Hirdetés

WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS

A WayteQ nevét korábban szinte kizárólag az autós navigációk világából ismerték itthon. Mára persze a cég számos egyéb terméket is forgalmaz, különböző márkaneveken, azonban a GPS-ek azóta sem koptak ki. Mi több, most a nemrég megjelent "faceliftes" típussal ellentétben az x995 teljesen új modell. A készülék legfőbb érdekessége, hogy Android 4.4 KitKat az alaprendszere.

Az erre épülő egyedi kezdőképernyőről könnyen elérhetők a főbb funkciók, az 5 hüvelykes kapacitív, multi-touch, WVGA felbontású kijelző nagy fényereje és a nagyméretű ikonok egyaránt az autóban való könnyű használatot segítik. Az x995 központi egysége a MediaTek MT8127 chipset, amelyben négymagos, 1,3 GHz-es processzor dolgozik. Mindezeket 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely egészíti ki, ez utóbbi microSD kártyával bővíthető, valamint elforgatásérzékelő tájolja megfelelően a kijelző tartalmát.

Ritkaság egy autós navigációban, de WiFi-t is kapunk, ezzel egyrészt a Google Play Áruházhoz is hozzáférünk, valamint böngészésre is van lehetőség. Ugyancsak megtalálható a Bluetooth is, ezzel fájlokat küldhetünk-fogadhatunk, zenét hallgathatunk, kihangosíthatjuk a navigációt is. Utóbbira egy másik megoldás az FM-transzmitter, mivel ezzel is rendelkezik a készülék. A WayteQ x995 GPS kétféle kivitelben kapható. Az alapváltozat 24 900 forintos áron navigációs szoftvert nem tartalmaz, a másik kivitel 29 900 forintba kerül, de itt a Sygic EU 3D Voucher Edition program is jár hozzá, mégpedig élettartam frissítéssel együtt.

Előzmények