- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz #59070464 #10350 üzenetére
Volt az 40 is én hármat is vettem ebből még egy hónapja sincs. Sajnos minden brutálisan drágul, ez a 1 gigás 7850 meg még jobban mert megérkezett a szerintem felejthető 7790 amit 45k ért adnak.
7790-ben állítólag a tuning is korlátozva lesz hogy ne legyen igazi versenytársa a 7850-nek, a 7850 1 gigásat leállították, így a 2 gigásat majd szépen egekbe emelik.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz NyuszyCaster #10341 üzenetére
Kártyáktól függöen.. 7850/70-hez Bioshock Infinite és tomb raider jár, 7790-hez bioshock Infinite
-
djdaniel
senior tag
válasz NyuszyCaster #10346 üzenetére
de nálam üres járatba csinálta, sikerült megoldanom, biosba beállításokba volt a híba.
-
oliba
őstag
válasz rostiron #10351 üzenetére
1050/1300-on hajtom most, de kb 1075-nél még jó a GPU. Ennél magasabb órajelen már nem stabil
(#10352) djculture: azért ennyi ökörséget ne írj. 7790 ára, aminél még mindig mondhatjuk azt, hogy kezdő ár: 40-41 ezer magyar forint. Semmilyen módon nem korlátozza az AMD a kártya tunigolását, így tuningolni lehet, de a magas órajelek miatt, már nem lehet akkora gyorsulást elérni vele, de ezt el lehet mondani a 7770 és 7870-re is. Ebben a 7790 sem kivétel.
Az 1GB-os verzió elfogyásával miért emelné meg az AMD a 2GB-os 7850-est? Netán akkor megemelik a 7870 árát és akkor már a 7950 árát is, hogy reálisak legyenek egymáshoz képest? Közben megkérik az nvidia vezetőit is, hogy emeljék meg a GTX650 TI Boost és a GTX660 árát, mert ez nekik jó lesz. Hát persze
[ Szerkesztve ]
-
-
taknyi
aktív tag
-
oliba
őstag
válasz taknyi #10360 üzenetére
ASUS-t felkerestem, ők papír nélkül nem tudtam mit csinálni velem.
A kártyát itt vettem PH-n és nem tudom, hogy van-e egyáltalán üzlet, ahol tudnék reklamálni, mert ezt sem mondta el. Korábban rákérdeztem.
Mindenesetre a csávó elásta magát nálam, mert úgy hirdette, hogy 1 hónap próbagari és 3 év gyártói garancia van rá, amibe belementem. Ha tudtam volna, hogy komoly lóvét kell letennem azért, hogy garanciáztatni tudjam valakin keresztül, akkor nincs az az isten, hogy megvegyem tőle. A vicc az egészben, hogy akkor éppen nem értem rá agyontesztelni a kártyát, csak ráeresztettem pár benchmarkot és jó volt azokban. Aztán 35 nap múlva 5 napot lecsúszva jelentkeztem, hogy nem lenne-e megoldható a garancia hozzá, de fityiszt mutatott. 5 napot késtem
[ Szerkesztve ]
-
gg01987
csendes tag
Helló!
Köszi a tippet de már megpróbáltam és nem segített az sem!
Tovább tesztelgettem a játékokat és felraktam néhány régebbit is pl colin dirt 1, 2, és mindegyik játéknál kivétel nélkül lefagy a rendszer, vízszintesen becsíkozza a képernyőt! Ebből is gondolom hogy halott az a kártya, mert minden játéknál ezt csinálja kivétel nélkül! A kártyát egyébként Gianni bazárjából vásároltam, remélem nem lesz gond a garanciális cserével (remélem nem javítani fogják ezt a karit hanem cserélni kompletten pl egy sapphiere-ra)!
Köszi azért a tippeket még egyszer! -
djculture
félisten
7850 2 gigás 1 hónapja 45k volt /3 haver is vett ennyiért/most 50 felett van ez neked nem emelkedés akkor nem szóltam. Ennyit a forint se romlott hogy 5 ezerrel többe kerüljön 1 hónap alatt egy 45k-s cucc..
7790 meg már pénteken volt az egyik nagykernél netto 40k-ért és erre jön még az áfa +kisker 5-10%.. 45k- is lesz vagy felette. Jó gondolom lefog menni nyáron majd 42 ezerre max, ha nem szabadul el az árfolyam.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Hát a csávó nem egy korrekt az biztos. Kíváncsi lennék mit mondott a 3 év gyártói garanciára hogy kell érvényesíteni ?
Más: Az mitől van hogy az én kártyám [link] 1020Mhz gpu -nak kéne lenni, a dobozán is az van, és mégis első pillanattól fogva 1070 Mhz megy.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
NyuszyCaster
senior tag
pontosan ugyan az mint nekem a 6770 el de mekem csak 3 nap garit válalt addig nem is volt baj vele viszont utánna csikozott ami érdekes hogy terhelés nélkül!!!! hivtam őt hogy mi a helyzet azt mondta a volt tulaj hogy igy jártam megrróbál garit intézni természetesen semmi.... majd én keresetem hogy találtam gariztató embert és erre a volt tulaj vissza utalt nekem 3k t a javitásba nem mentem bele a gariztatás 8-9k lett volna annyit meg nem ér már egy 6770 ha vapor-x ha nem főleg ha 23 k ért vettem én maeha jelentkezett egy vevő hogy neki igy is megér 15 k t
hát vigye igy most 3871 dohog a gépben...
oliba
"ASUS-t felkerestem, ők papír nélkül nem tudtam mit csinálni velem."én pár éve boltban vettem egy ASUS monitort és mikor a bolti gari lejárt besz@rt ugye mikor máskor...
fölhivtam az ASUS t és a monitor hátán lévő sorozatszámot kérték semmi más papirt az alapján megmondták hogy van rá még 3 év gyártói gari és küldték is a futárt dijmentesen nekem csak be kellet csomagolni a monitort és 3 hét után jött a futár a másikal amire onnantól számitcva ujra 3 év asus gari van[ Szerkesztve ]
HTC desire 500
-
oliba
őstag
(#10362) gg01987: akkor ez kuka, illetve gari Bár Gianni, mint ha már nem tevékenykedne, de azért szurkolok neked
(#10363) djculture: már most, ilyen gyenge forint alatt is bruttó 40-41ezer a kártya ára (ipon, pcx). Ha állandóan néznéd a forint gyengülése és az árak drágulását, akkor tudnád, hogy ennyivel lesz drágább, ha gyengül a forint. Semmi mást nem kell ebbe belelátni
(#10364) rostiron: hát nem volt korrekt, az biztos. Nem kérdeztem arra rá, hogy hogyan lehet érvényesíteni. Gondoltam magamba, hogy elküldöm ASUS-nak, de tévedtem. Ezek után a nyilvánvalóra is rá kell kérdeni
V2-esek 1070 MHz-en mennek. Mindenkinek, ennyi és örülni kell neki
(#10365) NyuszyCaster: ilyen esetből tanultam én már, hogy bolti gari kell garifutárral. Inkább rááldozom azt a +2ezret, nem csóróskodom ennyire
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
(#10367) NyuszyCaster: én is leírtam nekik a számokat és mindent elmondtam, amit kértek, de mondták, hogy a garanciapapírjával együtt küldjem el hozzájuk. Hát garanciapapírt mondtam, hogy nincs. Azt mondták, hogy menjek a boltba, ahol vásároltam és kérjek egy másolatot, mert papír nélkül nem tudják átvenni.
(#10363) djculture: itt nyomon tudod követni, hogy mennyi drágul egy hardver a forint romlásával
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
válasz djculture #10369 üzenetére
Nem tudom mennyi a "jó ideje", de ipon reagál kb a leghamarabb a forint gyengülésére. Ez akár jelentheti a mostani drágább árakat.
(#10371) NyuszyCaster: már réges rég beletörődtem Már az sem hatna meg, ha 1-2 ezer pénzért legaranciáztatnák. Úgyis amit kapok helyette, azt is küldhetném vissza
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz NyuszyCaster #10371 üzenetére
Én az xfx-et venném tekintve hogy az a legolcsóbb és azon lehet a legkisebbet bukni, nem egy izom kártyák ezek fél év és adod elfele.
-
oliba
őstag
XFX-re 1 év gari van, így nem kell.
Club3D-ről semmi infó
Marad a Sapphire. Sok embernél tökéletesen működik és talán a legolcsóbb -
Grave_444
nagyúr
Sapphire, Club3d nem túl gyakori azzal akár mellé is foghatsz.
