- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz interstate76 #3248 üzenetére
Beállítások, rendszer, beviteli-eszközök, perifériák, CEC adapter.
-
TCr
veterán
válasz Csicsóka #3254 üzenetére
Meg nem találtam volna, köszönöm!
Sony BraviaSync kikapcsolva, ezután is belefagyott a saját távosával való ki-bekapcsolásba.
Ezután KODI-ban is kikapcsoltam a CEC-t, most próbálgatom, egyelőre jó.DIY: 4K@60fps-hez HDMI 2.0 kell, vagy rosszul tudom? Esetleg félreértelmeztem ezt az infót?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
vlevi
nagyúr
Lassan tényleg érdemes lesz nyitni egy 912-es topicot:
Amlogic S912 Android TV Boxes List So Far
Kár, hogy pl. az USB3 kimaradt az S912-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Az s905-os boxok behozhatatlan elonye a teljeserteku libreelec.
Amig ez nincs s905x es s912-re, addig szerintem ezeket senkinek nem lehet ajanlani.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
TCr
veterán
válasz DoItYourself #3261 üzenetére
Igen, csak az erősítőmön nem.
-
zizuka
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Adott egy K1 Plus lejátszó. Wi-Fi-t használva minden OK. LAN kábellel összekötve a routerrel minden beállításban úgy látszik, mintha lenne kapcsolat, de nincs. Se az otthoni megosztott tartalmak nem látszanak, se a netre nem lát ki a kütyü.
A router egy T-Hom-os, wi-fi-s modem-router. Kábelt már cseréltem, routeren másik aljatba dugtam, de nem jó.
Mi lehet a baj?Köszi.
zizu[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Csicsóka #3254 üzenetére
Köszi, de el sem jutottam a keresgélésig, ugyanis a TV-n bekapcsoltam a hdmi cec-et, majd ezt követően újraindítottam az androidban pihengető Mini MXIII-ast, ami a megszokott, villámgyors újraindulás helyett kiírt egy csomó üzenetet, végül leállt a bootolási folyamat és csak a táp kihúzása segített. Kikapcsoltam a hdmi cec-et a TV-n és a táp újracsatlakoztatását követően azonnal bebootolt a kis Beelink.
Gond egy szál se, mert nem használom a funkciót, csak azt szerettem volna kideríteni, hogy - TCr-hez hasonlóan - 005-ös LE-t futtató Mini MXIII-ason nálam is okoz-e problémákat a hdmi cec, és a válasz egyértelmű igen.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Beni2360
félisten
Nekem is csinálta már de a LE alatt.Minden kikapcs ( letíltás) és újra indítás és engedélyezés.
Kérdés engedélyezted a LAN kapcsolatot a droidban?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
m_kovacs
tag
Keresek 2-3 perces 4k 60fps demó videót. De valódi 60fps-t,nem csak a videó nevében!
Már vagy 30-t letöltöttem ami a nevében 60fps, de médiainfo-val (meg kodiban) megnézve egyik sem az.
Aki látot már ilyet,legyszíves ajánlani nekem.
köszönettel m_kovacs -
Beni2360
félisten
válasz m_kovacs #3267 üzenetére
Ez talán jó lesz? SES.Astra.UHD.Test.1.2160p.UHDTV.AAC.HEVC.x265-LiebeIst.mkv
Média infóból másolva.
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L5.1@Main
Kódek azonosító : V_MPEGH/ISO/HEVC
Időtartam : 1 perc
Szélesség : 3 840 képpont
Magasság : 2 160 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 60,000 FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 10 bit
Kódoló könyvtár : ATEME Titan KFE 3.6.2 (4.6.1.9)
Default : igen
Forced : nem[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
-
Beni2360
félisten
Erre nem kaptam választ: Kérdés engedélyezted a LAN kapcsolatot a droidban?
Mi nem jön be? Egy web oldalt próbálsz elindítani vagy mit?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
interstate76
addikt
válasz Beni2360 #3275 üzenetére
Van IP címe, tehát nyilván engedélyezte, ill. azt is írta, hogy "Se az otthoni megosztott tartalmak nem látszanak, se a netre nem lát ki a kütyü.".
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
vargalex
Topikgazda
válasz DoItYourself #3268 üzenetére
Gondolom a 4.7-es mainline kernelt akarja használni, hiszen bekerült az S905 támogatás (javításokkal, mert egyébként már a 4.6-ban is benne volt).
Alex
-
Beni2360
félisten
válasz interstate76 #3276 üzenetére
Akkor passzolom, wifi megy, lan meg nem.
Nem is tudom, hogy az enyémen mit nézzek meg, hogy tudjak segíteni.
Csicsokának most jött egy K1 plus hátha ő tud valami megoldást.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz interstate76 #3265 üzenetére
Sajnos a pauzáláskor filmre fagyó "menü" megmaradt, így újrahúzom a LE-t.
Nincs benne úgynevezett factory reset, csak az SD kártya kivételével és újratelepítésével tudom megoldani?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
m_kovacs
tag
Köszönöm a 4k 60fps ajánlásokat, végre van sikerélmény!
m_kovacs -
Multibit
nagyúr
válasz junkpod #3241 üzenetére
Átállítottam a tévét fixen 16:9-re. Most a korábbi véletlenszerű képarányváltozások megszűntek. Sajnos a tévén ha az egyik HDMI bemeneten állva megváltoztatom a képarányt, azt nem menti el kizárólag az adott bemenethez a készülék. Onnantól a többi HDMI bemeneten is az lesz az alap! Mindegy, most így hagyom, remélem a többi forrásnak is megfelel ez. Érdekes, hogy korábban évekig jó volt az Automatikus állás, mindegy volt, hogy milyen gépet kötöttem a tévére.
Már csak a hangelcsúszásos hibát kéne kijavítani, meg az időnkénti képszétesést. Ez utóbbi jelenség pause/léptetés/beletekerés használatakor jön elő bizonyos filmeknél. Maga a fájl nem hibás, számítógépen, vagy másik mp-vel lejátszva nem jelentkezik a hiba. Jelenleg a 002-es LE-t használom, stabilabb, mint a 005.
Az A95X másodkészüléknek már most megfelel. Ha valami HEVC, vagy 4K anyag esik be, ami a család érdeklődését felkelti, ezután megnézhető.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
TCr
veterán
válasz Multibit #3286 üzenetére
"Már csak a hangelcsúszásos hibát kéne kijavítani, meg az időnkénti képszétesést. Ez utóbbi jelenség pause/léptetés/beletekerés használatakor jön elő bizonyos filmeknél."
Fasza, akkor feleslegesen váltanék korábbi verzióra, tegnap nekem is produkálta ezt (sokadjára).
-
TCr
veterán
Nem foglalkozom vele, egyelőre hidegen hagy a 4K, csak kipróbáltam, hogy mit tud a kütyü.
Szerintem még évekig megmarad a jelenlegi FHD tévém, jelenleg is az egyik legszebb képű tévé, az érdemi előrelépés a 4K felé a méretben való feljebb lépés miatt egy kisebb vagyon lenne.
(Nem beszélve az erősítőről...)[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz junkpod #3291 üzenetére
Ok.
1. film belepörgetésnél, illetve hangsáv- és/vagy felirat váltásnál (1080p mkv, DD és DTS hangok passtrough) képes a hang több másodperccel elcsúszni (lemarad a kép a hanghoz képest) és nem áll vissza, csak stop és start után.
Nálam ez a ritkább hiba.2. film pauzáláskor, majd indításkor:
- ha hosszan nyomom az ok gombot: a felső folyamatjelző indikátor képes végleg ráfagyni a képre
- ha előhozom a kezelőfelületet az ok gomb rövid lenyomásával, képes az egész kezelőfelület ráfagyni a képreA 2. pont mindkét esetében a film megy tovább, a folyamatjelző is számol, de a filmet megállítani, vagy bármit csinálni a távirányítóval nem lehet, egyik gombra sem reagál és a HUD sem tűnik el magától, mint normális esetben.
Csak a 220V-ból való kihúzás segít.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Az elsőt tapasztaltam én is 005-el mini mx-en, a másodikat még nem.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bostone
addikt
Kérdés:
A kodit nem találom tv-n, holott a modemhez vezetékkel csatlakozik.Wifivel még láttam.
Ötlet?
-
junkpod
veterán
1. film belepörgetésnél, illetve hangsáv- és/vagy felirat váltásnál (1080p mkv, DD és DTS hangok passtrough) képes a hang több másodperccel elcsúszni (lemarad a kép a hanghoz képest) és nem áll vissza, csak stop és start után.
-hangsáv váltás: nem tapasztaltam még ilyet, bár én egy hangsávval nézem végig a filmeket, nem váltogatom Esetleg javaslom, hogy azt is nézd meg mi van ha közvetlenül a tv-be dugod a boxot, az erősítők is képesek csodákra (pl az enyémben van egy olyan menupont, hogy szinkronizálja a hangot a megjelenítőhöz...)
Illetve az előző hozzászólásban irta kolléga, hogy bekockásodik a kép, ilyenkor ha menut hívsz a képre az is képhibás vagy csak alatta a film? Ha minden hibás akkor érdemes a hdmi kábelt isellenőrizni.
Feliratváltást én úgy használom, hogy be van kapcsolva a "lejátszás megállítása felirat letöltés alatt" és így amikor megnyomom a feliratletöltés gombot, akkor megáll a film, majd mikor betöltöttem a megfelelőt, akkor elindul, semmi hiba nincs. Sőt nálam a freki váltáskor is be van kapcsolva egy pár tized másodperces megállítás. Illetve én szinte sose használok belső feliratot, mindig letöltöm film indulásakor opensubtitles addonnal és a feliratok tárolását nem szerveren hanem a boxon jelöltem ki. (egyébként sem adtam írás jogot a NAS-hoz a boxnak, nem bízok meg benne2. film pauzáláskor, majd indításkor:
- ha hosszan nyomom az ok gombot: a felső folyamatjelző indikátor képes végleg ráfagyni a képre
nem is tudtam, hogy van funkciója egy hosszan nyomott OK gombnak, mire jó?- ha előhozom a kezelőfelületet az ok gomb rövid lenyomásával, képes az egész kezelőfelület ráfagyni a képre
A fent hibákat melyik felülettel tapasztalod? Alap Confluence vagy netán más? Mindenképpen próbálj ki másik felületet, mert azok is okozhatnak ilyen hibákat.
Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
Hát ha bele gondolt mekkora mennyiséget kell neki kezelni és mi belenyúlunk a hang váltással. Neki meg kell keresni a másik hangsávot és az idő ponthoz kell igazítania.Hát igen ehhez idő kell.A hang csúszást eddig 4 boxon és egy Rpi-sem tapasztaltam. Torpanás,pil akadozás, ugrást ezt természetesnek veszem gondolom a hardverból adódó memória nagyságától függenek a dolgok.
2. film pauzáláskor, majd indításkor:
Nálam ilyen fagyások csak akkor jönnek elő amikor nem vagyok türelmes a KODI-val és gyorsabbra noszogatom többszöri gombok nyomogatásával.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
junkpod
veterán
ja, egyelőre a megjelenítő szabta korlátokat nem tudom átlépni, mindig lesz virágboltban fhd verzió is minden 4k release-ből, az tuti. Majd ha lemegy az 55"-es, nem ívlet oledTV ára (5 év múlva?) elfogadható szintre, akkor talán, de most teljesen elégedett vagyok a pana-plazmával.
Így én még csak nem is tesztelem a 4k anyagok lejátszását.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #3296 üzenetére
Esetleg javaslom, hogy azt is nézd meg mi van ha közvetlenül a tv-be dugod a boxot, az erősítők is képesek csodákra
Hát a Tv dugva használtam eddig és megvoltak a torpanási jelensége és most az erősítőnél is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
interstate76
addikt
Látom, dugesz77 kolléga megelőzött.
Sikerült a reset? Mármint nem maga a folyamat, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy megoldotta-e a problémát.
Képkockásodás nálam is van, ha beletekerek a filmekbe, de a hang nem csúszik el és a menü sem fagy rá a képre, ha előhívom, ill. a feliratváltás sem okoz problémát. Hangsávot még nem váltottam LE alatt, de majd azt is kipróbálom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs