Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz Abu85 #5023 üzenetére

    A fejlesztők érdekérvényesítő-képessége nyilván egy dolog, de (átalában) ott van a kiadó, aki befekteti a pénzét az adott projectbe, állja a cechet - nekik pedig egy dolog számít, az eladott darabszám. Tekintettel a vga-gyártók piaci részesedésére, elég nehéz elképzelni, hogy az AMD víziója bejöjjön - ezt az elmúlt időszak törtésénei (konkrét megjelenésekre, teszteredményekre stb. gondolok) is alátámasztani látszanak.
    Ami az nV-t illeti: ha valóban ki akarják csinálni a hardcore játékot (amit elég nehezen tudok elképzelni), akkor nagyot fognak koppanni, mivel ők sem elég nagy halak ahhoz, hogy egy ilyen projectet véghezvigyenek. Ők sok szempontból kényszerpályán vannak, leginkább az x86(-64) licensz híján; és mivel a Tegra-vonal nem igazán hozza az X éve célkitűzésként megfogalmazott bevételt, ha komolyan beindul a platformosodás, akkor nagyon szívóágra kerülnek.
    A PC-s bagázs nyilvánvalóan kárvallotja jelen helyzetnek, de erről meglátásom szerint nem az nV tehet; sokkal inkább a két másik piaci szereplő. Egyetlen jó alternatíva az lett volna, ha anno az Intel felvásárolta volna az nV-t, illetve esetleg megmozdulhat valami, ha a Samsung felvásárolná az AMD-t (feltéve ha nem csak a szellemi tulajdon passzív hasznosításáért tennék).

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák