Hirdetés

WayteQ blog: Megérkezett a fémházas xTAB-100is

Ismét egy új WayteQ táblagépről számolhatunk be olvasóinknak, hiszen különösebb felhajtás nélkül, de bemutatkozott az xTAB-100is. Mint azt a neve is mutatja, ez a készülék a 10 hüvelykes táblagépek közé tartozik és a korábbi típusokhoz képest több újdonságot is hozott magával. Az első, és talán elsőként szembetűnő a fémház. Konkrétan alumínium és magnézium ötvözetéből, egyetlen darabból készült a burkolat hátsó és oldalsó eleme. A 9,7 hüvelykes, 4:3 arányú képernyő felbontása változatlanul 1024x768 pixel, és ezúttal is egy IPS panelről van szó, ami igen jó betekintési szöggel és nem mellesleg 10 pontos multi-touch képességgel is rendelkezik.

WayteQ xTAB-100is
WayteQ xTAB-100is

Nem csupán kívül, hanem belül is történtek változások, gyakorlatilag teljesn új a hardver. Központi egységnek egy Rockchip RK2918 chipsetet építettek be, melyben egy egymagos Cortex-A8 processzor üzemel 1 GHz-en. Ehhez persze tartozik grafikus gyorsító is (Vivante GC800) és 1 GB DDR3 RAM. További jó hír, hogy megduplázták a belső tárhelyet, most már 8 GB áll rendelkezésre és mellette megmaradt a microSD bővítés lehetősége is. Kamera van elöl és hátul is, ráadásul egyformán 2 megapixeles felbontással. Kapunk még két microUSB-t, melyekből az egyik USB OTG funkcióval bír, illetve a sztereó hangszóró, 3,5-es jack és a mikrofon sem hiányzik.

WayteQ xTAB-100is
WayteQ xTAB-100is

Adatátvitel szempontjából van b/g szabványú WiFi, valamint külső 3G modem támogatás, ellenben a Bluetooth és a HDMI sajnos hiányzik és a GPS-t is nélkülöznünk kell. Viszont örömteli, hogy az xTAB-100is már az Android 4.0-s verziójával (konkrétan 4.0.3) érkezik. Ezen felül szintén jó pont lehet, hogy a 9,5 mm vastag készülékben a korábbinál jelentősen nagyobb, 8000 mAh-s akkumulátor található, ezzel pedig az üzemidő is lényegesen megnőtt. Végül pedig ne feledjük a WayteQ termékekre jellemző alacsony árat sem, az xTAB-100is ajánlott végfelhasználói ára bruttó 59 990 forint. A tablet már szerkesztőségünkben tartózkodik, így hamarosan részletes teszttel jelentkezünk róla.

Rusi

Azóta történt

Előzmények