- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.o.l.o. 19
tag
válasz Szpisti #9349 üzenetére
Én be kapcsoltam a 4G memoryt de a Re-Size Bar nem jelent meg nálam sajnos :(
Egy msi z390 meg ace lap van benne. Utolsó előtti BIOS van rajta de az utolsó az Beta
Mennyire lehet a béta stabil? Mert ahogy látom az utolsó már tudja, de meg éri feltenni, be próbálni?
Mennyi "hasznot" hoz?"Sose voltál, mindig vagy "
-
atillaahun
veterán
válasz Z.o.l.o. 19 #9350 üzenetére
Ez félig meddig ismert dolog, a Windows Alt+Tab-olás után Full Screen-ről Windowed Mode-ra rakja át a játékokat, azt pedig nem szokták szeretni a mérő tool-ok, pl. az RTSS sem. Ilyenkor vagy Alt-Enter-rel visszarakod a játékot full screen-re és akkor újra megy az FPS mérés, vagy a játék beállításaiban rakod vissza kézzel a teljes képernyőt.
#9350 Z.o.l.o. 19
BIOS update mindig kockázatos dolog, szerintem nézd meg hogy az általad játszott játékoknál tesztek szerint mennyit hozhat a SAM. Ancient Gameplays-nek van pl. ilyen Youtube videója, ahol sok játékot hasonlít össze 3 féle felbontáson SAM-mal és anélkül, hogy mennyi FPS-t hoztak.[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
válasz atillaahun #9347 üzenetére
Nekem WQHD 144 Hz-en nem opció, CVT-t egyszerűen nem engedi beállítani. Amit engedett, azzal se ment le az órajel. (Sapphire N+ RX6800)
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Krisz0418
őstag
Srácok én ugy vagyok vele ugy porog az orajel idle állapotban ahogyan csak akar hangja nincs, nem meleg, fogyasztás meg azert egy komolyabb pc mellett szerintem totál elhanyagolhato..ertitek, ha van pénz ilyen alkatrészekre akkor a fogyasztás a legkevesebb, azért annyira nem drága az áram
Csak gondoljatok ram mindig..ha bedurrantom az i9-et rendesen akkor 300w csak a proci..nektek meg ryzennel konnyuuu, nem fogyaszt semmit
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
ScomComputer
veterán
válasz HoaryFox #9354 üzenetére
Ez a funkció nem mindenkinek működik, meg nem is mindenkinek ajánlatos használni,mert van olyan hogy visszadobja a színmélységet, 2bit-el,és ez színminőség romláshoz vezet...szóval ha 10 bite akkor 8-lesz ha 8 akkor 6.....
Máshol is ajánlgatják ezt a megoldást, de ezt sokan nem tudják... -
ScomComputer
veterán
válasz Z.o.l.o. 19 #9351 üzenetére
RE-size-BAR_SAM teszt: [link]
Ami még fontos,hogy nálam pl. több játék sem szereti ha be van lőve,van hogy kifagy miatta...és még ha UV vagy OC-t használsz akkor bizony több fesz kell a gpunak mintha ki lenne kapcsolva.. -
atillaahun
veterán
válasz ScomComputer #9357 üzenetére
Igen a színmélységet nekem is levette 10-ről 6-ra és nem enged hozzányúlni. Arra még nem volt energiám hogy utánajárjak mit jelent ez számomra.
-
Krisz0418
őstag
válasz atillaahun #9358 üzenetére
Én azt se tudom mit takar pontosan ez a színmélység dolog. Most rgb 4:4:4 8biten van, 10biten csak ycbr 4:2:2 van nekem.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
beef
őstag
válasz Krisz0418 #9359 üzenetére
Tessék egy szemléletes példa, igaz csak 8, 10, 12 bitre és 4:x:x formátumra, de a lényeg érthető: https://datavideo.com/eu/article/What%20are%208-bit,%2010-bit,%2012-bit,%204:4:4,%204:2:2%20and%204:2:0
6 biten csak 262 144 színárnyalatod van.[ Szerkesztve ]
-
Z.o.l.o. 19
tag
válasz ScomComputer #9357 üzenetére
Inkább akkor be sem kapcsolom, annyival jobban nem éri meg, így is erősebbnek érzem mint a 3070 - t meg a 3080-t.
A BIOSt meg már egyszer ugye frissítettem, bétára meg nem fogok.Azt alt +entertmajd még meg figyelem
Köszönöm szépen a segítséget"Sose voltál, mindig vagy "
-
BullKoxa
őstag
válasz szatyor1972 #9343 üzenetére
Szia! Kérdezni szeretném ha a Biosban ok , GpuZ mutatja hogy ok ,ezt a AMD Smart Access Memory-t ( SAM ) a játékokban külön be kell kapcsolni vagy egyből használják a játékok?
-
C4mp3r
addikt
uj driver
Radeon™ Software Adrenalin 21.5.1 Release Notes | AMD
nem rakom fel, megjartam a 4.1-el, megvarom redditen mit irnak rola
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Itt pedig egy CPU teszt féle, régóta kíváncsi voltam már, hogy visszafoghatja-e az R5 3600 a 6700 XT-met, de ezekből a grafikonokból én arra következtetek, hogy nem.
RDR2 bench teszt ment és a végén még kicsi játék, kb. összesen 10 percig.
1440p Ultra
21.4.1 driver
Resize bar enabled
GPU 2750/2850
VRAM 2150 FT
CPU 4300 AC
RAM 380090+%-ot lényegében egy szál kihasználtsága sem ért el, egyedül a C4 T1 karcolgatta a 80+%-ot. GPU kihasználtság viszont folyamatosan 99% volt. A kihagyások a bench scene-ek közötti töltésnek köszönhetőek. Így én végülis meg merem kockáztatni, hogy ez a kis 3600 bőven elég a 6700 XT-nek (legalábbis RDR2 alatt).
Hőfokok is abszolút rendben voltak, CPU és GPU is végig 60 °C környéke, HS pedig 80.
GPU fesz 1,1-1,2 V között mozgott.
Órajeleket szintén jól tartotta, GCLK megült a min. 2750 környékén, MCLK pedig 2140 körül (utolsó grafikon, címke bebugolt rajta) járt.
Fogyasztás amúgy 200 W volt nagyjából.
Érdekesség még talán, hogy a bench utáni saját játékos részben, - ami a grafikonok utolsó harmadát teszi ki - kb. megfeleződött a CPU kihasználtság.Felmerül viszont a kérdés, hogy ha még a 3600-at sem hajtja ki ez a GPU, akkor 5600X-szel miért hoz a tesztekben észrevehetően többletet. Ennyit számítana az a +400 MHz boost clock?
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz atillaahun #9365 üzenetére
Játéka válogatja (többit nem spoilerezem, majd megírom a tesztet, csak k.rv@ sokat kell dolgoznom mostanában).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
galaktikus
aktív tag
Hello! Melyik biost használod a deszkán? Én is megpróbálnám belőni a SAM-et. Kb. egyforma a gépünk
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
atillaahun
veterán
válasz galaktikus #9367 üzenetére
2021-02-08-at használok, a legutóbbi Beta előttit.
-
galaktikus
aktív tag
válasz atillaahun #9369 üzenetére
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
ScomComputer
veterán
Nem jó ! Ugyanaz mint az előző 04 havi driverrel, a több hete kitesztelt stabil UV-OC beállítások szinte rögtön fagynak a TS-Stress teszt alatt, visszatéve a 21.03.2 verziót minden rendben megint, semmi fagyás és egyéb....
Én nem tudom idióta ez az amd, tolják itt ki a fost....
[link][ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz ScomComputer #9372 üzenetére
Hát azért ez nagyon szomi mert hardver engineering elég fasza szép ugrást elértek az elöző gentől és beérték az nV-t erre szoftveresen még mindig nyöglődnek Mintha direkt csinálnák esküszöm, hogy ne tudj logikusan és egyszerűen választani a kettő között...
SAM combosabb megoldásba van az AMD kártyán de nekem a 3080-al semmi változás nincs REBAR-ral mármint siman tartja az eddigi UV profilt meg a fogyasztás se lett érdemben több.
Ami furi hogy Resi3Remake alatt simán kiment a 380W TDP-ig a kártya aztán egy Exodus EE alatt meg elvan 300W és alatt
PC csak a modolás miatt jobb lassan mivel úgyis minden játék jelenleg TAA forced ON-nal jön ami meg aztán lerontja a 4K texturákat is 1080p szintre így jelenleg a singleplayer 60fps helyett 144fps az egyedüli plusz PC-n...
Elkell adni a konfigot azt venni egy fasza TV-t meg PS5/XBOX SX
Jó kis LG OLED, HDR meg minden azt lehet jobb is lenne tényleg, egyedül a multi veszne oda nah meg a kontroller nekem FPS-be sose adja..There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
A HWiNFO-ban a Memory Junction Temperature az a valós memória hőfokot mutatja?
Egy Sapphire 6700XT Pulse-ról van szó.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz atillaahun #9375 üzenetére
Ha így van, akkor köszönöm az infót!
Sontir Fel: Nálam bányában UV.-al max 62 fokos, pedig 2150-en van Fast Time-al, ezért is kérdeztem.
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
chopin42
addikt
Én a 21.4.1-et használom, de csatlakozom: most váltottam 165 hz-es monitorra, ha azon használom, a win desktopon maxos a ram clock, melegszik. 144-en nem. Ha 165-ön custom profilt csinálok a radeon software-vel, akkor meg lekorlátoz 6 bit színmennyiségre. Rákeresve nem én szenvedek ezzel egyedül, de megoldást nem találtam, és a tököm tele van vele, hogy így vagy úgy de bukom a 165 hz-et
Cru val létrehozott profilnál is maxos a ram clock.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz atillaahun #9379 üzenetére
Annak örülnék
De vicces, hogy 5700xt óta van ez a probléma, és szarakodni kell vele.
Bugreportba ment is az egész hóbelebanc, kíváncsi vagyok, érdekli-e majd őket.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
beef
őstag
A korábbi OC/UV beállítások nem garantált, hogy működni fognak újabb drivereknél. Ettől még a driver nem lesz rossz.
-
ScomComputer
veterán
Ez egy fostalicska...most tesztelgettem,"aszongya" TDP optimized....oszt az új ,többet eszik 20W-at ugyanazon bench alatt mint a 21.3.1 verzió...valamit nagyon elbactak,mert az eddigi 2450mhz-hez max 1060mv kellett egy 20 loop-os TS stress teszhez,most még a 2200-hoz is kevés...de ajánlom tegyék rendbe mert megkeresem az összeset és egyenként bacom szét a fejüket...
Meg "aszongya" Metro (S)Exodus Optimized/supported....ilyet hazudni...
-
HoaryFox
őstag
válasz ScomComputer #9356 üzenetére
Na ja. Szépségtapaszként kikapcsoltam a 0 RPM módot és egy pici ventifordulatot adtam neki meg úgy pluszban minden hőmérséklet tartományban, nem a VGA a leghangosabb a gépben
...hanem az 5 Noctua házventi"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
beef
őstag
válasz ScomComputer #9382 üzenetére
Érdemes lenne megnézni nem OC/UV beállításokkal, hogy úgy mit mutat 3.1 és 5.1.
Úgy sincs semmi dolgod, ráérsz, próbáld ki[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ScomComputer #9382 üzenetére
Most mit vártál, csak annyit ír, hogy support for...Only Resi ívőlben up to 13% in 4K
Hamarosan rákukkantok én is, qhd és 4K, a 2450mhz-d milyen wattman, mpt setuppal futott?
Ahogy látom hétről hétre egyre szarabb a driver, a végén még visszatérünk a tavaly decemberihez -
D013
aktív tag
Felraktam a Metro Exodus Enhanced Editiont. Gondoltam nézzük a fullos Ray tracinget, meg a javított textúrákat. Legutóbb még az öreg i7-el meg az 5700-al toltam high-ultra körül persze a 60 fps meg volt, az még ráadást a 2019-es eredeti release volt. Felnyomtam most s 6700XT-vel 1080p ultrára (extreme még mindig túl sok RT-vel), egy high ray tracing, meg advanced fizika, meg hairworks...nos dióhéjban semmi különbség: picit (talán?) szebb de lehet csak a Radeon képélesítés miatt. Mindig azt mondták hogy amíg nem éled át a Ray tracinget ne szidd. Mindig azt mondtam hogy nem ér fabadkát sem az egész, eddig is szép fény árnyék effekteket tudtak csinálni, plusz felesleges terhelés nélkül. Legalább most megerősödött bennem. semmi különbség. Cserébe 100%-on megy a kártya hangos a 3 venti és forró a gép oldala, le is töröltem a francba.
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok,
Mélyebbre és mélyebbre túrok random crash témában 6800xt esetén.
Sajnos tele van vele a net. (Crash / restart / black screen)
Több megoldás is felmerült:
Nagyobb tápegység (az ajánlott 850W-os cuccnál is nagyobb) hogy lekezelje a teljesítménycsúcsokat.
Innen adódik a kérdés, hogy akinek itt a fórumon 6800xt kártyája van, milyen tápegység dorombol alatta? Még pluszban persze hogy tapasztalja-e a fentebb leírt hibát?
Megpróbálom megoldani a témát mielőtt visszaküldöm gariba vagy becserélem, hátha még lehet mit tenni.
Nekem amúgy egy enermax 750-es tápom van (DF revolution).András
[ Szerkesztve ]
-
A.tessz
senior tag
válasz Rabbitf_24 #9388 üzenetére
Szia, corsair 750-el hasznàltam egy 6900xt kàrtyàt, nem volt ilyen probléma, tunning alatt sem. Kölcsön tàp nem opció, most az lenne a megoldàs.
[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
Ezt milyen beállításokkal futtattad? (RDR2)
-
őstag
Szia Andris,
4db 6000 is járt nálam, jelenleg egy vizes powercolor 6800xt teszi a dolgát, de ezt a random crash/restart/black problémát egyszer sem tapasztaltam egyik kártyánal se, alap setuppal, gyári mhz és mV
Extrém OC és MPT-vel lehet gép fagyi vagy driver restart, de ez user error, a vga határait keresve, és igaz ez extrém UV-ra is, de ez megint csak user error, nem hardver hiba.
Táp Corsair Hx 1200
Mikor generálja nálad ezeket, gém vagy/és bench? Alap setup? -
Pro!Petya
addikt
Nekem is ment egy Corsair 750-el és semmi baja nem volt.
-
Krisz0418
őstag
Cm v1200 platinum semmi hibat nem tapasztaltam en sem
-
ScomComputer
veterán
Ha teljesen alapon van minden semmi oc/uv akkor is csinálja,először ezt kellene kipróbálni....
-
Mumee
őstag
Seasonic 650W Gold és volt sima 6800, 6800XT és most 6900XT és nincs ilyen gondom se OC se UV.
Pedig a 650W-os táp egy 5800x proci mellett elég karcsú egy 6900XT-vel.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz Rabbitf_24 #9397 üzenetére
Ha a "3Dmark lemegy" akkor nem vga hiba, az jobban izzaszt mint bármelyik game...
DE próbáld már,hogy a timespy stress test mondjuk 10 kör lefut e gond nélkül...ha igen akkor máshol van a hiba... -
Garsza
veterán
válasz ScomComputer #9398 üzenetére
Simán lehet hogy valamelyik MHz lépcsőfoknál kevés feszt társít a kártya az adott Hz hez.
És minél jobban terheli valami a kártyát annál kisseb rá az esély hogy arra frekire kapcsol a kártya. Hanem inkáb stabilan pörög a magas frekin. -
Rabbitf_24
addikt
válasz ScomComputer #9398 üzenetére
OK, köszönöm a tanácsokat, reggel (hajnalban, amíg a gyerekek alszanak ) nekifutok.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs