- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
és nfsu17: nem volt időm azóta válaszolni, de próbálkoztam: 20.2-n megy a transmission, 20.3 fölött már nem. 20.2-n akad a youtube, 20.3 fölött már jó. Együtt a kettő egyiken se megy, se 20.3, se 20.4, se 20.5... Ma megnézem, újratelepítem az egészet, hátha...
Ha frissítem 20.3-ra, szépen megy a youtube, nem akad, de egyáltalán nem megy a transmission (nem ír semmit amivel csatlakozni akarok rá, simán nem látja a kodin a szervert, nem tud csatlakozni, a total commander látja a kodit, sftp megy, de a transmission nem fut rajt). Ha visszarakom a 20.2-t, újraindul, egyből megvan minden torrent, minden szépen megy, csak a youtube akad pár videó után már. 20.3-4-5-ön egyiken se megy a transmission.[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
mikrofon
veterán
válasz zazenke #102447 üzenetére
Ez egy érdekes és talán értelmetlen vágy... Bár a vágyak már csak ilyenek...
Ha nem kell a stream biztosan, akkor egy igen jó választás az ugoos am6b plus, de CE-vel. Talán nem túlzás az a kijelentés, hogy jelenleg nincs olyan box, amiből CE-vel többet ki lehet hozni. De androiddal is csak akkor van jobb, ha kell a stream....
Ha meg nem érdekel a CE, de hasonló tudást szeretnél akkor a Homatics a béta android szoftverrel, már igen jól muzsikál. Persze FEL nélkül....[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz mexel #102449 üzenetére
Nekem android rendszeren belül jobban nézne ki a dolog. Nem lenne úgy elszeparálódva . Mellette időnként lehetne a plexet vagy más lejátszót használni stb. Ez most is megoldható átbootolással de egyben op rendszeren belül kellemesebb lenne. Ezért érdekel az android 12 is . Előbb utóbb ugyis kifog jönni új lejátszó ami egyesíteni fogja a két rendszer előnyeit.
-
Csabi1984
addikt
Nighty CE-k mennyire megbízhatóak mindennapos használatra?
Inkább jobb a stabil CE21 Omega? -
blakey
titán
válasz Csabi1984 #102456 üzenetére
Előfordul olyan, hogy némelyik nem jó. Én a 15-eit használom, egy darabig nem frissítek, de ez pl. rendben van. Érdemes elolvasni, hogy milyen változások történtek és aszerint eldönteni, hogy frissítesz-e vagy sem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz Csabi1984 #102456 üzenetére
Amíg nem jött ki a stabil CE21 addig napi frissítéses Nighty-t használtam. Most már a stabilt. Nem nagyon futottam bele olyanba, hogy nem ment, mert ha ilyen volt akkor itt valaki megírta, hogy nem jó valamelyik. Ilyenkor visszaraktam az előzőt aztán jó lett... De ez max 2-3 eset volt....
[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
Újraraktam a boxot, CE 20.3-tól fölfelé NEM MŰKÖDIK se a transmission, se a qbittorrent. Egyáltalán nem lehet látni a boxot. Nem én rontom el 6 boxot telepítettem már ugyanígy, működött mindig, 20.2 fölött nem! Nem tudná valaki megnézni, mi változott, ami miatt nem jó? Én nem értek a kiegészítők felépítéséhez, hogy mit kéne módosítani, hogy a 20.3-20.4-20.5-ön is működjön, ahogy 20.2-ig működött.
Se laptop, se telefon nem látja egyik torrent szervert sem. Magát a boxot igen, tudok oda-vissza másolni, mindent csinálni, de a torrent szerver nem működik... Most buktam minden beállítást, hogy újrarakjam, és jó legyen, erre ugyanúgy sz@r...
Vontar X4 S905X4[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz dave0825 #102462 üzenetére
Anno felraktam az X96Max Plus-ra a transmissiont (20.valami volt már nem emlékszem), aztán látszólag minden rendben volt, de a letöltés egyszerűen nem indult el. Akár mit csináltam, a letöltés nem indult el. Mérgembe vettem egy használt Synology DS115J NAS-t (15k-ért) azóta teszi a dolgát.
-
dave0825
őstag
válasz Joshi #102463 üzenetére
Nekem ugyanezt csinálta a qbittorrent, azért maradtam a Leián bevált transmission-nél. Erre a CE-ben valamit elb****k, mert 20.3 fölött egyik sem jó. Most direkt újraraktam, semmi más nincs rajt, csak ez a kiegészítő és nem megy. Visszadobtam a kodi/update mappába a 20.2-t, ezen egyből megy...
Ez 20.5-ön van, nem csatlakozik:
Ez egyből utána 20.2-n, tökéletesen csatlakozik, és semmi nem lett állítva, csak egy update 20.5-ről 20.2-re:
-
dave0825
őstag
21.0 Omegára meg nincs Eminence skin? Komolyan hihetetlen, hogy ami jó, azt műszak elrontani.... Fejlesztenek is valamit, vagy mindig csak kivesznek, elcsesznek az új kiadásokban??
-
djnice
veterán
válasz Joshi #102440 üzenetére
Akkor a VS10 pont neked való. Ha SDR a projektorod akkor a VS10 nagyon jó konverziót végez HDR10-ből és DV-ből is a metaadatok felhasználásával.
Ha HDR a projektorod, akkor pedig ott lesz hamarosan az LLDV mód, HDFury nélkül.
A VS10 sajnos nem használja a DV metaadatokat HDR10-re konvertáláskor, ezért dolgoznak az előbbi megoldáson. -
dave0825
őstag
válasz gyűrű #102466 üzenetére
Nyilván nem gondolom, de mit "fejlesztettek" rajt az előző (vagy előző 10) verzióhoz képest? Hogy működik S905X4 boxokon is? Azt tudta a Nexus 20.0 már, maradt pár hiba gondolom (amit lehet senki nem vett észre). Javították, de lett benne több másik, amit 3 verzióval később sem javítottak. Kiadtak egy új nagy verziót, ami mivel is jobb? Semmivel, sőt... Mi a fejlesztés ebben? Ha menne a 9.2.8-cal az S905X4, azt raknám föl, csak sajnos nem megy, pedig az évekig jól működött, nem úgy, mint ezek a mostaniak...
-
mexel
veterán
válasz zazenke #102453 üzenetére
Én akárhogy teszteltem és nézegettem, az androidos lejátszás filmezésre ( nem stream) sehol nem éri el a CE szintjét képben és hangban. Mindig van valami ami miatt marad a CE. Szerintem nem is lesz ott soha, az androidot nem erre fejlesztik, nem a tv boxok a célközönsége. Az hogy pár box gyártó csapata ekecselgeti folyamatosan az jó, de szerintem az mindig csak olyan toldás foldás lesz. Tény hogy más szinten jó a droid ( YT is jobb, ahogy írod olex és még sok más, de én különválasztom a házimozit és az ilyen ksi extrákat) Ahogy eg BR lejátszótól sem várjuk el hogy tudjon emailezni és böngészni, arra van más eszköz, a BlueRay lejátszó arra kell hogy hibátlan minőségben lejátsza a kellő anyagot. Érdekes ott nincs is más elvárás. itt meg a CEjó kép és hangminősége mellé mindenki akar olyan funkciókat amik nem oda kellenének ( nem rád gondolok most csak általánosítok)
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz dave0825 #102468 üzenetére
Látom nem nagyon követed.. A legelső omega alfától kezdve csakis azt használom, rengeteget teszteltem, (a nexust csak kíváncsiságból tettem fel de semmi értelme nem volt)..
A nexus semmit sem hozott a leiához képest, az omega rengeteget.
Pl. a rendes dv lejátszás ott jött be.
"Néhány dolog" például
Vagy ezt is olvasgathatod..[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mexel #102469 üzenetére
Ezzel tegyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy a firestick 4k max gen2 és a Homatics a béta szoftverrel hozta meg a változást. Előbbi egyszerűbb és kisebb filmezéshez, míg utóbbi már a nagy bitrátájú filmekhez is jó.
Innentől kezdődik az androidos médialejátszás időszámítása.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz mikrofon #102471 üzenetére
Igen tudom. De azért számomra még mindig ezer sebből vérzik.
Úgy gondolom ha valakinek van rendszere akkor nem akkora nagy áldozat pl filmezésre egy CE-s box, és mondjuk streamre akár egy firestick vagy MI box. De aki komolyabb cuccon filmezik annak a tv-je elvileg tudnia kellene azért az alap stream-eket. De 2 box-al minden megoldódik egy áráért is akár -
tylerddd
veterán
Üdv! Van egy Homatics Box R 4K Plus készülékem, ami streamingek esetében "darabos" mozgást produkál. Netflixnél valahogy nem tűnt eddig fel, de Amazon, HBO Max és AppleTV+ -nál is látható. Átváltva ugyanarra a tartalomra az LG C1 tévém alkalmazásában, gyönyörűen, simán megy minden. Mitől lehet ez? Valami beállítási probléma? Kábel? Tévénél nincs valami jól belőve? Köszönöm a tippeket, javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
ambipur
tag
Milyen asztali médialejátszót javasolnátok az alábbi követelmények esetén:
-samba (Windows) megosztás támogatása, az itt tárolt anyagokat kell lejátszani (dlna nemOK!)
-mkv ill régebbi avi esetleg (DVD ISO) lejátszása
-feliratok: külön feliratfile kezelése és mkv - ba integrált felirat kezelése
-wifi: 2,4 és 5 GHz sávok kezelése, ha még külső antennát is rá lehetne szerelni az bónusz
-legalább 100 Mbps ethernet csatlakozó
-minél robusztusabb design, legalább 3 - 5 év várható élettartam
-a modern streaming szolgáltatások egyáltalán NEM érdekelnek -
addikt
válasz zazenke #102478 üzenetére
Én ismerősnek (igaz leárazáskor) AM7-est ~73€-ért vettem szállítással egy éve pont.
Gondolom olyan 70-100€ között van az emberi ár.
Az a 70-80ezer HUF az akkor 180-200€.[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
hunaqua
addikt
Az Alin vigyázzatok,hogy milyen értékű terméket vesztek. Elvileg fizetik az adót,de ez csak 150usd értékű vétel alatt. Ez felett áfát és illetéket is kell itthon fizetni.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
blakey
titán
válasz WhiteWalker #102481 üzenetére
Dolby Vision, ami plusz, másban semmivel sem tud többet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zazenke
őstag
válasz WhiteWalker #102481 üzenetére
sajna én ezzel a boxal kezdtem így nem ismerem a gyengébb kiadásokat de valószínű hogy a vontar nem tudja a dolby visiont sem és lehet hogy a lanja nem is gigabites . Én biztos nem mennék ez alá . de nem ismerem a vontart azt se tudom megy e rajta a coreelec mert enélkül az ugoos sem igazán jó
-
zazenke
őstag
válasz hunaqua #102482 üzenetére
ez nem így történt nálam. mert az ali 150usd felett automatikusan levonja az áfát a végösszegből de ezt csak a pénztár utolsó lépésénél látod . Tehát nem kell kifizetned az áfát de majd mikor bejön akkor a postának már igen tehát itt nem lesz plusz költséged . Ami viszont lesz az vagy 6000 ft ügyintézési díj a postának .tehát az alin a helyes összeget látod csak az változik ilyenkor hogy az áfát mikor fizeted meg
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Archttila #102485 üzenetére
Köszi, szóval jelenleg 160€ szállítással Németországba.
Most vettem egyet használtan szállítással 115€-ért, megnézem mit tud ennyiért"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
hunaqua
addikt
válasz zazenke #102486 üzenetére
Nekem fizetni kellett .Valahol meg is találtam,hogy 150usd-ig vállalják át. Az más,hogy esetleg elfogadják a számlára írt árat,vagy bekérnek igazolásokat.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
zazenke
őstag
válasz hunaqua #102488 üzenetére
és az ali és a posta is levonta az áfát ? mert nekem az ali elengedte a vásárlás pillanatába az áfát de a posta meg bekérte. És ez le is van írva mint szabály és valóban 150 usd a határ. A következő nehézség hogy ilyenkor az ali nem ad digitális számlát de a posta meg kéri. Erre vannak a számlagenerátorok böngésző pluginbe.
-
hunaqua
addikt
válasz zazenke #102489 üzenetére
Nem vont le semmit. 168usd volt a termék "ingyen" szállítással. NL posta hozta,ami átküldte a Magyar postának. Ők kérték be az igazolásokat. Amikor rákérdeztem akkor mondta az eladó,hogy csak 150usd alatt intézik.Kvázi azt mondta,hogy felette lévő ár az nettó,fizetni kell majd a postán sarcot. Azért is írtam,hogy nem teljesen egyértelmű. A 150usd alatti rendelés elvileg tiszta.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
addikt
válasz mikrofon #102492 üzenetére
Nem, nem tudja. Mondjuk nem is volt az AM7-ről szó sehol (én említettem összehasonlításnak az ár miatt, de ennyi), vagy hogy tudná a DV-t.
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
mikrofon
veterán
válasz WhiteWalker #102494 üzenetére
Régen 2x áron lehetett venni. Szerintem annyit bőven megért. Viszont mióta támogatja a DV-t CE-vel azóta nagyon megugrott az ára. Az a durva hogy még a Homatics-hoz kerítést is jelentősen drágább....
-
zazenke
őstag
válasz ambipur #102498 üzenetére
akkor nem lesz dolby vision amit a samsungon kívül szinte minden tv támogat már . gyengébb lesz a grafikus feldolgozó egységed is teljesítménybe és a cpu is szerényebb lesz. az am6b+ most elég jól megy coreeleccel kár lenne ezt elengedned médialejátszás szempontjából. Ha nem akarsz kiadni 70 körüli összeget akkot vegyél itthon egy homatics 4k r plust 55 ért az bizonyos szempontból többet is fog tudni és a coreelec része is jól össze van rakva. [link]
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #102499 üzenetére
sőt így első boxnak én inkább az utobbit választanám mert az android része valószínüleg barátságosabb mint az ugoosé. Az úgy használható csak android tv rendszerként kényelmesen ha egy két szoftveres átalakítást még elvégzel rajta . ellenkező esetben olyan mint egy érintőképernyős telefon amit távirányítóval kényelmetlen használni. nem lehet a plexet és társait kényelmesen navigálni . corelecnél természetesen ezek a hiányosságok nem álnak fenn. (de azt is tanulni kell egy kicsit nekem elsőre nem volt felhasználóbarát az sem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest