Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mityku

    aktív tag

    Láttam két könyvajánlót és gondoltam reklámozom egy kicsit itt is! :D

    Szóval két könyv, melynek címe:
    - Henry Metelmann: A pokolba hitlerért [Egy Wehrmacht katona beszámolója a keleti frontról]
    Olyanokat megtudhatunk belőle illetve az íróról, hogy páncélosként vett részt a háborúban. egy ali 20 éves katonáról van szó akinek tetszenek az orosz lányok és akinek az is megfordúl a fejében, hogy esetleg ott marad Oroszországban.
    De Metelmann az, aki szinte földbekaparja magát az orosz géppuskasorozatok elől, aki társaival lelővi egy hídnál magukat megadó orosz harckocsizókat!
    Metelmann hithű Nemzetiszocialista volt, sosem ingott meg ebben a világnézetben. Vakon hitt hitlerben még akkor is, mikor -40 fokban , térdig érő hóban + T-34-kel a nyomukban vonultak vissza!

    a másik könyv:
    Norbert Hannig: A Luftwaffe szolgálatában
    Hannig elszakíthatatlanúl kötődött családjához, nem ragadta meg a nemzetiszocializnus, úgy gondoltam még orsozországban is,hogy hazájáért harcol!
    A szovjet pilótákrólis tisztességes katonabecsületet feltételezett, mint ahogy arról az amerikai őrmesterről is, aki fogságba esése után elvette a pilótaóráját.

    Mindkét szerző közkatona volt, ez megis látszik az írás stílusán, de nem hátrányára válik a könyveknek, sőt ellenkezőleg!
    Sajna hasonló visszaemlékezéseket nem találni a másik oldalon (szovjet), ami a leghitelesebb képet nyújthatná. Ez persze nem a könyvkiadók hibája, hanem az NKVD-é, hiszen aki egyszerű szovjet veteránként a háború igaz dolgairól mert beszélni a győzelem után, rögtön megkapta a 9 grammot.
    Ennyi egy pisztolygolyó súlya!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

Új hozzászólás Aktív témák