- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
-
válasz DarthSun #18349 üzenetére
Lefuttattam, a pro órajelen szépen megy:
Növeltem még, 350/660- ig jutottam, itt már megjelennek hibás pixelek, csíkok, de a teszt nem állt le, lefutott.345/650 a tuti ezt viszi rendesen.
Egyébként a RivaTuner így jelentkezik be, látszik hogy az órajelek, lejjebb vannak, a kijelölt sávból kilógnak és felkiáltójeles :
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bacsis #18357 üzenetére
Dehogy "hajcsa ki"..rendben, Tua-hűha, de egy sima A64el rádupláz..
18% OCtól 2.5% pontszámnövekmény..kb. hibahatár DM01 esetében.DarthSun
A RAM fullad ki rajtuk, érdemes megnézni, hány ns chipekkel szerelt, jellemzően 1.5-1.6osak voltak, csodaszámba ment, ha 700at bírtak..a GPU viszont szokott menni 350 fölött is, ha tudod hűteni, bírja..
Hovatovább, ha megnézed Radeon BIOS Editorral a BIOSát, kiderül mennyi az annyi..a Riva csúszkái semmit sem jelentenek (egyébként AtiTool 0.26, anno nekem hibátlan volt emlékeim szerint a tuning vele, profilozva használtam). -
-
pw12345
aktív tag
Ezt így milyen progival lehet lekérdezni?
http://imageshack.us/photo/my-images/843/20111027145613.jpg/
Kellene egy link is, vagy maga a prog. Gondolom valami boot floppyról futtatható hardverinfó
csoda. Nagyon hiányzik egy ilyen. Nem sima DOS parancsnak néz ki, de lehet, hogy én vagyok a láma -
pw12345
aktív tag
Tegnap ószeroltam havertól másfél 486-ost, a maradékát még valamikor el kell cipelnem tőle.
Kissé hiányos, de remélem műxik valamilyen szintem, nem tápmegfutott, leégetett roncs.
Van egy 286 lap is, sajnos rárohadt az aksi Hiába ugattam neki régóta, hogy szedje le róla -
addikt
válasz pw12345 #18362 üzenetére
Ez az Aida DOS-os változata. Innen is letöltheted.
De lehet találsz valahol másutt újabb változatot.Vagy itt az asmdemo. Azon a néven indult az Aida.
Esetleg itt az Aida16.
re: (#18365) frescho
Sajnos most én nyertem[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Davidof92
senior tag
megjöttek a t42-höz a zsanérok, asszem nekiugrok összerakni
-
pw12345
aktív tag
válasz benedekco #18366 üzenetére
Köszi, megnézem őket!
KT216WB 5/HI rev2 lett volna a 286-os deszka Leműtöttem róla az aksit, próbáltam tisztogatni denszesszel, de úgy szét van rohadva, hogy szerintem kukás lesz
Pedig már tüskés RAMok mennek rá és teljesen patika állapotban lett volna
Még gondolkodtam, hogy felcsiszolom a nyákot az ép részeken fémtisztára, aztán ráforrasztok a minta mentén pár szál zománchuzalt, elvileg működnie kellene, de
a környező alkatrészek lábain ott is látok maródást, ahol a felületen nem látok folyást.
Elvileg megmarhatta a gőz is, de kötve hiszem..szerintem a lap belsejében vezetődött addig a trutyi, így marta fel a tranyó és az ellanállások, meg az AT csatlakozó lábait.
Nem tudom hány rétegű lehet egy 286 lap, de belemászni nem tudok.
Valami infó erről esetleg?
Rive talán tudna vele kezdeni valamit.486.hoz van egy egér márkájú egér, és gyengébbek kedvéért a tetejére is rányomták, hogy Mouse Mouse ITEUEC19604966 típusú. Sárga, mint az irigység
-
bacsis
Közösségépítő
hehe bevágtam egy 3,06Ghz-es 533-as FSB-s Mobil Pentium4-et egy Asus P4T-E lapba... ezen i850-es csipszet van, Rambust zabál és hivatalosan csak 400-as FSB-s procikat visz... pöccre bekajolta a procit, pedig még a legelső BIOS van a lapon
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Yutani #18372 üzenetére
1200-on 12X100-on... fel tudom vinni 12X118-ra de 120-on fagyás.. asszem a lap nem bírja a tempót
illetve... most 122MHZ-en is elindult de a ramokat vissza vettem 600-ra... hmmm...
az a baj, vanank ütős Rambusaim, de 2 modullal nem tudom elindítani a lapot természetesen használom a vak dugókat, de cseszik elindulni 2 modullal pedig itt vannak az 1066os rambusaim -
bacsis
Közösségépítő
nahh elindult de érdekesen kelltt rakni a ramot.. a RIMMA1-ben és a RIMMB1-ben van a vakdugó az A2ben meg a B2-ben a memória eddig úgy próbáltam hogy RIMMA1 A2 memória B1 B2 meg vakdugó, de az úgy nem nyert.. na mindegy... széthajtom a vasat
szerk: hümm-hümm... 960MHz-es Ramfreki fölött a gép már el sem indul.... pedig 1066os rambusok vannak a lapba... ha vissza osztom a ramot akkor megy magasabb FSB-t is.. szal a lap bírja a a 120fölötti FSB-t is... a RAM bírná a tempót de így a 2 együtt sok már neki
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz bacsis #18381 üzenetére
Kérdés, mi a cél, és hogy az átalakító hogy oldja meg.
Mert ha a fogyasztáscsökkentés a cél, viszont az átalakítón ellenállások eszik meg a plusz feszkót, akkor ugyanannyi a fogyasztás, csak más fogyasz.
Mint a régi potis villanykapcsolóknál, azoknál ment a néphülyítés, hogy leveszem a fényt és spórolok.Postázást nem vállalok.
-
Rive
veterán
A PII korszak óta a proci néhány jelvezetéken (Vid) mondja meg az alaplapi procctáp-vezérlőnek, hogy mekora feszültséget kér. A vezetékek állapotának megfelelő feszültséget fogja előállitani az alaplap.
Átalakitós megoldásnál a processzorból kijövő eredeti jelvezetékeket egy jumperrel megszakitják, majd új Vid jeleket állitanak be néhány másik jumperrel. Az alaplap úgy fogja érzékelni, mintha más feszültséget kérne maga a proci.
Szóval az átalakitón nincsenek ellenállások, mindent az alaplap intéz.
A régi villanykapcsolóknál (amikről én tudok) nem poti volt, hanem vezérelt fázishasitás tirisztorral - volt ugyan extra fogyasztása, de a 'megtakaritott' áramot azért jórészt tényleg 'megtakaritotta'...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Debilon
addikt
hello!
szereztem egy retro-s alaplapot, Matsonic 7101C, dual proci slot (SLOT1 és PGA370 igaz egyszerre csak az egyik mehet) ehhez kellene nekem driver
elvileg VIA Apollo Pro Plus van rajta (VT82C596A amit le tudok olvasni) ehhez melyik VIA 4in1 vagy valami más driver lenne jó?
ezenkívül van egy SOYO SY-5TF lapom is 64MB EDO RAM-al (ha jól emlékszem), ami működik, de még össze kell raknom újra, mert szétszedtem mindkét gépet portalanítani meg ilyenek
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
pw12345
aktív tag
Siemens-Nixdorf alaplaphoz keresek drivereket, leírást. Főleg leírást, jumperileg, tüskecsatlajkozóilag, hullámtábla IC-ileg.
Ami adatot sikerült leszednem róla, abból még az sem derül ki mi a pontos típusa:
W26361-W1-X-02 W26361-W1-Z1-02-36 ELEC-3 E3330BM
S26361-D 990 A21 GS:3 B2665vagy84 75000 SPC11 MGA-116436-A 9735KU244
9vagyS102S4 7501 4897 94V0 E2vagyCEC30-02A Siemens-Nixdorf Cristal CS4238B-KQ
Ezekre kerestem:
W26361-W1-X-02
W26361-W1-Z1-02-36
S26361-D
mindenféle ODD firmwaret, meg egyéb használhatatlan vackokat dobált felEgyébként nincs valami normális driver oldal, ahonnan le lehet tölteni érdemi anyagot, nem csak kattintgatni, kiadni az adataimat, meg trójaiakat kapni a pofámba?
Közben azt is kiderítettem, hogy Cristal hangkártyához sincs semmi, mert tulajdonképp nincs is olyan, csak félrevezetésnek írták rá. Valójában Cirrus.
Ha valakinek cristal feliratú cirrus ósdi hangkeltőhöz kell driver:
http://www.cirrus.com/en/support/drivers/index.html
De mire ezt kideríti az ember, mert cristalhoz semmi...
Az IC tetején lévő felirat a mérvadó.
Egyáltalán nem biztos, hogy működik is. -
pw12345
aktív tag
Cirrus is jól nyomja, mert VGA-hoz meg nincs fent driver, csak ethernethez.
Na azt honnan lehet vadászni? Cirrus VGA-m, viszont van pár db.
Most keresek hozzá RAM IC-t, sehol semmi... -
pw12345
aktív tag
Figgyeed má': micsoda cikket találtam a PH-n, tesztelték Bacsist!
Teszteredmények:
http://prohardver.hu/teszt/latogatoban_bacsisnal/hogyan_lett_orsovai_sandorbol_logoutos_bacsis.html -
Rive
veterán
válasz pw12345 #18388 üzenetére
- Lehet, hogy Fujitsu felől közelitve a 'W26361-W1' keresés dobna valamit, nem tudom
- legegyszerűbb: AIDA a pofájába, aztán az alkatrészekhez keresni egyedi drivereket.
- innen: [link] 'desktop', 'Former models', 'XPert' -> nézd végig. Nem sikerült ennél pontosabban belőni a tipust.
-
pw12345
aktív tag
Próbáltam, talál is valamit, de nem derül ki, hogy mit, mert az érdemi résznél hibaüzenetet dob fel
Megpróbáltam újra, még a spamkereső is pofázik rá, átugrom, újabb hiba, átirányít a kezdő oldalra, keressek másik terméket: egy kalap xar, mint az ügyfélszolgálatuk. Az is kb. ennyit bírt kiadni magából.Menne aida a pofájába, de egyelőre itt van még elcsomagolva.
Mivel nem derül ki menü nélkül mit hová kell dugni, jumperelni, stb.
Ja, meg egy winyó is kell még hozzá, mert működő gépből nem próbálkoznék, hogy kinyírja-e, vagy sem.
Ha már aida futna alatta, akkor nyilván windows is, onnan már sima ügy, nem itt kínlódnék
vele. -
-
-
Rive
veterán
válasz pw12345 #18395 üzenetére
Attól függ, mennyire tette tönkre az akku. Fotót kaphatok, esetleg? Valami jó éles, makrós fotót az érintett területről.
Ha érdemes (valami egyedi, ritka cuccról van szó) akkor van, hogy elég komolyan belemászok, de még igy is van, amit nem lehet megjavitani...
-
pw12345
aktív tag
A képek alapján jobban, mint, amiről képet tettél fel, az elég lightosnak néz ki, azokhoz képest, amiket láttam eddig.
Na olyan képet egyhamar biztos nem, legfeljebb jó homályos, makrótlant: ilyet tud a gépem
Tegnap patkoltam az egyébként is döglött XT FDD-I/O kártyájára egy CR2032-es elemtartót.
Érdekes, hogy a nyák rajzolata alapján eredetileg is ilyet szántak rá, mert pont beleillik,
nem úgy, mint az otromba akku pack. -
peti_s
addikt
No, összeraktam új házba a K6-III+ gépemet, megfogadva a tanácsot h a FSC házhoz való táppal tegyem össze. Valóban az, de sajnos kis terhelésre nem indul. Nem lehetne ezt valahogy kiküszöbölni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest