Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GReddy

    tag

    válasz Alex91 #1007 üzenetére

    Egyiket se!

    A JBL egészen jó (felső közép kat) autóhifit csinál. DE. A lényeg az AUTÓ-n van. MIért fontos ez? Egyszerű: Egy autóban, egy egészen nagyban is max két méter tud lenni a hanghullám. Az 1kHz-s hang hullámhossza 34 cm, azaz a 30 Hz hullámhozza cca 20 MÉTER! Azaz mivel állóhullám nem tud kialakulni, a mély hangok nullára csillapítják magukat. Egészen pontosan 12 dB per oktávval. Azaz, az alsó két oktáv teljesítményét emelned kell úgy a huszonnégyszeresére! Azaz, egészen konkrétan: HA a magas tartományt hajtod 10 (tíz) watt sinus teljesítménnyel, az a 2x12 dB csillapítás miatt a két alsó oktávra kell hogy engedj 240 W sinust! Különben megsemmisül a spektrális egyensúlyod. :Y Remélem érthető volt... ;)

    A szobai, viszont mivel sokkal (tizede) a csillapítás, sokkal kisebb mélyhang kiemelést igényel, mivel akár tíz méter (50%) befér az állóhullámból. Kisebb a csillapítás, kevesebb teljesítmény KELL a mélyre. A JBL ezt még csak most kezdi tanulgatni... de meg fogja, kiváló mérnökeik vannak.

    Logitech: Cipész maradjon a kaptafánál, csináljanak egeret, billentyűzetet! Sose vennék logitech LCD-t, Procit, Memóriát... mert nem értenek hozzá. Természetesen hangot sem.

    Üdv

    Dominate the woods... The Bowhunter.

Új hozzászólás Aktív témák