- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egy kérdésem lenne szerda este rendeltem a gearbestől de még mindig processing alatt van. Ez normális?
-
horeee
tag
válasz reca888 #6686 üzenetére
Nekem a sunvell T95m-2gb teljesen gyári állapotában pont ezt tudja amit leirtál, ugyanezek az igények nálunk is.
HDMI-n egy FHD TV, optikán egy 5.1-es erősítő, USB-n egy 3 tb-s külső winyó, meg egy légegér.
5.1-es android, gyári 16-os Kodi. Böngészés, Youtube, a háttérben fut 1 SMB szerver, meg a Ttorrent, ami a winyóra tölt.
Megy minden, DTS és DD passtrough hang sem akad, a HD hangot én nem igénylem, nem is próbáltam.Viszont most már 905x procival vannak szerelve ezek a boxok is, az milyen lehet, nem tudom. Ha valahol van még belőle sima 905-ös, azt én csak ajánlani tudom.
Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
dugynok
senior tag
Üdv,
Az AV csatlakozóba 4-es jack dugó megy ezeknél a boxoknál, hogy crt tv-hez tudjuk csatlakoztatni? -
Szatura
tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném.
Nemet ebay oldalán adott egy Q-Box, valamiért ez tűnik szimpatikusnak (mondjuk nem értek hozzá) többnyire kodis tévézés a cél, de ha elegendő a tudása akkor nyugdíjaznám az öreg popcorn médialejátszómat is.
Tudtok róla jót rosszat mondani, esetleg ebben az árfekvésben ajánlani jobbat?
Tévém androidos, kodival tévéznék de többnyire a gyorsabb mozgásoknál szaggat, ezért is indultam el ezen az úton. -
Fleto93
tag
Adtam a mini mx-nek hőlégfúvóval. Már több munkaóra van benne bőven mint amennyit ér, de most épp megint működni látszik...
-
Beni2360
félisten
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
A tesómnak is megtetszett az android boxról való filmnézés.
Mi a legolcsóbb box amit még érdemes megvenni, ha valaki csak filmet nézne kodi exodusról?
LibreElec-et futtatna.
Köszi Jani
-
dugynok
senior tag
válasz dugynok #6704 üzenetére
Ok, megtaláltam az összefoglalóba...
Következő kérdés:
Tudom amlogic topic, de anyósoméknak kéne crt-hez egy full alap box olcsón. Banggoodon van most egy RK3229-es box. Csak Kodiba moovieshark kiegészítővel mennének rajta filmek (dvd). Bírja vajon az soc? Illetve máshol azt olvastam, hogy csak 4.4 droid támogatott az soc, de banggoodon 5.1-et írnak rá. Lehetséges?[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz paparazzi2 #6710 üzenetére
Talán most ez a T95N a legolcsóbb már ha nincs kuponod vagy beváltható pontjaid igaz csak 1/8-as de filmezéshez elég. Nem nagyon találtam semmi negatív kritikát az N-es változatról.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz paparazzi2 #6710 üzenetére
K1 Plus, Mini MX a gearbest-ről, $36-38.
Ha nem gond a kikapcsolás, akkor Nexbox A95X (S905) $30 alatt, de van a hardveraprón is.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
g947
tag
Sziasztok,
Szeptember közepén rendeltem egy Avatto (Genuine=valódi) X92 smart boxot, ami a mai napon meg is érkezett.
Azért választottam ezt a boxot, mert nagyon jók voltak a specifikációi viszonylag jó áron.
Az első meglepetésem a beüzemelés során az volt, hogy a box ki- majd visszakapcsolása után elfelejteti a magyar menű-nyelvet és kinaiúl "beszél".
Második meglepetés, hogy az előző minix boxomhoz használt F10-PRO távirányítómmal nem működtethető, mivel a táv vevőjét bármelyik (van négy darab) USB portba dugva lenémítja az egész készüléket, kivéve a boot alatti szép hangokat. Erre kb. 3 órás kisérletezés után jöttem rá.Egyelőre ennyit. üdv mindenkinek
g947 -
arnd
senior tag
válasz DoItYourself #6601 üzenetére
Lehet, hogy félreértettem, de mi az az első zip amit kiválasztott az update progiban???
-
sp8787
addikt
Lenne 2 kerdesem
1. van egy Beelink MiniMXIII (s905)-om es ahogy latom kezdenek elfogyni/eltunni itt ott az s905-os keszulekek ugyhogy lehet kellene 1 tartalek.
Amire szukseg lenne s905 2/16 GbLan LibreELECHarom tipust neztem ki : Mini Mx, KIII , T95 max
Van meg olyan ami szoba johet?2. Mi a LibreELEC/Kodi migralas modja egyik keszulekrol a masikra?
Gondolom nem olyan egyszeru ,hogy atrakom a kartyat es kesz, a nem egyforma hardware miatt.
Eloszor vszinu telepiteni kell utanna masolni az egyik kartyarol a masikra a Kodi dolgait (amik nem tudom hol vannak)?[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
Random zip néven olvastam ezt a módszert az amlinuxon, szerintem itt erről van szó:
it's weird but I was able to get libreelec to work from SD card. What you need to try, is to ensure you have the proper setup for running from SD on the SD card. Insert the SD card into the MXQ. Open Update and Backup app in Android, then select Update. It should search for zips. I picked a random zip from the kodi add-ons to flash. It will then update and boot to recovery while running the update for the bootloader to enable dual boot. It's very weird but it's the only way I was able to try to get the recovery to update the bootloader to allow for dual boot (sd card and nand).
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
DoItYourself
Topikgazda
Első blikkre kicserélném a kártyán a dtb.img fájlt, és tennék egy próbát. A Kodinak van egyébként backup kiegészítője, azzal is lehet. A felhasználói adatok egyébként az SD kártya ext4 partícióján vannak, biztos onnan is le lehet másolni, ha SSH-n belépsz.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Chal
addikt
Gearbest panaszkezelése azért elég durva Ugye a megrendelt terméktől indulva nyitottam a ticketet, ott volt benne hogy mit, mikor vettem, meg nyilván hogy mi a baja. Erre küldtek egy sablon választ amiben megkérnek hogy vegyem fel a kábelszolgáltatómmal a kapcsolatot, és ellenőrizzük a jelszinteket! Mindezt ugye egy egy tuner nélküli mediaplayer kapcsán aminek az a baja hogy nem kapcsol be... Gondolom amúgy a "TV Box" kifejezés triggerelt a kis kínai kislánynál a dolgot a termék nevében. Megvárom még a következő választ, aztán ha továbbra is cicáznak velem akkor megyek a Paypalhoz.
-
arnd
senior tag
válasz DoItYourself #6718 üzenetére
Köszönöm. Egyenlőre még nem jött meg a reg visszaigazolásom... remélem okosabb leszek majd tőle
-
junkpod
veterán
Tegnap adtam nfs hozzáférést a boxnak és tényleg gyorsabb let valamennyire a fájl hozzáférés.
Ma még kapott egy gb switchet a nas és a box koze és és majd leesett az állam akkorát gyorsult a kodi. Ahogy nyomom a playt azonnal indul a film, régi indulás ehhez képest szenvedés lehetett szegénynek.
Bluray lemezkép is tized mp alatt indult a menüvel...
Csak gigabit Lan-osat vegyetek, megeri.
Holnap tolok neki jelly fisht.Box's don't touch!
-
a8l
aktív tag
válasz DoItYourself #6729 üzenetére
Feltelepítettem az nfs-t , megadtam az nfs megosztásnak a hdd-t, minimx3-ról látja is de mappák nincsenek benne, üresnek látja.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Vennék egy medialejátszót itthon. Ez jó választás? [link][ Szerkesztve ]
-
Fleto93
tag
válasz Beni2360 #6709 üzenetére
Fázott bizony. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez a kis kezelés helyre rakta a nyákját. Vissza raktam rá az alsó burkolatot, és most így is működik, illetve tegnap este óta mennek rajta filmek teszt jelleggel és nem fagyott le. Minden esetre túl nagy reményeket nem fűzök hozzá a továbbiakban.
-
bigdady
nagyúr
válasz DoItYourself #6735 üzenetére
Az alapján kérdeztem Kösz
-
g947
tag
válasz Arolotifar #6739 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Már írtam nekik.
Valahol olvastam, hogy másnak is akadt már gondja, hogy a menü nyelve visszaállt kínaira bekacsoláskor. -
Chal
addikt
Na, végül jóváírták a "lila ledes" Mini MX-et GB walletre. Végül is 1db értetlenkedő kérdésük volt, és összeségében 48 órán belül megvolt a jóváírás. A szállítási díjat viszont buktam (EU warehouse-s rendelés volt). Végül belementem, mert megtarthatom a hibásat, amit így már nyugodtan szét lehet szedni, és lehet hogy meg tudok javítani.
[ Szerkesztve ]
-
Zol77
aktív tag
Ma tovább tesztelgettem a GT1-et. Nasról másoltam a belső tárhelyre, wifin keresztül 19-20MB/s volt az írási sebesség, kábelen pedig 52-55MB/s között ingadozott, egy 700MB-os fájlnál. Fordítva, GT1-ről a nasra wifin 14MB/s , kábelen meg 35MB/s volt a sebesség. Szerintem ez teljesen jó,egy ilyen kis kínai vacaktól.
A böngészési sebesség is rendben van,gyorsan tölti be az oldalakat,próbáltam rajta erősebb hw-t igénylő játékot is (Dead Effect 2) ezt is vitte szépen max grafikán,már amennyit láttam belőle,ugyanis a gamepadot továbbra se sikerült megoldanom. ScummVM alatt,a Broken Sword játéknál viszont előjött a zöld villogás nálam is,eddig még nem láttam a héten egyszer se,pedig ez a játék gyakorlatilag 0 hw igényű,még az se lehet,hogy melegszik a box,és attól villog.
Mindegy,Akinek szántam,oda bőven elég lesz,ha meg lesz rá custom fw,veszek magamnak is,főleg ha megoldják a gamepad,meg billentyűzet hibát. De az is lehet csak ,hogy ez hibás darab,ami nálam van.
Majd este ha több időm lesz,megnézem erősítőn is,hogy mit produkál.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Vazee....... Másnak ebben is ekkora szerencséje van (mint a vámolásban) én 2 hétig leveleztem velük 17.levelet küldtem mire ide jutottunk!
*****************************************************************************************
Zol77 : Game padnak mennie kéne, arra nem tudok megoldást! Viszont a billentyűzet elrejtés meg baromi egyszerű Null Keyboard -ot felteszed, majd be állítod ezt alapértelmezett billentyűzetnek és máris minden oké!azt meg hogy a DTS hang nem akadozik az új 104M0 FirmWare el ne akard megmagyarázni mert bármit csinálsz csuklani fog! 10-15.secenként ugrik 1et!
[ Szerkesztve ]
-
arnd
senior tag
Tudja valaki, hogy a gyári backup & update progi "hova backupol"?
-
Zol77
aktív tag
válasz DroiDMester #6743 üzenetére
A gamepad megy is minden máson (2 tablet,2 telefon,előző droidos boxok) csak éppen a GT1-en nem.
A billentyűzetet sem értem,mert az előző 3 droidos box úgy működött,hogy ha rádugtam a boxra egy billentyűzetet,akkor alapból fel se hozta a képernyő billentyűzetet,és ehhez semmi külső app nem kellett. Az ősrégi,legelső boxomnál kellett external keyboard helpert használni,a többinél nem. A GT1 megint nem tudja.
De ez mindegy is,mert ahova megy (idősek) a mostanit is csak egérrel használják,nekik pont jó lesz a képernyő billentyűzet. Ezt csak magam miatt írtam,hogy vennék itthonra,de a gamepad,meg a billentyűzet miatt még nem fogok. Azért kössz az appot,használom addig is,amíg itt lesz nálam a box.Az utolsó mondatod meg no komment. Miért is magyaráznék én el bárnmit is,főleg ha nem úgy van?
Még ki se próbáltam,de azt feltételezed,hogy majd beadom mindenkienk,hogy nálam megy,még ha szaggat is?
Egy szóval se említettem se DTS-t,se szaggatást,csak hogy kipróbálom erősítővel. Nem a 13 éves pistike korosztály vagyok,aki akár trollkodásból ,akár szórakozásból beírja,hogy nála minden jó és szép,még ha 50-en is állítják ez ellenkezőjét. -
Chal
addikt
No, most hogy lesz GB refund, szétkaptam a Mini MX-et. Kicsit feszült benne a panel szerintem, illetve kiszerelés után próbáltam óvatosan átmozgatni (gyenge hajlításokkal, feszítésekkel), hátha csak valami kontakthiba amit talán helyre lehet tenni. A dolog valamelyest be is jött, bekapcsol a box, kék led, pedofil maci integet. De ennél tovább nem megy a boot. Így már viszont talán lehetne játszani a burning tool-al, de a Mini MX-en ugye nincs OTG. Nem tudja valaki véletlenül hogy USB A-A kábellel megy e a dolog valamelyik portján?
-
Fleto93
tag
Én paypal claim-ig vittem most az ügyet a szállítási díj miatt, úgy néz ki, hogy ez el fog húzódni. Bár most épp működik a cucc egy hőlégfúvós kezelés után.
-
Beni2360
félisten
Esetleg egy infra lámpás kezelés milyen hatással lehet egy alaplapra mivel az gyógyító hatással is bír.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Fleto93
tag
válasz Beni2360 #6748 üzenetére
Nehezen tudom megállapítani, hogy gúnyolódsz-e, de inkább segítek. Egy hőlégfúvó pisztoly több száz fokot képes kinyomni magából, és ez két dolgot is tud javítani egy hibás alaplapon
- a hő hatására megszűnhet mechanikai feszültség, ami okozhat ilyen hibát
- megolvadhat a forraszanyag, és ez helyrehozhatja a kötéseket.Tehát amikor valaki otthon barkács módon azzal próbálja javítani a sárga ledes playstationt, vagy piros ledes XBOX-ot, hogy bedobja a sütőbe, vagy hőpisztolyozza, akkor gyakran még sikert is érhet el ezzel - persze ezekben az esetekben eleve a túlmelegedés a hiba forrása, ezért nem lesz hosszú életű a dolog ez után.
Amennyiben simán csak viccelődtél, akkor tekintsd tárgytalannak ezt az írásomat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest