- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bennyboy
őstag
Végre én is csatlakozom az AMD-sek csapatához egy ASRock Radeon RX 6800 XT Taichi X OC-vel. Sokat még nem teszteltem. Tudnátok segíteni, h milyen beállításokat érdemes megcsinálni driverben? 100 éve nvidias voltam, nagyon új még nekem ez a felület. 2k-ban használom 144hz-en, intel procival.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
Krisz0418
őstag
A freesync\gsnyc ugye hogy nem korlátozza az fpst? Egy adott range-en belul mukodik, felette es alatta nem. Igazam van? Semmifele fps lock nem lesz.
Megakarnak gyozni hogy igenis okoz fps lockot, hisz ez a lényege hogy ne legyen tearing
Szóljatok ha tévedek
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BeZol
őstag
válasz Krisz0418 #8202 üzenetére
FPS-lockol pl. 144Hz-es kijelzővel nem lesz több fps-ed 144-nél, ezért is kell minden benchmarkhoz kikapcsolni a g-sync / freesyncet.
Bennyboy:
szűrj rá Krisz0418 hozzászólásaira, de akár az enyéimre is.
Röviden a válasz: chipfüggő nálad mit tud, és a memória sem biztos h kihúzható maximumra.[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
-
Krisz0418
őstag
Nalam se a gsync se a freesync sose korlátozott fpst. Valtozott is szepen a monitor hz, tartomanyon belul. Ha offolom a freesyncet akkor pedig fix 165hz a monitor fpstol függetlenül.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
NomadND1
senior tag
Amúgy játszani is szoktatok, vagy csak a benchmarkra csorgarjátok?
-
őstag
-
-
őstag
ThX mindenkinek, jók vagytok, Übermaxi OC, meg vonalzó, asszem rendelhetem a 60mm-es 480as radit, a jelenlegi karcsú lesz
Tesztek lesznek, most már van blokk, gari is ok, de ott a 3ik 8pin, ajándék +150W, remélem megtaláljuk a megnemsülős setup-ot -
krepp
tag
Senki nem vett 6700xt-t?
Vagy ha igen bujdokol?"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
őstag
Szerintem nem éri meg, amúgy Msi áremelésre készül, aki még szeretne és tud most vegyen még vga-t [link]
Chalez
Köszi, egy + radi kivételével így már minden adott a custom loop-hoz (Asszonykán ez a vga beszerzés még átcsúszott, a 4K 65" Oled-et már nem fogja jóváhagyni )[ Szerkesztve ]
-
amstorm
aktív tag
Még várni kell ezzel, akik itt vannak nagyrészt már szétvásárolták magukat 6800, 6800xt, 6900xt-vel. Én a haveromnak javasoltam hogy az 5700xt-t cserélje le 6700xt-re. (ingyen sikerült neki és még maradt sörre is úgy hogy magyar garis az új kártya) De nem fórumozik
[ Szerkesztve ]
Efficiency is clever laziness.
-
South Velen
addikt
Nekem most az van pár napja, referencia..
82-ig engedi a gpu hőmérsékletet, hotspot 103 is szokott lenni, mem 95 játék közben
defaulton 1.2V-t ad 2550 körüli a boost,
ezt wattman+mpt-vel 1.125V 2750-re sikerült behangolni.azt nem néztem mit tud 1.2V-n, sanszos hogy 2850 körül, de ezzel a hűtéssel inkább meg se nézem, úgysem használnám úgy...
szóval ahogy tech jesus is mondta, a 6700xt ref hűtése egy kalap szar.
amúgy nem rossz kártya, 3070-ről jövök, azt a szintet hozza játékban SAM-mel, meg ezzel az oc-val. És 120-szal olcsóbb volt, mint amennyiért azt eladtam, tehát nem panaszkodom. De majd nézek egy nitrot.Azért a DLSS, blender teljesítmény miatt a 3070 jobb kártya, tehát ez a 20$MSRP különbséggel rohadtul nem érné meg a 3070 ellenében.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz South Velen #8228 üzenetére
Én már a ref 6800-as hűtésével sem voltam kibékülve (ellenben a ref 6800XT/6900XT hűtése tökéletes), a ref 6700 XT pedig már csak 2 ventis és nem 3, hőpad sincs a backplatenél, közben meg majdnem ugyanannyi áramot felvesz mint a ref 6800-asok, szóval nem csoda h gyárilag botrányosak a hőfokok
-
őstag
-
South Velen
addikt
Hát igen, főleg a hőpad hiánya érthetetlen, filléres tételekről van szó, amikor épp rekordokat döntögetnek eladásban... így tulajdonképpen beszorul a fém backplate alatt a hő
amúgy a ventik nem hangosak, sőt szinte alig hallhatóak 1750 rpm-ig, onnantól viszont helikopterek..
de gyárilag úgy van behangolva hogy ezen rpm alatt maradjon cserébe ugye a 100 fok feletti hotspotja és van egy minimális cw, de az minden ref karinál van, ahogy látom... nitro 6800-zal nem volt nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Bennyboy
őstag
.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Felteszem a szokásos negyedéves kérdésemet (bár itt még valószínűleg nem kérdeztem). Hogyan állnak jelenleg az AMD kártyák szoftveresen?
Tavaly nyáron azért cseréltem le két hét után az RX 5700XT-t, mert melegedési gondjaim voltak, és hiába vettem vissza a feszből, minden alvás/újraindítás után resetelt a szoftver. Ezért lettem másfél évtized után nVidiás. Most új kártyát kell vennem (külföldről vagy hiénától), azon gondolkodom, hogy megint lehetne AMD, 6700 vagy 6800. De a kérdés az, hogy vajon nem fogok-e megint a melegedésbe és a szoftver problémákba belefutni? Elkezdem nézegetni a külföldi teszteket (már ha vannak), de nagyon kíváncsi vagyok a Kedves Fórumosok véleményére is a leírtakban.
Előre is köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
amstorm
aktív tag
válasz Hegyirabló #8241 üzenetére
Hát figyelj attól függ hogy hol játszol, ha szaunában akkor lehetnek melegedési gondok.
Nekem 5700xt-nél alt-tab-os fekete képernyők fordultak elő meg processzor cseréig frame dropok. Jelenleg 6800al semmi ilyen problémám nincs. Wattman néha szórakozik, de nem vészes. Nitro+-om van itt a hőfokok is rendben vannak.Efficiency is clever laziness.
-
Krisz0418
őstag
válasz Hegyirabló #8241 üzenetére
Egyiksem melegedik. Talan a ref 6700 ami nem sikerult jól. A többi ref hibátlan (de tényleg). Bár itt inkább akik aktivabbak nekik/nekünk vagy gyárilag vizezett vagy vizesre alakitottak, de akinek levegős van, ok sem panaszkodnak
Szoftveresen feszt wattmanban nem tudsz allitani, vagyis tudsz de szarik rá a driver. Azt csak mpt-ben tudod rendesen. Szoftver reset nálam is elofordul de az a 2 kattintás engem nem zavar, el van mentve a profil es be kell toltenem wattmanen belül.
A 6700xt talan annyira nem eri meg az árát. Múltkori helyzet szerint a 6800xt volt a best buy, szerintem még mindig az.
Nagyon sokan nv-rol váltottunk, en is egy 3080rol jottem ide. De azt hiszem ubi, propetya,scom es sorolhatnam még. Ok is elégedettek mindennel, legalábbis nem panaszkodik egyikojuk se
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz Pro!Petya #8188 üzenetére
Érdekes, hogy mennyit javult az AMD teljesítménye mert kétlem hogy a ref és red devil között ekkora különbség lenne:
Nem tudom ez a max fps mennyit változtat az átlag fps-en de kb az a +20 max fps-ed látszik az avg fps-eden is de a benchmark alatt ez a max fps egyszer se látható ez kb az a max fps ami még fekte képernyő alatt van. Tavaly decemberi mérések kb illetve ezek mint láthatod felvételek, van gameplay is ugyanazon pályarészen körbe autokázva különböző időpontokba reggel-este.
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Krisz0418
őstag
válasz AsakuraDave #8244 üzenetére
Nalam +30al tobb a max fps mint petyanak, de mégse látszódik az átlagon
Mondjuk a min fpsem meg kevesebb 30al
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pro!Petya #8239 üzenetére
Nincs hőmérő a körben, de egy TS után rendesen langyosodik a radi Merésznek merész, de most ez volt kéznél, alapvetően működik, csak egy kicsit melegítik egymást Venti is csak push, de ez most nem az a topik A hangtalanság megvan és nekem az volt a lényeg.
Most még bubtalanítok, este megnézem egy kis pubg-valKrisz
Attól nem félek, ez csak hobbi, ne szóljon beleChalez
Nem is rossz ötlet -
Krisz0418
őstag
-
Chalez
őstag
válasz AsakuraDave #8244 üzenetére
Nálam is 100 körül van az avg. fps, igaz ez 6900 XT, viszont zárt házban max. 2500MHz-re állítva. Nagyon sok a különbség a 80 vs 100 között. Lehet az újabb driverek folyamatosan többet hoznak ki 6xxx-ből. Az is lehet, hogy a WDL új patchek gyorsítanak... A max fps gyakorlatilag semmit nem számít, azok csak 1-1 kiugró tüskék. Ellenben a min 0,1 és 1% az még szintén mérvadó. Minél magasabb az érték, annál kevésbé érzed a döcögést.
-
Hegyirabló
veterán
válasz amstorm #8242 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat és #8243 Krisz0418-nak is!
Nem szauna, de a nyár azért nálam is nyár. Tavaly a legmelegebb 26 fok volt, de csak a legmelegebb napokon, jellemzően 24-25 fokra áll be az a szoba, ahol a gép van. Ahogy olvastam eddig a tesztekben a 6800-nak jó hűtése van, talán jobb mint annak, amit most használok 2070 Super. Persze csak is három ventiset vennék, talán nincs is másfajta.
Wattman az nem olyan, hogy minden indításnál be kell tölteni a profilt, és nem tud indulni együtt a Windowsal?
#8243 Krisz0418
Én szerintem maradnék a levegőnél. Házhűtést kimaxoltam, ennél hűsebbre csak hangerő emelkedés árán tudnám tenni. Egyébként félpasszívak a 6xxx Radeonok? Úgy emlékszem az 5700XT az volt.
Van még valami, amit le sem nagyon merek írni, mert mindig akad egy kötekedve kétkedő. Masszív fejfájással küzdök az elmúlt bő fél évből, ami kísértetiesen egybeesik azzal a dátummal, amikor nVidiára váltottam, hangsúlyozom, tizenöt év AMD után. Mivel legalább hat szemorvosnál, neurológusnál és MRI-n is voltam, valamint egy év alatt a harmadik szemüveget hordom, négy különböző monitort kipróbáltam, ezért kizárásos alapon azt tudom gondolni, hogy az nVidiára váltásnak köze van a fejfájásomhoz, még ha ez őrültségként is hangzik. Ezért is gondolkodom újra pirosban.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
Ja-ja, mesélhetsz, szívesen meghallgatok mindent!
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest