Hirdetés

WayteQ blog: Megérkezett az új x985BT autós navigáció

A WayteQ eddig is egy jól ismert és közkedvelt márka volt az autós navigációk körében. Most eljött az idő, hogy ezen a fronton is újítsanak, így az x980-as típust felváltja az alapjaira építő x985BT modell. Módosult a külső, de az egyszerű, letisztult dizájn és az ergonomikus kialakítás nem változott. Fontos újítás a továbbra is 5 hüvelykes és 800 x 480 pixeles felbontásű kijelző megnövelt fényereje, ami erős napsütésben vagy autón kívüli használatnál is segíti az olvashatóságot.

Nem nyúltak a hardverhez, így a központi egység ebben is az Mstar MSB2531A, mely kétmagos, 800 MHz-es működő Cortex-A7 processzorral dolgozik. Ezen felül 250 MHz-es DSP segédprocesszor gondoskodik a GPS számításokról, illetve 2D/3D grafikus gyorsítóval is felszerelték. Ugyancsak maradt a 256 MB RAM és a tárhelyként is használható 8 GB belső memória, utóbbit microSD segítségével bővíthető. Növekedett viszont az üzemidő a megnövelt kapacitású akkumulátor miatt.

Az x985BT nem csak navigációként, hanem Bluetooth autós kihangosítóként is használható, sőt az FM transzmitterrel a hangutasítások az autónk saját hangszóróin szólalhatnak meg. Ezen felül nézhetünk filmeket, hallgathatunk zenét, olvashatunk e-bookot, Flash tartalmakat, de még akár játszhatunk is, mert ilyet is találunk benne olyan alkalmazásokkal megspékelve, mint a számológép vagy a mértékegység-átváltó. A Windows CE 6.0 alaprendszerű x985BT kétféle kivitelben már megvásárolható a boltokban. Navigációs szoftver nélkül 21 900 forintba, míg a 45 ország térképét tartalmazó Full Európa Sygic 3D programmal együtt 35 900 forintba kerül.

Azóta történt

Előzmények