- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Globalba irok, fogalmam sincs mi lett vele
1 honapja itt a polcon, mondom beroffentem mult heten. Nincs kep, masik gep nincs kep, harmadik gep na ott se .
Tanulsag dolgoztatni kell a cuccost mert meghalElkuldtem gariztatni ma.kaptak meg meglatjuk kuldenek egy masikat gondolom de az tuti nem.lesz olyan jo mint ez volt:(
-
Kolbi_30
őstag
The Hunter Call of the wild. Hot spot 105 fok GPU 78 fok. 2298Mhz..280 watt..Nálam valami nem kerek a ventik 1800 rpm közben
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
veterán
válasz ScomComputer #14049 üzenetére
Hupp meg banyaval se kinoztam szegenyt
-
steewcv65
őstag
Igen, hogy tudd ilyen gyártásban dolgozok.A kártyák alatt a nyákot értetem...Minden ilyen kártya olmozatlan ónnal készülnék és közel sincs olyan jó , mint az olmozott.Repülőkben stb... csak olmozott kötéseket használnak máig, ez nem véletlen.A lakkozásról pedig annyit, hogy ezek lakkrétegeket kapnak, van amit mikronokban mérnek, de van amit nem.Na ,ha ez a réteg reped vagy sérül, fizikai behatás, rossz lakkozás, vagy elöregedésből adódóan, ott fog kezdődni az ilyen probléma az erkélyes megfeszítek mindent tesztek és oc alatt(hideg /meleg, kicsapódás stb...).Remélem a többit már te is tudni fogod.
U.i: olmozott es olmozatlan on kozott az a különbség,hogy amigy az egyik rugalmas es nem kenyes ,a masik addig sokkal ridegebb es kenyesebb mindenre.
Nem veletlen mukodnek jobban a regi tht forrasztasos nyakok,mint a mai smt gepeken gyartott pasztazott tarsai..
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
Nem,ne vard,mert nem oda terveztek.Szobahomersekletre es ezeknek a raktarozasara es szallitasar es tarolasara is szabalyok vannak....Persze nem kotelezo betartani,de lehet belole szajhuzas a vegere...
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
Szerintem meg nem.Elvarnal egy olyan dolgot, ami lt nem varhatsz el.Persze orulhetsz,ha jo es nincs gond,de nem oda talaltak ki.
Hutotol(otthoni) is elvarhatod, hogy mukodjon akkor is ,ha csak resnyire nyitod ki az ajtajat,menni is fog egy ideig igy vagy ugy, de lehet lepusztul a motor benne(idovel)..#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
BeZol
őstag
válasz steewcv65 #14050 üzenetére
Én úgy tudom, hogy páralecsapódás akkor lesz, ha az amit lehűtesz és a külső levegő között túl nagy az eltérés és a levegőnek is magasabb a páratartalma.
Az erkélyre-tétel esetén ugyanakkora eltérés van a videókártya hőmérséklete és a külső hőmérséklet között, mint a szobában, csak míg a 25 fokos szobában 35fokos volt a gpu, addig az erkélyen a kinti 0fok környékét ráengedve 14fokos volt a gpu.
Páralecsapódás akkor lenne az én esetemben leginkább, ha az agyonhűlt gépet utána behozom a 25fokos szobába, de most télen annyira száraz a levegő, hogy a kezemet is krémeznem kell meg párásító gépet kell használni a hálóban..., továbbá az erkélyes benchek esetében sokszor éjfél után hagytam abba a tesztelgetést, behoztam a gépet és bent hagytam a szoba közepén, nem volt erőm visszapakolászni az asztal alá
Páralecsapódás miatt a legesleginkább negatív hőmérséklet miatt (én esetemben az alkatrészeken ez sosem állt még fent, idén februárban a nitro+ 6800 XT-m állt hozzá a legközelebb, de még az is 5fokot mutatott idle amikor -10fok volt kint), és ehhez képest magas deltájú környezet miatt kellene aggódni.
Praktikusan amikor negatív-ra hűtőm a kártyát miközben körülötte szobahőmérséklet van.
Úgyhogy én annyival korrigálnám a kijelentésedet, hogy az erkélyes történet onnantól lesz a leginkább veszélyes, ha már az alkatrészek is negatív értékeket kezdenek mutatni, DE mivel száraz télen a levegő és a külső hőmérséklethez képest kicsi ilyen erkélyes sztori esetén az eltérés, sztem még ilyenkor sem kell 15percen belül lelőni mindent.
Mint mindent, ezt is ésszel kell csinálni, maradjunk ennyiben.
(a frissen szerzett hideg videókártyát sem pattintom be egyből a szobahőmérsékletű gépbe, megvárom míg átmelegszik) -
kigyi_23
addikt
válasz Raggie #14063 üzenetére
Hát, ha ezek nem akkor mindent is kibírnak Ezeknek széthúzzák az agyát. Amúgy természetesen sokat kibírnak ezek a kártyák a forrasztások is, de jobb betartani ezeket az íratlan szabályokat. Nyilván lehet kínozni és extrém körülmények között hajtani, de akkor számolni kell azzal is, hogy nem a gyártó a hülye és nem ő gyárt rettenetes selejtet hanem te kínoztad úgy ahogy ezt nem szabad.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
steewcv65
őstag
válasz kigyi_23 #14064 üzenetére
Így van, mivel én ebben az iparban dolgozom, tudom, hogy mit lehet és mit nem.Milyenek a követelmények.....Lehet itt a szélsőséges dolgokat mutogatni, hogy de, meg de.Aztán meg olvasom itt a problémákat is amire megint ott a de Amint mondtam az valós, ha elfogadjátok, ha nem.Pusztán azért írtam le, hogy ezzel számoljon az is , akinek az ilyen információk nem álltak rendelkezésére.Részletezhetném a kérdésekre a válaszokat , de nem szeretném, mert a befogadás az nincs meg.
-
Raggie
őstag
válasz steewcv65 #14065 üzenetére
Nem kell magadra venni, poénnak raktam be, ezért ment offba és smiley-val... de úgy látom, hogy nálad meg a kellő mértékű humorérzék nincs meg.
Egyébként tudom jól, hogy az extrém tuningosok kártyái sokszor nem sokáig bírják. Meg nem erre vannak ezek tervezve, de szerintem egy erkélyre kitett majd behozott kártyára sem tud annyi pára lecsapódni, hogy ha normálisan össze van rakva akkor egyből tönkremenjen. Minden nap ezt játszani persze nem tanácsos, de egyszer-kétszer tuti kibírja. Főleg ha úgy ahogy a kolléga írta mielőtt újra bekapcsolják előtte áll pár órát és ki tud száradni. Akkor kvázi nem szabadna ennek rizikónak lennie.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
steewcv65
őstag
válasz Raggie #14066 üzenetére
Nem vettem magamra egy kicsit se. Nem miattad írtam így a választ , neked irányult,de sose tudhatod, hogy milyen nyákot fogsz ki.....
-
veterán
El a Devilem kuldik vissza
(Nem vagyok hajlando leirno mert nem ment)
-
kigyi_23
addikt
Na megérkezett ez a nyavaja másfél nappal az ígért szállítási idő előtt hála a UPS-nek.
Kérdés: Van már megoldás arra, hogy, ha 75Hz-re rakom a monitor frissítését akkor ne hajtsa maxon a memória órajelét?https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
veterán
De nem vihancolni
Helló,
A szolgáltatási ügyét lezártuk.
Intézkedés:
Volt egy meglazult csavar, ami nem tartozik a grafikus kártyához. Valószínűleg rövidzárlat van benne.
Teszt OK – Képet ad a teszteinkben
Visszaküldve az ügyfélnek. Mi biztosítjuk a hibaelhárítási díjat és a szállítást.
Az árukat a következő néhány napon belül elküldi a Posten.
Csomagszáma: 96430102767SE
Nyomon követheti csomagját a www.posten.se oldalon, hogy megtudja, hol van a csomagja valahol. -
veterán
-
kigyi_23
addikt
Kipróbáltam a kártyát ez egy Asus 6700 XT Dual O12 tehát nem egy komoly cucc, de azért kicsit többet vártam. Na nem teljesítményre hanem hangra. Rettenetesen üvöltenek rajt a ventik. Néha szó szerint olyan mint egy porszívó aztán elhallgat és újra kezdi... Iszonyat idegesítő. Olyan mintha mindenképpen egy bizonyos tartományban akarná tartani a hőmérsékletet. 60-65 fok fölé nem tudtam gerjeszteni, de mindig kikapcsol a venti és visszaáll passzívba majd felüvölt egy idő után. Az, hogy ez nem cicereg hanem egy áriát nyom le amikor olyanja van az csak hab a tortán.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Devid_81
félisten
válasz kigyi_23 #14085 üzenetére
Nezz ra a hotspotra is.
Nekem az elso MSI Gaming Z probam olyan volt, hogy alig melegedett a GPU de a Hotsot meg fent volt a hegyekben.
Nem tudom a venti vezerles mit nezett azon a kartyan de mar 58-60 fokos GPU mellett is uvoltott a venti, mikozben persze a hotspot mar alulrol nyalta a 110-et.
Lehet a hotspot magas hoje miatt kergult meg a ventivezerles anno nalam, lehet nalad is valami hasonlo van?...
-
Devid_81
félisten
Egy ujabb teszt az MSI 6900XT Gaming Z-rol, itt a neni pontosan ugyan azokat a problemakat talalta mint sokan masok a hutovel, avagy rendesen elb@cott egy valami.
Erdekes, hogy ebbol az MSI-bol most Angliaban szinte "mindenhol van" es a legolcsobb meg mindig tobbnyire.
A videoban a szep neni is azt mondja, hogy van belole most itt ott.
Eddig gyujottek MSI az XTXH cippeket es most hirtelen vegkiarusitas van, vagy csak kiaruljak a szemetet, passz.
Mindenesetre a harmadik ilyen f0stalicska erkezik hozzam jovoheten, de nem sok eselyt latok arra, hogy nalam marad, hacsak nem nyulok bele valami nagyon jo cuccba...
-
Devid_81
félisten
Miert vagy mire?
Mi a kerdes?Miert?
Az elso proba 55c detlaval erkezett es uvolto ventikkel.
Masodik proba 10 nap utan meghalt.Mire?
Sztem XFX Radeon RX 6900 XT Speedster MERC 319 Black
Csak erre meg ra is kellene fizessek es nem is XTXH...ami jo lenne mert UV-zni szeretnem akarmi is lesz.Vagy veszek egy 6700XT-t, aztan sz@rni bele a high endbe
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Powercolorral egyetlen bajom van a 2 eves gari, amugy nem sokat gondolkodnek egy 6700XT-n
Abbol feljebb nem mennek, mert £1350 es felette van mindenhol a 6900XT belole, nekem annyit heti 2 ora jatek nem er megSzerk: mar az £1200-as MSI Suicide Gaming Z is hataron volt.
[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest