Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz t72killer #54756 üzenetére

    A mortalitás ugye az a szám, ami megmutatja, hogy pld. 1000 fertőzöttből hányan halnak meg átlagban, normál egészségügyi ellátás mellett. (mert olyan szerencsére nincs, hogy az 1000 fertőzött egyike sem kap semmilyen ellátást.)
    Tegyük fel, az 1000ből átlag 8 ember hal meg (normál ellátás mellet, a súlyos / nagyon súlyos esetek nagyobb figyelmet, komolyabb kezelést kapnak) így az 1000/8=0,8%
    Namármost, ha a kórházak súlyosan túlterhelődnek, és nem mindenki kapja meg a kellő figyelmet, gondozást, kezelést (pl a folyosón kap ágyat oxigén nélkül, megfelelően beállított gyógyszerek nélkül, vagy nem jut el CT-re ,röntgenre és nem derül fény, hogy a tüdeje roszabb állapotban van, mint gondolták...) így nyilvánvalóan többen halnak meg, illetve több olyan lesz, akinek romlik az állapota, ebből kifolyólag komolyabb odafigyelést igényelne, de ugye a túlterheltség miatt ez elmarad.
    Igy már 1000ből biztos több lesz a halott, mondjuk 1000/13 ami már 1,3% a mortalitás.
    Szemerkélő esőben, ha lyukas az esernyőd, akkor sincs nagy gond, nedves leszel itt-ott, de nem ázol bőrig, de ha felhőszakadás van, ráadásul jég is esik meg a szél tovább tágítja a lyukakat, nem úszod meg szárazon.

    [ Szerkesztve ]

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák