Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    Más aspektus.

    Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a légúti betegségek természetének megfelelően a nyári időszakra nem az országok ''ügyes intézkedései' állították meg a vírust Európában (esetszámok drasztikus visszaesése), hanem a jó idő.

    Érdekes lesz még ez, hiszen az igazán 'veszélyeztett időszak' az elkövetkező ~4 hónap lesz ez alapján. Orbán Viktor is dec-januárra tette a csúcspontot (gondolom ez alapján is).

    De basszus, február végén-márciusban Olaszo-ban pl. 10-20 fok volt.

    most jó idő lesz egy darabig, de szerintem a minusz fokokban, az igazi télben nagyon csúnya lesz még itt a helyzet Mo-n is :(

    Aki azt mondja, hogy a zárás elkerülhető, amikor az első hullámos járványkórházak már lassan telítettek lesznek (Nyíregyházán is úgy tudom, hogy ehhez közelítünk), akkor ez több mint meredek elképzelés.

    Viszont, amin én gondolkodtam. Szinte biztos, hogy a második vonalas kórházakból is mozgattak át orvosokat, ellátó személyzetet... egyre nagyobb lesz a hiány 'humán erőforrás' szemszögéből (halálesetek aránya is még tovább fog növekedni ez alapján). Több mint szkeptikus vagyok, ha így haladunk tovább.

    Nem tudom, csak feltételezem az általános életszínvonal alapján, hogy az egészségügy is jobb állapotban van.

    Viszont 9-11E-s napi ferzősé szám, városok ürülnek ki a lezárások miatt, boltbezárások és külföldről kell segítséget kérniük.... (és hol van még a vége?)

    [Koronavírus: drasztikus korlátozások Csehországban, szinte az összes üzlet bezár]

    "Babis azt mondta, hogy az intenzív kezelésre alkalmas speciális kórházi ágyak számát sikerült 4800-ról 15 400-ra emelni, a kormány pedig további 2500 ilyen kórházi ágyat rendelt. A kormányfő szerint Csehország külföldi segítséget is kért, és például az Egyesült Államokból rövidesen 28 orvos érkezik a cseh egészségügyi intézményekbe."

    [Koronavírus: képeken mutatjuk, hogyan vált szellemvárossá Prága a szigorítások miatt]

Új hozzászólás Aktív témák