Fitneszkijelzőt használ a Xiaomi kamerabajnoka

A DxOMark szerint a Mi 11 Ultra kameraszettje a legjobb a mobilpiacon, azt pedig a gyártó árulta el, hogy valahonnan a hátlapi másodpanel ismerős lehet.

Hirdetés

Egészen különleges okostelefon lett a Mi 11 Ultra, és ehhez mérten alighanem a hazai árcédula is nagyon karakteres lesz, ha/amikor a Xiaomi jelenlegi legjobbja kis hazánkba látogat. A DxOMark már kattintott a kolosszális kameraszigettel szerelt telefonnal, és 143 pontot adott a négykamerás összképre, kiemelve a nagy szenzorok és a többelemes pixel binning feldolgozás előnyeit. A főkamera 50 megapixeles (1/1,12", 24 mm, f/2, dual pixel AF, lézeres segéd, OIS), az ultraszéles 48 megapixeles (1/2", 12 mm, f/2,2, PD-autofókusz), a periszkópos zoomkamera szintén 48 megapixeles (1/2", 120 mm, f/4,1, PD-autofókusz, OIS), az önfotós egység pedig 20 megapixeles (1/3,4", 27 mm, f/2,2, fixfókusz).


[+]

A pontszámra a bejelentéskor fény derült, a napokban aztán közzétette a fotós oldal teljes elemzését, amely kiemeli a remek részletességet, a gyors és pontos autófókuszt, a mozgáskövetést videózás közben, a jófajta expozíciót és dinamikát és a megbízható fehéregyensúlyt. Azért némi kritikát is kapott a telefon: este visszafogottabb a dinamika és előfordul némi színhiba, a részletesség és az autofókusz is bakizik egyszer-egyszer, a videotömörítés pedig némi zajjal jár.

Akárhogy is: a 143 pontszámos eredmény a DxOMarknál a mobilos lista élére emeli a Xiaomi ultra durva telefonját, és a mai napig hallani új hírmorzsákat a Snapdragon 888-cal és 120 Hz-es, 6,81"-es QHD+ AMOLED panellel szerelt különlegességről. Lei Jun például azt árulta el, hogy a hátlapi szigeten látható, 1,1"-es és 126 x 294 pixeles AMOLED panel az utca emberéről lehet ismerős – már ha az illető 450 nit fénysűrűségre képes Mi Band 5-öt visel, mert a Xiaomi konkrétan ugyanazt a megjelenítőt használja, csak egészen másra. Mi is tervbe vettük a tesztet, ám a Mi 11 Ultra esetleges érkezésére várhatóan nekünk is heteket kell még várni.

Előzmények

Hirdetés