Hirdetés

WP blog: a Lumia 920 és tartozékai

A Lumia 920 és 820 bejelentése után megpróbáltuk megoldani, hogy a két finn csúcsmodell egy rövid időre a szerkesztőségbe kerülhessen. A hazai Nokia illetékesei Lengyelországból hozták vissza a telefonokat a kedvünkért, majd ezeket a szerkesztőségünkben videóra tudtuk venni - igaz, a gyártó kínosan ügyelt arra, hogy a még le nem leplezett WP8-ból csak a legszükségesebbeket láthassuk.

Két videót készítettünk, az elsőben a Nokia üzletfejelsztési igazgatója, Dankovics Tamás a Lumia 920-as legfontosabb tulajdonságait mutatja be, a másodikban pedig egy sereg tartozékot láthatunk, amelyek kifejezetten az új Lumia modellekhez készültek. A Windows Phone 8 a hónap végén kerül teljes pompájában leleplezésre, amit eddig mi láttunk, azok alapján a felhasználói interfész egyértelműen a 7.5-tel megkezdett irányvonalra épül, de a lényeg a részletekben lesz majd.

A második videóban a JBL PlayUp és a JBL Power Up kihangosítókat lehet megnézni, valamint a Monster Purity Pro füles, illetve a vezeték nélküli álló töltőt. A bemutatóban most is Dankovics Tamás hangja hallható.

Bár nagyon szerettünk volna többet is megtudni a rendszerről, a Nokia csak a telefon azon tulajdonságairól adhat információt, amelyet ők fejlesztettek. Így a PureView kameráról, a unibody készülékházról és a továbbra is ingyenes navigáció jelenlétéről tudunk, csoda, hogy nagy kegyesen a kezdőképernyőt már megmutatták. Saját benyomásaink alapján a 920-as Lumia meglehetősen nagy, ám mivel finoman ívelődő oldala van, ezért mégsem akar kicsúszni az ember kezéből. A sárga szín kissé meghökkentő, pláne ekkora méretben, s talán mi vagyunk maradiak, de inkább a feketét választanánk. Amit a rendszer sebességéből láttunk, azok alapján a tempóval nem lesz gond, de ez már a WP7-nél is így volt. Bár nem mi alakítjuk a piacot, de igazából a 820 és a 920 összegyúrásából lehetne csinálni a legütősebb telefont, mindent tudnia kéne, amit a nagyobb modell, de örömteli lenne, ha egy kisebb készülékházba költözne ez a funkcionalitás. A Nokia (és a MS) azonban a jelek szerint megy a trendek után, hiszen a konkurens csúcsmodellek is mind 4,5 inchnél nagyobb kijelzőt kapnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények