Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MarioAna

    senior tag

    Sziasztok.
    Adott egy RX570 4GB OC (ASUS ROG Strix)
    Friss win reinstallnál csak a VGA drivert raktam fel (eszközkezelős illesztőprogram frissítése, mert a driver only módnál restart után nem igazán akart végigmenni), mivel az előző telepítésnél random fagyott mindenhol is (vagyis nem fagyott meg, csak egyszercsak megállt a kép, a hang ment tovább, asztalra vissza még kijutottam, de pl.: a feladatkezelőt már nem hozta fel és csak restart után működött). Főleg streameknél fordult ez elő, de néha játékoknál is. Menet közben egyszer updateltem a legújabb adrenalinra, utána hiába rollbackeltem már mindenhogy instabil volt a rendszer, ezért nem raknám fel a plusz csomagokat, ha nem muszáj.
    Jelenleg a legfrissebb csomagból van fent csak a VGA driver, viszont a setup része egy 1440p-s 144Hz-es monitor freesync-kel (Dell S2719DGF - Displayporton). A monitor menüjében be van kapcsolva a freesync, de pl.: Rocket League-ben screen tearing van, ha nem kapcsolom be a vysncet ingame.
    Olvastam olyan redditen, hogy az AMD Adrenalinban is be kellene kapcsolni a FS-t, hogy teljesen menjen - de találtam olyan véleményt is, hogy elég a monitoron :D. Mi az igazság, hogy tudnék meggyőződni róla biztosan, hogy aktív a FS?
    Az FPS megvan ingame, 144 és 72-vel is van tearing, a monitor OSD-je végig 144Hz-et ír mindkét esetben.
    Köszi előre is az infókat!

Új hozzászólás Aktív témák