- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Nem érdemes performance módban használni, mert akkor mindig maximális órajelen járnak a magok. Egyébként pedig CE alatt a dtb-ben definiált 75˚C-nál elkezdi lekapcsolgatni a magokat...
Alex
-
mexel
veterán
Köszönöm az infókat. Ezek szinte mindig 75 fokon mennek YT 4K-val, 100%-on megy folyamatosan az egyik mag, a másik 90-100% között.
Amikor advancedsettingset próbáltam, érdekes módon csak 2 magot mutatott. Amint töröltem az advancedsettingset már 4 magot.Az hogy lekapcsolja a magokat mit jelent? órajelet vesz vissza, vagy konkrétan lekapcsol 1-2t? ( lehet azt látom akkor info-nál?)
Sajnos ondemand módban sem hűvösebb ilyen videóknál, csak idle módban jelent pár fokot.
nfsu17: ha pl a sony tv-men a motionflow ki van kapcsolva teljesen akkor konkrétan folamatos recegés látható. Én szinte mindent kikapcsolok mert utálom ha bármi beavatkozik a képbe, de anélkül igencsak látványosan akadozik min mozgás
Szerk: egyébként a codecinfo érdekes dolgokat is kiír, pl hgy valamelyik mag 400%-on megy. Szóval nem tudom ezzel mi lehet de valami nem túl frankó
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
-
mexel
veterán
válasz kokokka #88306 üzenetére
Én a sajátomat sem mókoltam meg, édesanyámét igen, abba tettem egy bordát, most éppen tesztelgetésben vagyok több box-al, azért is merült ez fel. Sajnos most karácsonyig van időm és ismét kipróbálok, tesztelek pár típust és pár dolgot. ilyenkor jön elő mindig sok új kérdés
A sajátomat csak használom és nem foglalkozom a dologgal -
mexel
veterán
Valami izlandi tájat bemutató akármi. Tele van ilyenekkel a youtube, ha beírod a keresőbe hogy 4K az első 100 videó kb ilyen. Van ami 5 perc van ami 15 óra, kikerülni sem lehet. Csak azt indítottam el éppen. De ezek is kb mind frekit vált az elején, érdekes hogy csak nálam. ( és azoknál akikkel tesztelünk)
Máskérdés, bárkitől: olyan USB hub vagy elosztó vagy mittudomén micsoda, ami ad tápot is a hdd-nek az okozhat gondot a boxnak? Azaz visszaflé nem tud valam feszkó menni?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Hát most én is egy kicsit állítgattam az ondemand módra 4K kijelzőnél FHD videóknál elsötétül a kép az elején, gondolom a freki váltás miatt. Ha meg performance módba teszem akkor nincs elsötétülés egyből indul a videó. Nekem nem pörgeti a CPU-kat mindkét módban hasonlóak a %-k. 3-28% közt mozognak 4K esetén is.
cpu temp meg 51-60 közt szokott lenni igaz nekem van alatta egy ventilátor.
Nálad még tényező lehet, hogy 4K játsszól le FHD képernyőn. De lehet, hogy tévedek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
Nálam az élő TV (saját USB tunerrel) is már beakadt ha 75 C fölé ment a CPU (kijelző szerint).
400% az hogy?
Emlékszem még régen windows commanderben volt olyanom, hogy 114% volt a másolás de soha nem ért véget.
Amúgy nfsu17 jól mondja, minden képjavító szolgáltatást ki kell kapcsolni ha kadenciahelyes a lejátszás mert csak belezavar a képbe. Márpedig CE alatt az ha jól be van állítva, másik rendszer alatt nem biztos, sőt.
Szóval ha nálad akad a videó ha nincs kikapcsolva a motionflow akkor vagy a CE vagy a TV nincs jól beállítva.
Pl. itt ez a videó. [link]
Nézd 1080p 60Hz-en 60Hz-es monitoron, nem folyamatos a kép.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
mexel
veterán
válasz Beni2360 #88310 üzenetére
Nem szoktam 4k-t nézni 1080p -n, de most tesztről van szó és van egy tesztmonitorom amin a beéállítások, android készítgetésstb folyik, arra nem a tv-thasználom. és ilyenkor amikor pl állítgatom és tesztelem a monitorra van rákötve. Ezért van ez.
Cof: a CE-ben minden jól van beállítva ( alapból már telepítés után kb úgy van beállítva egy CE hog az kadenciahelyes és semmit nem kell szinte a lejátszáshoz állítgatni)
A tv-n mindent ki szoktam kapcsolni, nincs náéam semmi zajszűrés, semmi korrekció, a színeket is egy progival lövöm be, utálom a kifestőkönyvet is és a szappanopoerát is. De a motinonflow ha ki van kapcsolva akkor látszik akdás pl ha svenkel a kamera vag gyors mozgásnál. Vagy a Sony tv ilyen rossz, vagy a szemem nem jó, de sajnos akkor a 24p-s film simán tud akadni ( vagy inkább a 23.978) Pedig UHD hdmi beállítás van, stb stb, minden ami ahhoz kell hogy jó klegyen, de enélkül a motionflow nélkül bizony röcög.
COF: fordítva írtad szerintem, nem azt akartad hogy ha nincs kikapcsolva a motionflow.
Ha nincs bekapcsolva akkor akad.A videón egyébként mit kellene látnom? Semmi akadást nem látok
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ja, a YT videók is HW-esen mennek, általában VP9 esek ezek a 4K videók.
De pl általában első helyre teszi be nekem a
BSW- Amióta elhagytál klippet, az is akad ( vált ) az első pár mp-ben, utána második videó a Kukásautó klip, az viszont nem vált. Ugyanúgy 4K, VP9 stb. És mindegy milyen kijelzőn nézem, akad a CE youtub-al.
Ezeket könnyű megtalálni és csak pár perces videók, a minőségből még a 4k sem indokolt, a tartalomról nem beszélnék -
cof
veterán
A videón egyébként mit kellene látnom? Semmi akadást nem látok
Igen?
Pedig tök darabos az egész, amikor forog a kamera, meg csíkozik is kicsit, ezt a bőrön látni legfőképp.
PC-n nézem monitoron, 1080p/60Hz monitor 60Hz. Mivel monitor itt semmi képjavító funkció sincs, az én értelmezésem szerint a cím is arra utal, hogy miért kapcsoljuk ki a motionflow-ot, mert akkor ilyen darabos lesz ha nincs kikapcsolva.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Beni2360
félisten
OK értem csak arra irányult kérdésem, hogy amikor 4K videót nézel FHD kijelző akkor még a SOC-nak azt meg le kell konvertálni és az is munka igényes.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
válasz Beni2360 #88318 üzenetére
Így van, ilyenkor meg van dolgoztatva maxon legalább, látom meddig melegszik. Így akár 85 fokra is fel tud menni egy Air vagy egy X96 max, de a vontar is beleugrik simán a 83-84-be.
COF: a monitorom elvileg 60Hz-es és a böngészős YT-on néztem, de nagyon minimális röcögést látok fhd-ban. De megint ellentmondást érzek vagy nem értem.Miért kapcsoljuk ki a motionflowt, mert ilyen darabos lesz ha ki lesz kapcsolva. Tehát ebből az jön le, hogy be kell kapcsolni hogy ne legyen darabos.
-
belashx
senior tag
Azért ez a 80 fok feletti hőmérséklet nem hangzik valami jól.
Kíváncsiságból elindítottam egy izlandi 4k/60fps/hdr videót, vp9 kodekkel SmarTube Nexttel, és kemény 37 fokos a proci, igaz csak 21-22 fok van a lakásban."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
nfsu17
veterán
(én 50Hz-en járatom a kodit...az alap 60Hz úgy tudom)...de tök mindegy, mert úgyis a filmhez állítja a frekit...vagy nem is vált, ha 25fps a videó)
nálam így viselkedik a YT addon: (nem tudom ugyan arról beszélünk-e...elindul a videó, frekit vált, majd 1-2s múlva megint frekit vált és onnantól kezdve végig jó)
Forrás...............Frekiváltás száma
-23,976 fps >> 1x vált
-24 fps....... >> 2x vált (BSW-Mióta elhagytál klip)
-25 fps .......>> nem vált (Desh - Kukásautó)
-29,97 fps ...>> 1x vált
-30 fps ........>> 2x vált
-50 fps ........>> nem vált
-59,97 fps ...>> 1x vált
-60 fps ........>> 2x vált -
mexel
veterán
válasz nfsu17 #88321 üzenetére
Így van, ez a második váltás zavaró, hogy már a lejátszás közben történik. Ezt viszont megnézem, hogy akkor ez akkor vált-e amikor nem egész szám ( 14-30-50-60 hanem valami 23,97 stb. Ez eszembe sem jutott hogy ezt nézzem.
Nekem elvileg 60-on van a gui, azt olvastam talán régebben az a tuti neki., de filmnél nyilván váltania kell.belashx: ne keverjük bele megint a droidot, most CE-ről beszélünk. Droidon most van pár lehetőség arra is hogy a firmben a procit lehet lentebb hajtani, talán ezt is majd berakom ha valakinek egyáltalán kell kodi aki CE-s boxot visz...
De megnézem droid alatt is akkor a hőfokot ha már szóbakerült, mondjuk az nem izgat igazán mert nem használt része a boxnak általában[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Ez yt addon ''hiba'', mert amúgy a kodi sima film esetén nem vált 2x. 24fps-nél sem. A fejlesztőt kellene erről megkérdezni. Próbaképp tedd 50 hz-re és próbáld ki. De 60-al is nézheted. Akkor értelemszetűen a 30 és 60 fps filmeknél nem vált, 25-nél igen és 24-nél valószínű 2x
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #88324 üzenetére
Az a baj hogy filmeknél is van ilyen, éppen olyan sample-kat linkeltem. Ha csak a yt lenne ilyen nem érdekelne, tudom hogy ez a YT addon egy ilyen mostohagyerek a CE-ben, eleve nem a legjobb sajnos, főleg hogy csak Inputstrem Adaptive segítségével lehet fhd fölé menni.( vagy HD fölé, nem emlékszem)
De ez a váltás sok 4K filnél is ott van. ( és csak 4K-nál, máshol nincs)
Akkor is ha gui-t 4k-ra teszem.
Nem egy hatalmas gond, de régebben erre nem emlékeztem.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #88324 üzenetére
Na ez sem mindig jött be, első videó ami 2x vált az éppen egy 30FPS-es ( amivel most tesztelek, valami "Flying Over Bali", ez az a hosszú akármi.
Ez kerek 30 fps és mégis 2x váltja a tv-n. ( arról nem beszélve hogy az ilyen videók elég röcögősek is nálam valamiért a tv-n is.)
Na mindegy, ez van. csak ha már 2-3 napig tesztelek akkor mindig megakad a szemem valamin.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Megnéztem az 'akad' 'nemakad' samplejeidet.
Csak 1080p tv-n.Ugye 50hz a menüm.
A nemakad teljesen jó, indításkor azonnal vált egyszer.Az akad:
Na ott olyan, hogy elindul a videó, de nem vált rögtön...ekkor megnézem az infopanelt, valami elcseszett 23.810 fps-t ír rá, vagy mennyit...majd pár sec és vált frekit, majd helyreáll az fps is...23.976
Nem tudom ezek honnan vannak, de én több száz ilyen anyagból egyszer sem találkoztam hasonlóval..bár dv, hdr és társait nem tudok nézni, de szerintem itt sem ez a gond...az fps-el van valami az elején.
Én azt mondom az egy elcseszett anyag lehet -
-
belashx
senior tag
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #88327 üzenetére
Érdekes, igaz virágbolti de az egyik legjobb releasertől van és most lekapkodtam pár egyéb 4K-t, megnéztem és sajnos vannak ilyenek bőven. Csak ezért nézegetem ezt, hátha lesz erre is megoldás aCE-ben ha valaki esetleg ezt megírná nekik ( én nem fogom igazán), lehet hogy van egyszerű megoldás rá valakinek aki fejleszti és azonnal tudná mi okozza.
Mert annyira engem nem érdekel mert pár év alatt 1 4K filmet sem néztemA YT videóknál is csak azért izgat, hogy vajon a lejátszóval vagy tv-vel lehet-e még fejlődni valamerre. Azok a videók sem érdekelnek, és azt pláne tudom hogya YT-on sok elcseszett dolog van. Szóval azért nem nagyon alszok nyugtalanul ezek miatt, csak most ez került a célkeresztembe ( pár nap múlva mást fogok kitalálni ha ez ennyiben marad ) januártól meg úgysem érek rá.
Szóval nem önszívatásból csinálom, csak tesztelek és keresem a megoldásokat, nagy néha már sült ki jó is ebből ha valamire sikerül rájönni. ( itt nem lesz ilyen azt hiszem)
Szóval köszi! -
mexel
veterán
válasz belashx #88329 üzenetére
Igen, ez Ugoos ( amire azt írják itt páran hogy jó a hűtése és jó kis box, de ez ráadásul 922-es ha jól látom)
Egyszer egy ilyet ki kellene próbálnom. Ez hány gigás verzió? Ez bírja a rákötött 1tb-os vinyót, vagy ennek sem olyan túltolt a tápja?
Én az alap kommersz boxokat tesztelem, sajnos az emberek árérzékenyek és nem hajlandóak venni jobbat ha már csak pár ezerrel is több. Így is úgy elszállt a boxok ára eu raktárakban ( kínaiban is) hogy alig találni 64gb-osat tűrhető árfekvésben)Egy ugoos 905x3 hőmérsékletére is kíváncsi lennék mennyivel lehet jobb mint az alap kategóriák
Most nézem, egy 922 ugoos 200 dodó felett van árban? Annyiért már lehet hűvös, ennél olcsóbba tuningolható egy kommersz box kis bordával.
Mondjuk a 2/16-os már 130-150 között, de akkor meg a droid kuka annyi rammal[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
Tényleg pöpec kis doboz.(4GB RAM, 32GB háttértár)
Túl sokszor akartam olcsón megúszni a dolgokat, így törekszem a korrekt minőségű, jó ár/érték arányú cuccokra, amivel jópár kapufát ki lehet hagyni (de nem az összeset).
Van nekik S905X3-as boxuk is, de az is kb. dupla áron van az x96max-okhoz képest (talán), viszont ugyanez a szoftver - nulla mókolással tud kb. mindent. Nem mintha nem szeretnék kütyüzni, de a gyári megoldások általában jól működnek.Van egy pár éves, 1TB-os Samsung vinyóm, azzal nem volt gondja, ha jól rémlik, de nem használom, így hosszútávú tapasztalatom nincs vele.
Tavaly kb. 45e Ft volt eu raktárból, egyáltalán nem bánom.
[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #88333 üzenetére
Mindkettő ugyannak a munkája, nem én vágtam ki, a releaser a matrix filmből nevezte el magát kb
És valóban ahogy írtad, pc-n néztem a jellemzőknél 23,81fps-t ír, igaz a media infoban már 23.976-ot.belashx: ha megmakkan a vontarom lehet veszek valami ilyesmit saját részre, de nem biztos hogy kihasználnám. Droidból ugyanazt szinte bármelyikre fel lehet tenni olyan tudással, a CE ugyanolyan lesz kb, de a hűtés az biztosan jobb, és a minőség(érzet) is.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Hirtelen ezt az Ugoos X3 Pro review-et találtam. Idéznék: "This is why I do not recommend trying strong games because it will cause a greater load on the processor, which will release more heat, reaching 75ºC or more, causing a huge performance drop. But on normal use like watch movies, the temperature is acceptable between 40ºC and 55ºC." Szóval, nem biztos, hogy sokkal jobb...
Alex
-
belashx
senior tag
válasz vargalex #88336 üzenetére
Eddig sima videólejátszásról beszéltél, és azért az 55 fok, jelentősen kevesebb, mint a 85.
Játékok alatt biztosan ez is felmenne 60 fok fölé. Egyszer kipróbáltam egy stresszteszttel(Aida??), akkor láttam 65 fokot is, igaz, nem 5 perc után.Ez az avatár...
Szóval eddig videós hőfokokról beszélt a "druszád"[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
félisten
Nincs valami hűtő podod laptophoz vagy egy regeggi 5 vagy 12V venti igedlenesen alaja? Vagy rateszed 2 lecre megenelve az aljat amíg testelsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
válasz Beni2360 #88341 üzenetére
Éppen azt tesztelem hogy mennyire melegszik
Egyébként ha nem Youtube videó megy hanem ssd-ről megy akármilyen nagy méretű 4k 30-60FPS HDR lejátsdzás, akkor 65 fok környékén megáll, max 70.
csak azoknál a macerás YT videóknál melegszik annyit.
Szóval az így nem olyan gáz azért.Más: a Disable GUI scaling az mire való pontosan?
Ha a GUI 4K 23.98 ra van állítva akkor nincs frekiváltás azoknál a 2x váltó videókál. Ilyenkor viszont minden filmet ( 720p, 1080p) 4k-ra konvertál?
-
Ikolum
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a telefon képernyőt, hogy tudom CoreELEC - en kirakni a tv-re? Lehet-e egyáltalán? Vagy külön kütyü kell hozzá, ha igen tudtok valamit ajánlani? -
Beni2360
félisten
A Disable GUI scaling ezt találtam.
Ha a GUI 4K 23.98 ra van állítva - Na evvel én is próbálkoztam de nem igazán jó választásnak bizonyult, akadozott a GUI meg már nem emlékszem de egy két nap után vissza állítottam. Eredetileg 1080p/60 Hz van készítve a GUI. Azért írtam a hűtést, hogy ki lehessen zárni az akadásokat a meleg végett. Volt olyan boxom amiben egy régi VGA 12V venti ment 5V-n lassabban. Ideglenesen alá tenni ameddig teszteled.
(A ZIDOO-nál nálam ez van választva vagyis Auto/2106p igaz ott is írják, hogy a GUI nem arra van de mivel Auto-ra van téve és a kijelző 4K/60 arra fixálja, és mindent 4K /fps a videó szerint küldi ki.)Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
válasz Beni2360 #88344 üzenetére
Köszi! ennyit találtam én is a GUI-ról csak nem tudom milyen hibának kellene előjönni, és ez csak a gui alatt vagy van köze a filmhez is. Mindegy, nem fogom 4K-n használni úgysem.
Most lekapkodtam vagy 5 elég nagy méretű hdr 4k filmet és ssd-ről játszva nem nagyon megy 65 fok fölé, szóval ez így jó. Csak a YT elszúrt videói terheli annyira, azzal sem foglalkozom.
A most letöltött filmeknél az akadást sem láttam, ráadásul minden vajsimán megy, minden röccenéstől mentesen, mint a zsírozott villám. ( de ehhez kellett a tv-n a motionfow, mindegy mit írnak, anélkül bizony van akadozás. De ez már nem a box sara azt hiszem)
Szóval a 4kHDR is olyan röccenésmentes ssd-ről hogy öröm nézni -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest