Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • newmoonlight

    senior tag

    válasz lezso6 #40137 üzenetére

    Az MR8-asokat a nagykönyv szerint járattam be. Pink noise, meg fokozatos terhelés, meg buksisimogatás, minden... Ágyba vittem neki a reggelit.

    Ennek ellenére a járatás végére azért nem mernék megesküdni, hogy annyival másabb lett, mint újonnan, hogy ha vakteszten felváltva hallgattam volna, meg tudtam volna különböztetni a két hangzást. Egy ilyen monitornál szerintem nem számít fényéveket. Egy Sonus Farber lehet, hogy 1000 óra járatás után kel életre, de egy MR-sorozatú Mackie azért nem az audiofilia csúcsa.

    Az (természetesen) gond volt, hogy megszoktam a régit. Mondom, azt hallgattam fél évig, utána egy hétig az újat, utána két napja ismét a régit. Ég és föld. (Ott baxtam el, hogy nem hallgattam meg vásárlás előtt, de egy OLED TV vételekor sem számít arra az ember, hogy mono lesz és fekete-fehér.)

    Nekem nem minőség kell, hanem ÉLMÉNY. Nem akarom darabonként megszámolni a lószőr-szálakon lévő gyantamolekulákat a hegedűsök vonóin,nekem az összélmény legyen meggyőző.

    Ahogy írtam is, az MR8-as szétszedi a házat, a basszusok bevágódnak a fülembe és a koponyám szilánkjaival együtt, a tarkómon jönnek ki és közben kicsordul a nyálam az élvezettől, a 824-es meg kb. egy ágy alatt nyávogó, TBC-s kölyökmacska... :O

    “Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

Új hozzászólás Aktív témák