-
NyuszyCaster
senior tag
köszi az őszinteséget
de meg lesz 1 év mulva... az biztos olyan 2-3 évre tervezek.. sajna 7850 re nincs pénz
az xfx 30k majdnem telibe a Club3d amihez igazából húzo pedig 35k viszaont megfordult a fejemben a club3d vel kapcsolatban hogy ugyan nagyon jó volt régen de mi van ha most olyan mint az inno3d az nv nél mindenki az ő kariukat vitte eleinte és egyszer elszúrtak valamit és igy már hiába volt a többi sorozat jó a kutyának sem kelett
HTC desire 500
-
djculture
félisten
Ja tényleg, már bekeveredtem én is
NyuszyCaster Én azt mondom várj még kicsit is 7790-et vegyél ha normalizálódik az ára... Azért már mert azon már újabb fejlesztésű gpu van tartósabb cucc. Ha tényleg sok időre terveznél vele 7770 szerintem felejtős, nem egy időálló cucc ősszel ha jönnek az új konzolok rengeteg ember adja majd elfele.[ Szerkesztve ]
-
taknyi
aktív tag
Én néznék helyedben használt garis Sapphire-t, úgy bux a legkevesebbet... 1 év mulva eladod még garisan addig hátha telik majd egy most vágyott szintű karira...
[ Szerkesztve ]
World of Tanks privátban http://aprod.hu/hirdetes/world-of-tanks-planetside-hawken-jatekok-ID16eOd.html
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz djculture #10375 üzenetére
na emlékszel rá hogy régeben irtam hogy beszéltem a pcx el?? pont emiatt a kari miatt azt nem tudják hogy a megadott specifikáció jó e de először nem ez a kép volt kibt hanem valami más hivásomra a nezten bogarázta a képet az emberke
de azt hiszem irja is valaki komment ben hogy nem x verzió a kari hanem vlami másHTC desire 500
-
oliba
őstag
(#10377) gg01987: azt hittem, hogy vége a csávónak. Az utóbbi időben elég nyögvenyelősen ment nála minden, sok volt a panasz is és akkor láttam, hogy a bazárja be lett zárva. Gondoltam magamban ennyi
(#10378) NyuszyCaster: merre lehet fellelni Club3D kártyákat?
(#10379) djculture: tartósságra semmivel sem tartósabb. Boost funkcióval kiegészítették, meg picit csiszoltak az architektúrán, de semmi olyan funkcióval nem gazdagodott, amivel hátrányban lennénk egy 1.0-ás GCN-nel
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz NyuszyCaster #10381 üzenetére
Ja emlékszem. Mindegy szerintem ülj még kicsit a babérodon már ha nem sűrgős kártyát venned és 7790 legyen a kiszemelt szerintem. Arra ahogy nézem elmondható az hogy netán még 1 év múlva is el lehet vele játszogatni kompromisszumokkal, 7770-re nem igen merném ezt kijelenteni.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz NyuszyCaster #10385 üzenetére
Bírja az még 10 évet is ha még a régi chieftec, az újak jó része már gagyi kínai kondival meg hec-el van tele.. 7790 amúgy se eszik annyit 400-as régi chieftec röhögve elviszi.
[ Szerkesztve ]
-
gg01987
csendes tag
Remélem a garanciális ügyintézés nem fog nyögvenyelősen menni, mert nem szeretnék itt két hétig kártya nélkül (ez által gép nélkül) nézegetni. Sőt mi több 8 munkanapon belül, ha jól tudom akkor a pénzemet is visszakérhetem (amit lehet meg is teszek), mert enyhén szólva is bizalmamat vesztettem a dologgal kapcsolatban (olcsó húsnak híg a leve), hiszen elég lehangoló ha egy zsír új terméket hibásan kapok meg!
Bár az úriember erről valószínűleg nem sokat tehet, de valahogy mégis rossz érzések keringenek bennem a megbízhatóságot illetően. Egyenlőre a panasz email-emre sem válaszolt, de ezt betudom a hétvégének, merthogy most bizonyosodtam meg a termék hibájáról (eddig próbálkoztam megoldást találni). -
taknyi
aktív tag
válasz NyuszyCaster #10383 üzenetére
Ezt a félelmet nem értem. Pl. ez (2012.12.12-től 2 év gari 2014.12.12-ig) IPON-ba szóló számlával garilevéllel. Újonnan 34k. Mondjuk megkapod 27K-ért már nem bux 7K-t, mint ha újonnan vennéd. A gari a termékhez kötődik... Nem értem mitől biztonságosabb, ha te hozod ki először?
[ Szerkesztve ]
World of Tanks privátban http://aprod.hu/hirdetes/world-of-tanks-planetside-hawken-jatekok-ID16eOd.html
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz djculture #10386 üzenetére
bocsi 5 éves és 550W
tudod lehet az garis ha esetleg őgy van mint az előző kari.. hogy reballig kellet volna neki
és ez nem feltétlenül azt jelenti hogy az előző tulaj vágta gajra
sajnos 2000 nem tudom mennyi óta "környezet barát forrasztó anyaggal dolgoznak" ,agyarúl nem ólom tartalmúval
ami azt jelenti hogy egyrészt magasabb az olvadási hőmérséklete másrészt ridegebb a forasztásahoz hogy pl az én esetemben ez volt a 6770 el elég annyi gogy mondjuk egy húzós játék után azonnal kikapcsolod a gépet és esetleg máris megpatanhat egy forrasztás...
azért irják sok helyen és némely normálisabb boltban is fölhivják rá a figyelemed hogy terhelés után ne azonnal álicsd le a gépet hanem azt 5 max 10 percet hagyd alapon menni hagy hüéljön vissza minden rendesen főkint a vga
szoval mi van ha a használtal is ez a gond és megkapom és próba és küldhetem is gariba... van 3 nagyobb lurkó aki szeretne játszani is néha és nem megint úgy járni mint a múlzkor
[ Szerkesztve ]
HTC desire 500
-
djculture
félisten
válasz NyuszyCaster #10389 üzenetére
Az aranyat ér, abban nem látsz hec meg ilyen gagyi kondikat Max a ventit kell néha kitakarítani meg wd40-el befújni a dugó alatti csapágyat.
[ Szerkesztve ]
-
taknyi
aktív tag
válasz NyuszyCaster #10389 üzenetére
Azért válaszolok, bár nem nekem van címezve, mert a gondolatmenet szerint engem érint. Nos: a hirtelen hőmérséklet változás okozhat ilyen pattanást. De hol is van hirtelen változás?
1. Mondjuk 60C-on van a kari, forog a venti... Kimész a játékból, vagy csak kidob a server multiban forog a venti nézd milyen hőmérséklet esést okoz pikk-pakk csökken több 10 fokot. Majd 10 perc után leállítod.
2. Mondjuk áramszünet és leáll a gép. 60C, nem forog a venti, lassan hűl ki.
Az 1. intenzívebb hőcsökkenés, de könyörgöm üzemszerű. Amiről te írsz az teljesen más miatt alakul ki (túlhevítik néhányszor, vagy huzamosabb ideig, öregedés). Vagy nem minőségi gyártó szülötte.World of Tanks privátban http://aprod.hu/hirdetes/world-of-tanks-planetside-hawken-jatekok-ID16eOd.html
-
NyuszyCaster
senior tag
-
taknyi
aktív tag
válasz NyuszyCaster #10392 üzenetére
Ja, nekem meg volt egy mikróm (16 éves), este csináltam pattanqkit, másnap bekapcsoltam, és - oldalt, belül jobb oldalt van a mikróknál a falon egy lap olyan, mint, ha kartonpapírból lenne - na az kigyulladt. Kidobtam a szemétre... (igazándiból leadtam az üzletbe, ahonnan vettem egy újat). Lehet, hogy túl sokszor szakítottam félbe, amikor program funkciót indítottam el? Sose tudom meg, de nem is érdekel... Kár, hogy már nem volt garis...
-
taknyi
aktív tag
válasz NyuszyCaster #10394 üzenetére
Egyáltalán nem hihetetlen... szín tiszta igazság amit leírtam! Az elektronika már csak ilyen, de inkább a meghibásodás ilyen természetű. Használod, majd újra használnád, de akkor már nem megy. Csak, hát az összefüggések, meg az oda vezető út....
[ Szerkesztve ]
-
NyuszyCaster
senior tag
ez egészen érdekes
HTC desire 500
-
oliba
őstag
válasz NyuszyCaster #10397 üzenetére
Valóban. Úgy tuningolt, hogy a TDP limitet nem tolta ki
-
rostiron
őstag
Szia.
A TPD limit az a ccc ben a "Teljesítmény vezérlő beállítások" ? Meddig szabad eltolni ? A feszt azt nem emeli, csak a fogyasztást befolyásolja ? A Board Power Li is ez ?
Bocs a sok kérdésért.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs