-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz fejesg2 #22397 üzenetére
Látod hogy te is hülye vagy?
Chaser: nyilván. A fizikát megbaccni nem lehet. Nem is állitottam, hogy passzivan van 50 alatt.
Nekem ez az 53-55 silent ill cpu standard módban pont jó.PeAdam: valami win frissitést, driver uptadét nem mókolt a drága 10? Vissza tudod állitani 1-2 nappal ezelőttre az os-t?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
PeAdam
tag
válasz Gyuri27 #22401 üzenetére
Az a baj, hogy addig nem jutok el, mert már az asztalon kifagy a PC kb 10 másodperc utan. Wint és drivert nem frissítettem, BIOS már defaulton van. Ötletem sincs mi kínja lehet.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 3700X, 32Gb HyperX Predator 3200 MHZ RGB, RX 5700 XT Asus Strix OC 8GB
-
Chaser
legenda
válasz PeAdam #22400 üzenetére
ha nagyon nem megy win reinst, roszul sikerült biosos móka van hogy hazavágja a wint is
Gyuri27
már nem emlékszem miket mértem, de játék alatt 50 fok sem volt a 2700 némán, de ehhez kellett egy ninja 5 és egy kaze flex venti 4-450rpm-en, nem occsó', de megéri ha fontos a hangtalan hűtés, prime blend alatt már nyilván tovább szaladt max 75-80 fokig, de olyan terhelést még videó konvertálás sem ad_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
mondjuk siman eltudom kepzelni, hogy a frissites vagta haza, nekem meg nem ment fel a februari, de epp olvasom, hogy 100 koruli hibat javitott az MS, az utobbi idoket figyelembeveve 99.9% eselyt adok neki, hogy becsuszott valami gixer.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Gyuri27
félisten
válasz PeAdam #22403 üzenetére
Csökkentet módba se indul, ott is kifagy?
Telepitőről javitás?Chaser: jó most nem csilliós megoldásokról volt szó.
Bár a lényegen nem változtat (nagyon). Ez a kazán amd, kazán ryzen valahogy megragadt az emberek fejében.
Pedig ésszerű keretek közt lehet ezt okosan is csinálni. Nyilván én is örülnék -5-10 foknak vagy ugyanennyinek passzivban, de erre futotta. Én azt is elhiszem, sőt tudom, hogy két proci nem egyforma. Egyik ilyen másik olyan. Csak ez a kazán meg sosevót. Aztán mikor 3-4-x ember beirja, hogy bizony nem faccság amit irok. Akkor csak lehet benne igazság. De nem. Jön és erölteti a marhaságait. Ahelyett, hogy megnézné neki miért annyi amennyi (már ha sokkalja).fejesg2: ebbűl baj lesz buksi. Mert valótlant hazudol te is.
Mindegy témát elengedtem. Szar az amd szar a ryzen meg még kazán is. Intelt kell venni embörök. Ugyanitt ryzen konfig felvásárlás negyedáron.
Amd - Radeon - Ryzen
-
PeAdam
tag
válasz Gyuri27 #22410 üzenetére
Most sikerült speciális ujrainditassal eljutnom a rendszer alaphelyzetbe allitasahoz, letörölt mindent és éppen települ a win10. Ugynézki a hardvernek nincs baja viszont a túlzott offsetelésnek koszönhető sztem h kifagyott először a win és gondolom ez haza is vágta a rendszert. -0.075 és 1.0250 et állítottam be szerintem az első fagyást ez okozta. Pedig egy darabig stabil volt ezen az értéken pbo mellett.
[ Szerkesztve ]
-
PeAdam
tag
válasz Gyuri27 #22412 üzenetére
Feltelepult a win10 eddig minden oke. Remelhetoleg nem lesz gond. Azért rendesen tele lett a gatya h egy kis offseteléssel haza vágtam a masinát, de ugynezki meguszta. Mostmar nem fogok vele tovább kiserletezni :D
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #22410 üzenetére
ilye szinten már az intelek is kazánok, de ilyen szinten már "érthető" is
egyébként ezek a hűtők addig tűnnrk drágának amíg meg nem veszi az ember, ideális esetben 5-10 évig nem lesz velük gond ha az ember nem dobálja, úgy pedig nem nagy eséllyel reped meg a hőcső, más bajuk pedig nem tud lenni, venti pedig bármelyik gyártótóól csapágyas lehet, 15e körül "kuponoztam" össze, de a 20-as árát is simán megéri - persze ha elfér ( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gyuri27
félisten
válasz PeAdam #22413 üzenetére
Nem az offset miatt volt. Ok a fagyás, bsod igen. És az abból eredő win behülyülés. De mint irtam egy csökkentet mód, javitás, rendszer vissza meg kellett volna oldja.
Amúgy próbálkozz vele. -50-100 még lehet jó.
Chaser: mondjuk ebben igazad van. Ha kiszolgál 5-8-10 évet (bár a borda mitől kopna) akkor megéri.
De itt nem is ez a lényeg. Hanem, hogy tudjam mitől annyi a rendszer, a ház a cpu hömérséklet.
Itt a példa. Akik irtak egyik se használt hú meg ha házat hűtést. Mégis tudtak alkotni valamit. Használták az eszük és nem azt vették a mi világit meg gémer és hasonló lekjopp ficsörök.
Minap irtam épp másik helyre, hogy ezek a freezerek azért is jók mert az oldali zártak. És a venti nem 3 irányba fújja a levegőt. Hanem csak hátra. Amit a hátsó venti egyből húz is ki.
Ebből is lett ciriburi. mer nem érti. nem az istennek se.Amd - Radeon - Ryzen
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #22415 üzenetére
ha csak 5 évet szolgál ki egy 20e ft-os hűtő, akkor is évi 4e ft, pár doboz cigi/egy mekkdonalds'/egy kétszemélyes mozi ára
az hogy nyitott vagy zárt a hűtő, attól is függ mire tervezték, hatékony hűtésre vagy minél halkkabbra, a ninja minden oldalán nyitott, 4 toronyra van osztva, tökéletes a passzív hűtéshez, két ventivel a brutál hűtéshez is
függ a házikótól is miven van, ma már sok házikónak perforált atejete, a hő szabadon tud távozni, megint más a helyzet mikor nem perforált, vagy ha a ma már oldschool felső tápos megoldás van, szóval több tényezős ez
az h rgb-s a venti vagy sem, ilyen szempontól mindegy, az egyik legjobb léghűtő a dark rock pro 4, gyakorlatilag a ninja csak amiatt marad el tőle hatékonyságban, mert gyengébbek a ventik rajta, ez is befolyásolja_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GAbre
veterán
Lehet ez az ASRock steel alap se nyerő.
Úgy nézett ki megy 3200on memória.
De játékban és Prime alatt kekhalál ,kép elmegy,meg 3000mhzen is,se 1.4V-on 2933on cl15ben se.
Próbálok majd mèg biosz frissítést.illetve meglesem nagyobb CPU fesz értéken,vagy tuning nélkül.(eddigi CPU tuning minden lapban jó volt),ha lesz áram :)
Esetleg beállítás 5let?
Soc feszt 1.2ig is adtam neki.Avatar
-
Lacmaster
tag
Szia, köszönöm a válaszod (másnak is)...Van egy Youtuber RP's Lair ő mondta hogy ez veszélyes,ezekből a videókból kezdtem a Bios ismereteim, meggyőző és érthető srác..De mint látszik, nincs kőbe vésve a dolog!Igazából van némi türelmem, de a gondom, hogy itt egy hét alatt olyan emberrel nem beszéltem aki 2600/Asus b450f/Hyperx fury kombója lenne, és stabil...Ezért kétlem én leszek az
De persze szívesen veszem a dolgokat amit írtok! Köszönöm!
Az is furcsa hogy D.O.C.P-ben a második opció CL15 alapból kifagy, el sem indul...
Most vissza megyek 3200Mhz-re minden auto, és elkezdem szépen lassan..Kérdésem még annyi hozzátok, melyik értékek a kritikusak amire figyeljek???
Jól értem hogy az offset voltage a cpu-t változtatja?
SoC lehet kihatással a ram-ra?
Iletve nem értem, miért nem terhelésen bukik el
Annyira nem lehet messze az igazságtól ha volt hogy egy hétig semmi gondja...
Eseménynaplóban volt vmi "disk eltávolítás "és újraindulás, Kernel hiba, de gondolom ez az újraindítás...15-ös hiba kód...
Még egyszer köszönöm aki időt szán rám... -
GIORGIONE76
őstag
ez még mindig az a problémás ramkit?
nem azt kellene cserélni??
szerintem a magas soc feszt sem kellene erőltetni, bizonyos konfignál éppen elég az alap fölé menni kicsivel, pl 1.0125,
az 1.4V 2933-on egyértelműen sok neki, 1.35-1.36, ha meg adsz neki mert emeled a sávszélt, akkor a dram voltage környékén CLDO-VDDP (nem tudom asrockék minek nevezik) egy 0.9-et nem árt adni
és a command rate-et, valamint az ellenállás értékeket, Gear Down Mode-ot is be kell lőni, mert simán lehet hogy azon bukik el, de lehet egyéb is, ha összevissza van megadva a timing, valamelyik ki nem szereti a páratlant pl, vagy fordítva, de lehet hogy csak az alacsony trfc-n hal meg, nekem a micronnál olyan 326 körül volt a határ, de 3400Mhz körül már 480-ra kellett tenni, a mostani samsungnál 248 trfc a határ, alatta csak újraindulgat, szóval azért elég sok a lehetséges hibafaktorhttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Istvan2020
aktív tag
válasz Lacmaster #22421 üzenetére
Én leirtam már az elején,hogy az Asus B450F+ a HyperX fury memoria nem jó páros,mivel te magad írtad még a támogatott listában sincs,Lord Dragon is ugyan igy szívott velük mint te,nekem jelen pillanatban ugyan az a lapom van mint neked csak nekem HyperX Predator rammal ami támogatott listában szerepel és gond nélkül megy is,csak ugye mivel nem vagyok hardverapró tag több éve ezért az írásaim mindenki levegőnek nézi.
-
Lacmaster
tag
válasz Istvan2020 #22423 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Nem néz senki levegőnek!!!Sajnos nem egyik napról a másikra tudom cserélni, mert lejárt a 14 napos csere
Addig pedig kísérletezek mert jelenleg mind a 300 ezremet ebbe a gépbe öltem és van más kiadás, hobbim is Egy Predator jelenleg 30-35 ezer plusz
Most teszteltem Aida-val..
Auto offset
1.1v SoC
3200Mhz D.O.C.P Geardown enable
1.35v a ram
10 perc elteltével proci 66 fok
1.177-1.188v
86-92% Ram kihasználtság
Gpu alap beállítások!
Ha úgy adódik, benevezek egy predatorra..Csak ha az is bukta -
Gyuri27
félisten
-
-
Lacmaster
tag
Akkor most kérdem..Rgb változatból is ezek?Honnan tudom a hosszú kódjából, melyik az rgb és melyik sem
Gyuri27:Hol szoktátok ajánlani?
Én akiket kérdeztem boltban vagy azt mondták "szar az AMD" vagy csak az Intel az isten volt
A fórum ezen részére egy másik "kollega" vezetett, és már bocs ha mindenhez nem is értek
Kezdem azt gondolni, te vagy a megmondó ember.. Átlag felhasználó ugyan honnan tudja mit merre...Vagy egyszerűbb azt mondani, én megmondtam...
Ha már az első napokban tudom és a PCX is jelzi, buzikám ne próbálkozz, add vissza mert nem kompatibilis akkor , nem itt tartok!Ha nem írtam 5 levelet egyet sem..és annyi volt a válasz, teszteljem Memtest-el azt ha hibás cseréli (az jó mindvégig)
Részemről ennyi a csevej, ha nem jutok veled előbbre, minek?! -
Istvan2020
aktív tag
válasz Lacmaster #22429 üzenetére
A Pcx el is rakatad össze? vagy te otthol, mert ugye szerintem csak ugy mondanak róla véleményt ha ők rakták össze és akkor kipróbálják,elméletileg ha valami nem megy akkor hívják az ügyfelet,de ha csak te raktad össze otthol akkor gondolom ilyennel nem foglalkoznak csak össze készitik és kiküldik a vevőnek.
A bios frissités sem alap opció csak ha kéred őket akkor csinálják meg,persze nem ingyen.[ Szerkesztve ]
-
Lacmaster
tag
válasz Istvan2020 #22430 üzenetére
Én raktam össze..Ők maguk mondták a Bios frissítés sem szükséges ,Ryzen 5 2600-hoz..Tudom hiba volt, jobban kellett volna megnézni, persze..De az én megmondtam, és hülye vagy mert nem nézted...Azt gondoltam hátha lehet vmi beállítás ha már megvannak!De ha esélytelen, úgy is muszáj eladni (ha megveszik)..
-
Istvan2020
aktív tag
válasz Lacmaster #22431 üzenetére
Gondolom azért nem nézted mert neked is új volt aki elsőnek vesz Ryzent szerintem bele sem gondol,hogy ilyen hiba felmerülhet,max olyan esetben ha véletlen olvassa valahol vagy ismeretségi körében járt úgy valaki,hogy problémája volt a memória kompatibilitással.
De ugye jó pap is holtig tanul.Ha eladod tuti megveszik,max intelbe teszik
[ Szerkesztve ]
-
Lacmaster
tag
válasz Istvan2020 #22432 üzenetére
Pontosan! Illetve ÉN mindvégig Gigabyte Aorust akartam, és ott oké volt a listán..Ez maradt a fejemben! Majd olvasgattam hogy az Asus vrm-je sokkal jobb, volt ilyen Gpu-m, tetszik hogy Rgb...A fene gondolta hogy egy ilyen neves márka ennyire válogat!
Kingston ssd, memkártya, ramom is volt Intelnél..Ezt se gondoltam volna
Én 3-5 évre akartam vmi full hd konfigot, és mellette amatőr természetfotós vagyok, Lightroommal dolgozok illetve Ps..Nekem ez pont jó lett volna..Ennyi a történet!Mivel sokan kezdtek segíteni, értékeket mondani, ebből gondoltam, hátha segít..Nálam csak okosabbak lehettek
Ha megveszik, bízom benne...
Köszönöm a segítő szándékod, neked is!![ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Lacmaster #22429 üzenetére
Ja hát ha facságot csinálsz nem tutujgatom a lelked.
Ha neked a ryzen homály és köd mert nem használtad akkor kérdezel.
Lapod topikjában, proci topikjában de bármelyik amd szakmai vagy offban válaszolnak neked. Még radeon, vagy hűtős, házas, tápos topokban is.
Mi lett volna a válasz? Lapod manuálja mit ir? Aegis van-e ott ahol veszed?
Ha pcx meg pár rugóért ők össze rakják és ha valami nem jó szólnak.
Szóval 1000 jó megoldás lett volna. De te azt az egyet választottad ami rossz.
A megoldás a továbbiakban hogy ramot eladod. És veszel olyat amit kajál a lap. [link]Linkeld be a lapod pontos tipusát pls.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
fejesg2
aktív tag
válasz Lacmaster #22433 üzenetére
Én mielőtt január elején megvettem a Ryzen konfigot (adatlapomon), közel egy évnyi hsz-t olvastam el ebből a topikból. Esténként sokszor, sokáig ébren voltam, mire kimazsoláztam, hogy mi is legyen benne. Aztán végre összeállt a kép és az FX masina kiárusításra került. Mondjuk meglepődtem, hogy egy hét alatt mindent elvittek. A lényeg, hogy az itteni beszélgetéseket csendben figyelve válogattam össze és építettem meg a jelenlegi gépet. Amúgy valóban jó választás lehet az Aegis.
[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
Lacmaster
tag
válasz Gyuri27 #22434 üzenetére
Asus Rog strix b450f gaming a lapom..
De mint írtam, amit először kinéztem lapot, ott szerepelt, ez vágott át! Elbasztam, valóban..De mivel mindenki próbált vhogy segíteni, ezért kezdtem bele...És mint mondom, bagatel terhelésen bukik...Játék, szerkesztés tökéletes! És ha ugyan azon műveleteket csinálom, van hogy kijön van hogy nem
Átlag a youtube videó,vagy bármely videó..de egyszer pár perc máskor napok! -
fejesg2
aktív tag
válasz Gyuri27 #22437 üzenetére
Nem, én ilyen vagyok. Amikor elkezdtem tervezni az FX 8350 cseréjét tudtam, hogy van bőven időm, úgyhogy szépen nyugodtan átgondoltam mindent. Építettem már gépet korábban másoknak is, ott is alaposan körül jártam a kérdést.
[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
GAbre
veterán
válasz FireKeeper #22420 üzenetére
Nem néztem
Nem hiszem,hogy [link] a lapnak az lenne baja.Jól szellőző házban is van
GIORGIONE76:
Nincs problémás ramom(az esetleg patriot volt).Corsairem volt,meg kingmax van.Mind2 tudott 3000mhz-en menni 1.2/1.25V-al 1ik kicsit jobb,másik kicsit rosszabb időzítéssel.cl 16-17
Poén memteszt 2 órán át ment hibátlanul,aida is kb.Csak új cod alatt új patchnél főleg.És prime alatt hasalt el.kovsol:
Akkor meg tudnád mondani mivel,nem jut eszembe semmi?Proci vadi új.Memóriákat anno lapokban vagy 6-ot próbáltam legalább.Tápot,még házat is,+ vga-t is cseréltem(bár ebben a lapban sajnos vga se ment úgy,mint eddig)=oc.
Illetve pár hónapja vettem vadi új hdd-t meg ssd-t.
Csak bill+ egér,meg fél éves monitorom ami a "régi".Bár eddig 20-30 perce biosz update után jónak tűnik gyári 3000xmp.Csak most elment a net is ma,mobilnettel vagyok
a1 b1 slotban 2666 vagy 2800-at tudott max.
a2 b2 slotban vagy ment a 3000-3200,de nem volt stabil.
(mem felcserélve)Vagy bootolás után,ilyen fagyásos lassulás,illetve ikon nélküli ikonok stb memóriahibát dobott.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Azért nem kell mindent készpénznek venni amit ő állít. Vagy bárki más. Az szokott a gond lenni, hogy a szubjektív véleményt is tényként tálalják. És még ennél is nagyobb gond, ha a nyilvánvaló hülyeséget (PCX videókban pl) tolják.
Laptól függően lehet SOC offset is. Egyértelmű szokott lenni, hogy melyik melyik.
Természetesen. A túl alacsony pl okozhat instabilitást ramnál is.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"Jól értem hogy az offset voltage a cpu-t változtatja?"
laptol fugg. altalaban cpu offset szokik lenni, Asrockon mondjuk nincs.
A Tomahawkom tudja a cpu es a soc offsetet is. Mar irtam neked, ha idle gajdul meg, akkor az a baja, hogy sok a minuszos offset.
example olyankor ker mondjuk 0.4V -t ebbol offsettel letagadsz 0.1V -t, kap 0.3V -t de a proci meg lehet keptelen 0.35V alatti fesszel mukodni.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Gyuri27
félisten
Százan állitjuk (+ külföldi oldalak, tesztek) hogy az aegis mindenbe megy. De nyilván enm kell elhinni és hülyeség. Mi nem szivtunk ezzel a rammal (mármint 100-an 50 féle lapban).
Szal nagyon szubjektiv. Ő meg szopik.
GG wp.
Igazad van. Nem kell itt kérdezni vásárlás előtt. Mint ahogy vásárlás után se kell itt sirukálni.Amd - Radeon - Ryzen
-
PeAdam
tag
válasz CirrMee #22440 üzenetére
Igen! Van olyan újratelepítési opció a Win10 esetében, hogy rendszer újratelepítése a fájlok megtartása mellett így nem töröl le tulajdonképpen semmilyen saját adatot. Ráadásul nekem az SSD-n a winen kívül más nem is volt, úgyhogy így kb egy fél óra mellett megvolt az egész. Rendszer visszaállítás helyett csináltam inkább egy komplett újratelepítést. Csak azt az egyet nem értem, hogy a fenébe tudja egy kis voltage offsetelés így tönkrebaszni az op rendszert. Az rendben van, hogy ki fagy egyszer az alacsony fesz miatt, de hogy a Bios defaultba állítása után is ugyanúgy szar és kifagy az asztal amint felállt a rendszer, ilyet még nem láttam Először komolyan azt hittem h hardverhiba, de azóta az új Windows hibátlanul működik!
-
Lacmaster
tag
Jó reggelt, még egy kérdésem lenne..Igaz ez már Win
Nézem az esemény naplót, hátha találok ramra utaló nyomot
Én igazából csak a tartalom indexelést és a visszaállítást kapcsoltam ki...Mégis vmi AMDRYZENMASTERdrive hibákat talál vagy hogy hibásan állt le a win..Valóban 2-3 mp után nincs kép és utána pár mp-re mindenem leáll, de azt gondolom ez így volna helyes ssd-vel
Viszont bekapcsolni kb 20mp..
Esetleg itt vki okosabb ebben is nálam (vagy keressem az adott szekciót)
Köszönöm és szép napot! -
belashx
senior tag
válasz Lacmaster #22449 üzenetére
A kép alján az látszik, hogy az ssd-hez kapcsolódó hiba van.
"stornvme.sys"
Érdemes arrafelé keresgélned. Bios beállítások csekkolása. Ezzel nem foglalkoztam, szóval nem tudom, mi nem stimmelhet. Lehet hibás, de az is előfordulhat, hogy csak valami bios beállítás nem frankó.[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
- Kontron KTQM87/mITX hűtés módosítás (Socket G2)
- Ez a mondat angolul?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elektromos autók - motorok
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- Crypto Trade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.