Hirdetés

WP blog: Megint az iPhone-t alázza egy Nokia reklám

Megszokhattuk már, hogy valamiért (na, vajon miért) egy-egy telefon reklámjában sokszor az iPhone-ra hegyezik ki a gyártók, hogy saját termékük miért és mennyivel jobb, mint az Apple készüléke. A Microsoft és a Nokia most a Lumia 925 fotós képességeivel próbálja meggyőzni a nézőket arról, hogy ez a telefon mennyivel sokoldalúbb, ha fényképezésről van szó.

A filmben elhangzik, hogy manapság a legtöbb fotót iPhone-nal lövik az emberek (ennek biztosan van valami statisztikai alapja), de a Nokiánál a minőség fontosabb, mint a mennyiség. Ezt követően félig-meddig életszerű, néha viszont erőltetett példákon át mutatja be a filmecske, hogy bizonyos helyzetekben mennyivel jobb képeket csinál a Lumia 925, mint ellenfele, majd a film végén a narrátor azt mondja, hogy manapság a legjobb fotókat Nokia Lumia készülékkel lövik a felhasználók, aminek viszont biztosan lehetne vitatkozni az igazságtartamával.

A dolog önmagában még talán nem is lenne annyira érdekes, de van egy csavar a történetben. Az Apple-nek ugyanis korábban készült egy reklámfilmje, itt lehet megnézni, és még az avatatlan szemek is észreveszik az áthallásokat. Szerkesztőségünk kedvenc jelenete, amikor a sétálva lemaradó fickó az Apple filmjében bezárt, a Nokiánál nyitott ablakot fotóz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia Lumia 925 - fogyókúra

    A Lumia 920 drabális megjelenését ért kritikák miatt itt van szinte ugyanez, csak sokkal kecsesebb verzióban, némi kamerát érintő változásokkal.