Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz arn #91418 üzenetére

    Fogalmam sincs, hogy honnan szedted ezeket az értesületlenségeket, mint pl azt hogy "az asztali gepek meg irrealisan tularazottak es borzalmas a hatekonysaguk" de fel kell hívjam rá a figyelemedet, hogy pont ennek az ellenkezője igaz.
    A HEDT platformok drágák és sokat fogyasztanak, de nézz már körül : I5 kategória 6 mag 12 szál 4GHZ van maximum 65W-os TDP-vel. vagy nézd meg a 10100F-et, I7 7700 feletti teljesítmény, szintén maximum 65W-os TDPvel de a gyakorlatban sokszor még játék alatt is 10-20W-ot jelent. A mai (asztali)CPUk (is) tele vannak mindenféle energiatakarékos huncutsággal, jóval nagyobb teljesítményt hoznak kisebb fogyasztásból mint egy 10-20 évvel ezelőtti CPU.

    Elég ha leraksz X összeget és abból megépíted az asztali PC-t meg ugyanannyiból veszel egy laptopot. Nagyon komoly különbség lesz teljesítményben!

    "Jelenleg az apple gyart olyan hwt, aminel gondoltak ra, hogy fogjak hasznalni," - ez a kijelentés csak még komolytalanabbá teszi a hozzászólásodat. Szóval szerinted az Intel, az AMD meg az NVidia nem használatra gyártja a hardvereiket? Kezd almaízű lenni ez a post.

    "a pcsek meg arra gyurnak, hogy jol mutasson vmi 10secig a benchmarkban" - nem mondom, hogy nem léteznek ilyenek, de két nap után megunják és használják a gépet. Olyan felhasználói élmény mellett, amit egy laptoptól csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem kapnak meg.

    "meg az a maradek gepfejleszto is besokall" - mitől sokallna be? Hogy nem kell a komplett gépet, de még a monitort és billentyűzetet is kicserélnie egy akármilyen upgradeért? vagy hogy nem kuka a komplett gép, ha valami megdöglik? Vagy hogy akár a fél gépét (táp, SSD, ház, monitor, billentyűzet stb. ) tovább viheti egy platformcsere után?

    "az apple meg rohog a markaba, hogy a tularazott gepekbol is halalra keresik magukat" - amíg az ész és hogy hogyan élsz (milyen szinten) nem függ össze, addig mindig lesz madár aki megveszi az apple túlárazott gépeit, de szerintem csak szimpla lehúzás az egész. Sosem értettem ezeket az apple szektásokat, de néha olyan fontos az elitizmus érzése valakinek, hogy inkább túlárazott termékeket is megvesz, csakhogy különbnek érezze magát. Az Apple pontosan erre épít.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák