- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flusze
tag
válasz mcwolf79 #12151 üzenetére
R7 260X-el soha semmilyen problémám nem volt, frissítettem a legújabb driver-re, hogy mire megérkezik az új jövevény csak tátott szájjal élvezzem a játékot, hát a tátott száj megmaradt, az élvezet meg.....................
Nem volt olcsó, de ennek fejébe még én szarakodjak vele, hogy működjön, ilyen van? -
myckey
veterán
válasz Plasticbomb #12149 üzenetére
Ebben a topicban ez nem újdonság.
Átmegy ez minden másba.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
HSM
félisten
válasz flusze #12153 üzenetére
Igen, ilyen van. Hogy egy durvábban átírt driverkiadás megjelenés után nem működik hibátlanul minden körülmények között. Ez nem AMD-specifikus. Pont belenyúltál abba a játékba, amiben a jelek szerint nem jó az új driver. Pech. Szerencsére mint a fórumtárs írta, viszonylag egyszerűen megoldható.
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
Holnap érkezik hozzám egy Asus Strix 470 mit kell tudni róla előzetesen? GTX 970-től erősebb/gyengébb?
-
Plasticbomb
addikt
válasz flusze #12153 üzenetére
Az említett hibajelenség nem új-keletű, elég régóta jelen van a WoTban, csak nálad nem fordult elő, nálam is talán csak egyszer. És épp a WoT az, ahol nekem pl rendben fut, mig pl Space Hulk: DeathWingben ha valamiért kinyomja a monitort (pl valamit átállítok 1080p/fullhd felbontáson), akkor nagy eséllyel mikor visszahozza az egész játék színvilága eltolódik a zöld irányába. Kártyahiba? Nem, máshol nem produkálja, inkább valami szoftveres bug, de hogy mi, arról fingom sincs, mert ha fogom és átállítom 4kra, egyből helyesen működik, és hogy a játék hibája vagy az AMD hibája lenne? Baromi jó kérdés, mert mindkettő lehet. Emiatt vagy 5 órája elkezdtem backurálni a frekit, hogy 4kban is fel tudjam tenni legalább medium settingsre 60 fps-el. Lowon megvan a 60, de azért az nem annyira szép... és már eldöntöttem, hogy le fogom vizezni, aztán majd öcsinek passzolom el, mert fullhdban meg van olyan játék (azok között, amiket mi játszunk), ami 30%ra terheli csak be (és 4kban meg kb 50re... CnC Tiberium Wars - Kane Wrath), nekem meg jön majd a vega csúcs, hogy meglegyen a 4k60 max settingsen azokban a játékokban is, ahol ez a kártya nem elég.
Hja: VRAM használat 4K beálltáson: CnC 4100MB, Ashes of the singularity 6800MB... Nem lett volna elég a 4GBos verzió.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
törölt tag
válasz Plasticbomb #12158 üzenetére
Szerintem vizezni felesleges ezt a kártyát, azt a lóvét a vega-ba told be, de te tudod...
-
Plasticbomb
addikt
válasz #02119936 #12159 üzenetére
A kártya vega után is nálam, illetve öcsémnél marad, s neki is megy az agyalás a vizezéssel kapcsolatban, hogy halkabb legyen a gép.
És Vegaba mindenképp invesztálni fogok. Plusz belefér.ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Hobbbyt
őstag
válasz Plasticbomb #12160 üzenetére
Ez a halkság 2 élű fegyver, mert a pumpa mindig megy.
Idle, tuti halkabb léggel.. de terhelés alatt a víz a befutó.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
törölt tag
válasz Plasticbomb #12158 üzenetére
Inkább 4k/low-medium, mint 1440p/1080p max beállítások? Hány "-en játszol?
-
Habugi
addikt
Olvasgatva az elmúlt pár oldalt..
Akik FPS droppokat tapasztalnak különböző játékokban a ReLive driverekkel, érdemes lenne megnézni hogy kikapcsolt Chill mellett is jelentkezik-e ez a dolog.
Az egyik velejárója ugyanis, hogy amikor úgy "érzékeli" a driver hogy nincs eksön akkor leszabályozza a kártyát, itt szépen be van mutatva mi történik amikor "félreáll", van egy olyan érzésem hogy az itt látható dolog van FPS dropként említve/értelmezve, ami igaz is meg nem is, mindenesetre a kikapcs megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz #02119936 #12166 üzenetére
Kimaradt a postból de egyedül a WoT-ra nem szántam aktuálisnak ezt a dolgot, aki ilyen egyszálas ezredfordulós motorral hajtott dologgal sanyargatja magát az legyen felkészülve ilyesmire..
Bármit kinézek az AMD/NV párosból az ilyen játékokhoz való hozzáállás ügyileg és bárminek az ellenkezőjét is, a Wargamingről nem beszélve.
Majd egyszer prioritásba kerül, addig másik drivert kell használni feltéve persze ha valóban a driver sara, nem nagy kaland...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Yutani
nagyúr
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz JegesEmber20 #12157 üzenetére
Na végül ma került hozzám, egyelőre nagyon kínai ez az AMD driver felület, OC-t továbbra is MSI AB-ben csináljam? Illetve olvastam a wattmanról, kell az nekem, hol találom?
-
Deer76
aktív tag
Megrendeltem ezt a videokártyát, remélem nem döntöttem rosszul. Egész jó áron van és hosszasan hezitáltam, hogy bevállaljak-e egy 3GB-os 1060-t vagy egy alap Rx480-at, de úgy döntöttem, hogy itt lesz a felső határ.
Egy Gigabyte R7 370 2GB OC-t vált.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
vendingo
veterán
R9 380-ról érdemes váltani 480-ra, vagy várjak inkább 490-re? Nvidia nem érdekel, pedig a mostani széria jó lett. 5+ éve csak sapphire kártyáim vannak, elégedett vagyok velük.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
pc360
addikt
válasz vendingo #12174 üzenetére
Eddig én is így voltam a Sapphire kártyákkal, hát, most az MSI a jobb (plusz a legutolsó Sappshire-om behalt).
Várni amúgy mindig lehet valamire. Ha hiányát érzed az FPS-nek, akkor a 470-re, vagy 480-ra érdemes váltani. HD felbontáson a mai játékokhoz a 470 is tökéletesen elég, 60 minimum FPS-t minden hoz (Doom, Unreal Tournament pre-alpha, War Thunder stb.).
Én inkább 470-est vettem, viszont a 8 gigás verziót. A 480 nem ad annyival többet, mint amennyivel drágább. Hosszútávon szerintem jól jön majd az a 8 GB, főleg, hogy már most is súrolgatja pár játék a 4 határát. Ha 144 Hz-et, vagy nagyobb felbontást hajtanál meg, vagy egyéb speciális igényeid vannak, akkor kell csak komolyabb kártyára várni. Vagy ha a jelenlegiekért kevesebbet akarsz fizetni...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
philoxenia
MODERÁTOR
Offot, pláne nagyméretű képekkel mellőzzétek légy szíves!
-
Deer76
aktív tag
válasz TechN7ne #12173 üzenetére
Ez megnyugtat. Amúgy max. fullHD felbontásban használom.
Witcher 3 ultrán megy vele? Úgy láttam bemutató videókon, hogy igen.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
vendingo
veterán
A mostani is elég mindenre kisebb nagyobb kompromisszumokkal, de azon gondolkodok, hogy egy utolsó upgradet kapna a gép (cpu, ram, vga). Mire azok elavulnak, addigra kinövök a pc játékokból. Már most se nagyon játszok, évi 1-2 címet veszek csak meg. Lehet kivárom a 490-et, aztán meglátom.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
füles_
őstag
Igen, de azt is számítsd bele, hogy az egy Sapphire 2 év garanciával, ez meg egy MSI 3 év garanciával.És nem leszólni akarom a Sapphire-t, de az MSI-nek hatékonyabb a hűtése.
MSI RX 470 70e alatt szvsz jó vétel.Aki megbékél a 2 év garanciával és nem hang meg hőmérskéletbuzi annak nagyon jó vétel az említett Zafi 480.Meg annak is aki szereti finomhangolni a kártyáit, mert egy kis alulfeszeléssel, jó venetillátorprofillal tökéletesíteni lehet azt is.Még ha az újrapasztázást is be mered vállalni.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Kicsit neki kezdtem a tuningnak. Mekkora fesz számít alapfesznek? Mert ahogy nézem eléggé összevissza változik. (480 4gb)
-
Baggio04
aktív tag
válasz Deer76 #12172 üzenetére
Ilyenem van. Jól választottál szerintem is!
Nekem van egy kis cicergésem, de pl ha valaki ideül mellé aki nem tud erről a jelenségről az nem veszi észre a játék hangjától. Nem melegszik a kártya, 67 volt a max hőmérséklet, max 26% venti fordulattal (Crysis 3 alatt, very high beállítások).
Kompromisszumot például kötnöd kell néhol, ha szeretnél 60fps közelében lenni, de ezt gondolom tudod már.
Én két kijelzővel használom most, az új driverrel volt kis gond, relive előttivel minden patent.
Szóval hűtés miatt a tuning is bőven belefér, ha foglalkoztat ilyen gondolat. Egyébként jó árban jutsz hozzá most.[ Szerkesztve ]
Baggio
-
Deer76
aktív tag
válasz Baggio04 #12183 üzenetére
A mostani kártyám, a Gigabyte R7 370 2GB sem melegszik nagyon, remélem ahhoz képest jelentős gyorsulást fogok tapasztalni. Ezzel a kártyával 4 évet húztam ki (pontosabban egy 7850-es 2Gb MSI Twin Frozr volt az előd 3 évig, az tönkrement, utána gariban kaptam ezt a Gigabyte-ot).
Tuningolni nem szoktam. Egy i5 3470 CPU-hoz és 8GB RAM mellé lesz.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Ja még eszembe jutott, hogy ha a legújabb Crimson van fenn, akkor az az Rx 470-hez is jó és nem kell hozzá másik drivert letölteni?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
lacus83
senior tag
válasz TechN7ne #12181 üzenetére
Október óta van meg a Sapphire 480 8GBm, minden alapon. Azóta egyszer volt kivéve a gépből akkor is csak a szokásos időközi takarítás miatt.
Jelenleg játék 99 százalékban Bf1.
Első relive driverrel volt csak gondom az is csak az hogy automatikusan nem indult el a kezelő felület Win10el együtt.
De mivel kb non stop megy a gép ez nem zavart.
Tuning még mindig nem volt, mert egyszerűen nem éreztem még hogy lenne értelme is, mert mindenre elég volt amire kellett,ugy fut rajta minden ahogy az nekem elegendő és megfelelő.
Szintetikus teszt eredményekre rejszolást pedig már kinőttem.
Csak azért mert neked van egy Msi 470ed mit nyilatkozol te állandóan Sapphire kártyákról főleg 480 ról? Nem értelek ember. Az Ok hogy végig aszisztáltuk a béna szenvedésed 7950 ekkel kapcsolatosan,neked a jelenlegi Msi 470 ed tuti jobb mint azok a 7es sz@rok voltak.
Asszem volt 380 ad Sapphireból és onnan ez a fika mániád.
Nekem is volt, kb én is eladtam az akkori driver bénázások miatt, de akkor sem a Sapphire volt a sz@r.
Eladni csak azért adtam mert Nvn jobban ment amit akkor játszottam.
Pár hónappal később pedig stabilizálódott a 380 teljesítménye is a driver javulásokkal. Szóval az is élhető kártya lett.Tudok én neked beeagadt ventilátor sztorit is Msi kapcsán mégsem fikázza itt senki.
Áljál le ember, ide jönnek ph tagok esetleg érdekelődni rákeresnek Sapphire 480 vagy 470 re és a te fricsögéseid jönnek ki főleg úgy hogy lófingod sincs az egészről.
A sok baromságot már topic gazda sem bírta, az is inkább lelépett.
470, 480 jól sikerült kártyák lettek, hiba arány szinte rengeteget javult,driverrel sincs nagy szopás, ha van is javítják.
Nem top kártya a 470, 480 de egy teljesen jó teljesítményt adó megfizethető széria.Ismételten kérlek áljál le ember.
Aki pedig tuningol, turkálja a biost, venti profil stb stb valszeg szükségét érzik nekem még eszembe se jutott. Sőt pl sokat javult driverekkel a kari, úgy hogy én semmit nem állítottam még rajta csak használom.Venti se pörög annyit, pedig tényleg csak driverek cserélődnek. Jah és jelenleg is 25 fokos szobában. A kari hangja közelben sincs a gépben lévő 3 venti hangja mellett.
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
törölt tag
Hali. Érdeklődnék a nagyérdeműktől, hogy melyik a legjobb rx470 4gb os vétel? Mellik a favorit?
-
Beretvás
veterán
Két kijelzönél még nincs javitva az a jelenség , hogy nem veszi vissza a memoria orajelet idle ben?
-
törölt tag
válasz SzlobiG #12192 üzenetére
GPU-Z szám szerint nem írja a maxot, de majdnem 90 fok volt GPU Ennyi baja a zafirnak, hogy gyenge szar hűtést kapott semmi más. 460-as is 75 fokos mert még ehez képest is fel hütést kapott vicc ez a gyártó amit művel. VEGA-ra fognak tudni rakni rendes hűtést úgy mint a 390-re, ebben azért biztos vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
válasz lacus83 #12188 üzenetére
Nekem egy 4Gb Sapphire Nitro+-om van.
Én is teljesen megvagyok vele elégedve nem is értem minek kell ennyire fikázni.
71 fok volt amit eddig láttam legmagasabb hőmérséklet.
Most is 24 fokos a kártya jelenleg,de ha játékból kilépek és úgy netezek akkor is ilyen 26-28 fokra hűl vissza le.
Teljesen jó a kártya,és még nagyon szépen is néz ki.
Ja és szerintem egyáltalán nem hangos amikor megy.Én ilyen 17%-ot láttam ami a legmagasabb venti fordulat volt,és így tartottam a fennt említett hőfokot.
Nekem egy Zalman Z9 Plus házam van.
Tuningolni én sem tuningolok,mert nem látom értelmét neki.Hol van ott 90 fok?
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
Ilyen kártyával van tapasztalat itt? Elvileg hűs, halk, gyors, dizájnos, jó áron, pont mint a mesében.
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
válasz #02119936 #12193 üzenetére
Hol van ott 90?
Taníts Mester.Jövő havi nyerő lottó számokat is légyszíves.
Köszi
FLY
Simán beválalnám.
De inkább már 480 4Gb ezen az áron.
A 3 ventis 480 8Gb elég vonzó volt tőlük,én akartam de kb akkor már a 14 napos elálláson már túl voltam mire ott kapható volt ahol a Sapphiret vettem.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt