- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 8T - T-modell
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az AV kimenet, Audió-Videó kimenetként szolgál, azaz 2 csatornás RCA és egy kompozit videó kimenet. SPDIF nincs benne.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pelican
őstag
Ne engem győzködjetek éppen a felettem szóló krsanko írta pár hsz-el feljebb hogy így használja a boxot.
Nem érted, hogy mit ír.
De hiába használjuk a digitális kimeneteket, azért sok más tényező is közrejátszik még az igaz high-end hangzás létrejöttében, de tény hogy ezt már csak akkor hallani ha hallani akarjuk, vagy annyira komoly a rendszer.
A sok más tényezőből írhatnál párat, ami releváns ezeknél a boxoknál...
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
junkpod
veterán
Alapvetően igazad van a hifi-s dolgokról (látod ez is eljött ).
De azért ezeket a boxokat ne az áruk miatt minositsuk, ez hiba lenne ilyen fokú integraltsag mellett. Másrészt meg a sokak által dicsért szuper Sigma dac-ok (amikkel magasabb szintű erősítők büszkélkednek) sem kerül tobbe néhány dollárnál...
Illetve ha azt írom, hogy a kabelek hatása digitális jeltovabbitas esetén a hang minőségére erősen vitatott jelenség, akkor finoman fogalmaztam.Ja és még 1. Az optikait hifis körökben úgy tartják, hogy már eleve "gyengébb" mint az eredeti spdif jel mert 2x van benne átalakítás. De ez megint a misztikum felé visz...
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
blakey
titán
Az a V1 része, alap, hogy elolvasom a leírást akér itt (is) és az LE fórumán.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Milka 78
nagyúr
Nem lehet ez FW független?Volt fent 11-ik havi,12-ik havi de a hiba mindig ugyan az.Ha MX Player alól szeretnék törölni videofájlt akkor kijön egy szöveg,hogy...
"Kérjük válassza ki a gyökér könyvtárban a külső tárolót (pl:usbcard1) és a következő képernyőn adja meg az MX Playernek az írási jogot.
Android 5.0 rendszertől kezdve az Android új biztonsági előirásai miatt a külső tárolón nem lehet törölni vagy átnevezni a fájlokat az alkalmazás írási joga nélkül."Semmilyen boxomon nem láttam még ilyet (droid 5/6),pedig volt egy pár és nem is vágom mit akar,hisz a beállításoknál megadtam a tárhely hozzáférést.
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
-
Csicsóka
őstag
Ennek az egésznek az oka, a sok szabványt lesz@ró gyártó hozzáállása. Ha betartanák amit az Amlogic előír, a partíciók méretéről, minden működne. Tologatják egyre nagyobbra a system méretét, hogy minél több előtelepített progi beférjen, aztán borul vele az egész mutatvány. Az OE idejében, még csak elvétve volt olyan box, amin 2x kellejen futtatni az eMMC-re telepítőt, akkor még nem volt ennyi elfuserált ROM. Most pedig szinte már nincs egy sem amin csak úgy felmenne. Ez ellen nem tudunk mit tenni. Ez volt a fő oka annak is hogy nem lett semmi a dual boot projektből, a másik meg a 7-es droid. Kár volt időt és energiát rá fecsérelni.
-
hentes555
senior tag
Szerintem ezért ne töröld a blogot, így totál felesleges lenne az eddigi munka is, amit belefektettél. Szerintem csak legyen kiírva, hogy nem garantált a hibátlan működés és csak saját felelősségre próbálja ki mindenki. (bár ez most is megvan). Úgyhogy én rossz ötletnek tartom a törlést, még ha vannak is hibák telepítésnél, szerintem több haszna van, mint hátránya és ha összejön akár 2-3. alkalommal is a telepítés, onnantól happy minden. Plusz ahogy írtad, ha előbb az official dual os-t felrakva működik, akkor érdemes már elsőre ezzel a módszerrel próbálkozni.
Ja, és ha megjön a boxom (eu-ból rendelem bármelyik legyen is) akkor fel fogom rakni én is és leírom a tapasztalatokat"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
hentes555
senior tag
-
Milka 78
nagyúr
Akkor új a link a régi helyen és van aprólékosabb magyarázat
Nekem tuti jól jön,mert az alap fogalmakkal sem vagyok tisztába.Fél kézzel delidelek,vizet telepítek,fúrok,faragok pc-s vonalon,de totál mák vagyok mobil fronton.
Most váltottam vissza S905&Droid 5-re,mert a 905W stock droiddal egy használhatatlan retek,egyértelmű visszalépés a régi boxokhoz képest. -
zsoika
addikt
Én sokszor érzem azt egy terméknél(nem konkrétan az itteni MP...hanem általánosságban) hogy nagyon jó kis cuccos volna ,ha kicsivel több anyagot, vagy minőségibb anyagot tennének bele. Nem sokra ...tényleg 1-2$ ra gondolok. Még akkor is versenyképes lenne árban és Pl. Én simán kifizetném ,de nem törne ketté az első használat után ...ezzel sok hulladékot termelve és nyersanyagot fogyasztva.
Persze nem vagyok retardált, tudom hogyan működik a világ ....csak egy gondolat volt , amit szerettem volna megosztani.Elolvasva a hsz-at , kicsit olyan érzésem van hogy amelyik terméknél ezt érzem, ott nem a termék nem jó ,csak nem nekem szánták. Ergo az Én hibám, mert nem az igényeimnek megfelelőt választottam.
Érdekes megközelítés ....elgondolkodtató!
Sajnos akkor az Én igényeimnek megfelelő termékeknek meg az ára nem megfelelő.....ez egy ördögi kör.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Tudom, hogy Android kedvelő vagy és az az érzésed, hogy a gonosz LibreElec használók elnyomnak titeket. De nem így van. (Mivel készítettél egy Android telepítő csomagot, ne csodálkozzunk, hogy sokkal több Android user keres meg téged segítségért mint LibreElec user)
A duál rendszer semmivel nem nyújt többet mint az egyedileg telepített LibreElec plusz eredeti droid. Ugyanúgy két rendszer választhatóan indítva. Sőt ha jól tudom a tanixos dualban a LibreElec nem frissíthető.
A LibreElec a 905X-en belenyúltal nélkül is jól működik, nem értem mire gondoltál.
Nem is értem megint mire jött ez a droid fétis novella...Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
De ez egy szakmai topik, ha van egy jó bevált és használható box és van egy sokak által szidott gyengébb box, akkor ne ajanlgassuk már a rosszabbat.
Bárki vehet amit akar, meg w-s boxot is. De ajanlgatta nem kéne.
Ha viszont már belefutott, marad neki a te droid javitasod.Box's don't touch!
-
blakey
titán
Lehet, hogy valamit bekapcsoltál vagy éppen kikapcsoltál. Nálam szépen megy, bár most OSMC-t próbálgatok.
Az lehet, hogy a dtb nem jó. Nekem manuálisan kellett frissíteni illetve már az újat használtam a devel verziónál is így nem kellett frissítenem.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dugesz77
őstag
Nálam K1 pro-nál addig akadt (még zene alatt is) míg le nem húzott minden infót a médiatárba rakott zenékhez/filmekhez. Viszont 4k HDR-nél egyrészt nem is ismeri fel, hogy HDR pluszban nagyon akad.
Még amibe bele futottam az a Minix A1 távirányítójának a középső OK gombja nem működik a kurzort kirakja csak a bal felső sarokba(valami más lehet a parancs arra a gombra)
A színek teltebbnek tűnnek , talán kicsit kontrasztosabb a kép így elsőre. -
blakey
titán
Nem olyan drasztikus változásra kell számítani és még várni lehet további javulásra. Most az OSMC-t állítottam hadba, most úgy tűnik minden működik, kiváncsi vagyok milyen lesz.
-
Ejelhar
senior tag
Az mitől lehet, hogy írta valaki, hogy a dualban lévő kszaq féle 8.2.3.1-ben nem megy neki a Yatse és nem zud semmit addont vagy egyebet letölteni
Ha ugyanakkor a helyi gépekről/NAS-ról le tud játszani filmeket, akkor a hálóval lehet gond.
Az addonokhoz már kell átjáró, ha a wifi (yatse) más hálón van, akkor ahhoz is.
Én linux alatt így szoktam ellenőrizni a hálót:
dds-osmc ~ # ifconfig
eth0: flags=-28605<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,DYNAMIC> mtu 1500
inet 172.16.168.5 netmask 255.255.255.0 broadcast 172.16.168.255
ether 00:22:6d:16:a9:9b txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 7118 bytes 611140 (596.8 KiB)
RX errors 0 dropped 246 overruns 0 frame 0
TX packets 5490 bytes 2298996 (2.1 MiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0
device interrupt 40lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 4096
inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0
inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host>
loop txqueuelen 0 (Local Loopback)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0dds-osmc ~ # route -n
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
0.0.0.0 172.16.168.254 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
172.16.168.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
172.16.168.254 0.0.0.0 255.255.255.255 UH 0 0 0 eth0
dds-osmc ~ # cat /etc/resolv.conf
# Generated by Connection Manager
search dds.net
nameserver 172.16.168.254
dds-osmc ~ # ping -c 3 index.hu
PING index.hu (217.20.130.99): 56 data bytes
64 bytes from 217.20.130.99: seq=0 ttl=57 time=2.766 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=1 ttl=57 time=3.263 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=2 ttl=57 time=3.605 ms--- index.hu ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 2.766/3.211/3.605 ms
dds-osmc ~ #Az ifconfig mutatja milyen IP címet szedtek fel a hálózati interface-ek, a route -n kimenetéből látom, hogy van e alapértelmezett átjáróm, a resolv.conf-ban pedig a névszerver IP-je szerepel.
----
A táv bajait pedig nézelődéssel kéne kezdeni, mitet mond a journalctl -f mikor nyomogatjuk a gombokat?
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
-
Tommee
aktív tag
Tx3 minin sikerült elindítandod az OSMC rc3.3-at? Ha igen, légy szíves oszd meg a dtb file-t!
Nekem megint csak szomorú smiley-m van és nem indul(többféle tx3 mini-s dtb-t próbáltam)Aki a Tanix TX3 mini/max legújabb 20180308-as béta verziójú dual boot rendszert próbálná NE TEGYE!
Freaktab fórumon többeknek téglázta a boxát.Blakey: most adamg féle 8.90.5-ös verziót tesztelem, az elindult. OSMC-ből pedig várok újabb kiadásra...vagy kipróbálom...fene tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Mesélj, melyik az!
Olvasok folyamatosan.
Csak arról szól, hogy
- adamg 8.90.4 úgy ahogy. Nálam nem használható normálisan, mert iptv-nél ablaküzeneteket dobál, amit leokézva kilép a lejátszásból.
- Osmc-t ismerem rpi-ről, de arra is azt írták, nem megy rajta.
- kszaq 8.2.3.1 meg úgy tűnik nem fejlődik tovább, pedig kellene mert volt, aki arra is panaszkodott, hogy ezen a vason nem viszi a dolgokat.Akkor hol a manna?
Ja, hallottam valami duál rendszerről, valami mexel féléről
de az androidot nem akarom bántani.Kösz, közben látom a privit is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Azóta nem kapcsoltam be az S905W-t.
Szerintem a Kodi oldalán rengeteg anyag van amivel tesztelhető.
Kodi Samples#36895) Ejelhar
Igen, többnyire ua. a főverzió hibátlanul működik de már nem egyszer volt olyan, hogy Leia telepítésénél, a MySQL beállítás után simán beolvasta a Krypton adatbázist de kezelni már nem tudta, tehát az új megnézett, bekerült anyagokat már nem szedte le és külön adatbázisa van, de legalább a szkennelést nem kellett megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
A telepítő ezek szerint elindult, csak nem jelent meg a szöveges üzenet a képen. Az csinál mentést a droid cuccairól, amit később a restore_droid-al lehet vissza tenni. Akkor az általad próbált W-s dobozok közül csak a W95-ön ment, amin gyári ROM volt, ott is csak SD-ről? Tanix sehogy sem indul?
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Kösz mindenkinek a segítséget! Felraktam a libreelec-et egyelőre pendrive-ra és működik is majdnem minden csak a távirányító nem. Már csak ezt kéne megoldani és akkor már nem is érdekel az android! Android alkalmazással (yatse) már beállítottam nagyjából de azért jó lenne ha a távirányító működne. Kösz előre is ha ebben is tudtok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Óra topik
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Politika
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- Eladó pcm
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest