- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolf033
senior tag
válasz TechN7ne #11446 üzenetére
Nem veszem magamra. Nekem eddig csak AMD kártyám volt. Nem jelent problémát egy rendszer újra rakás, de nem fogom újra rakni ilyen apró, szinte jelentéktelen hiba miatt, ha egyáltalán még fenn áll a driver újra rakása óta. Mivel tegnap este raktam újra a drivert így nem tudom még, hogy szuperál. Majd ha komolyabb hibába ütközök akkor megyek tovább, de egyelőre derüljön ki, hogy mi a helyzet.
-
aginor
veterán
válasz TechN7ne #11446 üzenetére
Azért ez nem mindig ilyen egyszerű ám.
Van aki dolgozik a gépen és nem engedheti meg magának a kiesért amit egy tiszta telepítés plusz a munka állományok visszaállítása okoz.
Én ugyan nem dolgozom a gépen, de amatőr fotósként igen örülnék most ha a tucatnyi katalógusom a folyamatban lévő szerkesztésekkel menne a kukába (tudom, van rá biztonsági mentés, de jobb, nem rizikózni, láttam már furcsa dolgokat).Ez az Nvidiás hasonlatod pedig szimplán csak badarság, de az már számolatlanul ki lett beszélve.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
addikt
válasz aginor #11452 üzenetére
Aki ugyan azon a gépen dolgozik, amin játszik, arról inkább nem alkotnék véleményt. Munkára külön gép, amin csak az van, semmi más. A gamer pc-n meg mehet minden más, ami móka és kacagás. És most hagyjuk hogy mi mennyibe kerül, aki pc-n dolgozik az nem közmunkásbért keres.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Tin
veterán
na, most elkaptam egy üzenetet, megint "megfagyott" és szétesett a kép a Windows loginnál, de most belogolt, és ezt írta ki:
Default Radeon WattMan settings have been restored due to unexpected system failure
hát, jó kb 5 újraindításonként megcsinálja egyszer, és vicces, mert sosem nyúltam még ehhez a wattman csodához
-
Tin
veterán
válasz távcsőves #11456 üzenetére
tök új gép... pár napja installáltam.
Asrock Z170 Extreme4
Intel Core i7-6700k
Corsair Vengeance DDR4 3000Mhz (16GB kit)
MSI RX 470 GAMING X 8G RX470 8GB GDDR5 PCIE
Be Quiet! 600W Straight Power 10 Modular táp
Samsung 850 Pro 512GB
Windows 10 Pronincs húzva semmi, egyedül a ram-okat állítottam be 3000 mhz-re.
de lenyomtam vele a legújabb cod-ot, furmark extreme burnin is simán megy rajta fél órát, úgy működik, ahogy kell neki.
egyedül boot-nál csinálja. a legelső radeon driver installnál (szeptember végi) meg black screen-t kaptam, nem is bootolt be a gép, ott win10 lemezről kellett tolnom egy visszaállítást, utána felraktam a friss drivereket, és jó lett. vagyis hát... ilyen
wolf033: aaazt, persze... !
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Apucy01 #11459 üzenetére
xmp
gondolom a radeon driver loginnál tölt be, és ott lő be valamit rosszul, vagy nem tudom. nem értek hozzá.
(#11461) Apucy01: én is. mert amúgy működik, csak néha lefagy a loginnál, de utána stabilan megy, 2 monitorral is (bár most csak egy van rádugva).
[ Szerkesztve ]
-
slecht
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy régi kérdés, de én nem találtam rá választ/megoldást, de...
MSI RX470 Gaming X 8GB-on miért szaggathat a Wolfenstein The Old Blood medium beállításon?
Kipróbáltam már a frissítést is, meg a könyvtár létrehozást is a C meghajtón, de nem hozott változást. Sokáig XBOX360-on voltam, és most nem vagyok képben. Légyszi, segítsen valaki. -
aginor
veterán
válasz gyuribácsi88 #11454 üzenetére
Okos..
Csak két dolgot jegyeznék meg halkan: 1. ha nem játszik, akkor már nem is kell driver? Ha mégis kell, akkor ugyanúgy ott a hibalehetőség. 2. ha nem játszik az illető sokat, csak alkalmanként, akkor miért is kellene tartania azért egy külön gépet?ncc1701: ha imaget csinálsz a jelenlegi rendszerről, akkor azon ugyanúgy ott lesz a hibás driver, a hibás telepítéssel, nem?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
kovcsrob
tag
válasz aginor #11463 üzenetére
" 1. ha nem játszik, akkor már nem is kell driver? Ha mégis kell, akkor ugyanúgy ott a hibalehetőség."
Ha nem játszik és nem használja a GPU t extrém számításokra, akkor iGP. És eleve egy egyszerűbb GPU egyszerűbb driver kevesebb bug. Főleg mivel egy fapados driver is elég.
"2. ha nem játszik az illető sokat, csak alkalmanként, akkor miért is kellene tartania azért egy külön gépet?"
A megjegyzés úgy szólt, hogy minden más a másikon. A játék is.
Ez azért kell, mert minél több dolog cseszeteti a gépen annál valószínűbb az omlés.
Ha a farkráj ugrik az kellemetlen. Ha egy X órás munka egy projektből és emiatt csúszik a határidő... Azt szimplán megérdemli, aki melós gépen játszik.
És ezt még lehetne sorolni. A biztonsági szempontoktólKikerül az új driver a 470 en próbáltam... 16.12.01 (vagyis már olyan régóta fant van, hogy lehet róla véleményt alkotni)
Vicces béta teszt. Nálam egy szatyor kisebb buggal:
nem induk a beállítás automatikusan
a színkezeléses ablak nem jön beDe semmi gáz. A gép nem omlik. Nem fagy. A játékok (amiket próbáltam) mennek.
Amikor a V sync on, akkor kevésbé melegszik. (valószínű javult az energiagazdálkodás) -
zolee1984
senior tag
válasz Joker94Hun #11466 üzenetére
A 7970 az kb. Rx 460 szint az rx 480 meg 290x fölötti szint sok különbség megéri
Még rx 470-re is megéri váltani én gtx 770-ről váltottam 470-re
Sokat hozottüdv Zoli
-
Alpi.
addikt
válasz Joker94Hun #11466 üzenetére
470-es volt és csak egy kellemes délután erejéig időzött nálam. Erősebb a 7970-nél picit, ott a +1 gb vram is, de ha nem érdekes a fogyasztás, szerintem nem ér annyit a csere. Abbol kapsz még egy 7970-est és lőheted cf-be. (ha nem érdekes a fogyasztás ) De azért sokat ne adj a véleményemre, egyáltalán nem játszom.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Joker94Hun
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget,sajnos még mindig nemtudom érdemes lehet-e nekem váltani.
-
-
BReal
addikt
válasz Joker94Hun #11473 üzenetére
A GTX 970 nagyjából 40%-kal erősebb a 7970-nél. Az RX480 meg kb. 10%-kal erősebb a 970-nél. Egyértelműen megéri váltani.
-
távcsőves
senior tag
válasz zolee1984 #11477 üzenetére
Nincs semilyen vita. Jól írtad, a 470 tuningal a 480 boost órajeles (1266mhz) teljesítményét közeliti. Csak ahogy írtad, még a referencia példányokban is akad tartalék amit kis pepecselésel elő lehet csalni. A normális customokban meg főleg, és azok nem is 1266mhz-re boostolnak már alapból. Más kérdés, droppolnak-e.. De ez azért lottó. Nagyon jó a 470 4gb ár/teljesítmény mutatója, kiváncsi leszek, 1évvel a bemutatásuk után milyen menyiségben lesz jelen pl steam felmérésben.
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Tapasztalatok az XFX 470-ről:
MSI AB szerint 95w körül fogyaszt 1256 Mhz-en ami vicces mert az Asus 120-at fogyasztott.
Alap feszen 1320 Mhz-en megy 1056 mV az alap fesz.
Így sem megy 100 W fölé AB-ben a fogyasztás. Hwmonitor-ban is 145 volt a legmagasabb érték.
A hűtése nem elképesztő, de a hűtésteljesítménye mindenképp nagyobb, mint az Asus-nak volt. Nem halk, 65% köré megy fel ahol már azért igencsak van hangja. Alapból 65 fokon akarja tartani a kártyát ha jól láttam, wattool-lal átállítottam 75-re.iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tudja-e pontosan mi a különbség az iPon oldalán található MSI RX 480 GAMING X 8G kártyák között?
azon kívül, hogy az egyiket hamarabb lehet átvenni?
Van az MSI RX480 GAMING X kártyák között különbség a memória méretén felül (4gb vs. 8gb)?Köszönöm szépen előre is!
-
anderledani
őstag
Amúgy ezeknél a gyári OC-s változatoknál az OC-sba azok kerülnek amik a válogatás során jobbnak bizonyultak? Vagy tök ugyanaz, és felhúzod annyira és kész?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
addikt
válasz anderledani #11479 üzenetére
neked is nagyobb az alap feszed, mint az enyémnek, majdnem 100mV-vel. Lehet az enyém van ennyire alulfeszelve gyárilag?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz anderledani #11483 üzenetére
Ezeket senki nem válogatja. Gyártanak két féle csomagot
Az egyik lehúzós és a paraszt megveszi mert majd jól mutogathatja hogy oc kártya..5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
távcsőves
senior tag
válasz anderledani #11483 üzenetére
Szerintem nem válogatnak semmit MSI-nél, mert: stage 7 feszültség 1150mv ami feleslegesen magas és a félelmetes oc pedig 1313 mhz plussz a ramok 2025mhz-en (effektiv 9100) . Amit csinálnak, hogy a legjobb hűtést teszik a vga-ra(nem a legszebbet, nekem konkrétan az armor sorozat fekete/fehér szinei jobban bejönnek) éd a pcb korrekt. Nincs benne kiemelkedő de semmi rossz sem.
A parasztot köszi. Álltalában vagy gaming vagy gaming-x van raktáron, ritka amikor mindkettö. Az egyik mindig tuti rendelésre. Azt ha nem bír várni a paraszt, akkor megveszi a gaming-x et.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz távcsőves #11486 üzenetére
Elvileg van egy előválogatás a GPU gyárban az alapján hogy a Vaferen hol helyezkedik el.
De hát láttuk hogy ezek a minőségjelző számok se tükrözik mindig a húzhatóságot.
De a Gaming X-et és a Black Editiont visszaküldheted ha nem tudja azt a előre kitűzött számot pl 1340, a másikat meg nem. Tehát én inkább úgy mondanám a Gamingban meg a GTX ben benne van egy egyéni kockázatvállalás. -
Baggio04
aktív tag
Jó estét!
Msi rx470 4gb GamingX-ről mondanátok személyes véleményt / tapsztalatot. Teszteket olvasgatom, tehát saját tapasztalatokra lennék kíváncsi, előnyök - hátrányok témában.
Köszi, üdv!Baggio
-
Tin
veterán
válasz mattheus #11487 üzenetére
én ezt ugyanúgy benéztem amúgy 1 hete kb, nem értettem, miért van fent a 470-es kétszer. aztán kiderült. én mondjuk a 8GB-osat vettem, alig volt múlt héten drágább a 4GB-osnál.
de a 470-nél a gaming x és a sima gaming közül az előbbi még olcsóbb is.
(#11489) Baggio04: nekem a 8GB-os modell van, és szerintem zsír desktop módban 10-15W-ot eszik a 4K-s monitorral, a venti szinte sosem jár, végignyomtam az új cod-ot fullon 1440p-ben stabil 60fps-el, most néztem a GTA V FHD-ban fullon simán megy, tehát... jó bocs, nem tudok okosabbat mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Scooby
aktív tag
Sziasztok!
Annyiban tudnátok még nekem segíteni, hogy MSI 480 gaming vagy gaming x vagy XFX 480 GTR, esetleg Powercolor 480 red devil?
Előre is köszönöm!
DaniMinek az?
-
addikt
válasz távcsőves #11486 üzenetére
Természetesen a parasztot nem úgy értettem. Ha van mindkettőből és valaki megveszi az X-est.
És valóban sok helyen csak azt árulják, mert hát ugye drágább, nyílván ilyenkor nincs mese, azt kell megvenni ami van.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
távcsőves
senior tag
válasz füles_ #11494 üzenetére
Én kiegészíteném az MSI és XFX párost még a Sapphire kártyáival is. Mind a 3-on lehet finomítani egy picit watttmanban, de utána kb ua teljesítmény és hűtéshangerő érhető el. Ezzel a 3-al nem lehet nagyon mellényúlni. (Kivéve amikor szar a pasztázás, de már azt is tudjuk, le lehet szedni egészben. )
-
Petykemano
veterán
Valaki látott már sapphire rx 470 nitro+ 8Gb más 470-ekkel való összehasonlító benchmarkját.
Fontos a pontos típus, mert a videocardz szerint csak ez 8GHz-És. A ram
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest