- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Rejtett mappák láthatóságát be kell kapcsolni és akkor látod a fájlkezelővel is, vagy ssh és midnight commander, amit előtte természetesen telepíteni kell, ha nincs fent.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Kodiban.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vargalex
Topikgazda
válasz MasterMark #88556 üzenetére
Bármit írhatsz oda. A /storage-ba készül a saját adatbázisa is, a borítók, stb., de ahogy a kolléga írja, akár torrent kliens is tölthet oda. Vagy samba-n/scp-n is másolhatsz rá bármit.
Alex
-
Joshi
titán
válasz vargalex #88557 üzenetére
Igen a torrent letöltéstől lett tele, de nem is értem, mert amikor kipróbáltam a külső vinyóra töltött.
És akkor itt kellene egy kis segítség, mert a torrent letöltés egyszerűen nem akar menni. Ugye a qBittorrent nem akart menni (csicsóka) ezért a Transmissiont raktam fel egy X96 Max+ boxra. A boxra egy külső vinyó van rákötve (Adata 1TB) ide menne a letöltés. Néha működik a letöltés de inkább nem. Most azt csinálja, hogy elindul a letöltés majd pár másodperc után leáll mintha leállítottam volna. Az ajánlások hogy portot kell nyitni, de az elvileg nyitva van a routerben feltéve ha jól csináltam. Aztán ott van a Windows tűzfal, de ha kikapcsolom akkor se megy. Komolyan mondom, tesómék rendszere X-akták (T-home optikai IPTV). Nálam a Digi nettel semmi gond nem volt, náluk meg egyszerűen nem megy.
A routerükben elvileg meg van a port nyitás, feltéve ha jól van csinálva. Már ötletem sincs mit kellene csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Ha nyitsz portot, ha nem, akkor is mennie kell a letöltésnek, ha van rajta jó sok seeder. Most nem akarok belemenni a részletekbe.
Plusz a 'leállás' meg végképp nem amiatt van.
Biztos, hogy nem a 9091 portot kell nyitni ott, ahova írod, az csak a TM eléréséhez kell...böngészőben való eléréshez.
Van rendes tápellátása annak a hddnek? Azaz minőségi táp van a boxon? Nekem ledobálta, míg nem volt. -
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy 9.2.8 CE után kijött a 19.x verzió és a 9.x verziót már nem is frissítik.
Hogyan tudom frissíteni a rendszert úgy, hogy a beállításaim (távirányító, kijelző megjelenítés, stb) ne vesszen el? Simán csak másoljam a .tar file-t a /storage/.update mappába és restart?
X96Max+ boxom van, 4GB/32GB, Gigabit lan
Érdemes egyébként frissíteni? Miben jobb az új CE? -
blakey
titán
válasz losslessonly #88566 üzenetére
Javaslom, hogy olvass vissza, keres kulcsszavakra, stb, mert lehet, hogy számodra jobb az új, másnak meg nem, számomra nem jobb.
-
MasterMark
titán
Egyébként amelyik hardverre nem érhető el az új, arra már nem is lesz? Vagy dolgoznak még ezen?
Switch Tax
-
nfsu17
veterán
válasz MasterMark #88568 üzenetére
Dec. 31-el lejárt a leia (kodi18) CE támogatása, ha olyan a box, amin most sem megy, ezután sem fog. Mátrix, meg az utódja most a fő csapás.
This End of Life Announcement affects all GXBB (S905) and GXM (S912) based devices.
Considering the relatively low cost of generation 2 and 3 of the Amlogic S9 family devices, Team CoreELEC recommends upgrading to hardware supporting CoreELEC 19 (Matrix).
Team CoreELEC provides no support for devices running banned addons.
Final version
The final version for the Legacy build is CoreELEC 9.2.8
CoreELEC 9 (Leia) End of Life Announcement
The CoreELEC Development and Product Support Team has, after long deliberation, decided to actively discontinue product support for the CoreELEC 9 (Leia) development cycle on:
DECEMBER 31 2021 - 24:00 UTC
After this date, Team CoreELEC will no longer provide technical support, bug fixes, or security updates for its Legacy build. -
nemethchek19
aktív tag
Van egy tanix tx3 mini eszközöm libreelec-el. Fut rajta a transmission app és az egyik usb aljzaton lóg egy 2,5"os HDD. Kodival nézem rajta a filmeket rákötve egy nonsmart tv-re és párhuzamosan torrent serverként is használtam.
Most, hogy bekerült egy LG smart tv, amin webos fut, száműzném a nappaliból ezt az eszközt. De LAN-on routerre dugva továbbra is használnám mint hálózati meghajtó.
Valakinek valami tapasztalat, hogy tudom elérni wifin és lejátszani WEBOS saját playerével a tanix-on lógó HDD tartalmát? Egyelőre az LG tv nem látja.
(enable upn support elméletileg bekapcsolásra került a Tanix-ban.)
Emby app webos-re erre alternatív megoldás lehet még egyébként?Gondoltam rá veszek egy másik amlogic-os playert kliensként használva amivel játszom le a filmeket LG tv-re kötve, de feltételezem lehet más megoldás is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz nfsu17 #88560 üzenetére
Egy 2,5" Adata külső USB3.0 HDD ami előtte a Minix Neo U1 lejátszóval hibátlanul működött, pedig azon csak USM2.0 volt igaz asszem 1A-t tudott. Szerintem az USB3.0 foglalat már minimum 1A-t kell tudjon, szóval fene tudja. Mind1, van nekem egy külső USB3.0 tápos SATA adapterem, majd azzal teszek egy próbát.
-
Joshi
titán
Ja és ha a vinyót rákötöm a notebookra és másolok rá filmet, akkor úgy nincs vele gond. Mármint visszadugva a boxra a filmlejátszás megy szépen. Ha nem lenne elég power, akkor szerintem a filmlejátszás se menne zökkenőmentesen. Csak ezért gondolom azt, hogy valami a hálózattal nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Azért érdemes megnézni a dmesg kimenetét, esetleg azt, hogy a csatlolt meghajtó eszköz neve (sda, sdb, sdc) nem változik-e. Mert ugye a filmlejátszásnál egy pillanatnyi leszakadás nem számít, hiszen cache-ol a Kodi, viszont torrent letöltésnél az elindított transmission már nem ugyan azt a könyvtárat fogja látni.
Alex
-
neo81
senior tag
TV boxom HDMI kábellel van összedugva a TV-vel, a Kodiban a Hanglejátszás eszköze beállításban melyiken kellene lennie?:
ALSA: Default (AML-M8AUDIO Analog), PCM
ALSA: AML-M8AUDIO, PCM
ALSA: AML-M8AUDIO, HDMI
PULSE: Default, Bluetooth Audio (PULSEAUDIO) -
Beni2360
félisten
válasz nemethchek19 #88570 üzenetére
Nem lesz benne köszönetet,ha azon keresztül szeretnél lejátszani a tv lejátszóval. Nem lehet tekerni, léptetni azonnal kilep és kezdheted elölről. Most dugtam össze megrobalni egy CE alatt S902x3 boxxal. Kel a TV-hez egye játszó.
-------------
Neo81: a 3. a sorban és a tv tudása szerint a kimenetek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kikinda2
tag
válasz blakey #88567 üzenetére
Nekem sem volt jó sokáig, és most is fenn áll számos idegesítő hiba.
Ajánlom, hogy akinek nehéz leállási, belassulási, kifagyási problémái vannak a MATRIX verzióval, próbálja meg, hogy létrehozza a /storage/config/kodi.conf fájlt és adja hozzá a következőt:MALLOC_ARENA_MAX=1
-
mexel
veterán
válasz kikinda2 #88577 üzenetére
Ez mit csinál pontosan, vagy mire jó? Érdekelne mit csinál, mert ha megold valami problémát akkor használnám, de nem tudom így mire kellene figyelni. ( nem valami memóriahasználatot lehet vele szabályozni? - ez persze így túl pongyola de hirtelen ennyi)
[ Szerkesztve ]
-
kikinda2
tag
Ez csak egy javaslat a CPU core-onként használt memória pool-ok számának meghatározására. Az 1 érték azt jelenti, hogy az összes core egyet használ, a multi thread funkciót erősen limitálhatja. Talán helyesebb 2 értékkel indítani, de nekem 1-el is jól megy a masina. Ha mélységében érdekel a téma, akkor érdemes rákeresni a LINUX és
MALLOC_ARENA_MAX
kifejezésekre együtt a gugliban. -
tau_ba
tag
Sziasztok, edesapamnak keresnek egy medialejatszot. Most WD TV Live van, de szeretnek neki Netflix-et is, es azon mar nem megy el normalisan. Ami fontos lenne:
-atomstabil cucc (igazandibol vennek neki egy Apple TV-t, de arra nem tudok kulso vinyot tenni)
-jo taviranyito
-kulso vinyot lehessen ratenni
-magyar kezelo felulet
-Netflix menjen rajta
Ami nem szamit:
-4K nem fontos egy full HD tevere lenne csak rakotve, max 720p/1080p anyagok mennek rajta
-egzotikus hangok dekodolasa nem fontos
-torrent, ilyesmi szinten nem fontos -
blakey
titán
válasz tau_ba #88580 üzenetére
Elsőre mondanám a Mi Box S-t, 1080p-n jól működik, használható.
-
kikinda2
tag
Nézd meg hány mag van a CPU-ban ami a gépedben van és az első paraméterként a magok számát próbáld. Az enyémben pl. 4+2 mag van és 6-os paraméterrel is jól működik. Innen érdemes visszafele lépkedni ha szükséges. Szerintem a compiler valami rossz paraméterrel forgatta a verziót ami elérhető a hivatalos oldalról.
-
nfsu17
veterán
nálam sincs semmi gond, leia alatt sem volt, most matrix alatt sincs. Megy ahogy kell, nincs fagyás, akadás, lassulás. Rég rossz, ha már ilyen parancsokat kell adogatni, hogy az op rendszer "rendesen" menjen. Kb mint ha win alatt a registryben turkálnék, hogy gyors legyen a gép, meg ne fagyjon.
blakey-t sem értem mi baja a matrixszal, a 0. verzió óta azt írja (írta), hogy teljesen használható, simán át lehet térni, stb...most meg visszamegy leiára. Persze mindenki azt csinál, amit akar.
De én most nem értem mi ez a matrix ellenesség. Oké, több addon nem megy gondolom, mert nem írták át, ez lehet sokszor döntő érv. Én ezek szerint nem használok ilyeneket. Tény, hogy én nem HC user vagyok, nincs netflixem sem, hbo sem, de van azért jó pár addon, t.rrent, "NAS"-ként is használom, filmek, stb. A lassú boot idő (40-42s) most a legnagyobb bajom, új korában ez 28 körül mozgott. Azért ki lehet ezt is bírni, max egyszer egy sd-n kipróbálok egy szűz rendszert, visszateszem a mentést, és ha marad a gyorsabb boot, akkor átteszem azt emmcre. És lehet ugyan ott leszek akkor is majd addigra ....40s -
blakey
titán
válasz nfsu17 #88585 üzenetére
Leírtam, hogy mi a bajom, PKC (PlexKodiConnect) nem működik úgy ahogy kellene (lefagy a Kodi, menüből nem lehet újraindítani, kikapcsolni és néha megbolondul a rendszer, PKC nélkül jól működik), illetve a DLNA "meghalt", de utóbbit nem használom, egyik CE fejlesztő írta (Nexus alatt is sz@r), Egyébként a lejátszás Leia alatt folyamatosabb, szebb, de ettől eltekintve bőven használható a Matrix is, nekem egyelőre nem jó és a Nexus sem, az még egy picit darabosabb lejátszás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #88585 üzenetére
Nálam sincsenek túl nagy gondok a matrix-al, igaz én is alap userként használom. Szerverről mennek a filmek, ennyi. Addonokat nem nagyon használok. Az én boxomon most éppen jó a hang is, nincs késés. ( a másikon van, ugyanolyan rendszerrel) Ami hiányzik az a watchdog, jó len ha valaki megcsinálná matrix alá, és valahogy a TMDB és más imédia kezelő dolgok mintha nem mennének olyan jól mint leia alatt. De alapból működik ahogy kell. Ezért is kérdeztem hogy mire is kell annyira ez a bejegyzés. ( most kipróbálom, de törlöm majd mert eddig minden működött)
-
blakey
titán
válasz blakey #88586 üzenetére
Arról meg nem tehetek, hogy a Kodi fejlesztői folyamatosan sz@rabbnál, sz@rabb verziót adnak ki. Eleinte nannyira nem is zavart a dolog, meg nem is nagyon tűnt fel, hogy nagy gond lenne, de egyre sz@rabb lett a PKC Matrix alatt, néha összehasonlítottam a Leiával, rendszeresen rosszabb volt, írtam a fejlesztőnek az aktuális hibáról, CE fejlesztői is ránéztek, lett megoldás, a python3 rendesen bekavar mindenkinek, PKC fejlesztője sok mindent még nem ért, néha a CE fejlesztői "világosítják" fel.
-
kokokka
őstag
válasz blakey #88586 üzenetére
Hát nem tudom, amit a lejátszás (nem)folyamatosságáról írsz, azt egyáltalán nem tudom alátámasztani. Igaz, hogy én most MAX-on használom a Matrix-ot, de amit eddig lejátszottam rajta az mind egytől egyig hibátlan volt. Semmiféle darabos lejátszást nem tapasztaltam és az, hogy Leia alatt szebb lenne meg szerintem butaság. De mivel ezer éve nam használtam Leia-t, így ezt csak halkan írom le...
-
blakey
titán
válasz kokokka #88589 üzenetére
Nem a kép minősége szebb, a lejátszás minősége "szebb", a kettő nem ugyanaz. Egyáltalán nem azt írtam, hogy sz@r, hanem nem annyira jó, de ezt csak úgy tudtam megállapítani, hogy oda vissza cserélgettem, nézegettem, használtam. Ha nem használnék PKC-t akkor valószínűleg nem is érdekelne a dolog, mert nincs olyan nagy problémám vele. Pont olyan dolgokat mazsolázol ki, ami miatt mások, a hozzászólásod után, már hatalmas problémákat látnak, pedig ilyet nem írtam. Nincs nagy probléma, de nekem a PKC sz@r működése, a bizonytalan viselkedése teljesen alkalmatlanná tette a Matrixot. És nem a PKC-t fogom dobni, mert a többi 8 eszközön hibátlan a Plex adatbázis kezelése, így inkább azt az egy hibásat qkázom és arra keresek megoldást.
-
gyűrű
addikt
Az elején pont én mondtam ezeket mint most blakey. Azóta sokat változott a dolog. A plex addonokat végleg kiirtottam még az elején. Sőt mmaga a plex tv apk is oda ment ahova való..
MySQL t használok nekem bőven elég.
Mostmár mind a 3 CE-s boxomon, és a shielden is mátrix megy. (Sőt még a tvmen is, bár azt hagyjuk..) .
Semmi baj vele.Pedig én aztán megkinzom béta addonokkal is tesztelés céljából.
Azóta 2 addon kivételével mindet pótolták ami nekem kell.
Ezeket a szaggatásos dolgokat nem tapasztalom. Senkit sem biztatok hogy térjen vissza, mert nincs miért. -
blakey
titán
Lassan magát a Kodit is iqkázom, így lehet, hogy a CE is megy a "levesbe". Nálam a MySQL évekkel ezelőtt, 2 eszköznél jól jött, azóta már 9 eszközön használom, különböző platformokon, különböző kliensekkel így csak olyan közös adatbázis jöhet szóba, amit minden kliens kezel és ez a Plex vagy az Emby, Plexet megvettem, azt is 1,5 évnyi tesztelgetés után, így már minden eldőlt és jól is működik. Nyilván, ha a Nexus felnő a feladathoz akkor és a Leia támogatottsága már nem az igazi akkor kénytelen leszek váltani (ha még kodit használok). A Matrixot már csak foltozgatják, igazi fejlesztése nem nagyon lesz.
-
gyűrű
addikt
válasz blakey #88592 üzenetére
Ennyire azért nem kell adatbázis.. Ha ez a mostani nem lenne akkor is ellennék.. Mostanában már nem is töltök médiatárba anyagot. Leszedem megnézem és kuka, vagy csak streamen nézem.. A dv miatt jól jön a matrix, de egyetértek, hogy ez talán nem lesz sose olyan jó mint a
leia volt. Sajnos ez a python váltás sok fejlesztőt kiábrándított..Vannak akik a githubról mindent töröltek, mások 6-8 év után besokalltak.... Egyre többet várunk el a koditól egyre több platformon, és ez a baj..[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello,
Nem tudom jó helyen kérdezek. - remélem
X96 max + -om van CoreElec -el.
- MPEG-H HEVC Video 49897 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 10 bits / HDR10 / BT.2020
- ViDEO.CODEC...: x265 // HDR10/ FRAMERATE.....: 23.976 /BiTRATE.......: 30.0 Mbps /RESOLUTiON....: 3840x1608A felső a duplája az alsónak méretben /60GB vs 30GB/, de azt olvasom mindenhol, hogy a kettő ugyanaz...
-Akkor most melyik a jobb minőség? Van egyáltalán?
-Az eszközömmel melyiket tudom lejátszani, és hogyan kell beállítanom hozzá?Nem értek hozzá.
-
blakey
titán
Sajnos, egyébként számomra a Jarvis volt a legjobb, LE7-tel használtam, minden nagyon flottul ment. Maga a CE qrva jó, sok mindent kihoz a Kodiból, de maga a Kodi már nem tűnik olyan jónak.
-
m_kovacs
tag
Szeretnék CE Mátrix alatt Dyndns updatert használni.Lehetséges ez? Ha igen, hogyan?
Köszönettel m_kovacs -
addikt
válasz lanszelot #88594 üzenetére
50Mbit HEVC vs 30Mbit x265, értelemszerűen nem ugyanaz. Kérdés hogy látszik-e a különbség és megér e a különbség +30GB tárhelyet.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest