- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BusinessGuy
őstag
Visszatéritéssel kapcsolatban mik a tapasztalatok?...
A problémám hogy pár éve vettem egy motyit egy embertől alza garival - kártyával fizetett érte annó. Hibás lett bevittem, leadtam saját adatokkal. Jött a levél hogy visszatérités... Namármost felhivtam az ügyfélszolgálatot ahol egy hölgy azt mondta hogy látja hogy blokkolva van a visszafizetés és kiküld nekem egy utaláshoz szükséges levelet adjam meg IBAN számlaszámom, számlatulajdonos nevét. Megtörtént.
Közben jött egy üzenet amiben linkre kattintva megadhattam hogy készpénz vagy visszautalás igy felhivtam őket ismételten, másik ügyfélszolgálatos látja hogy beküldtem az iban számot ezt továbbitották is a megfelelő osztálynak, de azért a kiküldött email-ben szereplő linken is adjam meg az iban számot. Megtettem.Erre ma jött egy levél hogy visszautalás megtörtént. Nem tudom sablon levél-e vagy sem de az is szerepel benne hogy "Kártyás fizetés esetén a visszatérített összeg arra a számlára kerül visszautalásra, amelyről a vásárlás eredetileg érkezett."......
Kicsit nyugtalanit mert egyrészt direkt kétszer is megadtam hova utaljanak, az ügyfélszolgálatosOK ezt kétszer is megerősitették, erre most ezt irja egy 3. ügyfélszolgálatos levélben - ez igy futhatok a pénzem után kategória ha oda utalják....
Van erről bármi tapasztalat hasonló felállásban - vagyis külön megadtátok IBAN számot,stb?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz BusinessGuy #8152 üzenetére
Visszautalás után kell 2-4 munkanap amíg megérkezik a számlára a pénz.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
addikt
válasz BusinessGuy #8152 üzenetére
Ez tipikus, nekem többször volt hasonló, csak nekem “házon belül” a saját és a céges vásárlásaimat keverték folyamatosan össze. Tapasztalataim szerint semmit nem ér az ha külön megírod nekik mit szeretnél mert a végen úgyis az van amit ők akarnak. Nekem legutóbb volt egy céges jóváírásom ami kp-ban lett kifizetve anno és e-mailben kértem, hogy utalják el a céges bankszamlára. Erre elutalták az én magán bankszámlámra és amikor megreklamáltam, akkor annyit mondott az ügyfélszolgálat, hogy utaljam én tovább a céges-re.. Fel tudod venni a kapcsolatot az eredeti vásárlóval?
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
BusinessGuy
őstag
Azt tudom,köszi.
Angie: Direkt ezért nem irtam hanem telefonon beszéltem két ügyfélszolgossal. Most konzultálok velük chaten, azt irják hogy az utalás manuálisan lett inditva - nem automatikusan - vagyis valószinü a megadott számlaszámra. De elküldik a bizonylatot az utalásról.
Nem tudom felvenni a kapcsolatot, vagy nem tudom fel tudom-e venni. Eddig nem vettem mert az egész gariztatás a saját emailemmel telefonszámommal és alza fiókomban történt. Az ügyfélszolgálatosok pedig mindketten megerősitették hogy az új IBAN szám továbbitva lesz (és lett is) a megfelelő osztálynak.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz BusinessGuy #8155 üzenetére
Nagyon szurkolok, majd írd meg mire jutottál!
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
BusinessGuy
őstag
Köszi meglesz.
Bizom benne hogy igy hogy telefonon is egyeztettem azonnal, megerősitették hogy a számlaszám elment a megfelelő osztálynak és nem automata hanem manuális utalás volt igy ide érkezik a zseton. Egyrészt nemigen van kedvem futkorászni a pénzem után másrészt azért itt nem egy 30 napon belül elállásról vagy nemrég történt vásárlásról van szó van szó hanem egy 3 és fél éve vásárolt termék gariztatásáról / visszatéritésről mert nem tudják javitani. Ennyi idő elteltével nevetséges lenne ha fel sem merülne hogy vajon jó-e ha az eredeti helyre megy vissza a pénz főleg ha külön jelzik nekik hogy nem jó....Az akcióik néha homlokáncolósak de ügyintézés szempontjából eddig nem volt gondom velük remélem igy is marad mert évek óta őket preferálom pont emiatt. Eddig sosem volt gondom velük gariztatás és egyéb terén igaz eddig mindig általam vett motyit vittem.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz BusinessGuy #8157 üzenetére
Nekem jó tapasztalatom volt a messengeres ügyfelszolgálattal, 10 percen belül válaszolt egy segitő (ez a terminus van náluk emailben is) és gyakorlatilag folyamatosan tudtunk beszélni. Előnye, hogy nem kell a telefonon lógni állandóan és a leírtak megmaradnak.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
BusinessGuy
őstag
válasz kpityu2 #8158 üzenetére
Ó megmarad a telefonos is mert rögzitem a hivásokat. Ettől függetlenül reménykedek, chaten ahogy irtam azt irták hogy nem automatikus utalás volt hanem manuális vagyis valószinü hogy a megadott telefonon és weben keresztül is megadott számlaszámra megy a visszatérités. Várom a bizonylatot, azt mondták ma 24-48 óra mire megkapom.
-
addikt
válasz BusinessGuy #8160 üzenetére
Nah szuper, akkor nőttek a szememben is reputációból
-
bul07
nagyúr
Most hogy kijött az emag genius és van értékhatár a ingyenes szállításnál
Nem gondoljátok hogy majd a AlzaPlus+ megjelenésének évfordulója előtt új előfizetésekre új szabályokat hogy be az alza?
Mondjuk ő is behoz értékhatárt az ingyenes szállításhoz
Régi előfizetések még lefutnak értékhatár nélkül, de aki újít vagy új előfizetést köt arra meg már az új szabályokÉn láttok rá esélyt hogy változtat, mert nem látom azt hogy hogy éri meg neki egy 290Ft-os terméket([link]) ingyen szállítani mondjuk postán maradóként
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
SUPREME7
addikt
Maximum akkor nem éri meg nekik, ha csak azért a csomagért kellene szállítani oda, ha amúgy is megy oda csomag, teljesen mindegy, és azért szerintem nincs nagyon olyan pont/box ahova napi egy csomag megy, és az is valami kacat. Emag szerintem azért nem mert ennél jobb fej lenni, mert így is sokszor beledöglött a sameday. Most elvileg beszippantanak egy másik futárszolgálatot, gondolom mindenestűl, talán jobban fog működni a dolog. (vagy rosszabbul )
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz SUPREME7 #8163 üzenetére
Én csak postára rendelek, az ország nagyrészén nincs automata semilyen.
És gondolom sokkan vannak úgy mint én hogy csakis postán maradó opciót válasszák.( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BaLee
addikt
Elenyésző ilyen rendelésük lehet szerintem, néztem olcsóbb dolgokat (memória kártya stb.) és jellemzően drágábbak, sokszor akár 1000Ft-al mint az árukereső legolcsóbb találat. Amennyi csomagjuk lehet szerintem 100ft nagyságrendet fizetnek egy-egy csomagért szóval pont meg sem érzik ha minden 100. ember rendel egy 290Ft-os vacakot alza plussal.
Emagnál mondjuk több apró kacat van, lehet ők emiatt állítottak be minimum összeghatárt. -
mályva
aktív tag
Sziasztok!
Alza felbontott- 4000 ft-al olcsóbb az elektronikai cucc- konzol, mint az új- amit akarok venni, szerintetek ezeknek csak tényleg a doboza lett kibontva, vagy meg is vannak rongálva?a felbontott-megjelölés van rajta nem a használt
köszi a tippeketMegbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
-
dashed
senior tag
Ha valakit érdekel, én küldtem vissza semmi baja. 11 ezerrel olcsóbb 🙂
ASUS TUF GAMING B450-PLUS II
https://www.alza.hu/asus-tuf-gaming-b450-plus-ii-d6964879.htm
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
A következő "problémám" van: van kb. 250k Alza kuponom, viszont nem találok olyat TV -t, ami nekem megfelelne (65" TCL C805) az oldalon.Igy ideje már hírdetem a kuponokat, olcsóbban mint a névérték, de eddig senki nem írt... arra gondoltam, hogy vennék valami más terméket, pl. telefon, és meghírdetném azt, és zsír újonnan talán nem buknék annyit.
Szerintetek melyik lenne az a termék, amin a legkevesebbet buknám?
Köszi a válaszokat! -
bul07
nagyúr
válasz ad4m1337 #8174 üzenetére
Vagy tegyél fel olyan hirdetést hogy valamennyi százalékkal olcsóbban megveszed másnak a cuccot amit amúgy is meg akar venni az Alzáról
Ő elutalja neked a kialkudott összeget és te meg megrendeled az ő címére a cuccot kifizetve
Pl
Cucc 250e Ft- te mondod hogy 235e Ft-ért megrendeled neki, ő átutal neked 235e Ft-ot te meg kuponnal fizetve megrendeled az ő címéreÉn a Steam-en kártya eladásból származó eurót így szoktam kiszedni
pl 20€ a játék akkor nekem átutal 18€ és én ajándéknét megveszem neki( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
FireShadow
senior tag
válasz ad4m1337 #8174 üzenetére
Galaxy Budsot semmiképp, nem kell senkinek (ugyanígy "jártam"). Nem tudod elkölteni mosóporra vagy telefonra vagy kávéra vagy olyan kutyafülére ami amúgyis kell?
Amúgy írd bele a hirdetésbe hogy ajándékutalvány mert az a tisztes neve.
ad4m1337: olyat én is próbáltam törölték is egyből valamiért
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Vasárnap visszaküldtem egy csomagot az Alzának, elállás címén, a Pesti úti boxban adtam fel, de a feladásról nem kaptam se sms-t, se emailt, az Alza oldalán a Reklamációk alatt továbbra is 'Beérkezésre vár' a státusza, normális ez az átfutási idő?
Nem annyira sürgős végülis, viszont nem kevés az érték, és a leadás se ment zökkenőmentesen. Miután nyitottam és zártam a rekeszt, a box képernyője mintha megfagyott volna, ezért még ott hívtam az ügyfélszolgálatukat, azt mondták ne izguljak, közben meg ki is léptetett a box, azóta semmi hír a csomagról.
Let the Zone take me if I am.
-
BaLee
addikt
Változó. 2 visszaküldésem volt mostanában, egyiknél eltelt 3-4 nap míg változott a státusz, hogy megkapták és utána még több nap volt amíg visszautalták az összeget. Legutóbb viszont kb. 1 napon belül megvolt a státuszváltozás + a döntés.
Mondjuk az automata rendszerük nem annyira jó ha csomagautomatánál fizetted, mert amíg bankkártyával ott visszafordítják a tranzakciót és jóváíródik, addig ha automatánál fizetsz választhatsz készpénz és banki utalás között, hiába írtam be a számlaszámomat 2x is, nem történt semmi sőt másodiknál már hibát írt.
Chaten segítettek, küldtek egy emailt amire válaszként elküldtem a számlaszámot és utána tényleg 1-2 napon belül megkaptam. -
Rankerz
senior tag
Sziasztok,
Xbox Series S-t nézegetem egy ideje, de múlt héten lemaradtam a 10% körüli Alza+ leárazásról
Érdekelne hogy mennyi az esély rá hogy újra belekerül az Alza+ kampányba ugyanaz a termék?
Esetleg van valami módja hogy kedvezményt, kupont szerezzek ? -
addikt
válasz Rankerz #8184 üzenetére
Erre nehéz válaszolni. Vannak termékek amelyek szinte mindegyik akcióban benne szoktak lenni, többnyire az alza sajátmárkás termékei, vagy egyedi import termékei.. de vannak olyanok is amelyk alkalomszerűen kerülnek bele az akcióba, én is hasonlóan jártam pár hete egy corsair termékkel, azóta is várom újra a csodát. Innen is üdvözlöm Őket, ha véletlenül olvassák a topic-ot, akkor a termékszám: CO-9050154-WW
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Elnézést ha már sokszor előjött ez a téma de hátha itt tudtok nekem választ adni. Adott egy monitor Alza.hu-n. HUF 440k magyar ár. Kíváncsiságból megnéztem a másik 4 ország Alza honlapján hogy mi az ár. A pontosság igénye nélkül így néz ki (pár € difi van köztük de nem materiális):
DE: €900
SK: €900
AT: €900
CZ: CzK 27000
HU: HUF 450000Először amíg csak a német árat néztem arra gondoltam, hogy egyszerűen a €900-ra rájön a 27% magyar áfa és kb akkor helyben vagyunk. Viszont elnézve a többi árat nem tudom mi van emögött az árképzés mögött. Az is szinte biztos hogy mind az 5 országot egy raktárból (Cseh?) szolgálják ki mert mind az 5 honlap ugyan azt a raktárkészlet mutatja. Ha nincs difi a raktárban, az eurós országokban ugyan az az ár, akkor a cseh és magyar országoknál miert ennyivel több? Nyilván ekkora difit az FX sem okoz. €900 = ~ HUF 350k. Miért kerül ez csak nálunk és a cseheknél ennyivel többe? Ha jól látom cseheknél 21% az áfa. Létezik hogy a nem eurós országokban az euró arra jön még rá a 21% illetve 27% áfa?
Illetve várható hogy el fogja nálunk is érni a €900 körüli árat? Ennek a monitornak kb. €900 a valós értéke. Amennyiért HU/CZ Alza árulja jelenleg az abnormális.
Köszönöm!
UI: ha kell belinkelem szívesen a monitort ha segít bármiben de gondoltam nem szükséges ehhez az okfejteshez.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
bul07
nagyúr
Megnézik hogy az adott országban mennyiért megy és ahhoz áraznak.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Landon
őstag
És valami comparable alapján lövik be a kezdő árát? Ez nagyon rosszul hangzik. Pl. belovi hogy HU a hasonló monitorok 450-500 körül mennek és oda húzzák ezt is? Monitor spec alapján ez most nagyon mellé ment. Meddig kell itthon nem elvinni senkinek hogy lejjebb húzzák?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
bul07
nagyúr
Ha ÁK(árúkereső) ár egy szinten van a többivel akkor annyi nem fogja olcsóbban adni
De van hogy az adott márka van túlárazva idehaza mert a sok balga vevő annyiért is megveszi mert az a neve és mert felkapott
Cosori Airfryer ilyen
Itthon sokan verik rá magukat meg lenézik ha más mondjuk Lidl gépet vesz, aztán ott jön a röhögni való hogy itthon 57e-től felfelé van az ára a gépnek, Németben meg fix akcióba 99€, és van hogy ebből van engedmény
Vagy amazonról is 40e Ft
Akkor miért adnák olcsóbban ha idehaza csak a neve miatt felárral is megveszik
Persze jó gép a Cosori de nem felárral[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
Kis elállás tapasztalat.
Ma visszavittem egy terméket személyesen, aztán ma este csak a termék áráról kaptam értesítést, hogy visszatérítik, a szállítási díj lemaradt.
Ugye elállás esetén az eladó köteles a csomagküldés díját is visszatéríteni, amennyiért kiszállította a vevőnek.
Most írtam nekik a reklamáció menüpontból, de holnap fel is hívom őket. Szóval mindig legyetek résen.
[ Szerkesztve ]
-
Depiboy
tag
Szerintem várd ki az utalást, vissza fogod kapni a szállítási díjat is, én is mindig a teljes árat kaptam vissza.
-
AnonymusX
senior tag
Köszi a válaszokat, de a rendszerük és e-mailük szerint egyelőre nem.
Ajándékutalvánnyal és a maradék összeget bankkártyával fizettem. A bankkártyával fizetett összeget teljes mértékben visszatérítik, az ajándékutalványos rész kifizetéséről pedig azt kérdezi az automata rendszerük, hogy hogyan adják vissza. Na ez utóbbi összeg pont annyival kevesebb, mint a szállítási díj volt.
Tippre visszavitelnél rosszul vitte be az ügyintéző a visszafizetendő tételeket a rendszerbe, lemaradt a szállítási díj.
[ Szerkesztve ]
-
tomszli11
tag
Valaki akinek van esetleg Alza Plus előfizetése mennyire jófej? Esetleg lerendelne nekem valamit a budapesti bemutatóterembe?
-
addikt
válasz tomszli11 #8198 üzenetére
Én is tudok segíteni, ha kell neked, vagy másnak
Új hozzászólás Aktív témák
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest