Hirdetés

WP blog: Videón az Amber frissítés

Elkészült a Nokia legújabb szoftverfrissítése, melyről már számos pletyka keringett a neten, most viszont a finnek egy hivatalos videó és weboldal segítségével erősítik meg az új funkciók érkezését. Jelenleg a szolgáltatói tesztelés folyik, így a nem kártyafüggetlen eszközök esetében nem jósolható meg, hogy mikor érkezik az értesítés az update pakkról. Jó hír viszont, hogy Magyarországon is elindult a folyamat, a Vodafone-nál vásárolt Lumia 820 modellekre például már le is rántható az Amber, mely számos extrával egészíti ki a rendszert.

Javultak a képalkotási képességek, mely mellé a Nokia Smart Cam alkalmazás is megérkezett; a számos fotós extrát kínáló szoftver letölthető a Windows Phone alkalmazásboltban. Az Amber telepítése után a csörgő telefon lenémításához nem kell gombokat nyomogatni, a készülék egyszerűen arccal a föld felé fordítva csendre inthető. A készülékek egyik nagy hiányossága, az FM-rádió megléte is orvoslásra kerül, a frissítés után már a Lumia készülékeken is lehet majd rádiózni (ez alól kivételt képeznek a Lumia 620, Lumia 810 és Lumia 928 modellek). A leglátványosabb újdonság talán a Glance Screen névre hallgató feature, melyet aktiválva a kijelzőn lezárt állapotban is látszik az óra és az értesítések (a Glance Screen nem érhető el a Lumia 520 készülékeken).

GDR2 kódnevű Windows Phone 8 frissítésre épülő Amber hamarosan minden Lumia készülékre elérhető lesz, melyek a Microsoft mobil operációs rendszerének 8-as verzióját futtatják. Természetesen mi is beszámolunk majd az újdonságokról, addig is álljon itt az említett videó, mely elsősorban a kamerás újdonságokra fókuszál-

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények