- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Sajnos mar a Sapphiret nem tudom visszatenni. Nem holmi 3dmark hanem mining a teszt. ugyanazzal a profillal. Fixalt ram gpu feszültség minden. Sot a fogyasztas egy picit meg kevesebb is a powercolornak.
Nem tudom hogy selejtes darabe de biztos hogy zajosabb ugyanazon a fordulaton. (1408rpm) Asszony is kerdezte hogy ugye nem marad igy... plusz a hot spot(ha helyesen meri) biza 10+ fok a sapphirehoz kepest. A gpu meg elmegy.
Eddig nalam 6800/6800xtbol a következő a tetszes lista: asrock phantom gaming, pulse, nitro se, red devil
-
Pro!Petya
addikt
válasz BullKoxa #14727 üzenetére
Érdemes azért jól belőni 1V-ra!
Veszítesz kb ~4-5% -ot a benchekben a maxi OC -hoz képest viszont a sok órás játékok alatt is hűvös marad így a gép többi elemét sem fűti fel.
Gamek alatt meg amúgy sem mondod meg hogy most ~2325 vagy 2600-on ment a gpu, viszont a HS ~30 fokkal is kevesebb lehet.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
sakal83
addikt
válasz Pro!Petya #14904 üzenetére
Egyelőre meg nem de nincs nagy kulonbseg szerintem. Terheles az terhelés persze alulfeszelve.
De ha esetleg eme draga egyedi kincs egy kicsit a rosszabbul sikerült mintva többi akkor is sajnos zajosabb a venti mint a sapphireokon ugyanwzon fordulaton ami azert meglepett.
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Bepattintottam a gépbe végre a Formula OC-t. Vannak azért kisebb driver anomáliák.
1. DDU-val töröltem az nVidiát.
2. Töröltem a 3070 segéd programját.
3. Felraktam az Adrenalint (21.8.2).
4. Próbáltam felrakni az AsRock segédprogramjait (ASRock Tweaker és PolychromeSYN) de egyik sem működik, hibát dob.
5. MSI Afterburner ennyit mutat (frissítés előtt és után is, pedig használnám monitorozásra):
6. TechPowerUp GPU-Z pedig ennyit (frissítettem azt is):
3DMark-om egyelőre nincs. Próbálok kapálni egyet valahonnan, de olyan szépen kimaxoltam magam, hogy az a 30 dollár most inkább várat magára. -
Pro!Petya
addikt
válasz TestamentDNR #14906 üzenetére
Esetleg rakd fel az új 22.1.1-es drivert mehet nyugodtan az adrenalinból , csak nyisd le és pipáld a gyári visszaállítást hozzá.
Ha így sem akkor DDU-val újra. -
dzsi2006
tag
válasz TestamentDNR #14908 üzenetére
Próbáld a legújabb drivert felrakni. De DDU helyett AmdCleanupUtility-vel távolítsd el az előzőt.
-
TestamentDNR
aktív tag
Köszi szépen, egyelőre bejött.
-
TestamentDNR
aktív tag
3DMark viszont nem akar elindulni, már a 3070-nel sem ment utoljára.
Collecting system info homokóra és ennyi. Sorry! :/
Amúgy is csak 1.1-es Time Spy lett volna.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz TestamentDNR #14911 üzenetére
Lehet egy win Re install nem ártana. Nem csak a vga Driver miatt, mert ha már a 3rd progik sem mennek hiba nélkül akkor az problémás alapból.
-
steewcv65
őstag
válasz Pro!Petya #14914 üzenetére
Már töröltem ,csak egy tesztre raktam fel
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
dzsi2006
tag
Minden korábbi problémám megoldódott! Nincs tétlenkedő GPU!
Alaplapot lecseréltem, B450 helyett B550 van. Megugrott a teljesítmény jelentősen.
FH5ben eddig 76FPS volt 80%os GPU használattal. Kb 20% javulás. Procilimitnek tűnt. De valójában a PCIE4.0 hiánya volt a gond.Még jó, hogy mindenhol azt írták, nem éri meg lapot váltani mert jelentéktelen a változás.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz TestamentDNR #14917 üzenetére
[link]
"Stylish Metal Backplate"Az bizony fém kell legyen.
-
-
BeZol
őstag
válasz TestamentDNR #14919 üzenetére
Igen, kb. 1000 pontot buksz (5%) másokhoz képest, és végig kb. +10fokkal forróbb a kártyád azonos ventifordulaton minden tekintetben, úgyhogy itt szellőzési gondok lehetnek.
MorePowerTool aztán adjál neki kezdésnek 1000mV-os maximumot, Wattmanban pedig 2300-2400MHz-es tartományt, aztán emelgesd 50-essével a min és max órajelet amíg össze nem csuklik, ami sztem 2400-2500as tartomány környékétől lesz kb.
Emlékeim szerint 255W körül fog így menni a kártya a mostani 326W helyett és akár a mostani pontszámod is meglehet így (vagy a gyári 22ezer is) -
Pro!Petya
addikt
válasz TestamentDNR #14921 üzenetére
GFX-nek
-
BeZol
őstag
válasz TestamentDNR #14921 üzenetére
Azt hittem vmi szűkösebb gépház kevés ventivel, akkor viszont nem értem miért +10 fok mindened hacsak nem 35 fokban mérsz
-
HoaryFox
őstag
Hmmm. új AMD driver (22.1.1), hmm release notes.
Fixed Issues
Connecting multiple monitors with high display bandwidths and differences in vertical intervals to a system may lead to high idle memory clock values being experienced by some users.
Hmm, teszteljünk. Éééés... nem, még mindig felnyomja a mem frekit ~2000 MHz-re, ha rákötöm a WQHD 144 Hz monitor mellé a 1600x900 60 Hz monitoromat.
Marad akkor az R7 250 a gépben a kis monitornak."A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
TestamentDNR
aktív tag
-
BeZol
őstag
válasz TestamentDNR #14925 üzenetére
Write SPPT, utána újraindítás és akkor lesz jó.
Ez így nem csinált semmit, a max GPU-voltage nem lehetne 1000mV felett!
Én legalábbis sosem láttam beállított érték feletti feszültséget.[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz TestamentDNR #14928 üzenetére
Esélyesen nem teljesen stabil az a setup, 25-50mhz-el ha lejjebb mész akkor atomstabilnak kéne lennie.
Most már jó lett az MPT-beállítás, viszont ezeket a tüskéket felfele nem értem, én ilyet még nem láttam sehol
Viszont akkor ha 1000mV 291W, akkor ha úgy van, mehetsz lejjebb 950mV-ra és nézd meg ott is, hátha az még megfelelő számodra, de itt 1000-1125mV közé szokta belőni a kártyákat a többség.
##############################################################
Sikerült szereznem egy TUF RX 6700 XT
Ami meglepő, hogy egy TUF RTX 3070-eshez hasonlítva
a TUF 3070-es a kisebb!!! (pedig 275W a TDP-je)
Rövidebb, alacsonyabb és vékonyabb is a 3070-es TUF (felső a képen).Ezek után belevetettem magam, hogy majd szépen rekordokat döntök a kártyával mivel 2x8pines és kvázi RTX 3080-asra való TUF-hűtés van rajta, erre:
Eleinte a Time Spy fagyott meg GT1 betöltésekor,
utána GT1 elején vibrált a kép és GT2 közepén megfagyott.
Ezt követően Windowsig sem jutott és kiírta a gép h nem ismeri fel a videókártyát (és h lépjek be BIOS-ba vagy restart).
Aztán ezelőtt vibrált a képernyő alsó 1/3-ada az alaplapi logónál.
Végül sikerült eljutnom windowsba, ment DDU többször is közben, meg több drivert is néztem, végül a 21.10.2-es drivernél már windowsban is ezt művelte (előtte 21.11.3 és 22.1.1-el néztem), úgyhogy nem gondoltam volna h 6700 XT esetén is lehetnek ezek a TUF-ok rosszak, erre tessék. -
Aljasvip
senior tag
válasz TestamentDNR #14928 üzenetére
Nekem van hogy 2254-re ugrik a Hwinfo szerint, de a 3Dmark nem jelzett, szóval csak próbálkozott az algoritmus. Fesz és órajel független ez, a napokban majd töltök fel ide egy táblázatot a méréseimmel.
GPU órajel is nálam felugrik néha a limit felé, és itt le is hal a TS bench.
Ami érdekes, hogy az ilyen esetet mintha megjegyezné a driver, és a következő újraindításig 20-30MHz-cel alacsonyabb a boost. -
TestamentDNR
aktív tag
Amikor a gyári beállításokkal próbáltam akkor nem voltak ilyen tüskék.
Később rápróbáltam még 1000mV, 2325-2425MHz-el, lefutott a TS, 21000 pontot dobott, de állítottam mellé egy agresszívabb venti görbét Adrenalinban. 80 foknál megállt a hotspot.Ellenben volt eset, mikor az 1000/2300-2400-as beállítással is "An error occured" üzenet vágott arcba. Szóval valóban úgy néz ki, hogy 10ből 1x hibázik, tehát nem atom stabil. Sajnos a héten már nem tudok tesztelni, csak hétfőn tudok folytatni, de inkább az lesz, hogy picit növelek a feszen, talán csökkentek a frekin, és beállítok egy nekem még beleférő venti görbét.
Köszönöm szépen a sok segítséget tőletek. Rendesen újra kell tanulnom ezt az oldalt.
Addig is olvasom a fórumot visszafelé, és elfogadom, hogy ez a chip nem a wafer közepéről való. Ez van!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz TestamentDNR #14938 üzenetére
Engem is érdekel
-
gery14
senior tag
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Pro!Petya
addikt
válasz TestamentDNR #14938 üzenetére
Ha csak a vga beállításai kellenek akkor sztem az még beleférhet, végülis kapcsolódik a topik témájához. 6800XT-hez van pár beállításom , nem tudom hogy 6900XT-hez mennyire passzolna...
Ha a miner akkor viszont privi vagy a topikja.[ Szerkesztve ]
-
-
gery14
senior tag
válasz Pro!Petya #14941 üzenetére
Jaja tudom ez a teteje
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest