Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz BalanceR #108843 üzenetére

    Mennek a "vicces" mémek, körbemagyarázás, úgy látom, hogy ideje a legegyszerűbben, konkrétan feltenni a kérdést, hogy pontot tegyünk a "vita" végére:

    Szerintetek a Pfizer és a Moderna úgy növelte az árat, hogy a termékegységre eső nyeresége egyetlen centtel sem nő ettől? Igen vagy nem? Más lehetőség ugye nem nagyon van. :D

    Amennyiben azt mondjátok, hogy nem, akkor ugyanazt állítjátok, mint amit én, így meglehetősen nehéz megérteni, hogy pontosan min is próbáltok vitatkozni.

    Mivel elég heves ellenreakciót kapott az eredeti kommentem, ezért ha jól értem az az álláspontotok, hogy igen (sőt, még a profitjuk egy részéről is lemondtak, ugyanis az esetek nagy többségében ugyebár ezt jelenti az igen válasz az egyetlen lehetőség mellett, amikor ugyanannyi maradt a profit, vagy hát tartozzon ide persze az elhanyagolható különbség is), ebben az esetben pedig nekem semmi gondom a naivitásotokkal, elfogadom, és arra sincs szükség, hogy engem ilyen vehemenciával próbáljatok meggyőzni erről. Sőt, ezekkel a cégekkel sincs gondom, látva a reakciókat, inkább azt kell hogy mondjam, nem emelték eléggé az árat. De majd legközelebb jobban belövik. :D

    Egyébként a "nőttek az üzemanyagárak, szállítási költségek" kijelentéssel egy időben azért az olyan apróságokon is el lehet gondolkozni, hogyan alakítja egy olyan termék esetén az egységre jutó költséget a gyártási mennyiségek fokozatos növekedésével az a tény, hogy a költségek jelentős részét a K+F teszi ki, ezt csak így mellékesen jegyzem meg.

    Szóval igen, nem, ahogy érzitek, az is elég ha magatoknak válaszoljátok meg, nincs nagy jelentősége. Egyben köszönöm a diskurzust.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák