- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
válasz junkpod #7648 üzenetére
Teljesen igazad van, amit írtam azt elsősorban azért, mert sokan küzdenek "világos" és "sötét" a kép jellegű hibákkal.
Elméletileg persze a nagyobb színtér a jobb, és hiába vannak a Bluray-ek is 4:2:0 -ban rögzítve, attól nem lesz senkinek semmi baja szerintem, ha a nagyobb színteret használja. -
Ozy
tag
Sziasztok!
Megérkezett a kütyü Beelink Mini Mx ver 1.0.
Be is üzemeltem annak rendje és módja szerint, bár a KODI-val még ismerkednem kell, de amúgy nagyon tetszik.
Lenne viszont két kérdésem amit nem nagyon tudok megoldani.1, Amikor a videotárat hozom létre nem tudom betallózni a külső vinyómon lévő tartalmat. Ha simán filmeket keresek akkor látja a gép meg minden de sehogy sem tudom a videótárba berakni, mert nem találom sehol.
2, Három nap használat után, az a probléma jelentkezik, hogy sem a YT sem pedig a Play áruház nem elérhető, azt mondja hogy nincs kapcsolat. Mindeközben a KODI online tartalmak tökéletesen működnek, csatlakozva van a hálózathoz. HA egy böngészöt nyitok meg akkor ott működni látszik a net, viszont hibás tanusítványokra hivatkozással nem enged semmit sem megnyitni.
Mit lehet tennem?
-
TCr
veterán
Srácok, elfelejtettem, hogy hogyan kell beállítani, hogy tudjak a KODI-val tartalmat (filmet, zenét, stb) törölni.
Korábban már beállítottam, de most az istenért nem találom.
Segítsetek kérlek!https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
pinnacle
nagyúr
válasz envagyok #7643 üzenetére
Köszi envagyok, tothl!
TV-m össze van kötve a PC-vel megnéztem a beállítást. Fakó volt ha nem RGB-re állítottam. Jelzik is, hogy teljes módban több részlet látható fekete-fehér területen. Kontrasztosabb lesz a kép. Persze Kodiban is látszódik. Ha tudjátok légy szíves nézzétek meg, hogy a lejátszón van-e különbség a 2 kép között. Ez csak egy kép, de pont ilyen különbség van a filmeknél is.
Kamerát is csatlakoztattam a TV-hez, ezzel a beállítással. A felvételt visszanézve RGB Highon volt a legjobb, egyébként ugyanolyan kontrasztszegény "rizsporos" ahogy a Kodiban is látszódik. Viszont RGB Highon túl van húzva a szín az eredetihez képest. Mondjuk ezt könnyebb csökkenteni, mint a kontrasztot növelni. 60 a maximum.
Igen az a kérdés, hogy egy teljes RGB-s megjelenítőn, csak "optikai csalódás" a szebb kép, mivel a forrás sem RGB-ben készült.
Windowsos Kodiban alapbeállítás a teljes RGB, gondolom a jobb képminőség miatt. Valószínűleg a TV-k többsége tudja az RGB-t, akkor nem jobb ott is így használni?azbest tegnapi képén RGB 0-255 is volt. Ez a 008-ban van csak, konzolos beállítás után?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz pinnacle #7654 üzenetére
Az a monitorom menüje volt. 007 alatt is működik már a konzolos váltás. A dobozon csak rgb-re váltás van konzolból. Arról, hogy milyen színtér van, arról nincs opció. Nekem, a minimx az általam használt monitorral 16-235 monitor beállítással tűnt jónak. De más monitorral lehet, hogy más módot használ a doboz is.
Elvileg a hdmi filmes felbontásai (cea) alapból 16-235-ösek, míg a dvi-sek (dmt) 0-255-ösök. A raspi kapcsán van ezzel több tapasztalatom, azzal a board oldalán is lehet force-olni beállításokat [link].
Szerintem a lejátszón mindenkinek máshogy néz ki a két képed. Hiszen a színtér beállítása mindkét képre hatással van, nem csak az egyikre.
(#7657) pinnacle
asszem van olyan opció, hogy a tévét váltsa olyan frissítésre, amilyen a lejátszott műsor. az a legsimább.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Akkor ez a lehetőség csak monitornál van. Most nézem, hogy a monitoromnál semmit sem lehet állítani, a TV viszont 60Hz-en is megy. Lehet, hogy arra kell állítani majd a Kodit vagy jobb az automata?
Arra gondoltam, ha nincs különbség a kép között, ha korlátozott. Megnéztem a Kodival, korlátozott beállítással, nem egyforma a két kép.
[ Szerkesztve ]
-
Ozy
tag
válasz interstate76 #7655 üzenetére
1, Igen, vagyis a menüpont működik mert a NAS-on lévő tartalmat be tudtam tallózni a médiatárba, látja, letöltötte hozzá a borítókat stb minden ok. Viszont a külső vinyót nem találom tallózáskor.
2. az időt átállítottam, mert nem a mi zónánk volt, most pontos, de bele kellett nyúlnom, mert az időzónákban nem találtam olyat ami jó lett volna... Ez lehet a baj?
-
-
kaciokos
őstag
Sziasztok!
Multibit kolléga irányított ide, mert médialejátszót kerestem egy másik topikban.
Elolvastam a témaindítót, de lenne pár kérdésem:
1. Ha jól látom, a Beelink népszerű márka, ebben gondolkodom én is. No de mi a különbség a Mini MX, Mini MXIII, MX64 és M18 között? Nem ugyanaz a chip van mindegyikben?
2. Jó lenne, ha lenne rajta jack vagy RCA hang kimenet, hogy rá tudjam kötni az erősítőre, de jól látom, hogy ez nem is annyira alapvető? Van olyan típus, amiben van?
3. A távirányítójára több panaszt hallottam, ez mindegyik márkára/típusra vonatkozik?
4. Az az elképzelésem, hogy eleinte megpróbálok boldogulni a gyárilag rajta futó Androiddal, és csak akkor telepítenék LE-t, ha ott valami nem klappol, ez reális hozzáállás, vagy egyből menjen rá a LE?
5. A filmek/zenék/képek NAS-on vannak (Synology DS215J), hogyan kapcsolódik a Kodi? SMB/DLNA? A NAS-ra ugye nem kell semmit telepítenem?Egyelőre asszem ennyi.
Szerk.: bocs, nem válasz, hanem új akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Nem jobb.
Csinálj a THX optimizerrel egy jó fenyero és kontraszt beállítást nekem lg tv-n 50/93
És jeee, nem fakó a kép.
Utána rakd át rgb-re, azon is csináld meg (más értékek lesznek a jók) és jeee, ugyanolyan lesz a videó képe.
Ha jól be van állítva, semmi különbséget nem fogsz látni. -
Csicsóka
őstag
válasz kaciokos #7662 üzenetére
Akkor neked az M18 a nyerő választás, mert jó a táv, van analog hang kimenet.
Vagy bármelyik a felsoroltakból pld. ezzel a DAC-al.
LE jó cucc, érdemes egy próbát tenni vele, nem töröl semmit a boxról, ha nem akarod.
S905X SOC nem ajánlott. -
Don77
tag
Openelec vagy libreelec inkább? Melyik jobb miért? Jól gondolom hogy a libreelec jobban van erre a hardwerre optimalizálva?
-
hevizms
addikt
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Fix IP-t be tudok lőni a Kodinak, vagy ez abszolút szolgáltató függő?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Don77
tag
válasz DoItYourself #7672 üzenetére
Olvastam Csak tapasztalatra voltam kíváncsi.
Fordítva kérdezek akkor, amikre szükségem lenne:
Hdmin hang és kép, lehetőleg passtrough hang
Webböngésző
Torrent kliens
Melyik lenne ezekhez jobb? oe vagy le? -
Beni2360
félisten
A külső vinyót még egy mappaként kell újból betallózni.
A nas videóban persze, hogy nem találod.
Indíts egy új smb keresést ott meg lesz a vinyó a NAS alatt, és azt mentsd el és azt is kerestesd filmek szerint és ott is lesz média tár. Bármilyen nevet adhatsz az elmentés előtt a vinyónak.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ozy
tag
válasz interstate76 #7675 üzenetére
2. Beállítottam rendesen az időt és most rendben van köszi!
1.A vinyót látom mindenhol (KODI, fájlkezelő stb...)
kivéve akkor amikor KODI/videok/médiatár/Fájlok/video hozzáadása menüpontban próbálnám a médiatárba felvenni. Ha a KODIban simán csak filmet akarok nézni akkor látom -
Beni2360
félisten
KODI/videok/médiatár/Fájlok/video hozzáadása - tallózás-win-smb - NAS- és ott lesz a vinyó.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
válasz werszomjas #7670 üzenetére
Inkább azt mondanám, hogy javít. A SOC-ba integrált DAC hangminősége meg sem közelíti ezt.
Nekem van ilyen, az árához képest egész jó. -
nigrumgabor
újonc
Szép jó estét Mindenkinek !
Szeretném a segítségeteket kérni....
Eddig egy windowsos laptopot használtam "serverként" de kitaláltam,hogy lecserélem erre a csodadobozra. (s905x)
Amire nem gondoltam,hogy eddig innen osztottam meg a hálózaton (SMB) az összes HDDt....
Kodi filmnézés a 2 gyerek szobában és a mi hálónkban.
1 gyerek szoba android a többi laptop windows....
Illetve eddig a hálószobai laptop intézte a letöltéseket is....Olvastam,hogy nem ajánlott ezt a dobozt használni torrentre.Kodira.....
Jelenleg nem áll rendelkezésemre,hogy NASt vegyek.....
Jelenleg SambaDroid ingyenes változatát használom,de nem vagyok megelégedve vele,mert a torrent kliens nem funkvionál rendesen.Valamiért nem látja a teljes terjedelmét a filenak. Pl Zootopia 34GB de csak 2.3GBnak látja viszont windows Kodi kezeli :-)
Kérlek segítsetek....
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz nigrumgabor #7683 üzenetére
Inkább S905, de a csodadoboz elsősorban médialejátszásra javasolt, a NAS funkciókat korlátozottan tudja ellátni. Vezetékes hálózat mindenképpen ajánlott hozzá. Egy mobil merevlemezt elbír, ha többet akarsz ráakasztani, akkor külső tápos aktív hub, vagy 3,5"-os lemez javasolt.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A médialejátszó topikban ajanlottak nekem ilyen lejátszót (használtan popcorn A-200 vagy 210-et akartam először venni) és érdekelne egy két apróság. Amúgy pontosan ezt linkelték nekem [link] ezt magyar üzletből nem lehet megrendelni kb ennyiért? Ha megrendelem semmi kedvem várni heteket.
Amúgy a kérdéseim ezek lennének, hogy mivel android rendszer van rajta lehet vele torrentezni úgy hogy külső vinyóra töltsön le? Csak mert android 5 és 6-on engedély kell ha külső sd-re akarok letölteni (telefonon szoktam) és az uttorent valamiért nem kér és csak annyi van hogy a letöltés elindítása után nem sokkal hibát jelez a letöltéskor és megáll és piros felkiáltójel van a torrenten. Ennél a kütyünél ez hogy működik? Azért érdekel a torrent mert akkor nem a gép menne órákat mikor seedelni kell hanem ez, és ugye nem mindegy hogy 250 W vagy 15 Watt. Olyan sűrűn meg nem töltök hogy nagyon leterheljem.A másik kérdésem hogy képminőségben van valamilyen hátrányban (full HD mkv) a tv saját lejátszójához(samsung 48h6400) képest vagy más nem androidos olcsóbb médialejátszókhoz képest (wd tv live, popcorn A-200 vagy 210 stb.. ) ? Most más nem jut eszembe egyelőre. Előre is köszönöm a segítséget.
-
interstate76
addikt
válasz Imi1981 #7686 üzenetére
1. Gearbesten olcsóbb a Beelink Mini MXIII.
2. tTorrent Pro elvileg tud külső vinyóra letölteni - sosem próbáltam, szóval garancia nincs rá!
3. A TV-k beépített lejátszójánál klasszisokkal jobb, a mezei médiaplayereknél alapjáraton "csak" annyival, amennyivel a Kodi jobb, mint a dedikált playerek felülete. A többi eltérés attól függ, melyikhez hasonlítjuk.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
sp8787
addikt
válasz interstate76 #7687 üzenetére
Raadasul ez sztem eleg megteveszto mert sztem Beelink Mini MXIII II s905x a kep meg a sima s905.
Az Alirol amugy szinte teljesen eltunt a sima s905 ugyhogy vszinu mashonnan is el fog tunni hamarosan.
Gondolom[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Beelink MINI MXIII II TV Box Amlogic S905X Quad Core - 2GB+16GB EU PLUG
Mindenhól S905X ír és a képen is az van.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nigrumgabor
újonc
válasz DoItYourself #7685 üzenetére
Köszönöm szépen gyors válaszod,
Az "eszközök már rajta vannak"...
Funkcióját betölti csak mint ahogy említettem nem 100% a Samba Droid.
Olvastam,hogy Te is használtad/od ezt a programot, Te tapasztaltál ilyent ,mint én ?
(nem látja bizonyos fileok teljes méretét ? dvd9/blueray iso fileok )Jelenleg egy külső tápos 3,5 és egy közvetlen 2,5es van rárakva.
Sajnos amikor megrendeltem figyelmetlen voltam és az "x"-et vettem meg amin csak 2usb van....
Most rendeltem egy usb-osztót meglátjuk,hogy mi sül ki belőle.... mert van másik 2 amit rászeretnék kötni.
(3,5es tápos és 2,5es nélküli...)
kb 9,5TB....Illetve....
Ajánlanád/tok,hogy lecseréljem az androidot ?
Tudtok javasolni androidra olyan programot amivel 100%an tudok működni "windowsos megosztásban-felhasználásban" ?Válaszotokat előre is köszönöm !
Vagy ha teljesen más ötletetek van kérem jelezzétek azt is :-)
-
törölt tag
válasz DoItYourself #7685 üzenetére
Valamint, tudomásom szerint az Android még nem támogatja a GPT -t, tehát külső tárat az MBR 2TB -os felső határáig lehet csatlakoztatni.
-
Imi1981
veterán
válasz interstate76 #7687 üzenetére
Kösz a gyors választ!
AliExpresst ismerem azért inkább onnan rendelnék, vagy itt a hardverapron kersnék egy megbízható eladót és tőle .
Esetleg nem tudnád megpróbálni ezt a uttorentet hogy tud e külső vinyóra tölteni? Elég valami sample fájlt azt a legtöbb torrent oldalakon nem kell seedelni. Megköszönném!
Ja és ezt a kodit (nem nagyon ismerem) lehet teljes egészében vezérelni távirányítóval?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz nigrumgabor #7690 üzenetére
Nem lesz az egy kicsit sok hdd?
Meg az elvárások?[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Beni2360 #7689 üzenetére
A képe(ke)n Mini MXIII van S905-tel (én pl. nem is néztem a hirdetés többi részét, csak az árat).
(#7692) Imi1981 Ne rendelj olyan eladótól, akinek a hirdetésében nem stimmel a képeken szereplő termék a leírással!
Csak a tTorrent - ad free nevű programot találtam, ami ugyan nem drága, de fizetős, így ezt a próbát most hanyagolnám, ha nem haragszol. Biztos ír majd valaki, aki szokott külső HDD-re torrentezni.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Beni2360
félisten
válasz interstate76 #7694 üzenetére
Én innen indultam ki: 1. Gearbesten olcsóbb a Beelink Mini MXIII.
és ott ez van amit írtam[link][ Szerkesztve ]
-
-
Imi1981
veterán
válasz interstate76 #7694 üzenetére
Természetesen ingyenes uttorentel vagy tTorrentel (mindkettőből van ingyenes) gondoltam a próbát de nem annyira fontos csak érdekelt volna.
A tTorrent kér engedélyt külső sd írásra telómon.
Sok pozitív értékelést kapott eladótól rendelek mindig és eddig sosem vertek át itt. Remélem így is marad. Majd ha aktuális azért úgyis kikérem itt a véleményeteket, hogy minden passzol e a leírás és a kép alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen monitort vegyek?
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...