Hirdetés

WayteQ blog: WayteQ xPAD-70 előzetes

A tabletek világa folyamatosan bővül, és persze a legtöbb új szereplő Ázsiából érkezik, akárcsak a kínai WayteQ. Az xPAD sorozat jelenleg két modellből áll, most a kisebbik, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott változat került hozzánk. Ez a szegmens még viszonylag kevés tagot számlál, noha az Apple után elsőként reagáló Samsung ebben a méretben hozta kis a Galaxy Tab első modelljét. Sokak szerint pedig ez az ideális tablet méret, mivel a 10 hüvelykes nem igazán hordozható, ugyanakkor a kisebb képernyő némi kompromisszumra kényszeríti a felhasználót.


[+]

Az xPAD-70 már elsőre is kicsit eltér a többiektől, ugyanis nem 16:9, hanem 4:3 arányú képernyővel látták el, emiatt a mérete és súlya is kicsit más a megszokottnál. A 800 x 600 pixel felbontású, kapacitív és multi-touch érintőkijelző az Android 2.2.1-es verzióját kezelhetjük. Már van hír a frissítésről, mi azt az információt kaptunk, hogy a 2.3-as update augusztusban lesz elérhető, melyhez teljes magyar nyelvet is kapunk majd. A hardver egyáltalán nem mondható gyengének. Processzornak egy AML8726-M Cortex A9-alapú egységet választottak, ez 800 MHz-es órajellel üzemel. Az 512 MB RAM szintén a gyors működést segíti, akárcsak a Mali 400-as grafikus gyorsító, mely utóbbi például a Samsung Galaxy S II-ben is megtalálható, tehát igencsak modern és erős hardverről van szó.


[+]

A kellő tárhelyet 4 GB belső memória biztosítja, ehhez van még microSD bővítés, 3,5 mm-es audio és HDMI kimenet is. Adatátvitelhez b/g/n szabványú WiFi, Bluetooth és USB-n keresztül külső 3G modem támogatás áll rendelkezésre, GPS-vevő viszont nincs. Utóbbi Bluetooth-on keresztül pótolható, így akár navigálásra is alkalmas lehet. Az USB támogatja az OTG funkciót, így a mellékelt kábellel könnyedén ráköthetünk akár egy pendrive-ot. Ez jól jön a multimédiás tartalmak lejátszásakor, mivel az xPAD-70 akár 720p felbontású videókkal is megbírkózik, és a HDMI sem véletlenül került rá. Ráadásul szintén az OTG-nek köszönhetően van lehetőség 3G modemek használatára. Az első benyomások kedvezőek, kellemesek az anyagok, jó a kapacitív kijelző és a mellékelt tok is tetszik. Fontos, hogy az OTG kábel is alaptartozék, viszont az eddigi csomagokból ez kimaradt, de ezt a forgalmazó mindenkinek ingyen pótolja A készülék a már bemutatott Libra okostelefonhoz hasonlóan hamarosan egy részletes teszten tárja fel minden képességét.

Rusi

Azóta történt

Előzmények