Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Busterftw #63104 üzenetére

    A terméktámogatás leállítása a Legacy státusz az AMD-nél. De az AMD külön kihangsúlyozta, hogy ez még nem Legacy. Vannak hozzá meghajtók. A 23.11.1-hez itt tölthetők le: RDNA, GCN és RDNA+GCN. Ez egyébként az átlag usernek talán elég bonyolult, a legegyszerűbb ezt a programot futtatni, ez a hardverhez való legfrissebbet ajánlja fel: [link]

    A Legacy státuszú rendszerek az AMD-nél itt vannak: [link]

    #63105 Lacccca87 : Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert a meghajtóknál a nagy pénzt nem igazán a fícsőrök fejlesztése viszi, hanem úgy 80%-ban a tesztelés és a hibakeresés. Ilyen formában ha különválasztod a branch-eket, akkor az mindig drágább, mert ha nem is írsz bele sokat, akkor is fizeted a külön humánerőforrást, ami karbantartja, plusz az aláírásokat, ami szintén nem olcsó. Ezért nem szokás különválasztani, mert drágább, és ritkán ad előnyt, és ha előnyt is ad, az sem sok. Ez tényleg egy felfogásbeli tényező, +5%-nyi teljesítményért, amit nyersz a jobb shader fordítóból nem szokás dupla pénzt fizetni a karbantartásért. Egyszerűen az esetek többségében nem éri meg a befektetett erőforrás. Az AMD-nek sem fogja szerintem sokáig megérni. Amint kikerülnek a piacról a Vega APU-k, dobják át a supportot Legacy-ba, mert a mostani megvalósítás költségesnek számít. És onnantól már tényleg olcsóbb, mert nem kell sűrűn meghajtót kiadni. Maximum évente-kétévente egyet.

    A kettő API közül kell választanod. A Vulkan API-nak is megvannak a gondjai, de ha téged konkrétan a shader újrafordítások zavarnak, ami a DirectX 11 jellemzője, akkor arra egy olyan API a megoldás, ami ilyet nem csinál. Például a Vulkan. De ha abban zavar valami, akkor ott a DirectX 11, ami meg shader újrafordításokat csinál. Pick your poison... esetleg konzol, ott a gép binárist kap, vagyis nincs fordítás. De alapvetően a Valve azért támogat kétféle API-t, mert az egyes rendszerekhez más az optimális. A régiekhez inkább a Vulkan API az. Ha nem lenne az mindkettőnek itt-ott előnye a másikkal szemben, akkor nem lennének egyszerre szállítva és karbantartva a program oldaláról. A Valve alapvetően nem tudja eldönteni, hogy melyik gépnek melyik a jobb, de te eldöntheted.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák