- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeszab
tag
Esetleg valakinek i7-es,vagy i5-ös 5750G tapasztalat? Hűtés,játékok, akkumulátor üzemideje, stb
-
Bikkrom
senior tag
válasz szeszab #20051 üzenetére
Egyébként fontos az i5-i7? Ha a játék a leghardverigényesebb alkalmazás amit tolni fogsz fölös az i5-i7. A VGA lesz a korlát. Nekem tökéletesen elég az i3-as 5750G, meg nincs is fps különbség az i5 és i7-hez képest. Vagy lesz valami komoly alkalmazás ami kihasználja?
i3-asról tudok csak nyilatkozni. Ebben 80 fokig tudtam tornászni 3 óra BadCompany2-vel a CPUt és a GPUt. Az aksi hihetetlenül jó... Egy TimeLineX is elbújhat. Nem tudom hogy csinálták de iszonyat sokat bír. Játékokat jól bírja, BC2 megy highon is natív felbontásával, de inkább levettem mediumra mert robbanásoknál leesett 10fps környékére néha az fps.Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
zso79
őstag
Bocs az offért, de sürgősen meg kell válnom egy 1,5 éves 5739G-től
-
zso79
őstag
Találkoztatok már olyannal, hogy magától állít a gép a fényerőn, attól függően, hogy sötét vagy világos a megjelenített kép? Csak akkor csinálja ha akksiról megy. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? (5750G, win7 x64 sp1, legfrissebb driverek)
-
Osi222
tag
Sziasztok!
Itt pihen nálam egy acer travelmate 5520g, ami bár bekapcsol, semmi képet nem ad ki magából. Csak a venti pörög és a zöld bekapcsgomb. Próbáltam külső moncsit rákötni, funkcióbillel átkapcsolni, hátha változik akkor valami, de nem reagál rá. Ahogy a capslock se moccan meg. Mivel ATI/AMD kombó van benne, az első tippem az volt, hogy túlforrósodott a gpu, vagy a cpu, így nekiestem a kipucolásának. Nem túl szép képek fogadtak, amikor leemeltem a hűtőt:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/g33tXXPK9EVG9b2BknL7Xg?feat=directlink
A procin elég csúnyán ráégett a hövezető trutyi, a gpu-n annyira nem volt vészes a dolog:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/KE0o0rJpFdBrjihV6k3g8w?feat=directlink
Mindent kipucolva már nem volt olyan vészes a helyzet:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/6s9zBPntczp94YJOq-6sRQ?feat=directlink
Újrapasztázva, kipucolva mindent viszont még mindig nincs semmi változás.
Venti pörög, és bekapcsgomb világít, de ezen kívűl sajna semmi életjel.
Megnéztem még a ramokat és a hdd-t, sajna azok is rendben vannak, másik gépben gond nélkül mennek.
Erős a gyanúm, hogy alaplapi probléma lesz, de sehol nem látni semmiféle szétpukkant kondit, vagy bármiféle hibás cuccost. Így még az alaplapon kívül lehet esetleg a cpu/gpu páros közül is valaki a tettes, de őket sajnos más gépben nem tudtam tesztelni.
Ha bárkinek bármiféle tippje vagy tapasztalata van ezzel kapcsolatosan, kérem ossza megKöszönöm előre is a válaszokat!
-
cse978
csendes tag
Emberek HELP!!!!!!!!
Acer 3810T
Akksi benn töltő rajta, Windows 7 szövege:
24% töltöttség, akku nem töltődik.
(se narancs se kék led nincs)220 lehúz gép azonnal kikapcsol.
Akksi ki, 220 rá gép működik.
Csak akksival gép be sem kapcsol..
A gép 2 éves legalább.
Kérdés akksi ment galyra vagy a gépbe valami?Köszönöm urak a helpet!!!!
:)
-
félisten
Aceréknél lehet olyat elkövetni, hogy telefonálok nekik lazák a zsanérok kérem a javításukat, kiküldöm nekik, de a HDD itt marad és máshoz nem kell nyúlni?
(minden létező gar van a gépen mér 2 évig)[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
bagyusz
őstag
válasz Kolondrum #20068 üzenetére
Mivel neked csak a zsanérokat kell meghúzni. A szervizesek nem csinálnak plusz munkát ha nem muszáj. Másrészt meg ők nem törődnek, hogy mi van a gépeden, mert az magántulajdonnak minősül. De ha félsz az ilyenektől akkor biosban beállítod a hdd lejelszavazását.
[ Szerkesztve ]
-
cse978
csendes tag
Az akksi tipusa: AS09D70
A narancs/kék led ma 2x felvillant. semmi több.
Még 1x hogy érhető legyen.
a gép megy ha:
220 rajta simán
ha 220 rajta és még az akksi is benna gép nem megy ha csak az akksi van rajta.
Ha fogom és menet közben kirántom a 220-t azonnal leáll a gép.
A Win7 system trayen szöveg: 24% áll rendelkezésre (csatlakoztatva, nem töltődik)
A legfrissebb bios van rajta!!!!!!
PS: bevállalnátok az utángyártott akkut?
Már ha valóban az akksi halt meg.[ Szerkesztve ]
:)
-
poczabence
tag
válasz Kolondrum #20068 üzenetére
"A merevlemezen tárolt adatok biztonsági mentése és titkosítása a felhasználó feladata, tehát aki féltve őrzött adatokat tárol a merevlemezen és nem bízik a szervizekben, az biztonsági mentés után törölje az adatokat, vagy akár a teljes merevlemez tartalmát – a szervizben újratelepíthetik az operációs rendszer. A szerviz minden esetben fenntartja magának a jogot, hogy a merevlemezen lévő adatokat megsemmisítse és friss operációs rendszerrel kezdje meg a tesztelést, azaz biztonsági mentést nem vállalnak, egyébként pedig az adatkezelési szabályzatban leírtaknak megfelelően járnak el."
-
félisten
válasz poczabence #20075 üzenetére
El fogom olvasni!!!
Akinek csak notija van hova menti? Vagy ha már nem indul akkor mit kezd vele? Nekem most per pill van hova menteni, de nagyon nincs kedvem újrahúzni pl egy zsanér erősítés miatt, abszurd. Vétel előtt is már ezen lovagoltam, mi van az adatokkal? A gyári OS meg hulladék, ne nevettessünk már egy linuxxal. Azon belül is valami elbaszott változattal.
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Szerintetek egy, az aláírásomban lévő laptopot mennyiért lehet mostanság eladni? A gép kb. 8-9 hónapos lehet.
Előre is köszi.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
bagyusz
őstag
válasz mokus1 #20076 üzenetére
Ha már témában vagyunk, ajánlom figyelmedbe ezt az oldat mivel HP tulajdonos vagy.
-
félisten
Mert anno erre volt zsém, tudod amit összedolgoztam és a windows megléte nem szempont. Amúgy meg első notim, ma már talán nem így csinálnám.
bagyusz! Ebben nincs olyan, ennek olyan alap a biosa, hogy csak lesek! 2 éve 109k volt, nem egy erőmű.
Osi222! Így már érthető! Nekem is meg páromnak is szinte sorozatszámra (komolyan) egyforma notink van, enyémen se karc se semmi, akku 90%-os 2 év után, nála ez a kép: izzóval megolvasztott fedlap, 65%-os akku, por, kosz, szamárfüles címkék.
[ Szerkesztve ]
-
Osi222
tag
válasz Kolondrum #20087 üzenetére
Tiptop állapotban van a gép, holott 3 éves. Tehát nem azzal van a baj, hogy nem tud rá vigyázni. Szimplán nincs tisztában olyan dolgokkal, amit egy átlag felhasználótól nem is várhatunk el. Mert azt bizony, hogy egy köztudottan rendesen fűtő rendszernek trágyán csinálják meg a hűtését, te lehet hogy tudod, és számítasz is rá. Sajnos egy 1.0 user viszont nem. Ő nem fogja szétszedni, újrapasztázni stb. Az meg hogy tisztán tartja (mint jelen esetben is látszik), annyi mint halottnak a csók. Sajnos acertől függetlenül sok gyártónál ugyanez a helyzet, tehát nem márkafüggő...
-
Osi222
tag
válasz mokus1 #20091 üzenetére
Tuti tipp nincsen. Általában ami be szokott (nálam és kollégák között) válni, hogyha tápról használod, szimplán kiveszed, azt csak akkor tartod benne, ha mobil használatra is kelleni fog. Minden aksi sajnos öregszik, így még azzal (is) lehet kímélni, ha fényerőt lejjebb veszed, és cpu-t is energiatakarékos üzzemmódban használod. Ajánlatos erre az energiagazdálkodási opciókat használni win alatt.
-
Bikkrom
senior tag
válasz Kolondrum #20093 üzenetére
Nah ez engem is érdekelt. Csak az Acer blogon bekavartak, mert azt írták, hogy az elektronika tartja karban vagy mifene... De akkor én is kikapom. Nagyot alkotott az Acer az 5750G-vel, majdnem 7 órát tudtam belőle kipréselni energiatakarékos módban, szeretném megtartani egy darabig ezt a szuper aksi időt. Kössz a tippeket!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
válasz Bikkrom #20094 üzenetére
Mer a Norbi monta?!
Nem akarom bántani Symbian-t, és téged se, de annyi legenda kering hogy az megtöltene egy Mythbusters adást. Mindenkinek megvan a maga bevált(nak hitt) Juju varázslata, szertartása.PL. Kivenni csak akkor érdemes, ha a gép annyira fel van pörgetve, hogy az aksit felfűti 45-50 fok fölé. Hiába veszed ki és teszed a polcra, a frigóba, ... ott is éppen úgy fog öregedni mintha a gépben lenne. Viszont ha a gépben van akkor el is tudja látni feladatát, pl. áramszünet/ingadozás esetén nem vesznek el az adatok, van idő befejzni/menteni a munkát. Nem kell azzal kezdeni, hogy felrakom tölteni az aksit, csak a hónom alá csapom a gépet és megyek.
Az akkumulátorok nem bírják annyira a gyűrődést, mint a noti többi része. 2-3 év alatt lenullázódnak maguktól is. Persze van 1-2 ellenpélda, ami akár 4-5 évet is elketyeg, de nem ez a jellemző.Nem véletlen hogy csak fél/egy év garanciát vállalnak rá. Szóval aki notit vesz, az kalkulálja bele, hogy ~3évente kell új aksit venni.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
Ez is oké, de tény, hogy nekem többet megy ma is és alacsonyabb töltöttségi szinten száll el belőle a lélek. Az sem mindegy ki használja mert alaki ***k arra hogy elszáll belőle a lélek, semmi baj töltő és bekapcs, igenám ekkor szokott az elhasználódás felugrani, onnan tudom mert velem is ez volt.
-
-
félisten
Oké! Tegyük fel 0% az elhasználódás, ez volt nálam is. Lassan egyre magasabb %-os szinten kapcsol ki a gép ahogy az akku használódik. Ez egyszer megtörtént mert nem figyeltem, hipp hopp lement készenlétbe. Be sem akart kapcsolni, rátettem töltőre, elindult és már 1%-os volt az elhasználódás, ez előfordult még egyszer aminek eredménye a 10%.
-
válasz Kolondrum #20098 üzenetére
ja értem... Hát az elektronika a töltés kisütés ciklus alapján becsli ez az elhasználódást. Vanak olyan elektronikák, amiket időnként kalibrálni kell hogy pontos(abb) értéket mutassanak. Ezeket általában leírják a manuel-ben hogyan lehet elvégezni.
Mindenesetre az tény, hogy ezekre az aksikra érdemes rátölteni, mint megvárni, hogy lemerüljön.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest