Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yany

    addikt

    válasz #32839680 #19584 üzenetére

    Egyrészről még meg sem jelent termékek áráról beszélünk, másrészről B550-ben is vannak olcsóbb és visszafogottabb termékek. Persze, drágák, ráadásul szerintem nincs érv egy 200 Euró körüli B550 mellett, mikor X570-nel egy Asus TUF kínálkozik hasonló áron (akár AX-es WiFi-vel). Bevezetéskor aki siet megvenni egy terméket, nyilvánvalóan tisztában kell legyen azzal, hogy extra árat fog fizetni érte. Ez így volt a korábbi chipsetekkel is, mégha a B550 valóban elrugaszkodottabb is.

    Számomra amúgy egy nyilvánvaló jelenség "áldozatai" vagyunk: a gyártók mostanra megértették, hogy AMD != gagyi, ezért nem csak fos VRM-mel és extrák nélküli lapokat gyártanak hozzá.

    Az áldozat pedig azért van idézőjelben, mert aki a jelenlegi kínálatban nem talál magának megfelelőt, azt picit sajnálom, mert ekkora gigantikus termékportfolió talán még soha nem létezett ilyen széles piaci skálán AMD alá.

    És vannak sweetspotok, mint az említett TUF, vagy a hamarosan végre tényleg előkerülő X570 Toma, de lentebb is bőven vannak jó vételek. Akkora kínálat és ezért olyan verseny van a gyártók között, hogy úgyis normalizálódnak az árak 1 hónapon belül. A forint gyengeségéért meg máshol kell keresni a felelősöket, az általános drágulásért pedig csókoltatom a kínai propagandát covid ügyben.

    Szerintem.

    ps.: amúgy egy AM4-es lappal már rendelkező embernek fölösleges bárhova is kapkodni, igazi must-have feature-e nem igazán van a B550-nek, ha pedig valaki most várásolna először, mint egy cimborám is, van már miből választani. 1-2x 10e Ft-ot (bár tudom, hogy sokan nehezen termelik meg a házikasszába) pont egy alaplaptól szerintem nem szabad sajnálni, ha nem csak átmeneti megoldásban gondolkodik valaki. Az AM4 éppen ettől frankó, hogy lehet hosszútávon gondolkodni benne.

    [ Szerkesztve ]

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák