-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pferi
senior tag
válasz Gyuri27 #38949 üzenetére
Ha egy Alzás cuccot személyesen viszek be, nem hiszem hogy lenne joguk elkérni a személyimet, hogy tényleg én szerepelek-e a számlán...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
-
lacus83
senior tag
Uraim.
Rengeteg az Off.
Kéretik befejezni a nem ide való dolgokat.A következő Offot törlöm!
Köszönöm
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Ferke77
aktív tag
válasz lacus83 #38958 üzenetére
Remélem még ezt a hozzászólást megengedi a Topicgazda, ami lezárja a vitát:
"A 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári Törvénykönyv – egyes európai uniós jogrendszerek nyomán - bevezeti a termékszavatosság intézményét. A termékszavatosság esetén – szemben a kellékszavatossággal – a vásárló nem csak a vele szerződött eladóval, hanem közvetlenül a gyártóval vagy a kereskedővel szemben is érvényesítheti a szavatossági jogát, kijavítást, kicserélést kérhet."
De, hogy ne legyek off teljesen: Nekem volt pár hónapig RX 580 nitro+-on, de hamar sok lett vele a gond (bolti zsír új cucc volt, nem bányász). Fekete képernyő, kifagyás, újraindulás, lila stb. kép (főleg driver update után), wattman reset (semmit nem piszkátam benne). Gondolkozom ismét 580-n (jó árban van), de bizonytalan vagyok, hogy megint cumi lesz belőle. Ezek a hibák még mennyire reálisak, vannak még? Előre is köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Gyuri27 #38956 üzenetére
Alzás vásárláshoz nem kell fiók és a lakcím is változhat, mert mondjuk elköltözök. A garancia a termékre szól, a számlával igazolod mikor lett véve, innentől nem mindegy kinek a neve van a számlán
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
HSM
félisten
Nagyon takarékos CPU-d van... Simán lehet az több is. Kb ki is adja, 80-90W GPU, 30W memória, némi VRM veszteség, a maradék a többi. Persze, így is nagyon baráti.
(#38933) Asbee: Továbbra i startom, a csak beteszem, használom felhasználóknál nem igazán szoktak gondok lenni, max a bányász BIOS-os mókolt illetve gyárihibás kártyáknál. Nyilván az minden típusból előfordul, akármelyik gyártótól és szériából.
A WattMan-os dolog jogos, hogy kicsit túl könnyű elrontani, de az is valahol érthető, hogy az egész mögött a DVFS van, azaz a kártyának nem csak néhány fix feszültség/órajel lépcsője van, hanem akármilyen órajelhez tud magának feszt. Ez amúgy szvsz nagyon jó feature, ha 1170Mhz-en akarod járatni, be fog tudni állítani magától, automatikusan egy optimális feszt, ha 817Mhz-en, ahhoz is.
(#38937) phoenix64: Miért ne létezhetne? Nekem is 1.15-öt kér 1430Mhz-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz kisza25 #38960 üzenetére
[link] HA többen mondjuk ugyanazt, ráadásul nagy betüs is nagy betüsök is akkor csak van benne valami. De azt csináltok amit akartok.
Aztán mehet a köpködés meg a sirás a topikban. Ami az esetek 90%-ban ordas nagy user error és kicsi vissza olvasással, kereséssel a topikban orvosolható lenne.Amd - Radeon - Ryzen
-
nrg_52
addikt
-
nagyúr
Na, most akkor már pontosan kiszámoltam az összes méréseimet összerakva Ha a tápegység hatásfoka 90%, akkor a platform 40W-ot eszik, a VGA pedig 116W-ot. Elég hihetetlenül hangzik amúgy, hogy a lap + CPU + RAM terhelés alatt 40W-tal beéri, de én mértem, nem fogok vele vitatkozni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
lacus83
senior tag
válasz kisza25 #38960 üzenetére
Nem nem mindegy,de akkor elmesélem hogy is van ez.
Számla/garancia jegy kell!
Alza esetében Akinek a nevére szól a számla az intézhet garanciát,már csak azért is mert ha vissza térítés történik vagy levásárlás az annak a számlán szereplő személynek jár.
Ezt úgy lehet ki kerülni ha az eredeti vásárló és az új tulajdonos között adásvételi szerződés és meghatalmazás is íródik. Addig az új tulaj kb semmit se tud intézni!
Lehetnek kivételes esetek de ez csak az ügyintézőn múlik.De az alapvető szabály az amit leirtam.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
sb
veterán
Ez így korrekt lehet.
Nálam 470 Nitro hasonlót mutat bármihez nézem. 1200MHz, 1v alatt kap, így 80-90W a gpu, 110-120 lehet a teljes fogyasztás. 1050Ti-hez képest is kb. +60W-ot mutatott a konnektornál, ill. saját magához képest is ha jól emlékszem 60-80W-ot esett a fogyasztás a gyárihoz képest.Nyilván innen már azért messze van teljesítményben az 5500 ha hozza is annak a fogyasztását. +30-40% egy 580 8G is ami hasonló kb... de így már nem annyira szép az 5500 perf/W sem, 1.3-1.4 körül van 1.6-1.7-hez képest.
Nyilván ez a sweet spot itt. Polarissal az a +30-40% nagyon sokat jelent fogyasztásban. -
lacus83
senior tag
válasz Ferke77 #38968 üzenetére
Ezt a hülyeséget be kellene már fejezni > ezzel egyet is értek.
Nah zárjuk is.
Jogi tudásodat kamatozhatod itt :
[link]
[link]
[link]MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
HSM
félisten
Korrekt. Mondjuk szerintem a táp hatásfoka jóval magasabb lehetett 90%-nál, ezeket 110V-on hitelesítik (80+ gold), 230-on magasabb, amit tudnak, és ez a 200W magassága is már bőven a hatékony zónába esik, tippre inkább 93-94%-ot mondanék az adatlapod alapján.
"hihetetlenül hangzik amúgy, hogy a lap + CPU + RAM terhelés alatt 40W-tal beéri"
No igen, nagyon kedvező értékek. Azért ilyenkor gondolj arra, hogy pl. a laposom komplett töltője is csak 45W, amiből kompletten kijön minden 14" FHD kijelzőstül, és még tölti is közben. -
faragojof
őstag
Üdv, Topiklakók!
Az után érdeklődnék, vajh mi a szent sz@r indexeli a rendszert egy MSI RX470 4G alaplapba helyezése, majd a "Win7-Radeon-Software-Adrenalin-2020-Edition-19.12.3-Dec18" driver felrakása után. Az egérmutató mellett folyamatosan megy a kis kör, elég idegesítő. Amit lehet kikapcsoltam a driverben, de nem jöttem rá, hogy a gpu terhelést meg a hőfok kijelzést hogyan lehet. Gyanítom, itt van a "kutya elesve"!
Előre is kösz!"Formicate Under Command of the King,,
-
Pferi
senior tag
válasz faragojof #38973 üzenetére
Én visszatettem egy előző adrenalint, ez a 2020 sok embernél problémát okozott, nálam is.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
nagyúr
Hát, a Focus Plus széria 220V mellett sem nagyon megy 92% fölé, és azt is 50% terhelés körül, amitől konfigom messze van. De újraszámoltam 92%-kal, akkor 2W-tal több a VGA
Mobil az más történet, ott sokkal nagyobb a hangsúly az energiatakarékosságon - ráadásul az gondolom Intel, ami az alsó fogyasztási zónákban azért nem kevéssel jobb.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
faragojof
őstag
válasz Gyuri27 #38975 üzenetére
Nem tudom mit lehet imádni egy vga driveren, de legyen neked! Számomra az a fontos, hogy tegye a dolgát.
Nem tudom mit állítgattam benne. Egy csomó mindent "nem engedélyezett"-re állítottam. Majd az éjszakai kikapcsolás után a reggeli újraindításra megszűnt az indexelés.Pferi: A középső nevem "szerencsés"!
"Formicate Under Command of the King,,
-
helgi
aktív tag
És néztétek már a 19.12.3 drivert? Dec 18.-án jött ki.
[ Szerkesztve ]
-
faragojof
őstag
Örülök, hogy beállsz a hülyeségbe!
Mondtam ilyet, hogy szar a driver? Azt kérdeztem, hogy mi csinálhatja az indexelést.
Okoskák...Kösz a topiknak a nagy semmit.
Báncsák a kedvenc gyártónkat! Brühühühühü...
Értő olvasás meg nulla."Formicate Under Command of the King,,
-
Mr.Franczy
aktív tag
Nos, találtam egy CD-ét a konyhában, gondoltam ez jó illesztő program lesz a videokártyának! Nagy nehezen, sikerült ráeröszakolnom a rendszerre!
Most az van, hogy ahogy bekapcsolom a gépet, a videokártyából elkezd ömleni a kávé!!
Most tényleg ennyire tré az AMD, vagy a WIN10 a hibás???
Vegyek inkább egy botmixert, azon elfut minden??
Köszönöm a válaszokat előre is!Gazember
-
lacus83
senior tag
válasz Mr.Franczy #38985 üzenetére
Ha egy kicsit szakmailag fogalmazol akkor értjük is mi a probléma.
Tölsd le a legfrissebb drivert telepítsd azt. A CDn kapott driver az már nem mai.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Nem pont témába illő kérdésem lenne.
Adott egy 60HZ-es UHD tv amire a számítógép kötve van. Játék beállításokon belül (amennyibe van ilyen pont) érdemes az fps-t 60-ra korlátozni vagy inkább unlimited?Ez nem tisztában nekem még!
-
droti25
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest