- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz lacafaca #67392 üzenetére
Keresni laposföldre is tudok, csak az se bizonyít semmit.
Az a link vótmá'. Nem alkalmas annak a bizonyítására, amit bizonyítani szeretnél vele.
Az, hogy milyen idős volt valaki amikor meghalt, a csontok alapján jól becsülhető.
Az egész paleolitikumból más sincs, csak csont.
Az egész prímán szinkronban van azzal, amit az utolsó kőkorszaki szintű kultúrákról leírni sikerült.
Ennyike. Akkor is, ha a paleodivatmarhaságot el kell adni valamivel./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
Pontosan, minden tétel mellett x% valószínűséggel, ahogy írtam is. Ha pedig élesben elkapom a koronát (=mondjuk 10% esély 2éven belül), van kb 10%*10%=1% esélyem arra, hogy valami maradandó kárt okozzon, és akkor pesszimista voltam.
#67402: +még ugye hozzátesszük azt, hogy most ugye lemegy egy tényleg komoly hullám (tömött maszknélkülis képek keringenek megint Londonról pl), valószínűleg márciusban duplázva (amikor mezei halandó "fiatalként" kb nulla esélyünk lesz még vakcinához jutni) ÉS beoltanak egy rakás embert.
Nem számítok a közeljövőben olyan új, durva hullámra, amitől már lehetőségem is lenne megvédeni magam. Mondom ezt úgy, hogy 50km-en belül 3 ország fizetős EÜ-jéből válogathatok, ha nagyon szeretnék szurit.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
nagyúr
válasz Reggie0 #67399 üzenetére
Azért a fejlődés során sok minden változhat, akár tudományos tézisek is. Ha már Pitagoraszt említed, az ő idejében nem lapos volt még a Föld?
Zőccségevő komám meg amúgy olyan, mint a Hegylakó, nyilván túl is él mindenkit! Vagy nem, de pszichés nyekkenése biztosan nem lesz... ja ezt nem emlegetem, mert megint leelmebetegez valaki.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
lacafaca
addikt
megint magadra vetted, hogy rád gondoltam speciálisan...a pudingtársadalom tagjaira...ha te nem vagy tagja, csak üdvözölni tudom ezt
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
válasz Reggie0 #67399 üzenetére
hát...te sem igazán. vannak kőbevésett tények és vannak dolgok, amik elég gyakran változnak, éppen milyen a széljárás, vagy épp a politikai berendezkedés..
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
BalanceR
addikt
Vótmá'?
[Gődényt nem engedték be a biztonságiak saját dedikálására a pólus centerben]
Btw, én sem engedtem volna be, nem is engedélyeztem volna a dedikálást, mivel valószínűleg a követői közül sokan simán maszk nélkül, dacból szabályt szegve vonultak volna a pápájuk elé, a karácsony előtti tömegbe "ezüstszombaton" pont az hiányzik még egy tömött plázából, hogy maszkellenes idiótákkal vitatkozzanak az őrök...[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Drizzt
nagyúr
Es amit szinten fontos hozzatenni, hogy nem azert vannak a listan mert akar egyszer is elofordultak mar az uj oltasokkal. Hanem azert, mert regebbi mas oltoanyagoknak/gyogyszereknel(egy reszuk mrg konkretan a koronavirus velejaroja) ilyenek fordultak elo. Igy erdemees monitorozni oket, hatha most is megesik, s akkor lehet donteni arrol, hogy igy is elegge biztonsagos-e az oltas. Tehat ez a lista minel nagyobb, annal jobb. Annal jobb kepunk lesz a biztonsagossagrol.
I am having fun staying poor.
-
lacafaca
addikt
válasz Reggie0 #67411 üzenetére
össze vissza vagdalkozol a témák között...most éppen hogy jött ide a vírus?
szabi__memo 19. század...kicsit tovább kellene lépni...méghogy én vagyok maradi
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #67404 üzenetére
Kérdőjel a %. Nem veszettségről beszélünk, ami 98%-ban viszi akit elkap, tehát egy tutira 0.1% problémás (!=halálos, legyen csak vmi tartós, súlyosabb nyavaja) oltást már nem adatnék be. Miért? mert ha megszívod, csak magad hibáztathatod, hogy miért siettél, esetleg direktbe pult alól drágán beszerezve az oltást. A "hagyományos" védőoltások, pl BCG, kanyaró stb súlyosmellékhatás-rátája sokkal-sokkal alacsonyabb a 0.1%-nál.
A %-os kockázatokat meg sorry, a gyógyszergyártó egyes szám első személyben puszira benyögött adataiból nem fogom elhinni. A Pfizert sem sokkal jobban, mint a ruszkit/kínait. Majd ha független szervezetek/konkurrens gyártók is tesztelgetik és nem találnak belekötni valót (a nyugati gyógyszergyárak vérremenő versenyben állnak egymással, óriási előny, ha a konkurrencia termékét sikerül kifingatni), akkor már okés. Nem véletlen, hogy több ország pl a koronában elég mélyen dagonyázó Svájc se rohan az engedélyezéssel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Reggie0 #67408 üzenetére
Persze, de az nem alaptudas volt akkoriban.
Értelek, bár akkoriban alaptudás bármi is......, kb hány tízezrelék hallott a Pitagorasz tételről? Különben változ6nak fizikai, matematikai alaptézisek is akár és ugye a célzottan vizsgálják sem minden esetben van így. Van, hogy egy adott esemény pillanata okoz jelentős felfedezést. Rágen volt egy könyvem, amiben sok ilyet olvasgattam. Kár, hogy gyerek/tinikorom könyvei nincsenek már meg, iskolával párhuzamosan nagyon sok tudást fel lehetett szívni belőlük. Most meg van a net, ami kétélű fegyver, mert a seggbuta alapokkal rendelkező élőlények csak még idiótábbá válnak általa.
Ami örök, az a zöld, persze amíg meg nem érik!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #67403 üzenetére
ez egyébként fura dolog, mert amikor már sokan átestek rajta, meg beoltottak is vannak, egyszer majd mégis elkapod valakitől, csak úgy. ő talán nem is lesz beteg, mert letudta egy éve és másodszorra már tünetmentes.
de tényleg teoretikus téma ez, mert nem kapunk oltást első körben akkor sem, ha szeretnénk, és mire kapunk, már nem kell tippelgetni a mellékhatásokat, dokumentáltak lesznek.
de, ha már elmélkedés: én ebben a helyzetben lehet, hogy azt csinálnám, hogy magamat beoltatom, asszony meg esetleg passzolná az első kört. így, ha bezombulok az oltástól, marad szülő a gyerekeknek. ha meg később eltalálja a családot a korona, én tuti állva maradok és el tudok látni mindenkit.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Reggie0
félisten
válasz lacafaca #67414 üzenetére
Az volt az alapkiindulas. A virus nem foglalkozik azzal, hogy mit hiszel el es mit nem. A baranyhimlo attol meg ugyan ugy veszelyes marad.
Parci alairasa mindent elmond errol a temarol. Annyival lehet kiegesziteni, hogy akinek atment a laban az ifa, az sem lesz bolcsebb, mint az aki elhitte, hogy nehez.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz t72killer #67415 üzenetére
Hát, lehet, hogy Svájc nem rohan az engedélyeztetéssel, de ezt a svájciaknak megoldani nem lesz túl nagy bonyodalom
Ui.: A "hagyományos" védőoltások, pl BCG, kanyaró stb súlyosmellékhatás-rátája sokkal-sokkal alacsonyabb a 0.1%-nál.
Tekintve hogy száz emberből kettő-három már attól émelyeg egy napig ha csak meglátja a tűt, engedd meg, hogy ebben kételkedjek[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
titán
Ha csak azt az oldalt világítod meg, hogy miért ne adasd be magadnak, akkor nyilván ide fogsz jutni. Mi van akkor ha elkapod és lesz egy maradandó tüdőkárosodásod? Vagy megfertőzöd a családot és lesz aki belehal? Érthető amiket írsz, azonban szerintem egy védőoltást több oldalról is érdemes mérlegelni.
Szerintem amúgy ha már elérhető lesz széleskörben az oltás, lesz egy olyan jelenség, hogy a társadalom ki fogja magából taszítani azokat, akik nem adatják be. Tutira sok munkahelyen kötelező lesz, hogy többé ne jelentsen ott problémát ez a vírus, tervezhető, stabil légkör alakuljon ki. Ehhez nyilnán működnie kell a gyakorlatban is az oltásoknak, ez úgy is kiderül hamar.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz Reggie0 #67418 üzenetére
fail...a bárányhimlő gyerekkorban egyeltalán nem veszélyes...persze tudom, ma már egy fejfájás is minimum egy enyhe lefolyású sztrók, ez tiszta
-
rgeorge
addikt
Ez a lista nem egy konkrét vagy az összes vakcina mellékhatásainak listája. Ez egy FDA lista azokról a potenciális betegségekről, tünetegyüttesekről, amiket elsődlegesen figyelni kell egy vakcina vizsgálata alatt (safety surveillance). Nyilván nem lehet mindent mindenre célzottan vizsgálni, ezért felsorolják azokat, amikre egyáltalán van esély a vakcinák általánosan ismert tulajdonságai valamint a COVID-19-el összefüggésbe hozott szövődmények (pl. Kawasaki) alapján.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
t72killer
titán
Így van, mire tényleg kapható lesz az oltás, akárcsak Ny-EU-ban, addigra már sokmillió rozoga idős embert átoltanak vele és kiborul a bili, ha vmi nem stimmel .
#67419: tollvonás kérdése bármelyik országban. Az oltóanyag beszerzése már neccesebb kérdés, ott valszleg a pénzeszsák svájciak fél utcával előrébb állnak a sorban mint K-EU. A megrendeléseket egyébként a legtöbb ország már rég megtette, engedélyektől függetlenül.
#67422: nagyon remélem legalább 2 vagy inkább 3 nagyságrendet tévedek. Viszont még nem tudni. A pandemrix számaira nem emlékszem, az volt a legutóbbi komolyabb biliborulás. A piacon máris több nagyobb szereplő van, egész eltérő stratégiával - elképzelhető, hogy valamelyik típus jobban nyesi a népet mint az éles covid, valamelyik pedig ideális.
#67424: mezei influenzaoltásnál ezek egyike-másika hébe-hóba elő is fordul.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #67423 üzenetére
ugyanúgy nem veszélyes, ahogy a korona fiatal felnőttkorban. túlnyomórészt nem veszélyes. haverom elkapta a koronát nemrég, gyenge náthás tünetei voltak, rögtön közölte, hogy ezért a a nagy felhajtás..?
nálunk, mivel ott volt a gyerekeknél az atópiás dermatitisz (autoimmun cucc, nem véletlen, hogy a kruppal együtt, a nagyobbik már ki is nőtte mindkettőt), evidens volt, hogy qrvára oltani kéne rá, mert nem volna vicces, ha elkapná. még oltás után is elkapta és még úgy sem volt vicces.
nem értem igazán az oltásparát, mert önmagadnak mondasz ellent: az oltás egy legyengített vírus, gyakorlatilag. tökéletes edzés, hadgyakorlat az immunrendszerednek, nem gyengébb lesz tőle, hanem tanul általa.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz lacafaca #67423 üzenetére
a bárányhimlő gyerekkorban egyeltalán nem veszélyes
legalább ne írnál le ilyen orbitális faszságokat, könyörgöm... oké, hogy fogalmad nincs róla, de akkor minek írsz bármit is?Csak azt remélem, hogy senki se veszi komolyan az ilyen ámokfutásaidat...
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
lacafaca
addikt
válasz szabi__memo #67426 üzenetére
aha (tedd hozzá, a tudomány mai állása szerint )...érdekes mód, amíg nem volt rá oltás, a kutya nem törődött vele, megjött az oviba és kb mindenkin átment...mindenféle hisztéria nélkül. mára, hogy van rá szuri, mindjárt átkerült a rettegett kategóriába lol
persze azt hozzá kell tenni, az sem véletlen ugye, amikor a gyereket az 50m-re levő oviba is kocsival hordják a szülők, amitől fulldokolnak a városok, amik meg hozzák magukkal az egyre több és korábban kialakuló betegségeket[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz lacafaca #67433 üzenetére
A színtiszta tények az hogy a bárányhimlőbe ritka esetben bele is lehet halni. Ennél gyakoribb esetben tüdőgyulladás, májgyulladás, agyvelőgyulladás, szívgyulladás, vérmérgezés, idegrendszeri problémák, stb.
Lehet a te agyadnak is ez tett be/na! Parci/[ Módosította: Parci ]
-
lacafaca
addikt
válasz szabi__memo #67436 üzenetére
oké
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #67435 üzenetére
a bárányhimlő elég jól dokumentált cucc. szóval teljesen fölösleges vitatkozni azon, hogy milyen, le van írva, sok százmilliós minta alapján, precízen. az a tény.
hogy a te családod hogyan élte meg és/vagy te milyen véleményt alakítottál ki magadban azok alapján, amiket másoktól hallottál (összesen maximum pár tucat eset), ehhez képest tényleg mindegy. az a te szubjektív benyomásod.
nincs gond azzal, hogy neked fontos a saját, szubjektív benyomásod, azzal van gond, hogy a fenti részre közlöd, hogy az hülyeség, a tiéd viszont maga az igazság, holott a fenti szórása elhanyagolható, a te tapasztalati értékeid szórása pedig hatalmas.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Kezd elfajulni a topic...
Úgy érzem letértünk a tudomány vonaláról, már-már hitvita szintű a csevej.
Lacát aki világ életében keresztény volt, ( a hit szerint élt, az apja is, a nagyapja is... ) akarjátok meggyőzni, hogy nincs Isten, és hiába áll az ésszerűség, és a tudomány mellettetek, nem fog összejönni, szerintem érdemes ezt a vonalat elengedni, és belenyugodni mindkét oldalnak.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Koronánál én a rejtett utóhatásoktól parázok, nem a konkrét betegségtől. Ismerős család szeptemberben elkapta, apuka gyerek már fullra jól van, "gyógyult" anyuka viszont párszáz m bicajozástól kikészül. Tetszik nem tetszik, fogyatékos lett. Anyuka vércsoportja A, apu+gyerek nem A. Én is A-s vagyok...
Az oltás egy átalakított vírus. Alapvetően persze, gyengébbnek kéne lennie, mint az éles példánynak.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #67440 üzenetére
hát, én sokkal szívesebben kapom meg gyengítve, mint ereje teljében és akár rögtön nagy kópiaszámban. pláne, ha tudom, hogy érfali betegség, és sok múlik azon, hogy tudok-e pihenni, amikor megkaptam. nem akarom bagatellizálni az oltás kockázatát, de még mindig úgy gondolom, hogy 40 fölött egyértelműen a vírusé lesz a nagyobb, nagyságrendekkel.
ez a vércsoport dolog szerintem túl van fújva, nézegették már és a zsírkirály 0 is csak pár % előnyt jelentett.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz szabi__memo #67445 üzenetére
minek bárkit is...nyitott könyv az életetek és még fizettek is azért, hogy kiadjátok az információkat
-
BalanceR
addikt
válasz szabi__memo #67442 üzenetére
Van konteó topic.
A facebookon megy és "normális életet akarunk" a neve.
Humorforrása kimeríthetetlen
Fél órája röhögök egy ott pörgő topic kommentjein:
Ugye volt ez a Fémoszlop Utahban, amit egy minimalista művész rakott ki pár éve installációként.
Felkapta a net, és egyre több országban helyeztek el hasonló, funkció nélküli oszlopokat, just for fun.
Nálunk is lett egy a 16.kerben.
Namost a normális életesek mennek lerombolni, mert... Kapaszkodj..
Az bizony elme villanypásztor,
és sugárzik
és 5G is van benne
és egyre több országban telepíti ezeket a kormány
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest