- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz ricshard444 #16201 üzenetére
Persze, gondoltam, hogy lehet eltérés, ez már csak ilyen dolog ... nem is vita téma ez, legjobb ha az összes progi megvan, és az ember kipróbálja, hogy az ő kártyáját, azzal a jelenlegi biossal éppen mi kedveli a legjobban
-
Plebi
senior tag
válasz Tomix24 #16151 üzenetére
Egy kicsit húztam a karit, nem vagyok az a tuningolós, csak a core clockot és a memory-t raktam feljebb MSI Afterburnerben. Mást nem piszkáltam, bár látom, hogy a power limitet kellene. Az órajelek csak úgy jöttek, mert megpróbáltam a te értékeidet, minden más állítgatása nélkül, de úgy kidobott az asztalra, meg kiírta, hogy a grafikus vezérlő leállt....
Mindegy, így is jókorát nőtt az eredmény.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
szasanyi
félisten
Érdekes Plebi eredménye, mert nálam a PL emelése nélkül ugyan azt az eredmény kaptam mint alap órajelekkel. És enélkül igen, sajna tüskés a GPU terhelés grafikonja.
Viszont a PL emelése nálam tuning nélkül (!) is komoly teljesítmény növekedést eredményezett, ezért azt hittem a tuning teszt alatt beállított 1100/5500 órajelekkel ment. A FC3 megtáltosodott FPS-ekkel száguld. -
Plebi
senior tag
válasz szasanyi #16204 üzenetére
Megpróbáltam, hogy csak a PL-t emeltem meg, de nálam az minimális többletet eredményezett. 46,6-46,7 FPS helyett így 47,9-et dobott. A minimális tuning viszont, a fenti 52,5-őt eredményezte PL emelése nélkül.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mi az a PL?
Ja, Power Limit. Jó, hogy Power Tune-nek hívják CCC-ben.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Plebi
senior tag
válasz banderasz77 #16206 üzenetére
Mi köze az eredményeknek a procihoz? Többen is írták, hogy a gpu-t tekeri meg nagyon ez a teszt. Az Afterburner PL emelése csak a GPU-t szabdítja fel nem?
Az FPS-eim a videókari tuningolására emelkedtek, én eddig úgy tudtam, hogy CPU limit esetén pont nem ez történne.
-
Enclave
aktív tag
válasz jilian #16153 üzenetére
Még esetleg olyan tippem, hogy véletlenül nem 2db vagy több monitor (vagy monitor + tv) van rákötve egyszerre? Tehát 1-nél több aktív (működő) kijelző van?
Vagy talán a Win energiagazdálkodási funkciói de ez lehet vga-tól függetlenek...
Több ötletem sajnos nincs.
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
szasanyi
félisten
válasz karesz501 #16211 üzenetére
Great! Majd számolj be Ta mit tapasztalsz. Egy "problémás" körülményről be kell számolnom: az igaz, hogy a teljesítmény vezérlő +20% értékre növelése maximalizálta a kártya alapórajeles teljesítményét. Enélkül ti. 900-950 Mhz között ugrál a GPU órajele hiába folyamatosan 100% a terhelése, valamint lényeges közel 25% FPS növekedést hoz FC3 alatt. Mást nem néztem még.
Cserébe megjön a kártya hangja! Venti fordulat 35-40% helyett 50% ahol már olyan hangja van mint az MSI TwinFrozr II/III hűtőjének. Hangosnak nem mondható, de nem is kimondottam halk mivel hallható zárt ház esetén is. Ezt most vettem észre, mert fejhallgatóban nem érzékeltem.[B]MOD - holnap letesztelem ezt nyitott ház mellett közelről, mert most jutott eszembe, hogy így egyszer már megtréfált... a VX450! Akkor egy ASUS GTX570 DCUII volt a gépben, és kb. 2 nap kellett míg rájöttem, hogynem a VGA hangosabb, hanem a teljesítmény felvétel átlépett egy határt, és az addig hangtalan VX450 tápom emiatt zajong, mivel jobban melegszik és felsrófolta a ventijét.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz szasanyi #16212 üzenetére
Monitorozod valamivel az órajeleket? Te kártyádon csak 900 és 950MHz között változik az órajel? A legtöbb kártyánál, ha nem tolod ki a power tune-t +20%-ra a boost még 800MHz alá is ledobálja a GPU órajelet...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
banderasz77
addikt
7950-ben melyik most az ár/érték bajnok kártya?
-
senior tag
Proci is számít mindenhol én úgy tudom... max nem annyira... de tény i7 el több az fps mint bármilyen AMD vel.... 2 magos dual core hoz berakom VGA tesztelni nem jön ki az ereje... ez majdnem biztos
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
haddent
addikt
Valakinek valami ötlet, hogy egy ilyet hol tudnék beszerezni? Swiftech HD7970 RAM/VRM borda
szasanyi én tippem az, hogy azt az órajelet már pont nem tudja ezért throttling lép életbe és nem 925 -re hanem sokkal lejjebb dobálja az órajelet
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz szasanyi #16219 üzenetére
Mert akkor a boost miatt sokkal jobban ugrál az órajel, tuti neked is leesik még 800MHz alá is.
Ez látszik az eredményen is. Nekem volt olyan, hogy a boost bios-al még +20% power limit-nél is ugrált!
Most én boost nélküli bios-al használom, ami gyárilag volt a kártyámon, ezzel az az egy gondon van, hogy nekem kell manuálisan a feszt beállítani AB-ben....Így még jobban megy, mint a boost bios-al, mert az nálam pl. durván droppolta az 1,25V-os alapfeszt is.
Most ennyit tud a kari!LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
Ha egy CF-es rendszert szeretnék kialakítani, akkor mindkét kártyának megegyezőnek kell lennie, vagy elég ha mindkettő 7970-es de pl más gyártótól?
-
Motion_Blur
félisten
válasz Rabbitf_24 #16222 üzenetére
Elég ha mindkettő 7970, sőt az egyik lehet akár 7950 is.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
daveoff
veterán
válasz Rabbitf_24 #16222 üzenetére
Elég, ha mind a kettô 7970, de csak azonos órajelen tud mûködni a két kártya.
-
daveoff
veterán
válasz Rabbitf_24 #16226 üzenetére
4500MHz-en ment a teszt alatt, amúgy 4400MHz-en használom 7/24-be
-
daveoff
veterán
válasz Rabbitf_24 #16225 üzenetére
Mondjuk nem tudom ez a boost dolog hogyan működik CF-nél, de mindenképpen olyat válassz, ami kb tudja azt az órajelet, amit a MATRIX és boost-os!
-
szasanyi
félisten
válasz daveoff #16221 üzenetére
És melyiket lehet felülírní, a 1. vagy 2. BIOS-t? Illetve melyik program ismeri fel, melyikkel lehet frissíteni? Gondolkodom, hogy felteszem a normál, nonBOOST BIOS-t, és kipróbálom úgy is. Sapphire kártyánál egyszerű volt DOS alól is, mert saját programja van + a BIOS, gyakorlatilag készen.
-
daveoff
veterán
válasz szasanyi #16230 üzenetére
Bármelyik bios-t felül tudod írni! atiflash-el DOS alól! A régi biost azért gpu-z-vel mentsd le, ha gond lenne meg legyen mind a két gyári bios.
(#16232) szasanyi: bármelyik felül írható
(#16229) Rabbitf_24:boost-os a MATRIX, a sima és a PLATINUM is
[ Szerkesztve ]
-
vass1024
tag
Hello srácok!
Most már komolyan a segítségeteket kérném . Olvasgatom itt a topikot oda-vissza, de nem igazán tudok dűlőre jutni vidkártya vásárlás terén.Sokáig Ref.nyákos Sapphire 7970 Dual-X-et akartam de tegnap kaptam egy ilyen választ [link], hogy sok BS hibás belőle.. (meg olvastam hogy a burkolat kicsit gagyi). Szerintetek akkor ne vállaljam be
A másik márka amit még vennék azaz ASUS, de ott szintén nem kecsegtet semmi jóval a DC2, VRM melegedés főleg. Már Asus Ref. kártyán is gondolkodok mert az halálbiztosnak írtátok.
Nekem főleg megbízható, halk kártya kellene hosszú távra. Tuningolni nem hiszem hogy akarok csak talán minimálisan. Tudnátok ajánlani valamit mert megőrülök lassan a sok hezitálásban
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
-
vass1024
tag
válasz ricshard444 #16235 üzenetére
Vrm hőmérséklet gondolom nincs 100fok és a burkolat se rezonál be? Egyébként ha egy-két kollega még áldását adná akkor rendelném is mert már marha rég várok rá
-
nagyúr
válasz vass1024 #16234 üzenetére
hát Tomix24 kolléga kicsit FÉLRE INFORMÁLT Mivel amit ír az a HD78xx szériára vonatkozik én 79xx nél nem hallottam még BS hibáról se itt a fórumba sem máshol
Egyébként nekem is Dual-X -em van igaz csak a kistesó 7950 de elég szépen szaladgál És nincs BS hiba még így +60% OC -val se a hűtése is korrekt nekem nem rezonált, de akinél rezonál csak a burkolaton kell meghúzni a 4.db kis csavart és akkor ott is elmúlik a rezonálás
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz DroiDMester #16238 üzenetére
7870-nél/re írtam, és remélem jól fogalmaztam és nem értették félre. 79xx-nél még egy darab BS problémáról nem hallottam én sem. De fent tartom, botrányos a 7870-es Sapphire hibaarány. Bár más márkánál is előfordul, de szerencsétlen Sapphire valamibe nagyon belenyúlt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
vass1024
tag
válasz DroiDMester #16240 üzenetére
Szóval azt mondjátok ha veszek egy Ref.nyákos Sapphire 7970 Daul-X-el akkor megfogom az isten lábát
Szerintetek kell az OC-s vagy jó a Sima.
Amúgy Hardverkerből vennék szerintem mert jó áron vannak a portékák, csak nem stimmelnek a típus számok.
Mert ahogy néztem szerintem így vannak a számok:OC Ref nyákos Dual: 11197-01-40G
Sima Ref nyákos Dual: 11197-06-40G
Nem Ref nyákos Dual: 11197-11-40G
Nem Ref nyákos Dual Boost: 11197-03-40GDe Hardverker honlapján ez alapján akkor Boost-os van amit nem akarok..
-
vass1024
tag
válasz ricshard444 #16237 üzenetére
Ricshard444 amúgy a tiéd ref. nyákos vagy kék?
-
szasanyi
félisten
válasz Petyyyyy #16246 üzenetére
Igen sikerült. Sajna a VGA hűtése hangosabb ha a +20% oda van tolva, egyébként nem. Akkor viszont jobban melegszik (max. 63 fok volt), ezért a hűtő 50%-on megy ahol már van hangja de hangosnak még nem mondható. Meghallgattam a fiam gépében az MSI GTX560-ti TFII kártyát, az egyértelműen hangosabb.
-
nagyúr
válasz szasanyi #16247 üzenetére
nalátod, megmondtam hogy nem lesz olyan mint a Rev1 PCS+ ami csak 1,094.v on jár, jóval hangosabb és melegebb is!
És így látatlanba azt is merném mondani hogy ha felteszed rá a sima Boost nélküli BIOS -t vagy nem is fog indulni vele vagy nem jól fog működni valamelyik funkciója, de próbáld ki mert kíváncsi vagyok rá amúgy MÉRFÖLDEKKEL jobb egy sima BOOST nélküli BIOS én csak 3.napig bírtam elviselni(a Dual-X emnél) de az is kín szenvedés voltFrissítéshez itt van egy kis leírásom igaz lehet win alól is, de az nem 100.% siker inkább ez a DOS -os módszer a tuti!
mielőtt bele kezdesz mind 2 BIOS -t mentsd le a kártyáról
-
karesz501
senior tag
Szerintetek melyik 7950?
Sapphire_11196_16_40g_hd7950_3gb_gddr5_boost_pcie 87k
Sapphire_11196_09_40g_hd7950_3gb_gddr5_vapor_x_oc_pcie 88k
Sapphire_11196_17_40g_hd7950_3gb_gddr5_flex_boost_pcie 79kvagy
Powercolor_ax7950_3gbd5_2dhppv3_hd7950_3gb_gddr5_boost_state_pcie 79k
A PCS -ban elbizonytalanodtam most nagyon, és a Flex Sapphire jó áron van nagyon bár az is boostos.
Namilegyen[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
szasanyi
félisten
válasz DroiDMester #16248 üzenetére
Ha nincs a power limitje megemelve semmi gond, a kártya halk és max. 59 fokos. Ez meg csak a tuninghoz kell (mert enélkül hiába emeltem órajeleket, mintha semmit sem csináltam volna), de az egyelőre nem lesz. Hacsak fel nem rakom a normál BIOS-t, amit egyébként már le is töltötem. Lementettem a jelenlegi BIOS-t is, úgyhogy nézzük a BIOS frissítést DOS alól (ha már nem megy win alól):
1. ezt nem ismerem, de ha csak annyi a lényeg, hogy készít egy BOOT pendrájvot, akkor nem lényeg az meg van
2. vili, enélkül kissé nehézkes
3-4-5. ugyancsak kézenfekvő
6. ezt nem tudom mi, pontosan nem is értem, esetleg kicsit bővebben jó lenne (szükséges vagy sem?)
7. hogy néz ez ki pontosan, ha Powercolor.HD7950.3072.120116_1.rom nevű az új BIOS? Illetve ezt (is) át lehet-e nevezni probléma nélkül, mint minden mást vagy nem?
8-9. meg kiderülMindig utáltam a DOS frissítéséket, ebben nincs is jártasságom. A másik, hogy dual BIOS kártyát vég nem frissítettem, így csak a biztonság kedvéért: azt a BIOS- frissítem (írom felül) amilyen állásban éppen használatban van a kártya?
Mert mint mondtam (elsőre helytelen számozással) a BIOS kapcsoló 1. állásában volt gyárilag, de ott ~20%-kal gyengébb a teljesítménye, nem tudom miért, mint az 1. állásban. Órajelek ugyanazok a legújabb GPU-Z szerint. Természetesen azt az 1. BIOS verziót írnán felül - ha lehet, mert azt sem tudom mind2 egyformán módosítható-e. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest