- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJmeszes
senior tag
-
SSJmeszes
senior tag
válasz vadászcsiga #95552 üzenetére
Köszi!
Ez úgy néz ki jó lesz!YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
fogtunder
nagyúr
válasz vadászcsiga #95560 üzenetére
Én sokkal többet használom a YouTube-ot, mint a zenei részt, képes vagyok együttélni vele, de az a flow élmény, amit a Spotify algoritmus ad zenehallgatás közben, na az tényleg nincs, néha nagyon véletlenszerű számokat dobál be.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Thusor
őstag
válasz vadászcsiga #95557 üzenetére
Én is kipróbáltam. Tényleg jobbnak tűnik. Eddig AdBlock volt telepítve, az a YouTube reklámokkal nem bírt el, főleg az utóbbi időben. Most telepítettem az AdGuard-ot és egész jól teljesít.
Nincs valami megbízható, ingyenes alternatívája a CleanMyMac X-nek? Ami törli a felesleges fileokat. Lemezkezelő szerint jelenleg van 10.89 GB file ami kiüríthető. Bár ezt nem tudom, hogy pontosan mit is jelenthet.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Head88 #95468 üzenetére
Azt egyébként kifelejtettem, hogy nincs bekapcsolva az optimalizált töltés. Így sem számít hibának ez?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Lefty
addikt
válasz kopogo #95555 üzenetére
Hogy sikerült ezt összehoznod?
Új M1 Mac tulaj vagyok, illetve ami azt illeti ez életem első Mac gépe. Tegnap direkt teszteltem, hogy hol lehet a 8GB határa (nekem is az alap modell van) és nem sikerült semmi féle lassulást vagy hasonló üzenetet előidéznem (legfrissebb BigSur van fent).
Nyitva volt vagy 10 alkalmazás, köztük Finder, Maps, Music, Notes, Mail, ill. Safari vagy 30 lappal, abból vagy 5 youtube volt, és mellette még a Lightroom Classic-ot is rányitottam és szerkesztgettem benne. Teljesen irreális volt, nincs az az élethelyzet, hogy ennyi minden kelljen egyszerre, Safarit se használom 3-4 lappal többel egyszerre valós helyzetben, szóval csak teszt volt. Memory pressure ugyanúgy zöld volt és semmilyen megakadás sem volt, még a LC-ban is teljesen simán tudtam szerkesztgetni, stb.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mr Bond 007 #95567 üzenetére
A rendszermeghajtón kevés volt a hely szerintem és nem tudott hová swappelni.
-
atees
őstag
az iphone egészség alkalmazás adatait megtudom nézni mac-en?
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
tjokai
senior tag
Sziasztok!
Teljesen szűz vagyok az Apple notebook kategóriában, ezért előre is elnézést kérek ha sokat éretetlenkednék.
Szóval amiért a fórumhoz fordultam, szeretnék váltani gamer PC-ről egy 13" Apple MacBook Pro -ra. Igazából csak YouTube-ra és filmre, Office alkalmazásokhoz kellene, semmi játék. Ami érdekelne az az, h pl Ncore-ról lehet e ugyanúgy torrentezni valamint az Office alkalmazásokat használni, mint Windows alapú notebookokkal, futnak ugyanazok a programok MacBookon is mint Windowson? - gondolok itt pl az Utorrent, DaemonTools programokra. Ha nem, van helyette ingyenes Applere való program?
Esetleg inkább jobban ajánljátok számomra a Windows alapú gépeket erre a célra?Előre is köszönöm a segítésget
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Tudom hogy itt mindenkinek pokoli erős gépe van, talán TMBC aki a legcombosabb masinával rendelkezik, de kinek van a legszemetebb konfigja? Mert ha még nem osztottuk ki ezt a plecsnit akkor bejelentkeznék a pozira.
Elkezdtem dolgozni és szívdöglesztő 2012 es 15" retinámat nem használom annyit mint amennyit szeretném, így kezdett kihűlni a kapcsolatunk, és megint elkezdett a teher a vállamon megjelenni hogy minek nekem ilyen erős és nehéz gép, így most a hosszú hétvége alatt eltört bennem valami és elengedtem a kezét. Jött a problem hogy mi legyen helyette, azt tudtam hogy icipici konfigot szeretnék, ami könnyű, és halk. Gondolkodtam a 12" es álommacbookon, de abból volt már több is a mancsaim között. Nem voltak rosszak, sőt szerettem is mindet, de Head88 kolléga annyi rosszat mondott róluk hogy nem mertem meglépni.
Aztán mint egy isteni sugallat, eszembe jutott mim nem volt még soha! Macbook Air 11"! pásztáztam is a piacot, és rájöttem arra hogy 11" ből 2 féle van a piacon. Ami jó áron van és lelakott szemét, valamint ami gyönyörű és retek drága! Konkrétan 2015 ös modellek belenyalnak a 200.000HUF ba, ami szerintem vicc, tekintve a gépek korát és azt hogy M1 est lehet kapni nem sokkal drágábban. Sőt konkrétan a 11" esek drágábbak mint a 13" es gépek, ami nonszensz, de már eldöntöttem hogy ilyet veszek, szóval nem volt visszaút!
Viszont tegnap este megtaláltam a nekem való konfigot, ma hajnali 8 kor már úton voltam érte. 2012 es 11" es i5 ös 4giga ramos 64GB SSD-s magyar billes csodamasina szép állapotban! Megvan az összes tapla, egy icipici ütődés van rajta, de csak akkor látom ha keresem, közepesen szemét akksival. 3h-t tud magas fényerőn, alacsonyabban max 4 et. De nagyon boldog vagyok, megállt 77500HUF ban. Volt egy 2011 es is amit találtam, de az USA bill volt, picit jobb akksival, 128SSD vel 85K HUF ért, de abban csak 2 giga ram volt, azt pedig nem mertem bevállalni. Valamint a 2012 esben már USB3.0 van, talán megérte megkötni a kompromisszumot az SSD vel, igazából magam sem tudom.
Első problémák már előjöttek, ilyen hogy nem hajlandó a 2560x1080 as monitoromat kezelni azzal az adapterrel ami kiválóan működött a 15" es retinámnál, konkrétan csak 1080p-t hajlandó a 21:9 es monitorra kivarázsolni, a másik pedig az hogy a benne lévő erősítő nem nagyon tudja meghajtani az RHA T10i fülesemet, elég halk még max hangerőn is. De nem panaszkodom, kiváltja a gép nálam a 15" es retinát, valamint a win8 as tabletemet is, amit projektor vezérlésre használok. Jó lesz hurcolós masinának, ha megunom majd nézek helyette mást.Viszont overall pozitív eddig a véleményem a gépről, a 4gb rammal is használható catalina alatt, azt mondanám hogy gyorsabb mint a surface pro 3 asom volt hasonló 5ik genes i5 tel és 4 giga rammal, de azért érezhető a lassulás a 15" retinához képest. De nem panaszkodom, az a gép 2.2x ennyibe kerül ezen a napon. Jó döntést hoztam vagy autista vagyok?
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
tjokai
senior tag
válasz #20749568 #95571 üzenetére
Értem, köszi az infókat.
Mit ajánlanál erre a célra? Igazából ami fontos számomra, az a minőség mindenek felett! Nem utolsó szempont a kijelző képminősége sem. A rendszer sebessége alap dolog azt nem is említem. Nem szeretnék nagy notebbokot sem, max 14"-ig mennék el.[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
M1-as MBA/MBP között vacillálok. Két kérdésem támadt: van-e értelme a 16Gb RAM-nak? Párom használná, általános használat, netflix, sorozatok, ilyesmi, semmi extra nem lenne.
Érdemes-e 512-est választani? Vagy a 256 elég kéne, hogy legyen?
Ezek a dilemmák. Illetve még nem tudom, hogy MBA/MBP legyen, de tudom, hogy az MBP, illetve már az MBA is overkill, de hát van iPhone, iPad, úgyhogy szinte muszáj, hogy ez legyen a következő.
-
tboldi
nagyúr
válasz hszilard666 #95572 üzenetére
A 4 giga RAM elég sovány, nem tudom, hogy bírod.
Én 2 hete vettem egy X230-as ThinkPadet (i5-3320M, 2x2 GB RAM, 500-as SSD - ez utóbbi saját) a 2017-es 15" MBP mellé, csak autószerelős programok futnak rajta, de ha megnyitok ezek mellett egy böngészőt, hogy az Unix/Bárdi oldalán nézelődjek, nagyon hamar elfogy. 1-2 héten belül szeretnék keríteni hozzá 2x4 GB-ot, bár jobb lenne kimaxolni, azaz 2x8-at belerakni, de egy 60k-es gépbe annyit már nem ér.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz hszilard666 #95580 üzenetére
Én erre mondjuk inkább egy iPadet vettem volna
I hate morning people. And mornings. And People.
-
tboldi
nagyúr
válasz hszilard666 #95580 üzenetére
Amúgy én is kacérkodtam ezekkel a 11"-es Airekkel a kicsike footprint és a trackpad miatt, de aztán mégis maradtam a ThinkPadnél.
Abból a szempontból mindegy lett volna, hogy macOS vagy Windows, ugyanis az X230-ason is előfordul, hogy virtuális gépeznem kell, mert van olyan program, ami csak 32 biten hajlandó elindulni, az egyik diagnosztikai kábelem drivere meg csak 64-gyel működik.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz fogtunder #95581 üzenetére
Van ipadem, de néha kell a hordozható desktop OS, és jól jön a billentyűzet is.
tboldi:
A thinkpad sokkal okosabb választás, lehet nekem is azt kellett volna. Feltéve ha racionálisan nézzük, de nálam ez érzelmi döntés volt!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
laci06
senior tag
válasz bmakszim #95578 üzenetére
Saját gépemben a 16Gb is izzad néha. Viszont még sosem volt mac a családban, nem tudom, hogy a memóriakezelésük milyen, és arról pedig fogalmam nincsen, hogy az M1 befolyásol-e valamit vagy sem ebben a "képletben".
Az, hogy hány magos a GPU, annak van jelentősége? Érdemes azon gondolkodni, vagy a 8+7 bőven elég?
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz hszilard666 #95584 üzenetére
Persze, meg tudom érteni, én is érzelmi alapon vettem meg a MBP-t, és a mai napig nem használom ki 100%-ig a teljesítményét. Már akkor beleszerettem a formába és a Touch Barba, amikor 2016-ban megjelent, majd egy évvel később nagyon örültem, hogy végre meg is tudtam venni.
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
válasz laci06 #95577 üzenetére
Ebben az esetben szerintem nem éri meg a felárat a plusz RAM, kb. én is erre használom, általános dolgok +Lightroom classic. Pont visszább írtam nem sokkal ma, hogy én speciál meg sem bírtam még fektetni a 8GB-ot. Ha Párod nem fog naphosszat 4K videókat vágni, szerintem akkor költsétek a RAM felárát másra. Illetve az M1 Air simán elég erre, nekem még nagyon tetszik, hogy nincs benne ventilátor és 0 hangja van a gépnek, illetve nyugodtan tudom használni bármilyen felületen, mert nem takarok le semmilyen szellőzőnyílást, mivel nincs.
-
Lefty
addikt
válasz #20749568 #95590 üzenetére
Tényleg csak kíváncsiságképpen, melyek akkor a kiemelkedőek? Ha ez egyáltalán nem az. Ilyen összeszereléssel én még máshol nem találkoztam. Az új Surface 4 is a példa kedvéért nem recsegő műanyagból van alapvetően összerakva, de lenyom az ember egy gombot és behajlik a billentyűzet. A trackpad meg aztán egy másik dimenzió a Macbook-ban.
-
kopogo
tag
256 db képről készítettem volna a fotók alkalmazáson belül diabemutatót aminek a mérete KB: 2.1GB volt állítgattam ott a dolgokat és egyszer csak.
Tárhely az van bőven mivel 1 hónapos a gép most ismerkedem vele.
Csökkentettem a képek számát utána simán ment.
Csak érdekeség képen mutattam meg ez nekem új. -
Lefty
addikt
válasz kopogo #95596 üzenetére
Köszi az infót, mik vannak
Életemben nem készítettem még diabemutatót.#95595 Aweriot
Személyesen még nem próbáltam, de hirtelen néztem róla egy videót. Egyrészt ez a gép legalább kétszer annyiba kerül, mint egy Air, és így hirtelen nem mondom, hogy indokoltnak tűnik. Hiába masszív, de műanyag ennyi pénzért!? Lenovo touchpad labdába sem rúghat emellett (a cégesem Lenovo Thinkpad, kétlem, hogy akkora nagy különbség lenne ehhez képest ez az X1 touchpad). Mindegy, ízlések és pofonok, én ebbe inkább nem megyek jobban bele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest