ZTE Grand S

Bár tavaly az MWC-n mutatta be az Era névre hallgató csúcsmodellt, idén a CES-en leplezték le a 2013-as zászlóshajót. A Grand S név alapján akár a Grand X utódja is lehetne a mobil, ám sem formatervben, sem hardveresen nincs hasonlóság a két eszköz között.

A készülék viszonylag nagy alapterülettel rendelkezik, a 142 x 69 milliméteres méretek mellé viszont mindössze 6,9 milliméteres vastagság tartozik. Az enyhén íves hátlap a nagy méretet hivatott ellensúlyozni, a beszámolók alapján kényelmes fogást biztosítva a tepsinek. A készülékház unibody kivitelű, azaz egy darabból van kifaragva, az anyaga polikarbonát. Hat eltérő színben kerül majd piacra, melyek listája egyelőre nem ismert, a kiállított példányok fehérben és türtkizkékben pompáztak.

Az előlapon egy ismeretlen technológiát használó öt hüvelykes kijelző kapott helyet, a felbontása 1080 x 1920 képpont, a pixelsűrűség így 440 ppi. A panel alatt három kapacitív gombot találunk, a szokásos vissza, főképernyő és beállítások trióra lehet számíthatunk. Az előlapi kamera 2 megapixeles, a hátlapon egy 13 megapixeles fényképező csücsül. Utóbbi autofókuszos, FullHD videót vesz, vakuval, beépített arcfelismerővel és rázkódásvédelemmel rendelkezik.

A hardver szinte megszólalásig hasonlít a CES-en bejelentett csúcsgépekéhez. A hátlap alatt egy negyedik generációs Qualcomm Snapdragon (pontosabban egy APQ8064) lapkakészlet dolgozik. Az S4 Pro családba tartozó SoC 28 nanométeres, a lelke egy négymagos, ARMv7 utasításkészletű, magonként maximum 1,7 GHz-es Krait processzor. A grafikus műveleteket egy Adreno 320 végzi, a RAM mérete 2 GB, a belső tárhely kapacitása 16 GB; utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Adatkommunikációs szempontból sem lehet panaszunk a Grand S-re, a szokásos alapok mellett egy LTE-modemmel is rendelkezik a telefon, 100 Mbps letöltési és 50 Mbps feltöltési sebességet kínálva.

A telefonon Jelly Bean fut (ám az nem derült ki, hogy 4.1 vagy 4.2), melyre egy saját felhasználói felületet húzott a ZTE. Érdekes szoftveres extra a Palm Manager, amely az alkalmazások kezelésére, az energiahasználat optimalizálására és a személyes információk védelmére szakosodott. A telefon egy 1780 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, Kínában már 2013 első negyedévében piacra kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés