Hirdetés

WP blog: Ilyen lesz a Nokia táblagépe?

Az evLeaks értesülései szerint a Nokia hamarosan egy táblagépet is piacra fog dobni, melyről viszonylag sok információ érkezett az általában igen megbízható forrástól. A pletykák szerint az eszköz művészneve Sirius, a piaci neve pedig Lumia 2520 lesz, 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik és Windows RT-t futtat majd.

A 10,1 hüvelykes kijelző mellé Full HD, azaz 1920 x 1080 képpontos felbontás párosul, ami 218 ppi pixelsűrűséget eredményez, a kapacitív chip egyszerre öt érintési pontot tud érzékelni. A hátlap alatt egy Qualcomm Snapdragon 800 dolgozik majd, a processzor magjai egyenként 2,15 GHz órajelen pörögnek, a háttértár kapacitása 32 GB, így a belsőre nem lehet panasz. A hátlapi kamera 6,7 megapixeles fotókat tud lőni, Carl Zeiss optikával rendelkezik, az előlapi fényképező 2 megapixeles.

Az interfészeket tekintve egy microHDMI-porttal és egy USB-aljzattal számolhatunk, utóbbi USB 3.0-támogatással érkezik. Adatkommunikációs szempontból a szokásos WiFi plusz Bluetooth kombó mellé LTE is jár majd. Az eszköz mellé egy billentyűzetes dokkoló is tartozik majd, mely a Microsoft Surface gépekhez hasonlóan működik majd, ám a Nokia megoldása egy beépített akkumulátort is tartalmaz, jótékony hatással léve az üzemidőre.

Az eszközről várhatóan a Lumia 1520 névre hallgató phablettel együtt rántják le a leplet októberben, ám a pontos időpontról egyelőre nincs információ. Persze mindez csak pletyka, ám az evLeaks értesülései nagyon nagy százalékban igaznak bizonyulnak; remélhetőleg az október 22-i Nokia sajtótájékoztató után okosabbak leszünk.

Azóta történt