Hirdetés

WP blog: Újabb Lumia érkezett

A Nokia egy újabb taggal egészítette ki a Lumia családot, az 510 utótaggal rendelkező telefon az olcsóbb modellek között indul majd. A finnek szerint az eddigi legolcsóbb Lumia nem Windows Phone 8-cal, hanem 7.5-tel érkezik a boltok polcaira, a klasszikus fehér és fekete mellett piros, kék és sárga színekben is kapható lesz a mobil.

A 120,7 x 64,9 x 11,5 milliméteres méretekkel és 129 grammos tömeggel rendelkező készülék borítása műanyagból van, az előlapon egy 4 hüvelykes képátlójú panel feszít. A TFT-LCD technológiát használó kijelző felbontása 480 x 800 képpontos, a megjelenített színárnyalatok száma 65 ezer, az érintéseket kapacitív módon érzékeli. Előlapi fényképező nincs, a hátlapon egy 5 megapixeles autofókuszos kamera található, LED segédfény nélkül.

A borítás alatt egy első generációs Qualcomm Snapdragon lapkakészlet duruzsol, melynek pontos típusa jelenleg nem ismert; sokan a Lumia 610-ben is dolgozó MSM7227A-ra tippelnek. A RAM mennyisége 256 MB, a háttértár kapacitása 4 GB; utóbbit nem lehet bővíteni microSD-kártyával. Az akkumulátor kapacitása 1300 mAh, mellyel akár 8 órányi beszélgetési időre is képes lehet a telefon egy feltöltéssel.

Adatkommunikációs szempontból sem meglepő a felhozatal, a WiFi, Bluetooth és a-GPS alkotta trió mellé 7,2 Mbps letöltési sebességű HSDPA jár. A telefon novemberben jelenik meg Indiában és Kínában, majd Dél-Amerikában és Ázsiában is kapható lesz; a magyarországi értékesítésről nincs információnk. A készülék részletes specifikációiért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Előzmények