Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ToniSoprano

    addikt

    válasz Falconer #23965 üzenetére

    Egyébként nekem meg, aki inkább a hangfalakhoz szokott, állandó hiányérzetem volt a fejhallgatóknál, hogy nincs igazi térhatás, térhangzás ami a hangfalaknál megvan, meg nekem kicsit steril/zárt a fejhallgatók világa.

    Nekem akkor tetszik igazán a hangfalalak hangja, ha legalább 2-3 méterre van tőlem. Szerintem akkor ér jól össze a hang, de lehet rosszul gondolom. Általában a 2.0-ás hangfalaknál hat lukból jön a hang: ugye elől van a két hangszóró, hátul (vagy elől) meg a reflex nyílás, nekem ezek akkor érnek össze ha van bizonyos távolság a hangszóróktól. Több helyet próbáltam a szobában, amikor közelről hallgattam kicsit nyers, darabos, széteső volt a hang.

    Szóval fontos lehet az elhelyezés is, pl. van egy már kb. 15-20 éves anno 70 ezres CD-rádió-magnó mjúzik center kb. 5 colos középmély, kb. fél colos magas hangszóróval. Hosszabban hallgatni fárasztott, nekem túl sok volt benne a mély, kevés a magas. Nemrég az asszony gondolt egyet feltette a tömzsi hűtőnk tetejére, mondván rádiót hallgatni reggel, meg főzéskor tök jó helyen van. Lehet hülyéség, vagy csak érzéki csalódás, de most sokkal jobban szeretem a hangját, nem fáraszt el a hallgatása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák