekhintába relaxálni
* low budget projekt volt: a szomszéd bácsitól átvettem a hintaágy állványnak szánt, de saját bevallása szerint soha el nem készült akácfa gerendákat néhány ezer forintért. Négyet beástam a földbe (föld alatt lévő részét kezeltem bitugéllel vastagon), erre épült a vár, az ötödik a várra + a mellette lévő cseresznyefára rögzítve lett a hintatartó rúd. Csúszdát vettünk 15-20e Ft-ért, hinta, fészekhinta, tányérhinta lidl/aldi valamelyikéből, a többi kellék meg nagyjából volt itthon.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
lorcsi
veterán
Viszonylagos ez a hosszutav
kisfiam most lesz 2,5 eves… ha 10ig jatszik vele… az nekem mar hosszu tavAssAssyn:
meg a lekezelese ami zsebbenyulos lehet
q draga a milesi is meg a remmers iskell egy terasz fedest is csinaltatnom… talan egybe lesz a ketto
eladó: vadi új soundcore motion+
-
sutirablo
csendes újonc
Két éves koruk körül épp nagy Thomas láz volt és azzal próbáltuk kínunkban a gyerekeket bilire szoktatni, hogy képzeljék azt hogy a kaki a vonat és a popó az alagút és menjen bele a vonat az alagúton keresztül a bilibe.
Ekkor az egyik gyerek csupasz seggel ráült az arcomra és elkiáltotta magát: TÜTTŰ!! JÖN A KAKIVONAT!!
Életemben nem féltem még ennyire röhögés közben. Szerencsére, csak viccelt -
mirci18
addikt
válasz lorcsi #17338 üzenetére
A szülőkön kár meglepődni.
Mi szülői házban lakunk ahol édesanyám még él.
Ha esetleg orvoshoz megyünk vagy boltba vigyáz rájuk.
De már ő is elmúlt 65 tehát stresszes tőlük nem nagyon van türelme hozzájuk.
Anyósomék 250 km-re vannak így érdemi segítség onnan nincs.
Nálunk a szünet alatt napi rend nincs.
Mivel a kisebbiknél a déli alvás kimaradt a nap végén már korán aludt mindkét gyerkőc.Az ovodában hiába van legalább 2 személy aki a gyermekkel foglalkozik eleve 15-20 gyermek minimum van rájuk így a figyelem eléggé megosztott.
Mint írtam nálunk az vált be hogy kimentünk a szabadba vagy éppen le lettek otthoni programokkal foglalva.A piát annyiban ajánlom hogy tökéletes stresz oldó legalább hétvégente.
Hidd el egy hosszabb időszak összezárva mindíg nehéz.
Főleg így télen mert nem tudnak bármikor kimenni a szabadba.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Dorian
félisten
válasz mirci18 #17356 üzenetére
Enyém 68 éves, de türelmesebb hozzájuk, mint mi. Csak sajna 220 km-re lakik.
De most karácsony után lent hagytunk a kölköket, majd most hétvégén értük megyünk. Atom nyugi van, azóta a feleségemmel egy szó veszekedés nem volt.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #17357 üzenetére
Mi is adtuk már le legalább az egyik gyerkőcöt nyári szünetre.
Ég és föld a különbség.
Én majd a harmadik érkezése után leszek kiváncsi hogyan fognak változni mivel a két fiú után kislány jön.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
kovacsroli
senior tag
-
válasz kovacsroli #17360 üzenetére
Amúgy viccelődünk ezen meg minden, de azért az esti 1-2 sör után (főleg ha a fogyasztása "meg van címezve" a családnak) pár lépéssel előrébb már olyan dolgok vannak, amiknek az addiktológusok nevet is adtak. Gondolom nem vagyok egyedül olyan, aki látott már ilyen dolgot eszkalálódni.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
addikt
durva, hogy egyetem alatt mennyit ittunk, most meg 10-20 évvel később nekem ha havi 1 sör megvan, akkor már sokat ittam abban az évben
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
tildy
nagyúr
Akkor fognak , mikor megérnek rá . 8.5 a nagy , ő 3 éves múlt, mikor bilire szokott, 3 év két hós , mikor szobatiszta lett. A középső 3 év 3 hosan lett szobatiszta , a kicsi 2 év 7 honaposan . A kicsi WC-re mászós inkább .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz f4lcon #17306 üzenetére
Hol voltatok privat asd teszten? Errefele 22 hó a várólista , és nagyon jó lenne ha esetleg odahaza el tudnám vinni a gyereket .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
addikt
feleségem tudja, valahol Budán
de mint utólag kiderült a nőnek van mindenféle (angol) papírja, csak magyar gyógypedagógus nincs (ami az alapja mindennek) így a véleménye számomra már egyáltalán nem mérvadó, javasolni sem merem másnak“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dorian
félisten
Jesszus. A 3,5 evel lányom 2 hétig volt a nagyszülőknél, annyira etették, h pocakja meg cicije lett
-
tag
https://vadaskert.hu/
Ok sok dologgal is foglalkoznak, nem nagyon vagyok kepben, mi egy informalis felmeresen voltunk csak magan uton, mert a helyzet nem annyira sulyos. Viszont idopont itt sem biztos, hogy hamar lesz.
Kozben megneztem, Dr. Madarassy-Szücs Annanal voltunk. A felesegem talalta ot, elvileg ismert a megfelelo korokben, a kepesiteset nem ellenoriztuk. Nekem kompetensnek tunt, ezt podcastet hallgattam meg elotte, hogy kicsit interaktivabb benyomasom is legyen rola https://www.maimami.hu/1481365/13059473 -
scream
veterán
Nálatok a TV elhelyezés / védelme hogyan megoldott?
Gyerek jövőhéten lesz 1 éves, még csak lépeget, de néha van olyanja, hogy amit elér, azt üt/vág/húz...
Jelenleg egy IKEA-s Besta TV szekrényünk van, a gyári TV karral, ami elég alacsonyan van (mármint a gyerek könnyen elérni, úgy alacsony) és féltem az OLED-et.
Gondolkoztam, hogy talán a jó irány egy fali konzol lenne, ami magasabbra kerülne - viszont itt felmerült az a kérdés is bennem, hogy oké, de mennyire magasra? Ha már rendesen jár/eltelik 1/2 - 1 év, akkor már a Besta alsó részére simán feláll és onnan eléri már a felfúrtat is - ami már így is a nézési kényelmi zónán felül van...
Volt ötlet, hogy esetleg babakarámot köré rögzíteni a falhoz két oldalról - de ehhez megintcsak kellene fali konzol a TV-hez, mert a karám korlátja belelóg a mostani Besta-s TV koznol magasságával a TV képébe, kb a feliratok magasságában, illetve így az alsó fiókokat nem tudnánk rendesen használni a Besta-ban, csak ha mindig valamelyik oldalt lecsavaroznánk a falról, ami lássuk be nem igazán életképes.
Viszont a TV-t féltem a kölöktől, és miközben nyilván igyekszünk tanítani/mondani is neki, hogy finoman, de nyilván még a finom mozgások kevésbé mennek, mellette nem szeretném eldobozolni azt.
A TV a nappaliban van, amikor a gyerek ébren van sosincsen használva és le is van takarva, de még van hogy így is alánéz, fogdossa.
Szóval szívesen várom az ötleteket, hátha ez már "orvosolt probléma".
-
DeFranco
nagyúr
válasz scream #17370 üzenetére
Nálunk ez nem volt gond. Dedikált megoldást nem alkalmaztunk, egyszerűen elmagyaráztuk, hogy a tévét nem szabad piszkálni, és egyébként nem hagytuk egyedül a gyereket, legalább is annyira tartósan nem hogy randalírozzon.
Nekünk térdmagasságban van a tévé, de soha nem bántotta, előszobatükör, szobaajtók üvege szintén, most 9 éves a gyerek, eddig megúszta.
-
Semin
senior tag
Bármilyen szörnyen is hangzik, nem tudod oylan pozícióba tenni, amit egy dobott játék ne érne el. Főleg miután eszközhasználóvá fejlődik, és elkezd felmászni dolgokra.
Ha eldugod előle, csak tiltott gyümölcsöt csinálsz belőle (ami mint tudjuk édes)
Meg kell tanítani, hogy nem szadbad. Nincs könnyű út.Nálam falon van, néha-néha még bepróbálkozik a fogdosással, de amint újra tiltást kap letesz a szándékáról. Ahogy előttem is írták a felügyelet nagyon fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Babakaram volt nálunk is a megoldás. Nem kell odacsavarozni sehova sem, mert csak a véletlen meg a hirtelen indulattal történő károkozás ellen van, ugyanis közben meg kell értetni vele, h nem nyúlhat a mögötte lévő dolgokhoz. Ezt megerti, majd később ( mondjuk 1 év) múlva már nem is lesznek annyira érdekesek azok a dolgok és el lehet venni onnan.
Ja, és NEM dobalózunk semmivel a nappaliban! Tudomásul kell vennie. Nálunk egyszer történt ilyen baleset, egy keramia tört össze - persze már előtte 100 elmondtuk neki - ennek kapcsán megértette és soha többet nem dobálózott.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz Dorian #17373 üzenetére
+1 a nem dobálózásra való szoktatásra. Nem is tudom hányszor elmondom én is minden egyes nap. TV szekrény kb 40 cm magas és azon van egy 65"ös tévé (bőven nagy felület ugye) minden védelem nélkül, de eddig megúszott minden sérülést. Pedig a 4 és 2,5 éves lány kitesz egy pár fiút, ha beindulnak. Még a nagymama is ezt mondja 40 év óvónőség után. Sokszor el lett nekik mondva, hogy nem dobálózunk semmivel, a tévénél meg főleg, nem hadonászunk semmivel, mert megütjük egymást/magunkat/tárgyakat, a tévé a törékeny és nagyon nagyon drága. Mi azonnal csírájában fojtunk/fojtottunk el minden ilyen ütős mozdulatot és persze nem csak a nappaliban. Amint meglátom akár csak a szándékot is már rá/rájuk is szólok és ha súlyosabb az eset, akkor egyből elveszem a játékot és aznap vissza sem kapják legyen az akármilyen nagy kedvenc.
[ Szerkesztve ]
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
szotyika77
aktív tag
válasz lorcsi #17375 üzenetére
Mi visszük magunkkal a gyereket wcre is. 1 és 3 évesek múltak, ha egyedül vagyunk otthon jönnek velünk és ott folytatjuk a játékot, zárt ajtók mögött hogy szökni ne tudjanak.
Egyedül egyiket se hagynám a lakásban, főleg mivel egy pillanat alatt baj történhet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
én is a falra fúrtam biztonsági okokból, de aztán nem volt rá szükség, mert megtanítottuk, hogy a nappaliban nincs foci, nincs amerikai foci, és nincs más ütős/dobálós sport sem
úgy kb 1-2 hónapig izgultam, amíg a gyerek felfedezte a járás szabadságával a nappalit, utána szerintem már az izgalomra sem volt szükség, egyszerűen nem izgatta a falon a tévé. (mondjuk mi nagyon ritkán nézzük, emiatt sem a figyelem középpontja maga a tárgy)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dorian
félisten
válasz szotyika77 #17376 üzenetére
Ne ez azért masszív túlaggódás
-
kovacsroli
senior tag
Fel van fúrva a falra, alatta nálunk is Besta. Olyan másfél éves kortól már elérik, viszont addigra illik tudni hogy nem nyúlunk hozzá. Játékok kihordása a nappaliba pedig nálunk nem megengedett, pláne nem a dobálózás, szóval repülő tárgyak ellen így van biztosítva.
Arra is gondolni kell (szerintem) hogy a gyerek ne tudja magára rántani, nem is olyan rég volt ebből tragédia.szotyika77 ez irónia?
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
szotyika77
aktív tag
válasz kovacsroli #17382 üzenetére
+ Dorian:
Sajnos nem túlaggódjuk, és nem ironizálok, az egyévesünk az kb olyan, hogy becsukod a szemed, és a szekrény tetejére is mászik már, nem ismer félelmet, ha ottvagyunk mellette ha nem. És nem akarjuk kockáztatni, hogy leessen valahonnan, és hogy rohanjunk a balesetire.
A nagylányt aki 3 múlt simán otthagynám a nappaliban addig, tv előtt mesézik addig, de szeret az öccsével játszani, így elfoglalják magukat amíg mi elintézzük a dolgunkat.
De pl nem mindig vagyunk összezárva a fürdőbe, mivel a hálószobánkból nyílik az egyik wc, így ottvannak bent és ott játszanak. -
werszomjas
addikt
Ettől én is tartok, szerencsére még csak 5 hónapos, így még nincs veszélyben a TV
Amire én jutottam, hogy megnézem majd a lakásbiztosítást, hogy benne van-e a TV sérülés, ha nincs, akkor kötök olyat, amiben benne lesz. Ez a legbiztosabb.
Emellett persze azon leszünk, hogy ne legyen rongálás, de ismeretlen terep áll előttünk.
üdv
-
Ghoosty
őstag
válasz werszomjas #17385 üzenetére
"Amire én jutottam, hogy megnézem majd a lakásbiztosítást, hogy benne van-e a TV sérülés, ha nincs, akkor kötök olyat, amiben benne lesz. Ez a legbiztosabb."
Ha ilyet teszel, nézd meg a kizárásokat is. Mikor kötöttem biztosítást, minimális összegért be lehetett volna venni a TV (és egyéb ingóságok) sérülését is. Viszont kizártak mindent, ami reálisan előfordulhat.
Pl. idegen tárggyal történű ütközés (gyerek véletlenül nekidob valamit)
folyadék kerül az eszközbe (gyerek ráborítja az üdítőt, közeli növény locsolása során elkövetett hiba)
De biztos ami biztos, már nem tudom, hogyan volt megfogalmazva, de bármi amit kiskorú hibájából bekövetkezik, azt általánosan kizárták.Szóval még azt a kicsit se érte volna meg, így nem kötöttem ilyen opciót.
-
-
mirci18
addikt
Felesleges óvni.
Gyereke válogatja mit tesz meg.
Az első fiam nem volt rombolós békén hagyott mindent ő a konnektorokkal akart játszani.
A második fiam sikeresen kigyújtotta a gázsütőnk. Kiharapta a mosogép gumi kéderét. A nagy 65-ös tévénk pedig középen betörte.
Ha falra lett volna rakva talán túlélte volna de dobálni játékot rá akkor is tud.Azóta békén hagyja az eszközöket.
Megtanulta.
Ha elmondod neki százszor is lehet megteszi.
Ez szerintem inkább szerencse kérdése.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Dorian
félisten
Megkaptuk a szakvéleményt. A lényeg:
"Finommotorika, figyelmi funkciók, terén nagyfokú nehézségekkel küzd, laterális dominanciája kialakulatlan, melyek hátterében idegrendszeri éretlenség valószínűsíthető."
+1 év az oviban, mellette fejlesztő tevékenységek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Winner_hun
titán
Gyerekülés kellene, hordozó kezd kicsi lenni. 9-36 kg-ig. Ha pajzsos lesz, a pajzs része súlyban/korban ~meddig használható? Volt ahol 15 kg alatti súlyig van írva, van ahol 36 kg-ig. Ki lehet a pajzsot nőni? Ha nincs pajzs, hogy van bekötve a gyerek az ülésbe?
Isofix jelenleg nincs. Van ahol azt olvastam hogy isofixes ülést nem lehet nem isofixes helyre betenni, valaki szerint meg lehet. Most akkor lehet vagy nem? Gyakorlati tapasztalat érdekelne. 360 fokos forgathatóság nem kell.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
addikt
válasz Winner_hun #17390 üzenetére
a 2/3 méretű ülésekben a gyereket (és az ülést) az autó biztonsági öve tartja a helyén
isofix-es ülés megy isofix nélküli autóban is
de sok autóba hátra utólag is beszerelhető az isofix rögzítési pont, talán megérné elgondolkozni rajta, ha a gyerek is meg az autó is megmarad még 2-3 évet“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
lorcsi
veterán
Mi ez a pajzs dolog ?
nem hallottam meg ilyenroleladó: vadi új soundcore motion+
-
Winner_hun
titán
válasz f4lcon #17391 üzenetére
Azt hogy 2/3 méretű azt hol látom? Pl.:
Cybex Pallas
Britax Römer AdvansafixNem találtam utólagos isofixre lehetőséget még eBay-en sem.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz lorcsi #17392 üzenetére
Elvileg jóval biztonságosabb (nem ezt a linket kerestem, ez csak a pajzsot mutatja).
[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
Cybex Sirona G I-size-plus (ha jól tudom, már van utódja). Nem lehet berakni csak hátra és csak isofix-el. Azért szüntették meg, mert sok volt a sérülés a rossz bekötés miatt (Két Cybexes helyről mondták egymástól függetlenül.)
Szuper az ülés és annyira nem volt horror az ára.
Az előzőt is én kötöttem be annak a hölgynek, aki megvette. Rossz volt nézni, hogy hogyan akarja és inkább megmutattam neki.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Winner_hun #17393 üzenetére
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
Nálam a focusban az Mk1 (ami nekem volt) nem volt isofix-szel, legalább is itthon nemigen, az Mk2 isofixe viszont patent módon berakható volt, még a furatok is megvoltak hozzá az alvázon, érdemes utánamenni.
Ha bírja a gyerek a pajzsot, akkor jó lehet, ismerős panaszkodott rá, hogy tiszta dzsuva lett hamar evés, bukás, stb. miatt, meg nyáron meleg volt, viszont kétségtelenül biztonságos.
Isofix nélkül szerintem a pajzsos betehető, mert ott nem az ülés mögött rögzíted az övvel az ülést, majd az ülés saját övével kötöd a gyereket, hanem az autó öve rögzíti a pajzsot és ezzel a gyereket, így az isofix nem nélkülözhetetlen, viszont a gyártók előírják, mert számukra kisebb kockázat a helytelen bekötések miatt és azért nyugaton már nem nagyon van olyan öreg autó amiben nincs isofix, régóta kötelező.
Általában a pajzsos ülések olyanok, hogy amikor kinövi a gyerek a pajzsot akkor már övvel köthető közvetlenül a gyerek, egyszerűen elhagyod a pajzsot.
Ami számomra ellene szól, az az, hogy a gyerek előrefelé néz, ami ütközésnél hátrány, mert kevésbé tartom biztonságosnak mint ha hátrafelé nézne.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz Winner_hun #17394 üzenetére
Nekünk is pajzsos volt, de olvastam olyat is, hogy ha a baleset olyan, hogy bukfencezik az autó, akkor könnyebben kieshet a pajzsosból. Szerencsére gyakorlati teszt semmilyen formában nem történt.
-
senior tag
A Cybexet be lehet kötni a kocsi övével. Amíg pici a gyerek addig a pajzsnál vezeted el az övet, ha már nagyobb akkor pedig simán a gyerek előtt.
A linkelt Britaxot viszont, amíg pici a gyerek és az 5 pontos övvel rögzíted, addig nem tudod biztonságosan bekötni az autó övével. -
Winner_hun
titán
válasz Big_Boss #17399 üzenetére
Az isofix hiánya miatt nem lehet addig biztonságosan bekötni? Kiindulás pont ez a Touragoo Cruise ülés volt - ez akkor jó lehet, ha nem pajzsos lenne véve?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest