Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok, korábban volt Altec Lansing, Edifier és Logitech cuccom, mind 2.1-es. Most úgy gondoltam beadom a derekamat és veszek egy 2.0-sat. A boltban, ahonnét éppen rendeltem más cuccokat is, láttam a Creative T20-at, ebben a topikban és árukeresőn is jókat írtak róla. Megvettem. Bár ne tettem volna! Egyszerűen annyira sok benne a mély hang, hogy hallgathatatlan. Ha teljesen leveszem minimumra a basszust, akkor még zenére elmegy, de játszani például alkalmatlan, minden kicsit mélyebb hang kiemelkedik. A lépések hangja olyan, mintha valaki mellettem kopogna az asztalon. A beszédhang is torz a túl sok mély miatt. Nem is értem, az én fülem ennyire más? Hogy dicsérhetik ezt ennyien? Vagy a sok 2.1-es rendszer után elszoktam attól, hogy a mély hang közvetlenül a monitor mellett lévő hangszóróból jön, és nem a lábam mellől a mélyládából?

    Egyébként ha olyan zene szól, amiben nem domináns a mély, akkor tényleg relatív szép hangja van, nem vitatom. És vannak jó tulajdonságai is, például nekem nagyon tetszik, hogy 10 vagy 15 perc után magától kikapcsol, és a led is kialszik. Kvázi nem kell hozzányúlni sohasem. De sajnos a mély hang problémás mivolta miatt mindenképpen elállok a vásárlástól, csak még nem tudom mi legyen.

    Merjek még egyszer 2.0-sat venni, s ha igen milyet? Edifier-n gondolkodom, van itt jó pár ajánlott, de most már kicsit bizonytalan vagyok, hogy egyáltalán jó-e nekem a 2.0-s rendszer, mivel ilyenkor direktben jön a mély hang fülmagasságban fél méterről. No meg az Edifier márkában kissé csalódtam is, a kettővel ezelőtti Edifier S330D a garancia lejárta után néhány hónappal tönkrement, mindezt 56 ezer forintért. Ettől függetlenül nem zárkózom el, látom, hogy most emagon egy csomó típusa akciós.

    Szóval ha valakinek lenne ötlete, hogy ilyen problémás esetben milyen 2.0-s rendszer lehet esetleg jó, lehetőség szerint pár tízezer forintnál nem drágábban, annak nagyon örülnék! Csak a gép mellett használom játszani, youtube videót nézni, este (!) zenét hallgatni halkan. (A minőségi filmnézésre és zenehallgatásra a tévé mellett a nappaliban van külön erősítőm nagy hangfalakkal.) A számítógépasztalon túl sok helyem nincs, ennél a Creative T20-nál sokkal nagyobb nem fér el.

    Ha nincs jó ötlet, akkor inkább megveszem a Logitech Z533-at, ami tudom nem egy nagy hifi minőség, de legalább úgy állítom be a mély hangot a szubládán lévő potméterrel, ahogy akarom.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák